Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحقیقات وکلای حقوق بشری سرشناس از سراسر جهان درباره خشونت پلیس آمریکا فاش کرد، کشتار سیستماتیک و ضرب و جرح سیاه‌پوستان آمریکایی به دست پلیس در حد جنایت علیه بشریت است که باید بررسی شده و طبق قوانین بین‌الملل تحت پیگرد قرار بگیرد.

 به نوشته روزنامه گاردین، یک هفته پس از آنکه درک شووین، افسر اخراجی مینیاپولیس بابت قتل جورج فلوید گناهکار شناخته شد، اپیدمی بی‌وقفه کشتارهای پلیس آمریکا علیه زنان و مردان سیاه‌پوست در سراسر این کشور توجهات بین‌المللی را به خود جلب کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناسان حقوق بشری از ۱۱ کشور در یک گزارش تکان‌دهنده ۱۸۸ صفحه‌ای، آمریکا را مسوول سابقه‌ای طولانی از نقض‌های قوانین بین‌المللی دانست که در بعضی موارد در سطح جنایت علیه بشریت است. 

آنها به آنچه "قتل‌های پلیس" و همچنین "محرومیت شدید از آزادی جسمانی، شکنجه، آزار و اذیت و سایر اقدامات غیرانسانی" نامیدند، به عنوان حملات سیستماتیک به جامعه سیاه‌پوستان که چنین جرایمی در میان آنها رخ داده است، اشاره کردند. این کارشناسان همچنین از دادستان دادگاه جرایم بین‌المللی در لاهه (آی.سی.سی) خواستند تا تحقیقاتی فوری به منظور پیگرد انجام دهد.

هینا جیلانی، یکب از ۱۲ کمیسیونری که این تحقیقات را مدیریت کرد، به گاردین گفت: این یافته از جنایت علیه بشریت ساده به دست نیامده است. ما تمام حقایق را بررسی کردیم و به نتیجه رسیدیم که مواردی در آمریکا هست که مستلزم تحقیقات فوری آی.سی.سی است.

در میان دیگر یافته‌ها، این کمیسیون آمریکا را به موارد زیر متهم کرد:

- نقض تعهدات بین‌المللی حقوق بشری خود، هم از نظر قوانین حاکم بر پلیس و هم از نظر عملکرد مأموران اجرای قانون، از جمله متوقف کردن خودروها برای هدف قرار دادن سیاه‌پوستان و تفتیش و جستجو براساس نژاد؛

- انفعال در برابر یک "الگوی نگران‌کننده ملی از استفاده نامتناسب از نیروی مرگبار، نه تنها با سلاح گرم بلکه با شوکر" علیه سیاه‌پوستان؛

- اجرای "فرهنگ مصونیت از مجازات" که در آن افسران پلیس به ندرت پاسخگو می‌شوند و اقدامات قتل آنها به سادگی کنار گذاشته می‌شود.

این کمیسیونرها همچنین این اتهام را وارد کردند که سیاه‌پوستان آمریکایی عموما هدف شکنجه به دست پلیس قرار می‌گیرند. آنها تاکید دارند که استفاده از تاکتیک‌های گرفتن گلو و سایر رفتارهای خشونت‌بار حین بازداشت مصداق شکنجه است و همینطور براساس قوانین بین‌الملل، جنایت علیه بشریت به شمار می‌رود.

جیلانی که رئیس "سازمان جهانی علیه شکنجه" است، گفت که محکومیت قاتل جورج فلوید سیاه‌پوست، مهر اثباتی بر دیدگاه‌های این کمیسیون شد. او گفت: این برای ما روشن کرد که استفاده از قوه قهریه حین بازداشت یک فرد نه تنها غیر انسانی است بلکه علنا مصداق شکنجه است و موجب فوت فرد می‌شود.

هیاتی از کمیسیونرها از آفریقا، آسیا، اروپا، آمریکای لاتین و حوزه کارائیب برای بررسی خشونت پلیس آمریکا و نژادپرستی ساختاری که زیربنای آن است، گردهم آمدند. جلسات استماع مجازی اوایل امسال برگزار شد و خانواده قربانیان برخی از کشتارهای اخیر به دست پلیس آمریکا شهادت دادند.

در میان ۴۴ فرد سیاه‌پوستی که به دست پلیس آمریکا کشته یا دچار معلولیت شدند و پرونده‌هایشان در کانون رسیدگی این کمیسیون قرار گرفت، می‌توان به قتل جورج فلوید، قتل شون بل که سال ۲۰۰۶ در روز عروسی‌اس با ۵۰ شلیک پلیس کشته شد و قتل اریک گارنر اشاره کرد که سال ۲۰۱۴ گرفتار تاکتیک خفگی شد و فریاد می‌زند "نمی‌توانم نفس بکشم".

همچنین پرونده قتل تامیر رایس، پسر بچه ۱۲ ساله‌ای که سال ۲۰۱۴ یک تفنگ اسباب بازی در دست داشت و در محل بازی کودکان هدف شلیک پلیس قرار گرفت، مورد بررسی قرار گرفت. در ادامه پرونده قتل مایکل براون پسر ۱۸ ساله غیر مسلحی که مرگش جنبش "جان سیاه‌پوستان مهم است" را به راه انداخت، فردی گری که سال ۲۰۱۵ حین بازداشت در ون پلیس مرد و قتل برونا تیلر که در مارس ۲۰۲۰ در زمانی که در منزلش در حال استراحت بود و گرفتار حمله ناگهانی پلیس شد، بررسی شد.    

در همین حال روز دوشنبه وزارت دادگستری آمریکا از آغاز یک تحقیق حقوق مدنی درباره رفتارهای پلیس در لوئیویل ایالت کنتاکی خبر داد.

جیلانی همچنین به گاردین گفت که به عنوان یک بومی پاکستان که در بسیاری از تحقیقات سازمان ملل متحد برای تحقیق در مورد نقض حقوق بشر شرکت کرده است، با گزارش‌های وحشیانه شدید از سوی نیروهای انتظامی آشناست. "

اما او افزود: با این حال من شهادت‌هایی را که در ایالات متحده شنیدیم بسیار ناراحت‌کننده یافتم. من غافلگیر شدم که این کشور که ادعا می‌کند یک قهرمان جهانی حقوق بشر است، خودش از قوانین بین‌المللی پیروی نمی‌کند. مشخص شد که این دیگر گزارشی از آسیب‌های فردی نیست، بلکه روایتی است که به کل یک بخش از جمعیت ایالات متحده وارد شده است.

گزارش این کمیسیون تأثیر انسانی تبعیض سیستمی علیه آفریقایی آمریکایی‌ها را کاملاً بیان می‌کند. در این گزارش آمده است: ایالات متحده دو سیستم قانون را اجرا می‌کند؛ یکی برای سفیدپوستان و دیگری برای آفریقایی تبارها.

این گزارش ارقام تکان‌دهنده‌ای ارائه می‌دهد؛ سیاه‌پوستان غیرمسلح تقریباً چهار برابر سفیدپوستان به دست پلیس آمریکا کشته می‌شوند. از سال ۲۰۰۵ حدود ۱۵ هزار تن به دست ماموران انتظامی کشته شده‌اند، یا به عبارتی هر ساله حدود ۱۰۰۰ تن جان داده‌اند. در همان دوره فقط ۱۰۴ افسر پلیس به قتل یا قتل در رابطه با حوادث متهم شده‌اند و از این تعداد فقط ۳۵ تن در رابطه با هر جرمی محکوم شده‌اند./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: جنایت علیه بشریت سیاه پوستان پلیس آمریکا دست پلیس بین المللی قوانین بین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۲۸۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوبت مکافات جنایت

نتانیاهو این روزها به شکلی کاملا غیر عادی وحشت زده و متشنج است. او به شدت از احتمال صدور حکم بازداشتش توسط دادگاه عالی کیفری لاهه وحشت زده شده است و از این رو طی روزهای اخیر ماراتنی از مکالمات تلفنی را برای فشار بر کلیه طرف‌های تاثیر گذار در این مسئله انجام داده است که در این میان به شکل ویژه‌ای این تماس‌ها به بایدن ختم می‌شوند.

به گزارش ایسنا، نورنیوز نوشت: آبان ماه ۱۴۰۱ وقتی نتیجه انتخابات پارلمانی در رژیم اسرائیل اعلام و معلوم شد که ائتلاف به رهبری بنیامین نتانیاهو به پیروزی رسیده، خیلی ها در سرزمین های اشغالی امیدوار شدند که دوران بی ثباتی سیاسی و دولت های ائتلافی شکننده به پایان خواهد رسید.

اگر چه این امیدواری ها با شروع تجمعات و اعتراضات داخلی نسبت به لوایح مربوط به اصلاحات قضایی، خیلی زود با تردیدهای جدی روبرو شد، اما حالا دیگر تردیدی نمانده که نتانیاهو نه تنها ثبات و امنیتی برای ساکنان سرزمین های اشغالی به ارمغان نیاورده بلکه آینده سیاسی خود را نیز تیره و تار تر از پیش کرده است.

 او پیش از این در ارتباط با چندین پرونده فساد، بازجویی شده و به نوشته رسانه های عبری زبان در برخی از این پرونده های مربوط به رشوه، اتهامات قابل اثبات است. بر همین اساس احتمال بازداشت و اخراج از عرصه سیاسی همراه با یک رسوایی داخلی همواره بر سر او سایه داشته است.

حالا اما بر اساس خبرهای اعلام شده، یک رسوایی حقوقی بین المللی هم در انتظار نتانیاهو است. بنابر اعلام رسانه ها، دیوان بین المللی دادگستری در پی شکایت آفریقای جنوبی از رژیم اسرائیل به اتهام نسل کشی در غزه، به احتمال زیاد قرار بازداشت مقامات ارشد رژیم اسرائیل شامل بنیامین نتانیاهو نخست وزیر، یوآو گالانت وزیر جنگ و هرتزی هالیوی رئیس ستاد مشترک ارتش را به اتهام ارتکاب نسل کشی و جنایات جنگی در غزه صادر خواهد کرد.

روی دیگر رجز خوانی بی بی

احتمال صدور رای بازداشت مقامات اسرائیل به نظر آنقدر جدی هست که شورای امنیت داخلی این رژیم چهارشنبه گذشته یک نشست اضطراری در همین باره برگزار کرده است. کانال ۱۳ اسرائیل در این باره خبر داده که شورای امنیت داخلی این رژیم سناریوهای مربوط به قرار بازداشت بین المللی سران سیاسی و نظامی این رژیم را مخفیانه بررسی کرده است.

واکنش نتانیاهو به احتمال صدور چنین رأیی نیز نشان از آن دارد که نگرانی مقامات اسرائیل بی دلیل نیست. او  مدعی شده که « اسرائیل تحت رهبری من با هرگونه تلاش از سوی دادگاه لاهه به منظور تضییع حقوق اسرائیل در دفاع از خود مقابله خواهد کرد.​ ما در برابر تهدیدات علیه نظامیان و مسئولین کابینه خود از سوی دادگاه لاهه سر خم نخواهیم کرد.»

این رجز خوانی های رسانه ای البته روی دیگری هم دارد که یک خبرنگار اسرائیلی به آن اشاره کرده است. «بن کاسپیت» از روزنامه نگاران شناخته شده اسرائیلی در شبکه ایکس نوشته است: « نتانیاهو این روزها به شکلی کاملا غیر عادی وحشت زده و متشنج است، او به شدت از احتمال صدور حکم بازداشتش توسط دادگاه عالی کیفری لاهه وحشت زده شده است و از این رو طی روزهای اخیر ماراتنی از مکالمات تلفنی را برای فشار بر کلیه طرف‌های تاثیر گذار در این مسئله انجام داده است که در این میان به شکل ویژه‌ای این تماس‌ها به بایدن ختم می‌شوند.»

کابینه شرور باید برود

صدور چنین حکمی و حتی تاثیرات روانی اعلام چنین خبری، قطعا جبهه منتقدان داخلی و خارجی کابینه تندروی رژیم اسرائیل را تقویت خواهد کرد. خواست انتخابات زودهنگام و برکناری نتانیاهو ماه هاست که هم در سرزمین های اشغالی و هم از سوی سیاستمداران داخلی و خارجی شنیده می شود و در هفته های گذشته طنین رسا تری هم به خود گرفته است.

۱۹ فروردین ماه، روزنامه عبری هاآرتص نوشت: « ۶ ماه از جنگ در غزه می‌گذرد و از هفتم اکتبر گذشته تا کنون وضع اسرائیل هر روز بدتر می‌شود. باید به جنگ پایان دهیم و اسرا را بازگردانیم و باید بنیامین نتانیاهو برود.»

«شیمون شفر» تحلیلگر سیاسی روزنامه «یدیعوت آحارونوت» هم گفته است: « پیدا کردن کلمات برایم سخت است. به همین دلیل تنها می‌گویم، کافی است وقت آن رسیده که ما مردم، این کابینه شرور به ریاست بنیامین نتانیاهو را که از پذیرش مسؤولیت نقش خود در فاجعه هفتم اکتبر امتناع کرده و همچنان ما را به سمت پرتگاه می‌برد، جایگزین کنیم.»

 هیلاری کلینتون و ویلیام هیگ، وزرای خارجه پیشین آمریکا و انگلیس هم از جمله شخصیت هایی هستند که رفتن نتانیاهو را ضروری دانسته اند. خواست انتخابات زودهنگام به درون کابینه جنگ طلب فعلی هم رسوخ یافته است. چنانکه « بنی گانتس» عضو شورا یا کابینه جنگ اسرائیل هم گفته است : «ما باید بر سر تعیین تاریخ برگزاری انتخابات در ماه سپتامبر ، یعنی قبل از یک ساله شدن جنگ (غزه)، به توافق برسیم.»

چرغ سبز آمریکا!؟

در حقیقت به نظر می رسد صدور چنین حکمی هم کنار رفتن نتانیاهو را تسهیل کند و هم تلاش ها برای برقراری آتس بس را. ایالات متحده آمریکا در طول ۷ ماه گذشته جدی ترین حامی رژیم اسرائیل در جنگ بوده است. با این حال وجود اختلافات میان دولت بایدن و کابینه نتانیاهو چیز پنهانی نبوده است.

بعید نیست دولت آمریکا هم بی میل نباشد که کابینه فعلی اسرائیل کنار زده شود. مهمترین طرح اعلامی آمریکایی ها برای آینده بحران خاورمیانه  - فارغ از درست یا غلط بودن آن- تشکیل دو دولت مستقل فلسطینی و اسرائیلی است که قاعدتا حضور نتانیاهو و اعضای تندرو کابینه وی مانع تحقق چنین طرحی خواهند بود.

در همین باره حتی شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل، صدور احتمالی رای بازداشت نتانیاهو در دادگاه لاهه را بی ارتباط با چراغ سبز و موافقت آمریکا ندانسته است. این شبکه در گزارشی به نقل از برخی مسوولان در لاهه اعلام کرده بود:«  صدور چنین دستوراتی همانند این اقدام چشمگیر، بدون موافقت آمریکا ممکن نبود و سه سال قبل نیز «کریم‌خان» دادستان کل لاهه با کمک آمریکا در این سمت انتخاب شد، پس از آن، کریم‌خان دو پرونده که تا حد زیادی موجب نگرانی آمریکایی‌ها شده بود، مختومه کرد، یکی پرونده مربوط به سلول‌های بازداشت اعلام نشده مربوط به افغانستان در اروپا و دیگری جنایات جنگی انجام شده در افغانستان».

این شبکه عبری زبان مدعی شد، «غیرممکن است دادستان در جنگی که هنوز ادامه دارد، اگر دستکم چراغ‌سبزی از سوی آمریکایی‌ها وجود نداشته باشد، چنین اقدام چشمگیری را با شواهد و مدارک بسیار اندک در پیش بگیرد. اگر این مساله درست باشد، به منزله کاهش دوباره و بی‌سابقه روابط میان اسرائیل و آمریکا آن هم در شرایطی بسیار حساس در آستانه یورش زمینی به رفح است.»

فارغ از صحت و سقم ادعای این رسانه صهیونیستی، نکته قابل تامل در مواجهه آمریکا با چنین حکمی این است که روابط راهبردی واشنگتن- تل آویو به کابینه فعلی و شخص نتانیاهو هم قابل تعمیم است یا نه؟ به تعبیر دیگر اگر موجودیت رژیم اسرائیل خط قرمز آمریکاست آیا وجود کابینه فعلی هم شامل چنین وضعیتی است؟

  حمایت های آمریکا از اسرائیل و کابینه نتانیاهو تا همینجا هم اعتبار و جایگاه ایالات متحده را مخدوش کرده است. خانم «آنیل شیلین»، مسوول روابط خارجی در دفتر دموکراسی، حقوق بشر و کار آمریکا  که در اعتراض به ادامه فروش تسلیحات آمریکایی به اسرائیل استعفا داده تاکید داشته : «آمریکا هر چقدر اعتبار به عنوان مروج حقوق بشر داشته تقریبا از زمان آغاز جنگ در غزه از دست داده است.»

 اعتراضات دانشجویی اخیر ضد حمایت های آمریکا از اسرائیل هم مزید بر علت شده تا تصمیم سازان آمریکایی بیش از پیش برای برقراری آتش بس تحت فشار قرار گیرند.

 با این وصف و با توجه به ایده اعلامی آمریکایی ها برای آتش بس پایدار که همان ایده دو دولتی است، حکم احتمالی دادگاه لاهه مبنی بر بازداشت نتانیاهو، می تواند فرصت مناسبی باشد برای واشنگتن که هم روابط راهبردی خود با رژیم اسرائیل را محفوظ بدارد و هم نتانیاهو را وادار یا مجاب به کناره گیری کند تا دولت بایدن هم تا حدی از زیر فشارهای داخلی و جهانی خارج شود و البته یک دستاورد انتخاباتی هم دشت کند.

تجربه رایزنی ها و تلاش های دیپلماتیک چند ماهه گذشته حکایت از آن دارد که هیچ طرح و پیشنهادی برای توقف جنگ و آتش بس پایدار با وجود نتانیاهو و کابینه فعلی قرین موفقیت نخواهد بود. لذا به نظر می رسد همه آماده بدرقه جلاد غزه هستند. جنایات آقای شرور به نقطه ای رسیده که جایی برای دفاع از او باقی نمانده است. حالا نوبت مکافات فرا رسیده است. اینکه صدور چنین حکمی در نهایت منجر به بازداشت بی بی خواهد شد یا نه، جواب روشنی الان ندارد اما ناکامی و بدنامی شاید مکافات کمی برای یک سیاستمدار نباشد. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کاریکاتور/ خشونت پلیس آمریکا علیه دانشجویان معترض؛ وقتی آزادی بیان می‌میرد
  • صنعا: واشنگتن مانع صلح در یمن و توقف کشتار در غزه است
  • بازداشت و سرکوب گسترده دانشجویان در دانشگاه های بزرگ آمریکا+ فیلم/ جنگ غزه را متوقف کنید/ مجوز خشونت بیشتر علیه دانشجویان معترض صادر شد
  • روایت «شینهوا» از ماشین سرکوب آمریکا دربرابررستاخیزدانشجویان
  • خشونت پلیس فرانسه علیه دانشجویان حامی فلسطین
  • نوبت مکافات جنایت
  • درخواست پارلمان عربی برای تحقیقات در مورد کشف گور‌های جمعی در غزه
  • لرستان یکی از استان‌های امن در کشور به شمار می‌آید
  • بیانیه شورایعالی انقلاب فرهنگی در حمایت از دانشجویان آمریکا
  • بیانیه شورای عالی انقلاب فرهنگی درحمایت از دانشجویان آمریکایی