Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، سیده فاطمه فاضلی فعال فرهنگی استان خراسان جنوبی در وبینار «رمضان بهار معنویت و همدلی» که عصر امروز به همت اداره امور بانوان مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد، ضمن تبریک به مناسبت  ماه مبارک رمضان، در مورد نقش زنان در حفظ و ترویج ارزش های ماه مبارک رمضان در خانواده گفت:هرگاه اسم از وظایف یک زن به میان می آید، تصور می شود تنها وظیفه زن خانه داری به نحواحسن است، خصوصا در این ماه مبارک که وظیفه تهیه و پخت غذا به هنگامه مبارک افطار و سحر را بر دوش دارد؛ ولیکن اینها جزئی از وظایف زنان است و چه بسا عبادتی برای او محسوب می شود، اما وظیفه اصلی یک زن در این ماه حفظ  و ترویج ارزشهای ماه پر برکت رمضان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



فاضلی با بیان این مطلب افزود:اگر یک زن تمام تلاش خود را در ماه مبارک رمضان داشته باشد و بهترین سحری و بهترین افطاری را آماده کند و محفل آرامش را برای استراحت عزیزانش آماده کند،اما در مقابل همه اینها ارزش های ماه مبارک را نهادینه نکرده باشد، گویی آبی را در هاون کوبیده و وظیفه خود را به درستی به اتمام نرسانده است.

وی ادامه داد: حال پرسش این است یک زن چگونه می تواند این ارزشهای رمضان را در خانواده اش اجرایی کند: باید شناخت و باور کامل نسبت به ارزش های ماه مبارک داشته و در کنار مطالعه عمیق، توانایی تشریح آن را برای عزیزانش داشته باشد؛ از همه مهمتر آنکه خود فرد یک عمل کننده باشد و خانواده اعمالش را به صورت عملی نظاره گر بوده و او را به عنوان الگویی کامل پذیرا باشند، در چنین حالتی نیاز به تحمیل ارزشها نبوده و خانواده با گذشت زمان تمامی ارزشها را پذیرفته و خود تبدیل به یک عمل کننده قهار خواهند شد.

فاضلی تأکید کرد: یکی از این ارزشها عبادات است که نه تنها برای ماه مبارک رمضان بلکه برای تمامی ماه های سال می باشد، ولیکن ارزش و ثواب عبادات در این ماه چند برابر خواهد بود؛ یک مادر برای ترویج این ارزش می تواند با برگزاری دوره های تلاوت قرآن و نماز جماعت در خانه به ویژه با حضور این بیماری منحوس و اجرا و طراحی مسابقات قرآنی میان فرزندان و بیان قصص قرآنی فضاهای معنوی در خانه ایجاد کند.

وی افزود: یکی دیگر از فعالیت های مادر برای پررنگ کردن این ارزش ها برگزاری مراسمات دعا است که باید بیش تر از بیش برای کودکانش از آثار و نتایج این عمل پسندیده به هنگام افطار بیان کند. از فضیلت های شبهای قدر و نزول قرآن برای عزیزانش بگوید، همانطور که گفته شد در رأس همه این امور عامل بودن مادر خانواده شرط است.

فعال فرهنگی استان خراسان جنوبی تصریح کرد: مسئله بعدی، مسئله همدلی و محبت در ماه مبارک رمضان است که کمک به دیگران چه به صورت انفاق و چه به صورت صدقه و زکات و فطریه و کفاره، از جمله آنهاست؛ همانطور که یک مادر بهترین ها را برای خانواده خود می خواهد، افراد دیگری را هم به اندازه بضاعتش در این وعده شریک کند و سنت توزیع افطاری را فرهنگ سازی کند؛ یک زن همچنین میتواند زکات طلای خود را در این ماه مبارک حساب و به دست مستمندان برساند.

وی ادامه داد: مسئله مهم بعدی تقویت تقوا و پاک شدن از نفس است؛ یک مادر میتواند به عزیزانش بیاموزد که در این ماه مبارک عدو و دشمنی را کنار گذاشته و از بد دهانی و تهمت و غیبت دور شویم و همانطور که در برابر خوردن صبر پیشه میکنی در برابر گناهان هر چند کوچک هم میتوانی مقاومت نشان دهی.

فاضلی تأکید کرد: مهم ترین عمل در این ماه استغفار است و وظیفه ترویج و گسترش آن بر عهده مادر است و در رابطه با این مبحث حدیثی داریم «هزاران هزار نفر در شبهای ماه مبارک رمضان از آتش جهنم رهایی پیدا میکنند.»

فعال فرهنگی استان خراسان جنوبی اظهار داشت: موضوع بعدی این است که یک مادر باید برای عزیزانش یادآور شود این است که زمانهای ماه رمضان بسیار ارزشمند هستند، همانگونه که می گویند وقت طلاست، در این ماه وقت را باید چیزی بالاتر از طلا برشماریم، از گوشی ها و فضای های مجازی کمی دور شویم و از محفل پر از فضیلت برخوردار شویم.

وی در پایان گفت:امیدوارم ما شایستگی این خوبی ها و ارزش هارا داشته باشیم و هرکدام از ما زنان یک الگوی کامل عملی برای ترویج ارزش های ماه مهمانی خدا باشیم و طوری عمل کنیم که این ارزش ها برای طول سال در اطرافیانمان نهادینه شود.

انتهای پیام/

تنظیم: زهرا غلامی

منبع: تقریب

کلیدواژه: ماه مبارک رمضان ماه مبارک ارزش های ماه یک مادر ارزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۲۸۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترویج فرهنگ غذای سالم متناسب با آموزه‌های طب ایرانی

  به گزارش ­خبرگزاری صدا و سیما؛ ­دکتر رادمنش با بیان اینکه در مکتب طب سنتی ایران چیدمان تغذیه بر اساس فصل، سن، محل زندگی و مزاج اشخاص متفاوت است، اما یکسری تدابیر عمومی نیز وجود دارد که رعایت آنها به حفظ سلامت همه افراد­ کمک می‌کند؛ تاکید کرد: پرهیز از پرخوری و درهم خوری یکی از اصول مهم تغذیه به شمار می‌آید، زیرا رعایت نکردن آن موجب تداخل و اختلال در هضم و ابتلا به انواع بیماری‌ها می‌شود. دکتر رادمنش همچنین داشتن نظم در ساعات غذا خوردن را یکی از مهمترین آداب تغذیه صحیح دانست و بر ایجاد فاصله کافی بین وعده شام و خوابیدن تاکید کرد. وی افزود: طب ایرانی، طب کلی نگر است و پزشکان متخصص طب ایرانی بر اساس شرایط هر فرد، دستورهای خاصی را به وی ارائه می‌دهند. در طب ایرانی پیشگیری از بیماری با رعایت اصول ششگانه حفظ سلامتی جز قوانین بنیادین می‌باشد. این اصول عبارتند از آب و هوا، تغذیه، حرکات بدنی، خواب و بیداری، نگهداری مواد لازم و دفع مواد زاید و حالات روحی و روانی که در این میان ورزش و تغذیه از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. این پزشک و متخصص طب ایرانی ادامه داد: ورزش اصولی، عامل مهمی برای حفظ سلامتی به شمار می‌رود و برای آن فواید زیادی ذکر شده است. به نظر برخی از حکما، چون ابن سینا، عامل ورزش در حفظ سلامتی، بر همه عوامل حتی تغذیه، تقدم دارد و برای اینکه از فعالیت‌های بدنی بیشترین فایده نصیب افراد شود، ورزش‌های متناسب با هر فرد پیشنهاد شده است. وی افزود: فعالیت بدنی منظم و متناسب با سن و شرایط جسمانی، فواید بی‌شماری برای سلامت جسم و روان دارد. تشویق اعضای خانواده به انجام فعالیت‌های ورزشی مانند پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری، شنا و ورزش‌های گروهی، متناسب با شرایط افراد خانواده می‌تواند روحیه نشاط و شادابی را در خانه حاکم کند. ­ وی در پایان گفت: با همدلی و همکاری خانواده‌ها، رسانه‌ها، سازمان‌های دولتی و غیردولتی می‌توانیم با ترویج فرهنگ غذای سالم و ورزش همگانی و متناسب بر پایه آموزه‌های طب ایرانی، جامعه‌ای سالم و پویا برای نسل‌های آینده بسازیم. هفته سلامت فرصتی مغتنم برای آغاز این حرکت ارزشمند است.

دیگر خبرها

  • روز خاص ورزش با رویداد هم‌مسیر اتیسم(عکس)
  • دوی نمادین با بزرگسالان اتیسم در تهران، رشت و ماهشهر
  • بانوان نماد خودباوری و مسوولیت پذیری در جامعه هستند
  • بانوان نماد خودباوری و مسؤولیت پذیری در جامعه
  • برگزاری دوی نمادین با بزرگسالان اتیسم در تهران، رشت و ماهشهر
  • چرا غرب دنبال ترویج بی‌بند‌وباری در ایران است؟
  • ترویج فرهنگ غذای سالم متناسب با آموزه‌های طب ایرانی
  • مسابقات جام رمضان تنیس روی میز بانوان در سمنان پایان یافت
  • دشمن در حال ترویج معضل بی هویتی در جامعه است
  • سردار رادان: دشمن می‌خواهد از خاکریز عفاف و حجاب بگذرد | تیرهایی را که به سمت ما رها می شود مبارک می دانیم