Web Analytics Made Easy - Statcounter

وکلای برجسته حقوق بشر از سراسر جهان در تحقیقات خود به این نتیجه رسیدند که کشتار سیستماتیک و آزار رنگین‌پوستان غیرمسلح به دست پلیس آمریکا به مثابه جنایت علیه بشریت است که باید تحت قوانین بین‌المللی مورد تحقیق و پیگرد قرار گیرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، تحقیقات درباره خشونت پلیس که از سوی وکلای برجسته حقوق بشر از سراسر جهان انجام شده، نشان داده کشتار سیستماتیک و نقص عضو شهروندان سیاه‌پوست غیرمسلح به دست پلیس آمریکا به مثابه جنایت علیه بشریت است که باید تحت قوانین بین‌المللی مورد تحقیق و پیگرد قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش روزنامه انگلیس «گاردین»، یک هفته بعد از گناهکار شناخته شدن «درک شووین» به دلیل قتل «جورج فلوید» شهروند سیاه پوست آمریکایی، اپیدمی بی‌وقفه کشتار مردان و زنان رنگین‌پوست به دست پلیس آمریکا توجهات بین‌المللی را به خود جلب کرده است.

در یک گزارش ۱۱۸ صفحه‌ای، کارشناسان حقوق بشر از ۱۱ کشور جهان، آمریکا را به دلیل آنچه سابقه طولانی از نقض قوانین بین‌المللی که در برخی موارد برابر با جنایت علیه بشریت است، مسئول شناختند.

آن‌ها در گزارش مذکور به قتل‌های انجام شده به دست پلیس و همچنین محرومیت از سلامت جسمانی، شکنجه، آزار و اذیت و سایر اقدامات غیرانسانی به عنوان حملات سیستماتیک به جامعه سیاه‌پوستان اشاره کرده‌اند. این کارشناسان از دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) در لاهه خواستند تحقیقاتی فوری را با هدف پیگرد قانونی ماموران خاطی آغاز کند.

«هینا جیلانی» یکی از ۱۲ کمیسیونری که این تحقیقات را هدایت کرده است، به گاردین گفت: این یافته‌ها در خصوص جنایت علیه بشریت به سادگی ارائه نشده ما با ذهنی باز آن‌ها را اعلام کردیم. ما همه حقایق را بررسی کردیم و نتیجه‌گیری کردیم که شرایطی در آمریکا وجود دارد که بررسی فوری را الزامی می‌کند.

در این تحقیقات آمریکا همچنین به دلیل: نقض تعهدات بین‌المللی حقوق بشری خود، هم از نظر قوانین حاکم بر اجرای قانون و هم از نظر عملکرد ماموران اجرای قانون از جمله متوقف کردن خودرو‌ها و هدف قرار دادن شهروندان سیاه‌پوست و توقف و تفتیش مبتنی بر نژاد؛ ادامه الگوی نگران کننده ملی استفاده نامتناسب از نیروی مرگبار نه تنها با استفاده از سلاح گرم بلکه با شوکر الکتریکی علیه سیاه‌پوستان؛ اجرای فرهنگ مصونیت از مجازات که در آن ماموران پلیس به ندرت گناهکار شناخته می‌شوند در حالی که اقدامات مرگبار آن‌ها به عنوان «چند مورد معدود» مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرد، مسئول شناخته شد.

این کارشناسان حقوق بشری همچنین گفتند که شهروندان آفریقایی آمریکایی تبار ایالات متحده اغلب تحت شکنجه پلیس قرار می‌گیرند.

جیلانی که رئیس سازمان جهانی مباره با شکنجه است، در خصوص پرونده فلوید گفت: برای ما روشن شده که استفاده از زور هنگام بازداشت یک فرد فقط غیر انسانی نیست بلکه به وضوح برابر با شکنجه و احتمال از دست دادن جان است.

بر اساس این گزارش، بعد از قتل فلوید در ماه مه سال ۲۰۲۰ که آمریکا را تکان داد و اعتراضاتی را در سراسر این کشور و بخش‌های مختلف جهان در پی داشت، خانواده وی و سایر افراد سیاهپوستی که در سال‌های اخیر به دست پلیس آمریکا به قتل رسیده‌اند، از سازمان ملل خواستند تحقیقاتی رسمی را درباره تیراندازی‌های مرگبار پلیس آغاز کند. گرچه تحت فشار دولت ترامپ، سازمان ملل، از درگیر شدن با این مسئله اجتناب کرد، بعد از آن ائتلافی از سه نهاد حقوقی برای انجام تحقیق مستقل در این خصوص وارد عمل شد. هیأتی از آفریقا، آسیا، اروپا، آمریکای لاتین و منطقه کارائیب گرد هم آمدند تا خشونت پلیس و نژادپرستی ساختاری در آمریکا را که زیربنای آن است، مورد بررسی قرار دهند.

این در حالی است که پیشتر «کیت الیسون» دادستان کل ایالت «مینه‌سوتا» مدعی شد، قتل جورج فلوید توسط پلیس شهر مینیاپولیس، مصداق جرائم متعصبانه نیست.

جورج فلوید شهروند ۴۶ ساله سیاهپوست، اوایل خرداد سال گذشته از طریق فشردن زانو بر روی گردنش به مدت حدود ۹ دقیقه، حین بازداشت توسط شاوین و چند مأمور دیگر جانش را از دست داد. علت بازداشت فلوید از سوی شووین و همکارانش این بود که برای خرید در یک مغازه، بیست دلاری تقلبی به فروشنده تحویل داده بود.

صحنه به قتل رسیدن فلوید موج گسترده‌ای از اعتراضات علیه نژادپرستی و خشونت پلیس را در آمریکا به‌دنبال داشت که به دیگر کشور‌های جهان نیز کشیده شد. قتل چند شهروند سیاه‌پوست دیگر توسط پلیس آمریکا نیز در شعله‌ور شدن بیش از پیش این اعتراضات موثر واقع شده است.

دادگاه رسیدگی به اتهام قتل درجه سوم توسط درک شووین، حدود سه هفته به طول انجامید و در نهایت پس از امتناع او از ارائه دفاعیات در دادگاه، سه‌شنبه گذشته گناهکار شناخته شد.

دادگاه مینیاپولیس روز شنبه اعلام کرد، دادگاه اعلام مجازات وی، ساعت ده و نیم شب شانزدهم ماه ژوئن (۲۶ خرداد) اعلام خواهد شد.

«بن کرامپ» وکیل خانواده جورج فلوید پیش از شروع جلسات دادگاه گفت: «این پرونده قتل دشواری نیست، فقط به ویدئوی شکنجه جورج فلوید نگاهی بیندازید. اگر قربانی سفیدپوست بود این پرونده دشواری محسوب نمی‌شد».

خبرگزاری «آسوشیتد پرس» اخیراً گزارش داد در حالی که گناهکار شناخته شدن شووین، مامور پلیس قاتل فلوید باعث شد عده‌ای نفس راحتی بکشند، کشته شدن شش نفر دیگر به دست پلیس در ۲۴ ساعت بعد از مجرم شناختن او، خواسته‌های جدید برای عدالت و پایان دادن به خشونت پلیس را در پی داشته است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: جنایت علیه بشریت جنایت علیه بشریت دست پلیس آمریکا گناهکار شناخته خشونت پلیس بین المللی جورج فلوید شناخته شد سیاه پوست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۲۸۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت «شینهوا» از ماشین سرکوب آمریکا دربرابررستاخیزدانشجویان

به گزارش خبرگزاری مهر، «شینهوا» خبرگزاری رسمی چین با شدت یافتن دامنه اعتراضات خیزش‌های دانشجویان و نخبگان آمریکایی از خاستگاه اعتراضات از دانشگاه کلمبیا و در امتداد آن در سرتاسر دانشگاه‌های آمریکا علیه همدستی کاخ سفید در جنایت رژیم صهیونیستی علیه غیرنظامیان در نوار غزه از دریچه دوربین خبری خود نگاهی به ماشین سرکوب پلیس آمریکا علیه خیزش طبقه دانشگاهی و فرهنگی و سراب بودن آزادی بیان در مهد به اصطلاح دموکراسی؛ یعنی «آمریکا» پرداخته است.

خبرگزاری دولتی چین از لنز عدسی دوربین خبری خود هنگامی که می‌خواهد صحنه‌های رعب آور و تکان‌دهنده ارزش‌های دنیای به اصطلاح آزاد آمریکایی در رویارویی پلیس آمریکا با تظاهرات جنبش‌های دانشجویی حامی فلسطین را توصیف کند، با چنین واژه‌هایی به استقبال توصیف دراماتیک از سرکوب پلیش علیه دانشجویان و نخبگان حامی فلسطین می‌رود: «تهدید به مرگ»، «بی‌پروایی»، «رفتار نابرابر» و استفاده از گازاشک آور، خودرو آب پاش، و شلیک گلوله‌های مشقی توسط پلیس آمریکا علیه دانشجویان بدون توجه به جنسیت در رستاخیز دانشجویی و طبقه متوسط آمریکایی.

شینهوا با اشاره به شدت بخشیدن تظاهرات دانشجویان و نخبگان آمریکایی حامی فلسطین در سرتاسر دانشکده‌ها مهم آمریکا به علت سرکوب اعتراض‌های مسالمت‌آمیز توسط پلیس آمریکا، خشونت پلیس و مقامات سیاسی را طی هفته جاری شدید توصیف کرد.

خبرنگار شینهوا با تکان دهنده خوانده خشونت پلیس علیه تظاهرات کنندگان آمریکایی می‌نویسد: تصاویر ویدیویی وایرال شده در شبکه‌های اجتماعی درباره رویارویی پلیس با معترضان مملو از خشونت شدید پلیس و ضرب و جرح دانشجویان و رفتار زننده ناقض حقوق بشری تظاهرات کنندگان در مهد دموکراسی و در زمین کشاندن پیکر دانشجویان دست بسته است.

شبکه‌های اجتماعی دوشادوش نبرد میدانی حامیان فلسطین علیه ماشین سرکوب پلیس آمریکا

به گواه خبرگزاری رسمی چین، شبکه‌های اجتماعی در سرزمین به اصطلاح مهد آزادی دیگر میدان نبرد به تصویر کشیدن مطالبات عدم شلیک پلیس بر روی تظاهرکنندگان و شعار قطع همکاری با رژیم اسرائیل از نظام سلطه در آمریکا نیست، بلکه اکنون، به میدانی برای صدور کیفرخواست و دادخواست قضایی و مطالبات حقوق مدنی تظاهرات کنندگان حامی فلسطین بدل شده است.

شینهوا با تکان دهنده خواندن برخورد ناقض حقوق انسانی پلیس آمریکا با دانشجویان و اعضای هیئت تدریس در دانشگاه‌های آمریکا می‌نویسد: صدها دانشجو و استاد بازداشت شده‌اند و این حادثه تراژیک و غم‌بار با پیوستن جنبش‌ها و انجمن‌های دانشگاهی دیگر با میدان داری دانشگاه کلمبیا به عنوان نقطه کانونی اعتراضات از روز جمعه گذشته تا اکنون، شکل جدی‌تری به خود گرفته است.

به گزارش شینهوا، دانشگاه های آیوی لیگ (انجمن‌های دانشجویی دانشگاه‌های برتر خصوصی آمریکا) بیش از یک هفته است که کانون اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین علیه سرکوب دستگاه حاکمه است.

خشونت بی‌مهابای هیئت حاکمه آمریکا و اختلال جدی در چرخه اداری تحصیلات

خبرگزاری دولتی چین با به چالش کشیدن مظاهر آزادی بیان و ارزش‌های نئولیبرال در مهد به اصطلاح دموکراسی با اشاره به تکاپوی دولتمردان آمریکایی در خاموش کردن کانون تجمعات و تظاهرات دانشجویی با اهرم تشکیل کلاس‌های مجازی و به تاخیر انداختن آغاز نیم سال جدید تحصیلی، و لغو مراسم و برنامه اداری فارغ التحصیلی دانشجویان، اینگونه اقدامات نظام حاکمه را ضربه شدید و تجاوز به حریم آزادی تحصیلی آکادمیک در آمریکا و نشاندهنده سایه سنگین ناامیدی در سیستم آموزش در ورای ظاهر شیک آموزش در سیستم تحصیلی آمریکا خواند.

خبرنگار شینهوا نگاه پلیس تا بن دندان مسلح آمریکا و تصویر رسانه‌های دستگاه حاکمه از تظاهرات کنندگان دانشجویی حامی فلسطین را «جنایتکار» و «مستحق سرکوب» توصیف کرد و افزود: نمایندگان کنگره آمریکا این خیزش‌های دانشجویی را «یهودستیزانه» و مدعی وجود دست‌های بیگانگان در ورای خیزش این اعتراضات بدون ارایه مستنداتی برای مدعای خود خواند.

روایت « USA TODAY» از تکرار سرکوب وحشیانه پلیس در واقعه قتل «جورج فلوید»

در همین ارتباط، این روزنامه رسمی چین با استناد به گزارش روز جمعه گذشته روزنامه «یو اس ای تودای» آمریکا نوشت: هیئت حاکمه آمریکا و جناح راست گرای افراطی با خطرناک خواندن تظاهرکنندگان مدعی‌اند آنان به دنبال تصاحب کشورند.

این روزنامه آمریکایی با یادآوری کشته شدن جورج فلوید، رنگین پوست آمریکایی در پی رفتار زننده پلیس افزود: این ادعاهای مقامات دولتی آمریکا یادآور ادعاهای مشابه آنان در خروش اعتراضات مسالمت آمیز آمریکایی‌ها ضد رفتار سرکوبگرانه و وحشیانه پلیس آمریکا در حادثه ۲۰۲۰ میلادی در پی کشته شدن جورج فلوید است.

شینهوا به نقل از این روزنامه منتقد آمریکایی، ارائه تصویر مخدوش طبقه هیئت حاکمه آمریکا از دانشجویان حامی فلسطین نه تنها درصدد ضربه به آزادی مدنی طبقه فرهنگی در اعتراض است، بلکه درصدد تخریب دادخواست‌های آنان ضد وحشیگری پلیس نیز است.

و به اذعان خبرگزاری شینهوای چین، نظام حاکمه آمریکا با استفاده از مشت آهنین علیه طبقه دانشگاهی به بهانه‌های واهی به دنبال توجیه رفتار دستگاه سرکوب خود در قالب مقابله با «تهدید امنیت ملی» آمریکا است.

این خبرگزاری معتبر چینی در پایان با اشاره به تفاوت مرز حقوق و جرم باردیگر یادآوری می‌کند که هرگاه دولتمردان مهد ارزش‌های دموکراسی آمریکایی هرگاه احساس خطر کنند، مفاهیم دموکراسی، حقوق مدنی، امنیت ملی و غیره را حق به جانب گرایانه تفسیر و تحلیل می‌کنند.

و به گزارش شینهوا، نمایش هولناک خشونت پلیس دولتی علیه دانشجویان آشکارا پرده و نقاب ریا هیئت حاکمه آمریکایی که مدعی و مفتخر پرچمداری اصول و مبادی دموکراسی را که به راحتی در برابر دوربین‌ها و عدسی‌های خبرنگاران جهان زیر پا می‌گذارد به روشنی چهره زشت و هولناک دموکراسی و مظاهر آزادی بیان در آمریکای امروز را عریان در برابر دیدگان و قضاوت همگان قرار می‌دهد.

کد خبر 6092577

دیگر خبرها

  • روسیه: آمریکا در مورد اقدام دادگاه لاهه علیه اسرائیل ریا می‌کند
  • کاریکاتور/ خشونت پلیس آمریکا علیه دانشجویان معترض؛ وقتی آزادی بیان می‌میرد
  • جنایت عشقی در خیابان جردن
  • واکنش روسیه به مخالفت واشنگتن با تحقیقات دادگاه لاهه در مورد اسرائیل
  • طرح کنگره آمریکا علیه دیوان کیفری بین‌المللی
  • روایت «شینهوا» از ماشین سرکوب آمریکا دربرابررستاخیزدانشجویان
  • دیوان بین‌المللی کیفری بدون حمایت آمریکا نمی‌تواند علیه اسرائیل اقدام کند
  • درخواست پارلمان عربی برای تحقیقات در مورد کشف گور‌های جمعی در غزه
  • لرستان یکی از استان‌های امن در کشور به شمار می‌آید
  • بیانیه شورایعالی انقلاب فرهنگی در حمایت از دانشجویان آمریکا