Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-27@06:53:32 GMT

مغز خود را دوباره سیم پیچی کنید!

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۲۹۷۲۵

مغز خود را دوباره سیم پیچی کنید!

 عصر ایران - یک نکتۀ شگفت انگیز در مورد مغز شما این است که همیشه بسته به نحوۀ استفاده از مغز، کارکردهای آن تغییر می کند، دوباره سازمان می یابد و ارتباطات جدیدی بین نورون ها ایجاد می کند. این پدیده که به عنوان انعطاف پذیری عصبی شناخته می شود، پاسخ طبیعی مغز به تجربیات، الگوهای فکری وعادات جدید است.

اضطراب و افسردگی می توانند ساختار مغز شما را تغییر دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درحقیقت وقتی دچار افسردگی می شوید هیپوکامپ کوچک می شود و وقتی دچار اضطراب می شوید، حجم مادۀ خاکستری در مغز شما کاهش می یابد. نکتۀ مثبت این است که این تغییرات برگشت پذیر هستند.

اجتناب کردن پاسخ درستی نیست

اجتناب کردن جسمی یا عاطفی باعث تسکین فوری می شود و راه حل اکثر مردم در مواجهه با اضطراب و افسردگی است. به عنوان مثال، اگر اضطراب اجتماعی دارید، ممکن است در خانه ماندن راه حل خوبی به نظر برسد اما همۀ اینها باعث می شود که مسیرهای عصبی مرتبط با استعداد اجتماعی از بین برود و این امر اضطراب شما را بدتر می کند. تماس مداوم تنها راه محافظت از آن قسمتهای مغز شماست.

* چگونه مغز خود را دوباره سیم پیچی کنیم؟

محیط ها و تجربیات جدید

در صورت داشتن اضطراب احتمالاً این آخرین چیزی است که می خواهید بشنوید، اما قرار گرفتن در محیط های جدید می تواند مسیرها و اتصالات جدیدی را در مغز باز کند! این درواقع یکی از مزایای پنهان سفر کردن است. دوستان، تجربیات و خاطرات جدید باعث ترشح دوپامین می شوند. دوپامینِ بیشتر به معنای انگیزۀ بیشتر و درنتیجه، علائم افسردگی کمتر است.

برای دریافت این مزایا نیازی نیست که پول زیادی را برای یک تعطیلات عجیب و غریب صرف کنید. بلکه می توانید با آن رستورانی جدید، یک مسیر پیاده روی جدید یا اساساً هر چیز دیگری که شما را به مکانی که هرگز ندیده اید می برد، امتحان کنید.

مهارت های جدید

آیا همیشه آرزو داشتید که می توانستید ساز بزنید اما انگیزۀ یادگیری نداشتید؟ این می تواند تقویت مورد نیاز شما باشد. یادگیری مهارت های جدید ساده ترین و موثرترین روش برای تحریک سیستم عصبی است. تا به حال این جمله را شنیده اید که "اگر از آن استفاده نکنید آن را گم می کنید"؟ خب، اگر مدتی است چیز جدیدی یاد نگرفته اید، احتمالاً ارتباطات در "مرکز یادگیری" مغز شما نزدیک به مرگ است! پیش بروید و قبل از مرگ ارتباطات، برای برخی کلاس ها ثبت نام کنید! کلاس های هنری، آشپزی، زبان و موسیقی همه تا زمانی مفید هستند که چیز جدیدی یاد بگیرید.

ورزش

ورزش کردن جریان خون در مغز را افزایش داده و باعث می شود حجم مادۀ خاکستری و اتصالات نیز افزایش یابد. طبق مطالعه ای که روی بیماران پارکینسون انجام شده است، سلول های جدید مغزی فقط پس از دو ماه ورزش کردن می توانند تشکیل شوند. همچنین، در حالی که برخی از ورزش ها برتری خاصی نسبت به هم ندارند، اما سطح بالاتری از ورزش کردن، نتیجۀ سریع تری به شما می دهد.

تجربیات جدید، مهارت های جدید و ورزش احتمالاً موثرترین عامل به وجود آمدن مدارهای جدید و کارآمدتری در مغزتان هستند و این درحکم انجام دادن یک کار بزرگ است. اگر می خواهید از کارهای کوچک شروع کنید، در اینجا چند مورد را به عنوان نمونه برای شما مطرح می کنیم:

خواندن داستان – این امر مستلزم استفاده از تخیل شماست، که احتمالاً کاری است که مدتی است فرصت انجامش را نداشته اید. پروژه DIY - DIY مخفف Do it yourself است و معنی است این است: "خودت انجامش بده" . این اصطلاح اشاره دارد به تعمیرات یا ساختن وسایل خانه توسط خود فرد و بدون کمک گرفتن از متخصصان، مثلاً اگر جارو برقی تان خراب شده، ابتدا سعی کنید خودتان درستش کنید و اگر نشد، به تعمیرکار بدهید. چه تصمیم بگیرید یکی از اتاق های خود را با رنگ دیگری رنگ کنید چه کابینت جدید بسازید یا تزئین مجدد کنید، همه اینها برای مغز شما مفید است.

خواب - هیچ چیز سریع تر از کمبود خواب، سلولهای مغزی و اتصالات را از بین نمی برد. بنابراین، روال خواب خود را ارزیابی کنید و روش هایی را برای بهبود کیفیت آن پیدا کنید. مانند داشتن یک ساعت خواب مشخص و مناسب.

حجم مادۀ خاکستری و اتصالات در مغز شما نقش اصلی را در سلامت روان شما دارد. خوشبختانه، شما بیش از آنچه فکر می کنید بر این دو مورد کنترل دارید. سعی کنید خود را در محیط های جدید قرار دهید، مهارت های جدید را بیاموزید، و حداقل به مدت دو ماه به یک برنامۀ تمرینی متعهد شوید و ببینید که چه احساس بهتری پیدا خواهید کرد.

لینک کوتاه: asriran.com/003HIB

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۲۹۷۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین

اخیرا مطالعه جدیدی در دانشگاه نورث وسترن انجام شده است که نشان می‌دهد مادرانی که در دوران بارداری استرس بیشتری را متحمل شده‌اند، نوزادانشان در ۳ ماهگی با احساسات منفی از قبیل ترس‌، غم و ناراحتی، بیشتر درگیر خواهند شد. این تحقیق نشان می‌دهد که مسیر رشد و تربیت کودک از قبل به دنیا آمدن آغاز می‌شود.

مطالعات قبلی نشان می‌دهند که اضطراب مادران در دوران بارداری با کیفیت خلقی و رفتاری نوزاد ارتباط مستقیمی دارد.

در ادامه به شرح بیشتر این مطلب که آخرین مطالعه صورت گرفته در این زمینه به شمار می‌رود، می‌پردازیم.

یکی از محققان این مطالعه معتقد است که استرس غالبا به عنوان یک ساختار ثابت بررسی و در نظریه‌های مختلف، عاری از هر گونه تغییر شناخته می‌شود. به صورتی که یا کسی دچار اضطراب هست یا نیست! اضطراب دارای ابعاد متفاوتی است که ممکن است در هر فرد به صورت متفاوت بروز کند؛ پس نمی‌توان گفت هر کس به علائم شایع و پرتکرارتر استرس مبتلا نیست، به طور حتمی اضطراب ندارد.

استرس در زندگی روزانه بسیاری از جنبه‌های مهم را تحت تاثیر قرار می‌دهد و این مسئله یکی از جنبه‌های موثر در ایجاد روش‌های تحقیقاتی جدید به شمار می‌رود که به محققان کمک می‌کند بتوانند مطالعات دقیق‌تری بر این موضوع داشته باشند.

نظریه دیگری که در این تحقیق به دست آمده، این مفهوم را می‌رساند که مادران هنگامی که حتی با کوچک‌ترین استرس‌های روزانه دست و پنجه نرم می‌کنند، همزمان باعث می‌شوند کودکانشان در آینده احساسات منفی بیشتری داشته باشند.

درک بیشتر والدین از ماهیت اضطراب می‌تواند به مدیریت شرایط کمک کند. به عنوان مثال اگر مادر پیش از بارداری دچار استرس‌های بیش از اندازه باشد، با دانش صحیح از این مسئله، قبل از اقدام به باروری سراغ درمان می‌رود و از بروز اتفاقات منفی در آینده جلوگیری می‌کند.

پژوهشگران بیان کردند که سن ۳ ماهگی برای اندازه‌گیری احساسات منفی‌، یک شاخص اولیه محسوب می‌شود و طبیعی است که این مطالعه و بررسی باید تا سنین بالاتر هم ادامه یابد تا بتوان نظریه‌های قطعی و نهایی را اعلام کرد. آن‌ها همچنین شاخص دوم را سن ۳ سالگی تعیین کردند تا بدانند شرایط محیطی، تاثیرات منفی یا مثبتی طی این مدت در کودک ایجاد کرده است یا نه.

والدین می‌توانند کودکان را در بهبود شرایطشان یاری کنند و حتی اگر در دوران بارداری باعث ایجاد برخی احساسات ناخوشایند در فرزندشان شدند، با رفتارهای صحیح و ایجاد محیطی امن و آرام برای آن‌ها، قدمی به سوی رفع ناآرامی‌های روحی‌شان بردارند.

مطالعات نشان می‌دهند که پیوند مادر_فرزند و سیر تربیتی کودک مربوط به دوران پیش از تولد است. به صورتی که تمام رفتارهای مادر به شکل مستقیم بر جنین تاثیر می‌گذارد. به دلایل ذکر شده لازم است برای داشتن فرزندی با اضطراب کمتر، والدین بیشتر از خودشان مراقبت کنند.

منبع: northwestern

ترجمه: تکتم شریفی نژاد خبرنگار تحریریه جوان قدس

دیگر خبرها

  • انجام ۲۰ دقیقه بازی تتریس می تواند از ابتلا به اختلال اضطراب پس از حادثه جلوگیری کند
  • وزیر علوم: کنکوری‌ها اضطراب نداشته باشند/ فرصت جبران وجود دارد
  • وزیر علوم : کنکوری‌ها اضطراب نداشته باشند/ فرصت جبران وجود دارد
  • کنکوری‌ها اضطراب نداشته باشند/ فرصت جبران وجود دارد
  • راه مهار اضطراب در آزمون سراسری
  • اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین