Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-07@20:47:55 GMT

کمبود مرغ در خوزستان نتیجه رانت یا بی‌تدبیری است؟

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۲۹۷۵۲

کمبود مرغ در خوزستان نتیجه رانت یا بی‌تدبیری است؟

گروه استانها- وضعیت ناپسند بازار توزیع مرغ خوزستان که خود روزی از صادرکنندگان این کالای مهم در کشور بود، نارضایتی عمومی را افزایش و ورود دستگاه‌های کشوری را به جهت رفع این معظل ضروری کرده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، کمبود مرغ در استانی که روزی خود به عنوان صادرکننده در کشور مطرح بود امروزه برای بسیاری از مردم و کارشناسان جای سوال و ابهام دارد که چگونه می‌شود میزان جوجه ریزی و توزیع مرغ روز در بازار با هم تطابق نداشته باشد؟

بهمن ماه سال گذشته، سازمان صنعت معدن و تجارات خوزستان در خبری از کاهش 18 درصدی میزان جوجه ریزی در استان خوزستان خبر داد چرا که بسیاری از مرغداران شرایط حاکم بر بازار، میزان و قیمت دان مرغ و قیمت خریداری از آنها را زیان آور می‌دانند و جوجه ریزی را در شرایط فعلی به صرفه نمی‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از دو ماه از خبر وزارت صمت مبنی بر کاهش میزان جوجه‌ریزی، بازار مرغ استان با کمبود نزدیک به 50 درصدی همراه شد که نشان دهنده این است که میزانی از جوجه‌ریزی فصل پیش غیب شده است.

29 فروردین استاندار خوزستان در جلسه ستاد تنظیم بازار، قاچاق مرغ به استان‌های همسایه را علت کمبود بازار مرغ استان دانست در حالی که نماینده مرغداران در آن جلسه شرایط فعلی را به صرفه نمی‌داند و بر توجه به مسائل و مشکلات مرغداران تاکید کرد.

این مرغدار رامشیری قیمت بالای جوجه یک روزه، کمبود دان مرغ و از طرفی متناسب نبودن قیمت تضمینی خریداری با مخارج مرغدارای و زیان بار بودن این شرایط را علت عدم ترغیب مرغداران برای جوجه‌ریزی می‌داند.

افشاگری علت صف‌های طولانی مرغ در خوزستان /‌ باز هم ردپای دولت در میان استخروج مرغ از استان خوزستان ممنوع شدسهم‌خواهی از مدیریت استان خوزستان را عقب نگه داشته اس

در همین جلسه استاندار خوزستان، از ورود استان‌های ایلام، بوشهر و لرستان برای کمک به بازار مرغ و اختصاص مجموعاً 75 تن از این استان‌ها به خوزستان خبر داد درحالی رییس اتحادیه مرغداران استان میزان ورودی از این استان‌ها به خوزستان را بسیار کمتر می‌داند و از ناپدید شدن بخشی از مرغ ارسالی به استان در مسیر خبر داد.

در کنار همه این مسائل انتشار خبر دستگیری معاون اقتصاد سازمان صمت خوزستان، که مستقیماً بر بازار مرغ تاثیر گذار بود، شائبه‌هایی از وجود یک رانت شبکه‌ای در بازار توزیع مرغ استان برذهن خوزستانی‌ها به وجود آورد

حال آنکه استانداری خوزستان هرروز مصوبه جدید و دستور جدیدی از جمله ممنوعیت صادرات مرغ از استان، ممنوعیت فروش مرغ توسط اصناف به خریداران خاص مانند رستوران‌ها و شرکت و همچنین ممنوعیت فروش مرغ زنده و گرفتن کمک از تهران و استان‌های دیگر، بر رفع معظل در آینده نه چندان خبر می‌دهد.

همه این مباحث وضعیت بازار مرغ استان را همچنان ملتهب و مردم را سردرگم و ناراضی از وضعیت فعلی کرده است چرا که صف گرفتن در شرایط اوج کرونا، با زبان روزه و گاه بی‌نتیجه نارضایتی عمومی را روز به روز افزایش می‌دهد.

انتهای پیام/341/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مرغ استان بازار مرغ جوجه ریزی استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۲۹۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: طبق سند اوقات فراغت، باید برای ۱۲ ماه سال دانش‌آموزان برنامه داشته باشیم؛ به همه مدیران ابلاغ شده که تابستان امسال از تمام ظرفیت‌های ممکن برای اوقات فراغت دانش‌آموزان استفاده شود.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت آموزش و پرورش، حجت‌الاسلام محمدحسین پورثانی در برنامه تلویزیونی ثریا با بیان اینکه در سال ۱۳۸۵ قانون احیای معاونت پرورشی و تربیت‌بدنی در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، اظهار کرد: بعد از ۱۸ سال که از این قانون می‌گذرد هنوز هم می‌گوئیم معاونت پرورشی آن‌چنان که باید باشد نیست.

وی با بیان اینکه در ۱۸ سالی که بعد از قانون احیا می‌گذرد، تقریباً یک بار جذب مربی پرورشی داشتیم افزود: سایر جذب‌هایی که در حوزه مربی پرورشی و مشاور صورت گرفته، در حد سالی ۷۰۰ تا ۸۰۰ نفر بوده، امروز حدود ۴۵ هزار نیروی پرورشی و مشاور داریم و حدود ۷۰ هزار کمبود نیرو داریم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه بیشتر فضاهای پرورشی متروکه شده بودند گفت: حدود ۳۴۶ اردوگاه دانش‌آموزی داریم، در بحث محتوا نیز حوزه پرورشی نه به صورت صد درصد اما در بسیاری مواقع به حوزه‌ای کناردستی و کیفیت‌بخشی تبدیل شده است، مربیان پرورشی در مدارس از ابزار لازم برای تربیت دانش‌آموزان بهره‌مند نیستند، بنابراین در عنصر محتوا، نیروی انسانی و فضا که سه ضلع اصلی کار تربیتی هستند مشکل و کمبود داریم و تا رسیدن به حد مطلوب فاصله داریم.

پورثانی با بیان اینکه ۱۱۲ هزار مدرسه و ۶۰۰ هزار کلاس درس و حدود یک میلیون فرهنگی داریم، افزود: رهبر معظم انقلاب فرموده بودند دستگاه آموزش و پرورش با سایر دستگاه‌ها قابل مقایسه نیست، سایر دستگاه‌ها نیرو را استفاده می‌کنند، اما وزارت آموزش و پرورش نیروی انسانی را تربیت می‌کند.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب فرموده بودند مصالح کشور و نکات دیگر را معاونت پرورشی با رویکرد عقلانی برای دانش‌آموزان جا بیاندازد، ادامه داد: ما نه تنها گروه‌های مردمی بلکه از نهادهای انقلابی و گروه‌هایی که دغدغه تربیت دارند، استقبال می‌کنیم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برنامه هفتم توسعه عنوان کرد: طبق دستورالعمل اوقات فراغت، برای اولین بار در سال گذشته فضای مدرسه در زمان اوقات فراغت در اختیار گروه‌های مردمی قرار گرفت.

پورثانی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۰ هزار گروه دانش‌آموزی جهاد تبیین در کشور وجود دارد، گفت: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش می‌گوید که کل جریان آموزش و پرورش برای رسیدن به مراتبی از حیات طیبه است، کسانی که سند را نوشته بودند پیشنهاد داده بودند که وزارت آموزش و پرورش به وزارت تربیت رسمی جمهوری اسلامی تغییر نام یابد. در تمام صفحات مبانی سند تحول یک کلمه به نام آموزش و پرورش پیدا نمی‌کنید و تنها یک کلمه به نام تربیت وجود دارد.

وی با بیان اینکه در هر استان و هر منطقه‌ای که گروه جهادی و مردمی وجود داشته باشد پیگیری لازم برای فعالیتش انجام می‌شود، تصریح کرد: در ۷۲۰ منطقه کشور، هر منطقه یک معاون پرورشی داریم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه سال گذشته ۵۰۰ هزار دانش‌آموز در اعتکاف دانش‌آموزی شرکت کردند، اظهار کرد: سطح شبهات دانش‌آموزان زیاد اما عمق کمی دارد، باید اقتضائات دانش‌آموزان درک و برای آن برنامه‌ریزی شود.

کد خبر 751092

دیگر خبرها

  • یک میلیون و ۳۱۸هزار قطعه جوجه ریزی در مرغداری‎های استان انجام شد
  • یک میلیون و۳۱۸هزارقطعه جوجه ریزی در مرغداریهای استان انجام شد
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان
  • جوجه ریزی بیش از ۴ میلیون قطعه‌ در واحد‌های پرورش مرغ استان قزوین
  • کهگیلویه و بویراحمد در جایگاه دوم جوجه‌ریزی کشور
  • صادرات مرغ تا پایان سال به ۳۰۰ هزارتن می‌رسد
  • جوجه ریزی ۴ میلیون و ۳۸۰ هزار قطعه‌ای در استان قزوین
  • جوجه ریزی در واحدهای مرغداری به ۲ میلیون و ۸۶۶ هزار و ۸۷۰ قطعه رسید
  • پیش‌بینی تولید ۴۸۸۰ تن گوشت مرغ در سیستان و بلوچستان
  • حاجی‌پور: فوتبال ‌خوزستان‌ تاوان بی‌تدبیری را می‌دهد