Web Analytics Made Easy - Statcounter

با اهتمام ویژه دولت و مجلس ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار در سال جاری برای نوسازی و بازسازی قنوات پیش بینی شده است.

به گزارش برنا به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، مدیرکل دفتر امور آب کشاورزی وزارتخانه با اعلام این مطلب، اختصاص ۴۰۰ میلیارد تومان به بازسازی قنوات را جهشی در حوزه اعتباری این سازه های آبی خواند و افزود: با این میزان اعتبار می توان ۶۶۰ کیلومتر از رشته قنوات کشور را نوسازی و بازسازی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آقای رضا سرافرازی ابراز امیدواری کرد: این اعتبار محقق و به موقع پرداخت شود تا کار نوسازی، مرمت و لایروبی قنوات طبق برنامه انجام و مطالبات پیمانکاران پرداخت شود.

وی افزود: در سال ۹۹ اعتباری بیش از ۱۵۰ میلیارد تومان برای قنوات کشور پیش بینی شد که از این میزان حدود ۵۹ درصد تخصیص یافت.

سرافرازی با بیان این که در سال گذشته بازسازی و نوسازی ۳۸۳ کیلومتر رشته قنات هدفگذاری شده بود، گفت: با توجه به تخصیص تنها بخشی از اعتبار سال گذشته، در سطح نزدیک به ۲۲۲ کیلومتر قنوات کشور نوسازی و بازسازی شدند.

وی گفت: بیشترین حجم عملیات بازسازی و نوسازی قنوات در استان هایی مانند یزد، خراسان رضوی و جنوبی، کرمان، فارس و سیستان و بلوچستان که دارای بالاترین تعداد قنوات هستند، انجام شده است.

مدیرکل دفتر امور آب کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی اذعان داشت: در کشور ۴۱ هزار رشته قنات داریم که تاکنون نزدیک به ۱۶ هزار کیلومتر از این قنوات بازسازی و نوسازی شده اند.

وی ادامه داد: باز سازی، نوسازی و مرمت ۱۰ هزار کیلومتر از قنوات در ۲۰ استان کشور در اولویت قرار دارند که اجرای عملیات بازسازی و نوسازی آنها به ۷ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

وی با اشاره به این که اعتبار قنوات کشور به عنوان یک منبع آبی تاکنون مورد توجه ویژه قرار نگرفته است، اذعان داشت: این درحالی است که ۱۴ درصد از منابع آبی کشور متاثر از آب قنوات است و نزدیک به ۸۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی تحت پوشش ۴۱ رشته قنات قرار دارند.

سرافرازی یادآور شد: قنوات در ایران چند قرن قدمت دارند و عمر برخی از آن ها به هزار سال می رسد.

وی افزود: در حال حاضر برنامه ای برای توسعه قنوات کشور نداریم و هدف ما نگهداری و حفظ قنوات موجود است.

مدیرکل دفتر امور آب کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی، میانگین آبدهی هر رشته قنات را ۱۰ لیتر در ثانیه عنوان کرد و گفت: برخی از این قنوات ۲۰۰ تا ۴۰۰ لیتر در ثانیه آبدهی دارند و به مصرف فعالیت های کشاورزی می رسند.

وی درباره تاثیر نوسازی و بازسازی قنوات اذعان داشت: لایروبی و بازسازی قنوات در برخی مناطق تا ۲۰۰ درصد در آبدهی آن ها موثر است.

سرافرازی درباره مشارکت خیرین در حوزه بازسازی قنوات گفت: در سال های اخیر، خیرین مشارکت چندانی در مرمت و نوسازی قنوات نداشتند و در خراسان های رضوی و جنوبی، آستان قدس رضوی کمک هایی در این زمینه ارائه شده است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: قنوات بازسازی و نوسازی نوسازی و بازسازی بازسازی قنوات میلیارد تومان قنوات کشور رشته قنات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۲۹۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظارت میدانی بر اجرای عملیات حفاظتی قنوات شهرستان یزد

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز یزد، محمدرضا غفاریان در حاشیه بازدید از عملیات اجرایی قنوات این شهرستان بیان نمود: نظارت مستمر و بهره گیری از دستور کار کارشناسی، عملیات مناسب را برای حفاظت فیزیکی، کاهش خطرات احتمالی ناشی از بلایای طبیعی، دسترسی به آبـدهی پایدار و حفظ کیفیت آب در قنوات را فراهم می‌سازد . میرجلیلی معاون فنی شهرستان نیز توصیه‌های فنی در ایجاد بند خاکی حفاظتی میله چاه‌ها و همچنین تامین شیب هیدرولیکی و افزایش دبی آب را با اجرای عملیات صحیح کف شکنی، بغل بری و بغل تراشی را برای افزایش عمر مفید قنات، کاهش هزینه‌های تعمیر و نگهداری و اصلاح مسیر را به پیمانکار توصیه نمود.

دیگر خبرها

  • نوسازی و توسعه خطوط جمع آوری فاضلاب بندرعباس ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار می خواهد
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • بهره برداری از ۳۴۸ رشته قنات در استان قزوین
  • تخصیص اعتبار ۱۵۰ میلیارد تومانی برای بازسازی شبکه فاضلاب اصفهان
  • کشت ۳۵۰ هکتار گیاه دارویی در شهرستان نهاوند
  • افزایش سرانه فضای ورزشی در شرق تهران
  • لزوم اعتبار ۱۰۰ همتی برای تکمیل پروژه‌ های آب و خاک
  • لزوم اعتبار ۱۰۰همتی برای تکمیل پروژه‌ های آب و خاک
  • نظارت میدانی بر اجرای عملیات حفاظتی قنوات شهرستان یزد
  • بارش‌ها در آذربایجان‌غربی تقویت می‌شود/ثبت ۲۶ میلی‌متر بارندگی در سردشت