Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-08@23:26:39 GMT

ضرورت توجه به سلامت روان دانش آموزان

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۳۱۷۷۵

ضرورت توجه به سلامت روان دانش آموزان

شیوع کرونا موجب شده تا آینده نزدیک آموزش –بازگشایی 100درصدی مدارس با تمام فعالیت‌ها و برنامه‌ها- تحت تأثیر تصمیم‌ها و سیاست‌های دولتی در هاله‌ای از ابهام باشد.

 سال 1400برای کشور ما از این حیث مستثنی نخواهد بود چرا که با وجود شواهد و قرائن موجود نه تنها واکسیناسیون سراسری انجام نخواهد گرفت بلکه بسیاری از مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری مدارس به دلیل تحریم‌ها و کمبود بودجه همچنان بدون برطرف شدن باقی می‌ماند و گمان می‌رود آموزش حضوری نیز با تردید و عدم یقین از اجرا شدن همراه خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرف دیگر انتخابات ریاست جمهوری سال 1400و تغییراتی که در کابینه و سیاست‌های کشوری به دنبال دارد، دلیل دیگری بر این ادعاست که فعالیت مدارس و نظام آموزشی درسال آینده با ابهامات زیادی مواجه است. با این وجود می توان در برخی از زمینه‌ها با آینده پژوهی چشم اندازهایی دست یافتنی برای آموزش ترسیم کرد.
 سلامت روحی و جسمی دانش آموزان، ارتقای کیفیت آموزش مجازی ، اطمینان ازعدالت آموزشی، حمایت از حقوق معلمان و دانش‌آموزان و مشارکت بیشتر مدرسه و خانه در فرایند آموزش می‌تواند چشم انداز نظام آموزشی در1400باشد.
در میان عدم اطمینان‌ها برای نحوه تداوم آموزش و حضور دانش آموزان در مدرسه، رویداد استرس‌زای  همه‌گیری کووید-19 ، باعث واکنش‌هایی از قبیل اضطراب ، افسردگی و مشکلات رفتاری در بین کودکان و نوجوانان شده است‌. جامعه‌شناسان معتقدند که سلامتی عاطفی و ذهنی آینده جوامع توسط نسلی شکل می‌گیرد که از نظر روحی و جسمی قدرتمند است. بنابراین شاید بتوان گفت که در این دوران از ضروری‌ترین سناریوهایی که باید برای آموزش مدنظر قرار بگیرد؛ حمایت‌های فراگیر از به‌زیستی ذهنی کودکان است تا آنها را قادر سازد که با پذیرفتن تغییرات به همان شکلی که هست با تحولات روبرو شوند. این مهم و ضروری است که به آنها استراتژی‌های مقابله‌ای یاد داده شود و ویژگی‌های روانشناختی مانند تعامل، پشتکار، تاب آوری، خوش بینی، تعامل و شادی القا شود. این مؤلفه‌ها موجب می‌شود تا در بحران نامعلوم کرونا نسلی امیدوار و با انگیزه به آموزش روی بیاورند و از این منظر برای آینده خود مسیر قابل قبولی را برنامه‌ریزی کنند.
با تجربه‌ای که نظام آموزشی در این دوران کسب کرده است در سال آینده آموزش فقط به کلاس‌ها یا کتاب‌های درسی محدود نمی‌شود. حتی اگر آموزش حضوری باشد ، مشارکت در فعالیت‌های خارج از برنامه رسمی مدرسه در آموزش مجازی فرصتی را برای دانش آموزان فراهم می‌کند تا خلاقیت درونی را بروز دهند و استعداد و مهارت خود را در زمینه‌های مورد علاقه به نمایش بگذارند. نوآوری ، مهارت‌های اجتماعی‌، حل مسئله و حل تعارض از جمله مهارت‌هایی است که فرد از طریق مشارکت و تعامل با همسالان در موقعیت‌های متنوع و متعدد کسب می‌کند. فعالیت‌های فوق برنامه مجازی فرصت برقراری ارتباط و رشد مهارت‌های مذاکره را در کودکان ایجاد می‌کند.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۳۱۷۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ طرح ورزشی در بخش تبادکان مشهد افتتاح شد

به گزارش خبرنگار مهر، رضا کشتی دار عصر سه شنبه در مراسم افتتاحیه طرح فرهنگی، آموزشی، ورزشی دختران آفتاب ایران تبادکان اظهار کرد: در راستای ایجاد عدالت آموزشی، دولت سیزدهم تاکنون طرح‌ها و برنامه‌های بسیار خوبی اجرا کرده است.

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش خراسان رضوی افزود: در راستای توسعه فضاهای ورزشی دانش آموزی روباز و سرپوشیده طرح شهید سلیمانی انجام شد و حدود ۱۶۰ زمین چمن مصنوعی به سبد ورزشی روباز استان اضافه شد که میزان ۲/۰ درصد به سرانه فضاهای ورزشی روباز دانش آموزی اضافه شد.

وی اظهار کرد: همچنین به منظور اجرای عدالت آموزشی برنامه دختران آفتاب ایران برای سلامت و تندرستی دختران ایران زمین در مناطق محروم اجرا می‌شود و قرار است در آینده نزدیک این طرح توسعه پیدا کرده و مدارس بیشتری از مدارس روستایی و عشایری را شامل شود.

طرح دختران آفتاب ایران یک طرح آموزشی ورزشی ویژه دانش آموزان روستایی و عشایری است

در ادامه محمد حسین عبداللهی، مدیر آموزش و پرورش تبادکان اظهار کرد: طرح دختران آفتاب ایران یک طرح آموزشی ورزشی ویژه دانش آموزان روستایی و عشایری است و وجود مراکز شبانه روزی در راستای عدالت آموزشی در نظام مقدس جمهوری اسلامی صورت گرفته است.

مدیر آموزش و پرورش تبادکان افزود: در خصوص مساله مهم سلامت جسم و روان به علت کم تحرکی برخی دانش آموزان ممکن است در آینده و بزرگسالی دچار مشکلات جسمی شوند که خوشبختانه با همکاری معاونت تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی و اداره کل ورزش و جوانان به مساله ورزش و طرح دختران آفتاب ایران توجه شده و ما امروز شاهد افتتاح این طرح مهم هستیم.

وی خاطرنشان کرد: امروز زمین چمن مصنوعی آموزشگاه پویش سد کارده به متراژ ۵۴۰ متر مربع و با اعتباری معادل هشت میلیارد ریال و یک سالن ورزشی (کلاس درس تربیت بدنی) آموزشگاه ام هانی سد کارده به متراژ ۱۵۰ متر مربع و با اعتبار هفت میلیارد ریال افتتاح شد.

عبداللهی افزود: سرانه ورزشی دانش آموزی ما در تبادکان، بزرگترین منطقه آموزش و پرورش کشور تا سال ۱۴۰۱ کمتر از چهار سانتیمتر بود ولی با افتتاح ۱۱ زمین چمن مصنوعی و سه سالن ورزشی و یک استخر و سالن وزنه برداری این سرانه به هفت برابر افزایش پیدا کرده است.

کد خبر 6099810

دیگر خبرها

  • نگاه پلیس به دستگاه تعلیم و تربیت ستودنی است
  • تجلیل از ۵۰ معلم نمونه هرمزگانی
  • اجرای طرح آموزشی «فرهنگ ترافیک» برای دانش‌آموزان کرمانشاهی
  • ۲ طرح ورزشی در بخش تبادکان مشهد افتتاح شد
  • ضرورت حفظ حرمت مراکز آموزشی، دانش‌آموزان و فرهنگیان
  • اژه‌ای: حرمت مراکز آموزشی، دانش‌آموزان، معلمان و فرهنگیان باید حفظ شود
  • حرمت مراکز آموزشی، دانش‌آموزان، معلمان و فرهنگیان، حتماً باید حفظ شود
  • طرح «ماهر» در مدارس فارس آغاز شد
  • دانش آموزان با حساسیت کمبود آب آشنا شوند
  • آموزش مهارت های کشاورزی به دانش آموزان آبادانی