Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@08:25:32 GMT

رعایت حقوق شهروندی در دوران کرونا

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۳۲۳۷۱

رعایت حقوق شهروندی در دوران کرونا

روزنامه ایران چهارشنبه هشتم اردیبهشت در یادداشتی به قلم سعید مدنی جامعه شناس آورده است: رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی و نادیده گرفتن قوانینی نظیر تعطیلی برخی از مشاغل جان تک تک افراد جامعه را تهدید می‌کند. یکی از سؤالاتی که همیشه مطرح است این است که چرا مردم حقوق شهروندی را رعایت نمی‌کنند یا به عبارت دیگر چرا قانون را رعایت نمی‌کنند؟ این موضوع دلایل مختلفی دارد و می‌توان از زوایای مختلف آن را بررسی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بخشی از آن به این دلیل است که مراعات حقوق شهروندی نیاز به زیرساخت و آموزش دارد و نسل‌ها باید آنها را رعایت کنند تا به نسل‌های دیگر برسد. از این‌رو احترام به قانون و حقوق شهروندی پدیده‌ای نیست که یک شبه به وجود بیاید و به مراقبت و مداومت نیازمند است.در جوامع جهان سوم از جمله کشور ما در طول تاریخ همواره منافع فردی مهمتر از منافع جمعی بوده یا منافع قومی و سنت‌های قبلیه‌ای مهمتر از قانون بوده‌اند. به همین خاطر ما این روزها هم، منافع فردی و قومی و فامیلی را بر رعایت قانون ارجحیت می‌دهیم و حتی گاهی قانون را رعایت نمی‌کنیم.

جوامع غربی بعد از ورود به دوران مدرنیته، تقسیم کار و گسترش شهرنشینی به این نتیجه رسیده‌اند که اگر می‌خواهند زندگی آرامی داشته باشند باید به قانون احترام بگذارند. لذا در خانواده‌ها و مدارس آموزش داده می‌شود به قانون احترام بگذارند و به آن وفادار باشند.

در واقع این موضوع را به مرور زمان درونی می‌کنند در حالی که در کشور ما این امر بدرستی انجام نمی‌شود دقیقاً به همین دلیل است که حتی در شرایط وخیم فعلی گروهی از افراد جامعه پروتکل‌های بهداشتی را بدرستی رعایت نمی‌کنند. به فاصله گذاری اجتماعی اهمیتی نمی‌دهند و میهمانی و دورهمی برگزار می‌کنند و در یک کلام قوانین اعلام شده برای کاهش همه‌گیری را رعایت نمی‌کنند.

نکته دیگر این است که بخشی از جامعه ما هنوز با فرهنگ سنت قومی زندگی می‌کنند. به گونه‌ای که با وجود هشدارهای مکرر مشاهده می‌شود در برخی از مناطق هنگامی که یک نفر حتی به‌دلیل کرونا جان خود را از دست می‌دهد جمعیت زیادی در مراسم سوگواری او شرکت می‌کنند چون افراد آن منطقه و آن قوم معتقدند که خانواده صاحب عزا در مراسم قبلی آنها شرکت کرده و آنها هم باید در مراسم و هم در پرداخت هزینه‌های کفن و دفن مشارکت داشته باشند.

در مورد عروسی هم به همین شکل است و متأسفانه گروهی از قومیت‌ها به‌دلیل ممنوعیت مراسم عروسی در شهر به روستا مراجعه  و مراسم خود را در روستاها برگزار می‌کنند. عده زیادی هم شرکت می‌کنند چون قبلاً خانواده صاحب جشن در مراسم آنها شرکت کرده و هدایایی هم داده است. اینجاست که سنت قومی بر قانون و احترام به حقوق شهروندی چیره می‌شود.

به این ترتیب بیماری در آن منطقه و استان بیداد می‌کند.بنابراین به طور کلی می‌توان گفت، بحث مراعات حقوق شهروندی و مراعات پروتکل‌های بهداشتی باید درونی شود و این امر نیازمند آموزش تدریجی است. یعنی از همان ابتدا باید در مدارس احترام به قانون و قانون مندی به شکل عمیق آموزش داده شود.بسیاری از جوامع هنوز به سنت‌های قومی وفادار هستند که متأسفانه گاهی این سنت‌ها با قانون در تقابل است و در نهایت وضعیت بد اقتصادی نیز باعث شده مردم به پروتکل‌ها در دوران شیوع کرونا بی‌تفاوت باشند.

منبع: روزنامه ایران برچسب‌ها ویروس کرونا سعید مدنی پروتکلهای بهداشتی حقوق شهروندی روزنامه ایران محدودیت های کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا سعید مدنی پروتکلهای بهداشتی ویروس کرونا سعید مدنی پروتکلهای بهداشتی حقوق شهروندی روزنامه ایران محدودیت های کرونا اخبار کنکور رعایت نمی کنند حقوق شهروندی پروتکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۳۲۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیروهای فراجا در موضوع حجاب توجیه شده‌اند | غالب بانوان ما خود را متعهد می‌دانند

به گزارش همشهری‌آنلاین، احمد وحیدی وزیر کشور در حاشیه نشست هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: موضوع عفاف و حجاب از ارزش‌های ملی، مذهبی و سنتی ماست و غالب بانوان ما خود را متعهد می‌دانند و درصد اندکی رعایت نمی‌کنند که با تذکر رعایت می‌شود؛ بین آنها نیز تعداد انگشت‌شماری هستند که ممکن است مقابل قانون مقاومت کنند و فراجا طبق وظایف قانونی‌اش موضوع را به مراجع قضایی ارسال می‌کند.

وی افزود: فراجا نیروهای خود را توجیه کرده که بین کسی که اهمال دارد و کسی که تلاش بر قانون‌گریزی دارد، تفاوت قائل باشد.

وحیدی گفت:‌ این کار از وظایف ذاتی فراجا به عنوان ضابط قوه قضاییه است و اگر مشکلی باشد، باید به مرجع قضایی ارجاع دهند.

وزیر کشور خاطرنشان کرد: جلسات خوبی با مقامات پاکستانی داشتیم و نظرات دو طرف بر ضرورت برقراری امنیت بین دو کشور، یکی بود و نظرها این‌گونه بود که جریانات تروریستی هدایت‌شده‌ی سرویس‌های اطلاعاتی خارجی هستند. هم‌چنین توافقات خوبی در برخورد با گروهک‌های تروریستی و هماهنگی‌های اطلاعات صورت گرفت.

کد خبر 846934 منبع: تسنیم برچسب‌ها احمد وحیدی خبر ویژه زنان - حجاب فراجا

دیگر خبرها

  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • گشت صیانت از حقوق شهروندی در رفسنجان
  • اجتماع بزرگ مردم قم در حمایت از طرح نور عفاف و حجاب فراجا
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • ضرورت شناسایی و تشکیل بانک نخبگان جهت استفاده در پست‌های مدیریتی کشور
  • وزیر کشور: فراجا نیرو‌های خود را در برخورد با بی حجابی توجیه کرده
  • نیروهای فراجا در موضوع حجاب توجیه شده‌اند | غالب بانوان ما خود را متعهد می‌دانند
  • وحیدی: غالب بانوان ما خود را متعهد به حجاب می‌دانند
  • نیروهای فراجا در موضوع حجاب توجیه شده‌اند