Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-27@07:25:40 GMT

همه تحریم ها باید لغو شود

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۳۲۴۹۸

همه تحریم ها باید لغو شود

معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران گفت: موضع ما کماکان موضع گذشته است که همه تحریم‌ها باید لغو شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سید عباس عراقچی، مذاکره کننده ارشد ایران در نشست وین افزود: امروز سومین دور مذاکرات وین با جلسه کمیسیون مشترک آغاز شد، البته قبل از جلسه دیدارهای فشرده دوجانبه، سه جانبه و پنج جانبه داشتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دو بار با آقای «مورا» هماهنگ کننده اتحادیه اروپا دیدار داشتم.

عراقچی از جلسه سه جانبه خود با روسیه و چین خبر داد و این جلسه را بسیار مفید دانست و گفت:ما هر بار این جلسه سه جانبه را برگزار می‌کنیم و این بار قبل از نشست کمیسیون این جلسه برگزار شد. روسیه و چین در مذاکرات مواضع بسیار خوبی دارند و این بار هم یک بار هماهنگی با روسیه و چین صورت گرفت.

وی همچنین اعلام کرد: یک جلسه چهارجانبه نیز با سه کشور اروپایی داشتم. بعد کمیسیون مشترک را تشکیل دادیم، مجموعه این‌ها نشانگر اولا جدیت همه طرف‌هاست و این احساس وجود دارد که تمام طرف‌ها جدی هستند که این مذاکرات به یک سرانجامی برسد و این البته دلیل این نیست که چالشی وجود ندارد.

رییس هیأت مذاکره کننده ایرانی در کمیسیون مشترک برجام افزود: ما چالش‌های سختی را سر راه داریم، ولی جدیت همه طرف‌ها مشخص است. در کمیسیون مشترک تصمیم گرفته شد که مقداری به کار سرعت داده شود.

عراقچی تصریح کرد: کارگروه‌های هسته‌ای و رفع تحریم‌ها از بعد از کمیسیون مشترک کار خود را شروع می‌کنند و به آنها وظیفه شروع نگارش متن نهایی داده شده که باید وارد نگارش متن شوند.

وی با بیان این‌که نگارش متن کار سختی است، افزود: رسیدن به یک متن  مورد تفاهم البته کار سختی است و شاید روزها و هفته‌ها کار ببرد.

عراقچی ادامه داد: بنای ما تسریع در نگارش متن است و این‌که بدون وقت کشی و کار فرسایشی این کار باید به سرعت و در عین حال با دقت فراوان جلو برود.

رییس هیأت مذاکره کننده ایرانی در کمیسیون مشترک برجام  اعلام کرد: تصمیم گرفته شد که یک کارگروه سومی هم تشکیل شود که تحت عنوان"تمهیدات اجرایی یا ترتیبات اجرایی بعدی" که بحث راستی آزمایی، نحوه اجرای اقدامات دو طرف، بحث زمان شروع تعهدات در آن جا مشخص و همه در این کارگروه انجام می‌شود.

وی افزود: درواقع این کارگروه سوم،  کار آن  دو کارگروه را تلفیق و برنامه اجرایی آن را تنظیم می‌کند.

مذاکره کننده ارشد ایرانی تأکید کرد: در مجموع ما فکر میکنیم در مسیر قرار داریم، با این حال هنوز نمی‌توان پیش بینی کرد که آیا می‌شود به پایان مسیر مذاکراتی رسید و چقدر خوشبین یا بدبین هستیم، ولی فکر می‌کنم در مجموع در مسیر درستی حرکت می‌کنیم.

عراقچی درباره موضوع لغو تحریم‌ها نیز گفت: ما در حوزه تحریم‌های بخشی و موضوعی که ابعاد مختلف اقتصاد ایران را در برمی‌گیرد شامل بخش‌های نفت، انرژی، بانکی، مالی،  بیمه، کشتیرانی، بنادر تفاهمات خوبی به وجود آمده است که تقریبا همه بخش‌های اقتصادی ایران که تحت تحریم قرار دارد از تحریم خارج شود.

وی درخصوص تحریم‌های ثانویه هم گفت: در مورد نوع دوم تحریم‌ها که اشخاص حقیقی و حقوقی هستند، در این جا کار بیشتری لازم است انجام شود.

رییس هیأت مذاکره کننده ایرانی در کمیسیون مشترک برجام تأکید کرد: موضع ما کماکان موضع گذشته است که همه تحریم‌ها باید لغو شود و ترتیب اجرای تعهدات کماکان موضع ما بر مبنای مواضع قطعی نظام قرار دارد که حتما آمریکا باید شروع کننده باشد و حتما باید اقداماتش را انجام دهد و بعد ایران راستی آزمایی می‌کند و بعد از راستی آزمایی ایران است که تهران اقدامات خودش را انجام خواهد داد.

معاون وزیرخارجه ایران گفت: امیدوارم با پیشرفت کار نگارش متن نهایی، طی یکی دو روز آینده، بتوانیم در موقعیتی قرار بگیریم که برداشت بهتری نسبت به روند نهایی شدن امور داشته باشیم.

معاون وزیر امور خارجه گفت: هنوز چالش‌های سخت بزرگ‌تری داریم که هنوز به راه حل‌هایی برای آنها نرسیدیم. همه هیأت‌ها تلاش می‌کنند که برای این چالش‌ها راه‌حل  پیدا کنند و ممکن است برسیم یا نرسیم، ولی چالش‌های بزرگ وجود دارد و در کنارش جزییات بسیار سختی وجود دارد که لازم است کلمه به کلمه و عبارت به عبارت بتوانیم درباره آنها توافق کنیم.

وی افزود: در مجموع، روند در مسیر درستی قرار دارد، هم چالش‌های سخت داریم و هم جزییات سخت در کنار آن.

معاون وزیر امور خارجه اضافه کرد: کارگروه‌ها از امروز کار خودشان را آغاز خواهند کرد، هرگاه نیاز باشد که ما در یک جمع بزرگتری روند کار این کارگروه‌ها را بررسی کنیم و اگر لازم است گره‌ای باز کنیم یا تسهیلاتی قائل شویم، جلسه کمیسیون مشترک را تشکیل خواهیم داد.

وی افزود: الان قرار مشخصی نداریم. الان قرار و تمرکز ما روی کارگروه‌های سه گانه است که کار خودشان را آغاز کنند؛ دوکارگروه هسته‌ای و رفع تحریم‌ها وارد نگارش خواهند شد و کارگروه سوم هنوز باید در خصوص کلان بحث‌ها و چگونگی انجام بحث‌های مربوط به راستی‌آزمایی، باید هنوز بحث داشته باشند و بتوانیم در سطح کلان راه‌حل پیدا کنیم.

وی افزود: اینطور نیست که ما هرچه ما بیشتر وارد جزییات شویم، به خصوص جزییات مربوط به متن، بحث‌ها مقداری طولانی تر خواهد شد و به زمان بیشتری نیاز هست.

رییس هیأت مذاکره کننده ایرانی در کمیسیون مشترک برجام تأکید کرد: ما یک اصل داریم و آن این است که تعجیل نمی‌کنیم، شتابزدگی نداریم، هم اجازه نمی‌دهیم بحث‌ها فرسایشی شود.

وی ادامه داد: با دقت به پیش می‌رویم، همانگونه که گفتم برخی اوقات هر یک کلمه مهم است، باید روی کلمات بحث شود، باید روی عبارات بحث شود، بعضی وقت‌ها سر مفاهیم مشکل داریم و باید درباره مفاهیم چاره‌جویی کنیم، به همین خاطر در مرحله‌ای هستیم که احتمال دارد بحث‌ها مقداری بیشتر طول بکشد.

مذاکره کننده ارشد ایران در مذاکرات وین اظهار کرد: هنوز نمی‌توانم بگویم که چه روزی ما این دور از مذاکرات را خاتمه خواهیم داد، اما امیدوار هستیم که به یک نقطه مشخص‌تری برسیم و بعد مذاکرات تعطیل شود و هیأت‌ها به پایتخت‌های خود بازگردند و بررسی کنند.

عراقچی درپاسخ به سؤالی در مورد این که جلسه کارگروه مشترک برجام چه زمانی تشکیل خواهد شد، افزود: امروز سه‌شنبه بعد از جلسه مشترک، کارگروه‌ها کار خود را آغاز خواهند کرد.

وی اظهار کرد: هر زمانی که نیاز باشد که ما در یک جمع بزرگ‌تری روند کارگروه‌ها را بررسی کنیم و اگر لازم هست که گره‌ای باز کنیم، جلسه کمیسیون مشترک را تشکیل خواهیم داد، اما درحال حاضر قرار مشخصی نداریم.

عراقچی اضافه کرد: درحال حاضر تمرکز و قرار ما، کار روی گروه‌های سه‌گانه است که کار خود را آغاز خواهند کرد. دو کار گروه؛ کارگروه هسته‌ای و رفع تحریم‌ها وارد نگارش خواهند شد و کارگروه سوم که در مورد کلان بحث‌ها و چگونگی انجام بحث‌های مربوط به راستی‌آزمایی است، باید همچنان بحث داشته باشند و ما بتوانیم در سطح کلانی راه‌حلی پیدا کنیم.

رییس هیأت مذاکره کننده ایرانی در کمیسیون مشترک برجام در پاسخ به این پرسش که "با طولانی‌تر شدن مذاکرات، مذاکره‌کنندگان در شرایط سخت‌تری قرار خواهند گرفت نیز گفت: تقریبا، ما البته چالش‌های سخت بزرگ‌تری داریم که هنوز به یک راه‌حل‌هایی برای آنها نرسیده‌ایم.

وی افزود: تمام هیأت‌های شرکت‌کننده تلاش می‌کنند برای این چالش‌ها، راه‌حل‌هایی پیدا کنند، همانگونه که گفتم شاید به یافتن راه حل دست پیدا کنیم و یا دست پیدا نکنیم، ولی چالش‌های بزرگ وجود دارد، در کنار این مسائل، جزییات بسیار سختی نیز وجود دارد که لازم است، کلمه به کلمه و عبارت به عبارت، ما بتوانیم درمورد آن توافق کنیم.

وی اظهار کرد: در مجموع، فکر می‌کنیم که روند مذاکرات در مسیر درستی قرار دارد، اما هم چالش‌های سخت داریم در کنار جزییات سخت.

مذاکرات هیات‌های مذاکره کننده ایران و ۱+۴ عصر امروز سه شنبه در وین از سر گرفته شد. در دور اول این نشست حاضرین تصمیم به تسریع روند گفت‌وگوها گرفته و توافق شد فعالیت گروه‌های کارشناسی در دو حوزه لغو تحریم‌ها و هسته‌ای به صورت فشرده و سریع ادامه یابد.

همچنین تصمیم گرفته شد که گروه کارشناسی سوم با نام «گروه کارشناسی ترتیبات اجرایی» با هدف گفت‌وگو در خصوص ترتیبات عملی مورد نیاز برای اجرایی شدن لغو تحریم‌ها و سپس بازگشت آمریکا به برجام تشکیل شود.

به روال گذشته همزمان هیات مذاکره کننده آمریکا نیز به طور غیرمستقیم در جریان روند گفت وگوها قرار می‌گیرد.

در این نشست عراقچی ریاست هیأت ایرانی را بر عهده دارد و نمایندگانی از سایر دستگاه‌های ذیربط از جمله وزارت نفت، بانک مرکزی و سازمان انرژی اتمی نیز در ترکیب هیأت ایرانی قرار دارند.

در همین چارچوب، امروز دو دیدار میان دکتر عراقچی و انریکه مورا برگزار شد. همچنین پیش از ظهر امروز در جلسه سه‌جانبه مهمی که میان روسای هیأت‌های ایران، روسیه و چین، برگزار شد، طرف‌ها بر هماهنگی کامل میان سه کشور و لزوم رفع یکجای تحریم‌ها علیه ایران تأکید کردند.

پیش از این هیات های مذاکره کننده اعلام کرده بودند که مذاکرات وین پیچیده و سخت است و اما آنگونه که به نظر می رسد دو طرف برای احیای برجام اراده دارند تحریم‌هایی که در دولت دونالد ترامپ رییس جمهور سابق آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران وضع شد، سخت‌ترین بخش احیای برجام است.

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: لغو تحریم ها تحریم ها تحریم راستی آزمایی چالش های سخت کارگروه سوم روسیه و چین کارگروه ها تحریم ها نگارش متن سه جانبه کار خود چالش ها هیأت ها هسته ای طرف ها بحث ها راه حل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۳۲۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل کارگروه رصد: برای هفته‌های آخر لیگ

به گزارش ورزش ۳۶۰، مهدی محمد نبی در پاسخ به اینکه فدراسیون فوتبال برای مدیریت حساسیت هفته‌های پایانی لیگ برتر چه تدبیری اندیشیده است، اظهار کرد: ۲۴ هفته از رقابت‌های لیگ امسال را پشت سرگذاشتیم و به هفته‌های پایانی نزدیک می‌شویم. در بالای جدول رقابت سختی بین استقلال و پرسپولیس وجود دارد. به دلیل همین حساسیت‌ها، جلساتی را در فدراسیون برگزار کردیم که طی آن کارگروهی تعیین شد تا همه مسابقات هفته‌های پایانی را با دقت نظارت و بررسی کند و مشکلی ایجاد نشود.

وی ادامه داد: این کارگروه از همه جهات مسابقات هفته‌های پایانی را نظارت خواهد کرد و تمامی بازی‌ها به دقت مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت. تیم‌ها در این خصوص نگرانی نداشته باشند.

نایب رییس فدراسیون فوتبال درباره واگذاری تیم‌های بزرگ پایتخت اضافه کرد: بخش خصوصی با مطالعه و تجزیه و تحلیل خاص خود وارد عرصه ورزش می‌شود و همه موارد و شرایط را پیش از ورود، ارزیابی کرده است چراکه باید به اهدافش برسد. یکی از این موارد نرخ بازگشت سرمایه است که باید روی آن حساب کرد. از سوی دیگر بحث درآمد پایدار هم مطرح است که این موارد می‌تواند به توسعه فوتبال کمک کند و نتایج آن را در استقلال و پرسپولیس خواهیم دید.

آیین واگذاری مالکیت استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی دیروز با حضور کیومرث هاشمی، وزیر ورزش و جوانان، سیداحسان خاندوزی، وزیر امور اقتصاد و دارایی، سیدمحمدشروین اسبقیان، معاون توسعه ورزش قهرمانی، مدیران عامل، اعضای هیات مدیره دو باشگاه استقلال و پرسپولیس و نمایندگان مالکان جدید سرخابی‌ها برگزار شد.

بر این اساس در این جلسه مشخص شد که ۸۵ درصد از سهام باشگاه استقلال از سوی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، شرکت‌های تابعه آن شامل پتروشیمی بندر امام، پتروشیمی بوعلی سینا، پتروشیمی شهید تندگویان، پتروشیمی پارس و شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس واگذار شد و همین مقدار از سهام باشگاه پرسپولیس نیز به بانک‌های شهر (۳۰ درصد)، ملت (۲۰ درصد)، تجارت (۲۰ درصد)، صادرات (۵ درصد)، رفاه (۵ درصد) و اقتصاد نوین (۵ درصد) انتقال پیدا کرد.

استقلال تهران هم‌اکنون با ۵۳ امتیاز در رده نخست قرار دارد و پرسپولیس با یک اختلاف امتیاز در جایگاه دوم لیگ برتر جای گرفته است.

دیگر خبرها

  • رعایت نظم درساعت فعالیت نانوایی ها‌ی بهاباد
  • بررسی شکایت از تاکسی‌های اینترنتی
  • نظم درساعت فعالیت نانوایی ها‌ی بهاباد رعایت شود
  • تشکیل کارگروه رصد: برای هفته‌های آخر لیگ
  • ارائه اطلاعات ساخت و سازها به کارگروه ساماندهی
  • وزیر ارتباطات: رفع فیلتر «گوگل پلی» را در کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه
  • وزیر ارتباطات از احتمال رفع فیلتر «گوگل‌پلی» خبر داد
  • نخستین نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری هوش مصنوعی در صنعت نفت
  • گوگل پلی رفع فیلتر می‌شود؟
  • زارع‌پور: برای سومین بار درخواست کردیم گوگل‌پلی رفع فیلتر شود