Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-02@03:23:55 GMT

ثبت ملی روستای کاکو به عنوان روستای گلیم بافی

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۳۳۲۲۵

ثبت ملی روستای کاکو به عنوان روستای گلیم بافی

یعقوب گویلیان گفت: با توجه به ثبت ملی روستای کاکودر شهرستان دهگلان به عنوان روستای ملی گلیم بافی نیاز است در راستای توسعه زیرساختها و معرفی هرچه بهتر این روستا اقدامات لازم انجام شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، گلیم بافی در ایران هنری اصیل و مردمی بشمار می رود. گلیم از جمله محصولات صنایع دستی ارزان و کاربردی است که در بین مردم کشورمان از جایگاه خاصی برخوردار می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنر گلیم بافی بیشتر در روستا ها توسط دستان هنرمندان خانم ها انجام می شود. استفاده از زنگ های مختلف و طرح های ساده که الهام گرفته از محیط پیرامون آنهاست

تاریخچه گلیم بافی با سالیان قبل می رسد که در هر منطقه ایی متفاوت است.گلیم دستبافت پشمی از مواد اولیه ایی بافته وهمیشه در دسترس بوده است. گلیم بافی ساده در ابتدا معمولا برای رفع نیازهای هر خانواده انجام و پس از آن برای فروش تهیه شده است.

آنچه باعث شده است، گلیم کردستان به شهرت و اعتبار امروز دست پیدا کند، ویژگی های خاص این بافته است. استفاده از مواد اولیه مرغوب، طرح و نقش های اصیل و زیبا، استفاده از رنگ های هماهنگ و مناسب، دقت و ظرافت در بافت و برخی عوامل دیگر بافته های این استان را منحصر به فرد و مشهور نموده و باعث شده است.

برای بافت گلیم کردستان این هنر دست در استان کردستان عموما از رنگ های قرمز پررنگ و کم رنگ، صورتی چرک و سبز پر رنگ و کم رنگ، آبی و سرمه ای کم رنگ و پر رنگ، قهوه ای پر رنگ و کم رنگ، مشکی، عنابی، زیتونی و زرد استفاده می شود و همین تنوع رنگی زیبایی این بافته را صد چندان کرده است.

فرزاد شمس در دیدار با مدیرکل میراث فرهنگی کردستان با بیان اینکه ثبت ملی شدن صنایع روستاها براساس استاندارد صورت می گیرد گفت: توسعه اقتصادی، ایجاد اشتغال پایدار، ورود به بازارهای جهانی و(نشان تجاری) برای صنایع دستی شاخص یک شهر یا روستا از مهمترین اهداف ثبت ملی شدن است.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از مناطق روستایی دهگلان در یک رشته صنایع دستی، شاخص هستند، گفت: زمانی که روستایی در رشته ای از صنایع دستی ثبت ملی می شود، می توان از این فرصت برای حمایت هرچه بیشتر از هنرمندان، توسعه کارگاه های صنایع دستی و ایجاد و ثبت برند جهت فروش و صادرات محصولات استفاده کرد.

فرماندار دهگلان اظهار داشت: ثبت ملی شدن روستای "کاکو" مطالبه مردم آن مناطق محسوب می شود و با همگرایی مردم توسعه اقتصادی را نیز در پی خواهد داشت.

شمس افزود: در سالی که با نام تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها مزین شده است این فرمانداری تمام توان خود را برای رفع مشکلات در تمامی بخش های اقتصادی این شهرستان به ویژه حوزه گردشگری و صنایع دستی و همچنین مرمت و احیاء آثار تاریخی بکار خواهد بست.

وی حمایت از سرمایه گذاران در بخش خصوصی برای رونق گردشگری و صنایع دستی شهرستان را مهم ارزیابی کرد و اظهار داشت: معرفی توانمندی‌ها و پتانسیل‌های شهرستان دهگلان از طریق ارگان‌های ذی ربط و بخش خصوصی را پیگیری خواهیم کرد.

دهگلان یکی از شهرستان‌های توانمند استان به لحاظ  فرهنگ و تاریخ غنی است

یعقوب گویلیان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان نیز در این دیدار گفت: با توجه به ثبت ملی روستای کاکو به عنوان روستای ملی گلیم بافی نیاز است در راستای توسعه زیرساختها و معرفی هرچه بهتر این روستا اقدامات لازم انجام شود.

وی با اشاره به وجود مقبره تاریخی "شیدای نازار" در این شهرستان اظهار داشت: این اداره برای ساماندهی، مرمت و توسعه فضاهای جانبی این اثر تاریخی نیازمند همکاری بیش از پیش فرمانداری دهگلان و سایر ارگان‌های ذی ربط است.

گویلیان دهگلان را یکی از شهرستان‌های توانمند استان به لحاظ فرهنگ و تاریخ غنی برشمرد و افزود: صدور مجوز برای اقامتگاه‌های بوم گردی، شناسایی روستاهای دارای قابلیت گردشگری و صنایع دستی در شهرستان دهگلان، در دستور کار این اداره کل است.

استان کردستان دارای یک هزار و ۵۲۰ اثر تاریخی شناسایی شده شامل آثار باستانی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکان های طبیعی است که ۸۷۸ اثر ثبت شده استان در فهرست آثار ملی شامل شامل ۷۷۳ اثر غیر منقول (شامل آثار تاریخی، تپه، محوطه و بنا)، ۲۰ مورد میراث طبیعی، ۶۲ مورد میراث معنوی و ۲۳ مورد میراث منقول است.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: گردشگری و صنایع دستی گلیم بافی ثبت ملی کم رنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۳۳۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهارت کاشی هفت‌رنگ اصفهان نشان جغرافیایی بین‌المللی دریافت کرد

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گفت: کاشی هفت‌رنگ اصفهان سومین رشته صنایع‌دستی است که پس از رشته‌های میناکاری و پارچه قلمکار  موفق به دریافت نشان جغرافیایی بین‌المللی شده است.


امیر کرم زاده افزود: تدوین پرونده ثبت جهانی کاشی هفت‌رنگ اصفهان در معاونت صنایع‌دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان و با همکاری صمیمانه اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان و اتحادیه صنایع‌دستی اصفهان به نتیجه رسید، به گونه‌ایی که با همکاری این دوستان در طی سال گذشته، اطلاعات کامل و جامعی درباره این هنر ارزشمند، مانند نوع هنر، قدمت و تعداد کارگاه‌های تولیدی فعال جمع‌آوری شد.


او گفت: تعداد دیگری از رشته‌های صنایع‌دستی اصفهان نیز در حال ثبت جهانی‌شدن هستند، با این وصف زمانی که این رشته‌ها، نشان جغرافیایی بین‌المللی را دریافت کنند یعنی این رشته خاص در سطح جهان به نام این منطقه ثبت می‌شود.

استفاده از کاشی هفت‌رنگ از اواخر دوره تیموریان در سده نهم و آغاز دوره صفوی در سده دهم هجری قمری در تزیین بنا‌ها متداول شد به گونه‌ایی که مرمتگران سنتی از این کاشی‌ها بانام کاشی خشتی هم یاد می‌کنند.


در اواخر دوران تیموریان و در عصر شهریاران صفوی (از سده دهم تا پایان سده دوازدهم هجری قمری)، به‌تدریج تزیینات کاشی هفت‌رنگ جایگزین کاشی معرق شد.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • زنجان| صنایع‌دستی مردمی‌ترین مشارکت در جهش تولید است
  • ثبت جشنواره «گل محمدی و گلاب» شهابیه خمین در تقویم ملی
  • برگزاری آزمون مهارت سنجی گلیم بافی در البرز
  • افتتاح هتل در ارومیه
  • تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال
  • مهارت کاشی هفت‌رنگ اصفهان نشان جغرافیایی بین‌المللی دریافت کرد
  • نصب بیش از ٥٠ تابلوی دو زبانه راهنمای گردشگری در روستای پالنگان
  • نمایشگاه صنایع دستی در شاهرود گشایش یافت
  • نمایشگاه هنرجویان رشته صنایع دستی در شاهرود
  • فرش دستباف هنر مادر است