Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-26@18:37:02 GMT

ساز موسیقی افغانستان برای هشتمین خورشید کوک شد

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۳۴۱۶۴

ساز موسیقی افغانستان برای هشتمین خورشید کوک شد

قرن‌هاست که هنرمندان و علاقه‌مندان به ساحت مقدس اهل بیت عصمت و طهارت(ع) می‌کوشند با هنری که دارند به مدح و منقبت این بزرگواران بپردازند.

از خوشنویسی و سماع قلم بر کاغذ گرفته تا هنرهای مدرن‌تری همچون تئاتر، سینما و دیگر هنرها. در این میان موسیقی و اهالی موسیقی هم خواسته‌اند سهمی در این بزرگداشت‌ها داشته باشند، خواسته‌اند با زبان زیبای موسیقی از ستاره‌هایی بگویند که وجود آن‌ها روشنی‌بخش تاریکی‌های این جهان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان اما به نظر می‌رسد موسیقی مقامی بی‌تکلف‌تر از دیگر انواع موسیقی عمل کرده است و این به خوی و خصلت این نوع موسیقی برمی‌گردد. آن‌هایی که موسیقی مقامی و مناطق را پیگیری کرده‌اند می‌دانند پدیدآورندگان این نوع هنری خود غالباً روستازادگانی بوده‌اند که گاهی حتی از نعمت خواندن و نوشتن محروم بودند اما سینه به سینه این نوع موسیقی را همپای گذشت زمان همراهی کرده و پیش آورده‌اند و به مدد صدایی خدادادی یا استعدادی در نواختن سازی در کنار پرداختن به انواع مقام‌ها و حکایت‌های آزاد و یا عاشقانه، آثاری هم به نیت و عشق ائمه اطهار(ع) پدید آورده‌اند که برشمردن آن‌ها خارج از حوصله این نوشته است. حالا و در روزی بهاری من آمده‌ام تا یک روز با تعدادی از هنرمندانی باشم که اگرچه مرزهای سیاسی و جغرافیایی ما را از هم جدا کرده‌اند اما برادران و خواهرانی هستیم در دو طرف مرز. ما ایرانی و آن‌ها افغانستانی که نابسامانی و جنگ آن‌ها را ساکن مشهد کرده است و حالا آمده‌اند تا برای حضرت امام رضا(ع) بخوانند و بنوازند.

روزی پر از دلدادگی با زبان هنر

ساعت ۱۰ صبح است و ما در خانه تاریخی و دلنواز داروغه جایی نزدیک به حرم مطهر، منتظر رسیدن هنرمندان‌ایم. تا هنرمندان افغانستانی از راه برسند، گروه تصویربرداری دوربین‌های خود را می‌کارند مقابل حوضی که رنگ آبی، زیبایی آن را چند برابر کرده است و روبه‌روی تخت‌هایی که گذاشته‌اند تا هنرمندان از آن به عنوان سن اجرا استفاده بکنند. من با خودم فکر می‌کنم که موسیقی سنتی و مقامی چه اندازه دوست‌داشتنی است که برای اجرای آن بر تختی چوبی و گلیم یا نمدی می‌توان نشست و به اجرای برنامه پرداخت نه رقص نوری آنچنانی می‌خواهد و نه ادا و اطوارهایی که اقتضای اجرای برخی از موسیقی‌هاست.

پیش از اینکه هنرمندان اجراهای خودشان را شروع کنند سازها را کوک می‌کنند و تمرینی مختصر انجام می‌دهند و بعد به نوبت روی تخت‌ها می‌نشینند و با گفتن جمله: «بفرمایید» سازها به صدا درمی‌آیند و خواننده می‌خواند: «شاه پناهم بده خسته راه آمدم /آه نگاهم مکن؛ غرقِ گناه آمدم/ شافی دارالشفا پنجره فولاد کو؟/ در طلبِ شاخه‌ای مهر گیاه آمدم...».  و من یاد این اثر زیبا با صدای دولتمند خالف، هنرمند تاجیک می‌افتم که با شنیدنش دل آدمی پر می‌زند برای رسیدن به حرم و حالا این بار با لحنی دیگر همراه با صدای ربابی که هنرمند جوان افغانستانی می‌نوازد آدم دلش می‌خواهد همین چند قدم تا حرم را طی کند و خودش را در صحن و سرای هشتمین خورشید ببیند.

طیف هنرمندانی که برای اجرای آثارشان دعوت شده‌اند از جوانان تا استادان پیشکسوت را شامل  می‌شود. از جوانی افغانستانی که در ایران به دنیا آمده است تا استادانی که سال ۱۳۵۸ و در جریان جنگ‌های افغانستان به ایران آمدند و همه متفق‌القول در لحظه گفت‌وگویم با آن‌ها از میهمان‌نوازی و لطف ایرانی‌ها می‌گویند و اینکه ما برادرانی هستیم در دو سوی مرز.

کرونا، هنر و فعالیت‌های هنری را تعطیل نکرده

همزمان با اجرای هنرمندان، فرصتی می‌شود که با علی ثابت‌نیا، مشاور هنری بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) درباره این حرکت ارزشمند حرف بزنم. او در توضیح این اتفاق در مشهد می‌گوید: «از سالیان دور یکی از جشنواره‌هایی که بنیاد امام‌رضا(ع) برگزار می‌کند، جشنواره آواها و نواهای رضوی بوده است. در یکی دو سال اخیر و پس از همه‌گیر شدن بیماری کرونا نه تنها این جشنواره بلکه بسیاری از جشنواره‌هایی که زیست و ادامه آن‌ها به حضور مخاطب و دیدار رودررو هنرمند و مخاطب گره خورده است، کنسل شد. پس از این اتفاق ناخوشایند و پس از گذشت یک سال و تعطیلی آن جشنواره تصمیم گرفتیم که ضبط و ثبت نواهای محلی و مناطق در مدح و منقبت ائمه اطهار(ع) به خصوص حضرت امام رضا(ع)، با حضور در شهرها و محل زندگی هنرمندان در قالب تیم تصویربردار انجام بشود. هدف از این برنامه در گام نخست این بود که هنرمندان مناطق ما بدانند ماجرای هنر و فعالیت‌های هنری ما تعطیل نشده است و همچنان می‌توانند با زبان زیبای هنر ثناگوی ائمه اطهار(ع) باشند و در گام دوم می‌خواستیم مخاطب این گونه آثار ارزشمند از طریق بستر فضای مجازی به این آثار دسترسی داشته باشد به همین دلیل سعی کردیم آثار هنرمندان را در حد و اندازه و متناسب با حوصله مخاطب در این فضای مجازی تولید کنیم».

ثابت‌نیا ادامه می‌دهد: «برای شروع این برنامه ابتدا سفری به تربت‌جام داشتیم تا ۱۰ اجرا از ۲۰ هنرمند سرشناس تربت‌جام را ثبت و ضبط کنیم که با عنوان نوای ارادت انجام شد. در گام دوم سراغ موسیقی کشور دوست و همسایه افغانستان رفتیم که خیلی از هنرمندان افغانستانی در شهر مشهد و یا در شهرهای همجوار زندگی می‌کنند و نیاز بود عشق و ارادت این عزیزان و هنرمندان را هم به ساحت حضرت امام رضا(ع) ضبط و ثبت کنیم».

مشاور هنری بنیاد امام رضا(ع) با بیان اینکه بعضی از این هنرمندان سال‌های سال یعنی از همان سال‌های ابتدایی انقلاب در مشهد زندگی می‌کنند و از حسن همجواری با حضرت امام رضا(ع) بهره گرفته‌اند، می‌افزاید: «نیاز بود که عشق این عزیزان با یک تیم تصویربرداری و به صورت کاری ارزشمند آماده ارائه در فضای مجازی بشود. گام بعدی ما در قالب آوای ارادت ثبت و ضبط آثاری از اهالی موسیقی مقامی خراسان شمالی خواهد بود که این عزیزان نیز در طول سال‌های فعالیت هنری خود آثار ارزشمندی به نیت ائمه اطهار(ع) و حضرت امام رضا(ع) ساخته‌اند اما شاید از برخی ساخته‌ها کار تصویری خوبی در دست نباشد و این مسئله ما را مصمم می‌کند که هم برای پاسداشت و نگهداشت این آثار و هم برای قدردانی از این هنرمندان سرزمینمان قدمی برداریم».

ثابت‌نیا در پایان با تأکید بر اینکه بنای ما در طرح «آوای ارادت» سر زدن به ۶ منطقه موسیقایی کشور شامل آذربایجان، بوشهر، کرمانشاه و... است، می‌گوید: «به نظرم این اتفاق از این جهت ارزشمند است که با تعطیل شدن برنامه‌های فرهنگی و هنری مردم بتوانند باز هم شاهد آثاری ارزشمند آن هم در حوزه عشق و ارادت اهالی موسیقی به حضرت امام رضا(ع) در ایران و سراسر جهان باشند. ناگفته نماند ثبت و ضبط آثار هنرمندان افغانستان در مدح و منقبت حضرت امام رضا(ع) و دیگر ائمه اطهار(ع) در مشهد و با این حجم برای نخستین بار انجام شده است».

و اما بعد

روز من با تعدادی از اهالی موسیقی افغانستان دارد به شب می‌رسد. برنامه‌ای که به همت بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) و با همکاری بنیاد فرهنگی هنری امیرخسرو بلخی برگزار شد و در حال تمام شدن است و من به این نکته فکر می‌کنم که هنوز هم زبان هنر برای گفتن از ائمه اطهار(ع) می‌تواند زیباترین و رساترین زبان باشد. ماندگاری زبان هنری ما را بر آن می‌دارد که از اتفاقاتی این‌چنینی حمایتی بیشتر داشته باشیم و قدر هنرمندانی که بی هیچ چشمداشتی و تنها با عشق به ائمه اطهار(ع) در این راه گام برمی‌دارند را بدانیم.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: موسیقی افغانستان بنیاد بین المللی امام رضا ع حضرت امام رضا ع اهالی موسیقی ائمه اطهار ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۳۴۱۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«سفر آخر» شهید آوینی تماشایی شد/ بینال ونیز و حواشی غرفه یهودیان

به گزارش خبرنگار مهر، هنرهای تجسمی یکی از عرصه‌های هنری در کشورمان است که نسبت به دیگر هنرها امکان بروز و واکنش سریع به اتفاق‌ها را دارد اما عموماً نسبت به دیگر هنرها همچون سینما و موسیقی، مهجور واقع می‌شود. در گزارش پیش‌رو درصدد هستیم تا گوشه‌ای از این مهجور بودن را جبران کنیم. هرچند جمعه‌ها روز تعطیل محسوب می‌شود اما در این روز، رویدادها و نمایشگاه‌های هنرهای تجسمی آغاز به کار می‌کنند و هنرمندان تجسمی اعم از نقاشان، مجسمه‌‎سازان، عکاسان، تصویرسازان، گرافیست‌ها، خوشنویسان و … تلاش‌ها و فعالیت‌های اخیر خود را در قالب یک نمایشگاه هنری به منصه ظهور می‌گذارند.

«آدینه» روز نانوشته آغازین بر نمایشگاه‌های هنری است و البته که به دلیل تعطیل بودن اکثر مشاغل، فرصتی مغتنم برای تماشای این آثار هنری توسط اقشار مختلف مردم را فراهم می‌کند. بر این اساس، در سلسله گزارش‌های «هنرهای تجسمی در هفته‌ای که گذشت» نگاهی به اتفاقات هنرهای تجسمی هفته و همچنین برخی نمایشگاه‌ها و رویدادهای هفته خواهیم داشت.

روایتی قرآنی از هنرمندان خوشنویس

اولین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» عصر جمعه ۳۱ فروردین ماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از پیشکسوتان هنر خوشنویسی در فرهنگسرای نیاوران افتتاح شد. این نمایشگاه میزبان آثار هنرمندان خوشنویس برجسته ایرانی است که عمر خود را در راه هنر صرف کرده‌اند. «روایت باران» تنها بخشی از آثار این اساتید بزرگ را به نمایش گذاشته، چراکه اگر بنا بود آثار را به شکلی جامع‌تر گردآوری و به نمایش بگذارد، هزاران اثر گردآوری می‌شد و فضای وسیع‌تری برای نمایش آثار نیاز بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در افتتاح این نمایشگاه با بیان اینکه دولت در حوزه فرهنگ و هنر خود را حامی بخش خصوصی و مردمی می‌داند، گفت: وظیفه ما حمایت‌گری، نظارت و تنظیم‌گری است. خوشنویسی مزیت مطلق ما در جهان اسلام و حوزه‌ای باسابقه در کشور محسوب می‌شود که در آن پیشتاز هستیم. این به دلیل وجود آیات و روایاتی است که زبان بین‌المللی ما مسلمانان بوده و همه جا قابل ارایه است. چند سال قبل که به ونیز رفته بودیم، آثار آقای بدرالسما با عنوان «قیامت در قرآن» بسیار مورد استقبال قرار گرفت. تاکید کردم امسال هم که دوستان به ونیز می‌روند، بخشی را به نمایش چنین آثار ویژه‌ای از ایران به ویژه کارهای دینی و قرآنی اختصاص دهیم.

اعلام جزییاتی از بیمه تامین اجتماعی اصحاب فرهنگ و هنر

مدیرعامل صندوق هنر با اعلام خبر معرفی ۶۱ هزار نفر از اصحاب فرهنگ و هنر به سازمان تامین اجتماعی از برنامه‌ریزی برای برخورداری هنرمندان فاقد بیمه در حوزه مزایای بیمه تامین اجتماعی خبر داد و گفت: صندوق اعتباری هنر طی این سال‌ها با بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود نسبت به ارایه خدمات بیمه تأمین اجتماعی به واجدین شرایط در سراسر کشور اقدام کرده است. در حال حاضر بیش از ۶۱ هزار نفر از اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه و فعالان قرآن و عترت از سوی صندوق به سازمان تأمین اجتماعی معرفی شدند که بیشترین تعداد بیمه‌شدگان به ترتیب به رشته‌های موسیقی، تجسمی، نمایشی و قرآن و عترت مربوط می‌شود. اطلاعات تکمیلی را اینجا بخوانید.

آلبوم مرقع «دولت قرآن» یدالله کابلی رونمایی شد/ پایان داوری خوشنویسی رضوی

همزمان با برگزاری نخستین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» از مجموعه «دولت قرآن» که شامل مرقعات دیده نشده از آثار خوشنویسی یدالله کابلی با موضوع آیات قرآن است، در فرهنگسرای نیاوران رونمایی شد. این مجموعه که تجربه‌ای از خط شکسته در ارایه شکل هنری قرآن مجید است، شامل ۱۵ اثر در ابعاد و اندازه یکسان می شود که در ماه رمضان ۱۳۷۶ تحریر شده و از منحصربه‌فردترین مجموعه‌هایی است که در حوزه آثار قرآنی نوشته شده است.

در بخشی از معرفی این مجموعه آمده است: «از آنجا که خوشنویسی احادیث و آیات قرآنی همواره به جهت اعراب‌گذاری فضایی خاص را در سطربندی و ترکیب طلب کرده خط شکسته به دلیل پیوستگی‌های مدام کمتر توانسته است در این امر حضوری شایان داشته باشد و از دیرباز در عظمت آینه‌داری کلام الهی حتی بزرگان بی‌بدیل این وادی نیز مفرّی نجسته و در این تنگنا سر از این آرزو بر نتافته‌اند و تنها اثر فاخری که در نهایت توفیق و زیبایی در آسمان هنر خط شکسته جلوه‌گری می‌نموده و می‌نماید اثر «فاتحه‌الکتاب» است که حدود دو قرن پیش به دست توانای نابغه یگانه «درویش عبدالمجید طالقانی» رقم تحریر یافته و بر جای مانده است.

همچنین، مهدی بابایی مجرد دبیر بیستمین جشنواره ملی خوشنویسی رضوی با اعلام پایان مرحله اول داوری بخش خوشنویسی جشنواره، گفت: مرحله اول داوری این جشنواره با حضور ۹ داور برجسته در شهر تهران به انجام رسیده است. این جشنواره، که هر ساله به عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای فرهنگی و هنری کشور ما شناخته می‌شود، امسال نیز شاهد حضور پرشور هنرمندان و استادان خوشنویسی از سراسر ایران بود.

در این دوره، دبیرخانه جشنواره شاهد دریافت ۳۵۰ اثر فاخر بود که هر یک به نوبه خود نمایانگر عمق فرهنگی و هنری این مرز و بوم است. از این تعداد، ۷۵ اثر در بخش نستعلیق، ۲۲ اثر در بخش نسخ، ۷ اثر در اقلام سته و ۲۰ اثر در بخش شکسته نستعلیق به مرحله بعدی راه یافته‌اند. این آثار که با دقت و ظرافت خاصی توسط داوران مورد بررسی قرار گرفته‌اند، نشان‌دهنده تلاش و پشتکار هنرمندانی است که با عشق و علاقه به این هنر دست به قلم شده‌اند.

«سفر آخر» شهید آوینی تماشایی شد

نمایشگاهی متشکل از عکس‌های دوران نوجوانی، جوانی و فعالیت‌های شهید آوینی و همچنین پشت صحنه مستندسازی این شهید با عنوان «سفر آخر» عصر یکشنبه دوم اردیبشهت ماه در حوزه هنری افتتاح شد.

در افتتاحیه این نمایشگاه که متشکل از ۵۴ فریم عکس در اندازه‌های مختلف است، اصغر بختیاری، احسان رجبی، مرتضی شعبانی، سیدمحمد جعفری و محمدحسین قدمی که عکس‌هایشان در اندازه‌های مختلفی روی دیوار رفته است، حضور داشتند و با شور و هیجان در حال بیان خاطرات با یکدیگر بودند و گاهی با هم از دیدن یکی از تصاویر افسوس می‌خوردند و گاهی نیز با هم لبخند می‌زدند.

«سفرِ آخر» نمایشگاه عکس‌هایی از این عکاسان است که از آغاز تشکیل گروه «روایت فتح» به همراه شهید مرتضی آوینی بوده و در کنار او و گروهش، عکاسی کرده‌اند. نمایشگاه با استفاده از روایت، به بخش‌های مختلف تقسیم شده است که داستان سفر آخر گروه به مناطق جنگی جنوب در فروردین ۱۳۷۲ از مهم‌ترین بخش‌های نمایشگاه به حساب می‌آید.

نمایشگاه «سفر آخر» از دوشنبه ۳ تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۰ تا ۱۹ و در روزهای پنجشنبه از ساعت ۱۵ تا ۱۹ در گالری «شماره یک خانه عکاسان ایران» واقع در حوزه هنری انقلاب اسلامی، خیابان سمیه تقاطع خیابان حافظ، میزبان علاقه‌مندان است.

برگزاری هفته گرافیک و رفع برخی ابهامات درباره انجمن طراحان گرافیک

در هفته‌ای که گذشت، نشست خبری هفته گرافیک ۱۴۰۳ با حضور بهرام کلهرنیا رییس هیات مدیره انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران، محمدرضا خاکساری دبیر این دوره هفته گرافیک، سعید باباوند نایب رییس هیأت مدیره و نواب قزلباش خزانه‌دار انجمن، عصر دوشنبه سوم اردیبهشت ماه در خانه هنرمندان ایران برگزار و جزییات برگزاری این هفته تشریح شد.

انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران به عنوان مرجع برگزارکننده رویدادهای مهم و اثرگذار در حوزه گرافیک ایران همگام با جامعه بین‌المللی گرافیک با محوریت سازمان جهانی ico-D هر ساله اقدام به برگزاری هفته گرافیک می‌کند. هفته گرافیک از ۷ الی ۱۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در خانه هنرمندان ایران برگزار خواهد شد. مراسم گشایش این رویداد سالانه جمعه ۷ اردیبهشت ساعت ۱۷ در تالار شهناز خانه هنرمندان با حضور پیشکسوتان و فعالان حوزه طراحی گرافیک ایران برگزار و بزرگداشت کامران کاتوزیان طراح برجسته و پیشرو در عرصه طراحی گرافیک در ایران نیز به عنوان بخش ویژه‌ای از این رویداد در نظر گرفته شده است.

از سایر برنامه‌های این هفته می‌توان به نمایشگاهی از آثار کامران کاتوزیان و نمایشگاه «در جستجوی نسل نو» اشاره کرد که در روز آغازین این هفته در نگارخانه‌های خانه هنرمندان ایران افتتاح خواهد شد. تعداد افراد شرکت‌کننده در نمایشگاه «در جستجوی نسل نو» ۴۲ نفر است که از این تعداد، ۹۸ اثر دریافت شده و مورد بررسی ساعد مشکی، تهمتن امینیان و بهراد جوانبخت قرار گرفته است و به این ترتیب آثار نمایشگاه انتخاب شدند.

همچنین، در روزهای پایانی هفته گرافیک نیز ۲ نشست با عنوان «رو در رو» با ۲ موضوع بسته بندی و دیزاین در نظر گرفته شده است که روزهای پنجشنبه و جمعه ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت ماه در سالن شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار خواهد شد.

در این نشست خبری، بهرام کلهرنیا رییس هیات مدیره انجمن صنفی طراحان گرافیک درباره برخی حواشی پیش آمده در مورد برگزار نشدن مجمع عمومی این انجمن و مشکلاتی که موزه گرافیک با آن دست و پنجه نرم می‌کرد توضیحاتی به خبرنگار مهر ارایه کرد. وی درباره موزه گرافیک و مشکلاتی که این موزه با سازمان زیباسازی تهران داشت، گفت: من همیشه دوست دارم به جای مشکلات درباره پیروزی‌ها و دستاوردها صحبت کنم، به همین دلیل از سازمان زیباسازی تهران به دلیل در اختیار گذاشتن ساختمانی تاریخی در باغ اناری (پارک پلیس کنونی) بسیار تشکر می‌کنم. در واقع مشکلی که شما از آن صحبت می‌کنید، مشکل نبوده و به اعتقاد من، بدفهمی وجود داشته است و تصور بر این بوده که آن فضا کارکردهایی چون کافی شاپ و رستوران دارد که این موضوع در مذاکراتی با این سازمان، رفع و حل شد. موزه گرافیک پابرجایی خود را همچنان دارد و ما سنگربان یک موضوع فرهنگی هستیم و وظیفه داریم برای بهبود شرایط تلاش کنیم.

وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار مهر درباره حاشیه‌های هیأت مدیره قبلی و لغو جلسه مجمع عمومی انجمن گرافیک توضیح داد: ما هم مثل هر تشکل دیگری ممکن است از خود و جایگاه‌مان دریافت بد داشته باشیم. انجمن طراحان گرافیک انجمن بسیار پویایی است و در دوره‌های قبل از اتفاقات و ناخشنودی‌های اتمسفر جهان و روزگار اثر پذیرفتیم و گاهی اوقات مخاطراتی برای ما به وجود آمد. همچنان که ممکن است حضور من نیز به سبب بدفهمی‌های من، مشکلاتی را سبب شود. مشکلات در حال حاضر حل شده است. وزارت کار، ارگانی که ما از آن مجوز گرفتیم، در برابر سرنوشت صنفی ما خوب عمل نکرد و ما مدت زیادی انرژی گذاشتیم تا خودمان را بازتعریف کنیم و مجبور شدیم برای اینکه یک حساب بانکی داشته باشیم روزهای پرشماری را وقت صرف کنیم. نظام اداری پیر و خسته است و ما نیز به دوستان در ارگان‌ها خرده نمی‌گیریم، ما می‌خواهیم ترقی‌خواه و خیرخواه باشیم و از خوبی و پیشتازی بگوییم.

راه‌اندازی وب سایت پاویون ایران در ونیز

در حالی که شصتمین بینال هنر ونیز آغاز به کار کرد، هنوز غرفه ایران در شصتمین بیینال هنر ونیز راه‌اندازی نشده است، سایت پاویون جمهوری اسلامی ایران در شصتمین بینال هنر ونیز راه‌اندازی شد تا اطلاعاتی هر روز در سایت قرار داده می‌شود، قاب دسترس باشد. در این سایت، هنرمندان حاضر در غرفه (پاویون) کشورمان به همراه آثارشان معرفی شده‌اند. همچنین گزارش تصویری از مناطق بازدیدشده توسط تیم ایرانی حاضر در دوسالانه ونیز هم در آن قابل مشاهده است.

پس از افتتاح پاویون رسمی کشورمان در دوسالانه هنر ونیز ۲۰۲۴، اطلاعات و عکس‌های تکمیلی روی این سایت قرار خواهد گرفت.

هنرمندان یهودی غرفه رژیم صهیونیستی در بینال هنر ونیز را نگشودند

متصدیان غرفه رژیم صهیونیستی نیز به کشتار مردم غزه معترض هستند و با امتناع از آغاز به کار غرفه اسراییل می‌گویند؛ هنر می‌تواند صبر کند اما زنان، کودکان و افرادی که در جهنم زندگی می‌کنند، نمی‌توانند.

هنرمندان و متصدیان غرفه اسراییل در دوسالانه ونیز اعلام کرده اند فعالیت این غرفه زمانی آغاز می‌شود که «توافق آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها حاصل شود». آن‌ها در روز پیش‌نمایش افتتاحیه بزرگ‌ترین و برجسته‌ترین گردهمایی جهانی دنیای هنر اعلام کردند از مردم غزه حمایت می‌کنند.

تابلویی که جلوی غرفه اسراییل در باغ عمومی ونیز که از مکان‌های اصلی برگزاری بینال است نصب شده، نیز نشان دهنده تصمیم تیم اسراییل است. خود غرفه نیز توسط سه پرسنل نظامی ایتالیایی مسلح محافظت می‌شود.

آغاز نمایشگاه‌های هنری در آدینه

نمایشگاه آثار مکرمه قنبری با عنوان «قصه‌های دری‌کنده» در گالری سهراب، نمایشگاه آثار بهنام کامرانی با عنوان «امروزِ دیروز» در گالری آرتیبیشن، نمایشگاه گروهی «+۲۵ نقاشی و ۳ مجسمه» و نمایشگاه انفرادی آنیتا هاشمی مقدم در طبقه اول و دوم گالری سو، نمایشگاه انفرادی احسان صالحی فرد با عنوان «لیک» در گالری شکوه، از جمله نمایشگاه‌هایی است که عصر روز جمعه ۷ اردیبهشت ماه افتتاح می‌شوند.

کد خبر 6087400

دیگر خبرها

  • «سفر آخر» شهید آوینی تماشایی شد/ بینال ونیز و حواشی غرفه یهودیان
  • راهیابی هنرمندان چهارمحال و بختیاری به جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس
  • معرفی چهره هنر انقلاب اسلامی در خوزستان
  • آیین گرامی‌داشت روز هنر انقلاب اسلامی در استان سمنان
  • نشست ماهانه هنرمندان موسیقی با اجرای ۵ کنسرت
  • برگزاری پنج کنسرت در نشست ماهانه هنرمندان موسیقی
  • چهره سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب اسلامی خوزستان انتخاب می‌شود
  • برگزاری «هفته هنر انقلاب» مایه دلگرمی هنرمندان است/یک پیشنهاد مهم
  • نخستین دوره المپیاد ملی آموزش هنر در آذربایجان غربی برگزار می شود
  • میزبانی آذربایجان‌غربی از نخستین دوره المپیاد ملی آموزش هنر