Web Analytics Made Easy - Statcounter

در چند ماه اخیر سازوکار قانونی در حوزه نقد عمکلردی میان شورای شهر تهران و شهردار تهران به یک بازی برای جلب توجه افکار عمومی تبدیل شده که هریک از طرفین نه با توسل به راهکارهای قانونی بلکه با اتکا به بهانه‌گیری و در قالب عذرخواهی از مردم خود را از قصورات کاری مبرا و علت ناکارآمدی‌ها را به طرف مقابل منتسب می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در چند ماه اخیر سیل تذکر اعضای شورای شهر پنجم به پیروز حناچی شهردار تهران، یکی از رفتارهای معنادار این شوراست. در کنار این تذکرها خط و مرز کشیدن بین شورا و شهرداری و سعی در تغییر جهت فلش هر انتقادی که شورا و اعضای آن را نشانه رفته از دیگر تلاش های چند صباح گذشته اعضای شورا، به وِیژه محسن هاشمی بوده که برای نمونه به نطق وی در حاشیه دویست و هشتاد و نهمین جلسه علنی این شورا  در روز یکشنبه 5 اردیبهشت می توان رجوع کرد.

 

عذرخواهی هاشمی از مردم

 

 

هاشمی در این جلسه در جمع خبرنگاران به عملکرد شورای پنجم نمره 15 می دهد و دلیل کم کردن پنج نمره را اینگونه تشریح می کند: به نظر بنده هنوز هم نمره عملکرد شورای پنجم ۱۵ است علت آن هم این است که عمدتاً در امر استفاده از حمایت دولت و بودجه‌های دولتی به ویژه در حمل و نقل عمومی و بافت فرسوده، به دلیل کرونا و بحران‌های اقتصادی موفقیت‌های چندانی به دست نیاوردیم و در زمینه تجهیز ناوگان حمل و نقل موفق عمل نکردیم. بدلیل کمبودها و ضعف هایی که در اجرا توسط شهرداری و هم عملکرد این دوره شورا وجود داشت، از شهروندان تهرانی عذرخواهی می کنیم و امیدواریم که مطالبات و انتظارات از دوره آینده شورا به نحوی در انتخابات شکل گیرد که گامی رو به جلو و نه به عقب، در حوزه اصلاح و توسعه مدیریت شهری برداشته شود.

وی در خاتمه تصریح کرده: البته وظیفه شورا نباید با وظیفه شهرداری مخلوط شود و عدم موفقیت شهرداری نباید به پای شورا نوشته شود.

اما سوال اصلی که خبرنگاران حاضر در جلسه مطرح نکرده بودند این است که 15 نمره ای که رئیس شورا برای عملکرد خود و همکارانش قائل شده مشتمل بر انجام چه اموری بوده که حافظه عامه مردم به امورات عالی قد نمی دهد؟

 

 

عذرخواهی حناچی از مردم و توپی که به زمین شورا برگرداند

بعد از صحبت‌های محسن هاشمی به ویژه اظهارات 48 ساعت گذشته او که به گونه ای در تمام نطق های اخیرش سعی در منفک نشان دادن اعضای شورا از شهردار و مسئولان شهرداری بوده و از عملکرد شهردار و معاونان او در حوزه مدیریت شهر برائت جسته بود، امروز پیروز حناچی میدان دار بود تا به هر شیوه ممکن توپ را به زمین حریف برگرداند.

پیروز حناچی در حساب توییتری خود با انتشار صفحه یک روزنامه و با اشاره به عذرخواهی رئیس شورای شهر از مردم در رشته توییتی نوشت:"‏ابایی از عذرخواهی بابت کاستی‌ها در برابر مردم نداشته‌ام و ندارم؛ ولی با مشاهده‌ تحریف‌ها و تخریب‌های غیرتخصصی و غیرمنصفانه‌ای که با غفلت از عملکرد مجموعه‌ خدوم شهرداری در بحبوحه‌ تحریم و کرونا بنا بر مقاصد سیاسی انجام می‌شود؛ لازم می‌دانم نوعی دیگر از مردم عزیز عذرخواهی نمایم."

وی در ادامه این رشته توئیت می نویسد: " عذرخواهی می‌کنم که علی‌رغم همه‌ی اقدامات صورت گرفته نتوانستم همه‌ی دست‌اندازان به بیت‌المال را به‌دستان قانون بسپارم. عذرخواهی می‌کنم که نتوانستم شهر را به‌طور کامل از چنگال رانت‌خواران رها کنم و بیت‌المالی را که با راه‌های مختلف در اختیار افراد خاص بود از دستشان خارج کنم."

حناچی در ادامه آورده است :" ‏شهروندان شریف بدانند حرکتی را که در مبارزه با فساد، رانت و ‎#شهرفروشی و توسعه‌ی شفافیت آغاز کردیم هرگز با این هجمه‌ها و تخریب‌ها متوقف نخواهد شد و امیدوارم با حضور مردم و تأیید تداوم نگاه حاکمیت قانون، تعهد و تخصص و نه سرمایه‌داری در شهر، در برابر خداوند و آیندگان سربلند باشیم."

اما نقطه عطف سخنان شهردار تهران تا زمان تنظیم این گزارش مجله ای است دو پهلو که به مناسبت روز شوراها وی در شورای شهر حضور یافته و با اشاره به انتخابات پیش روی شوراهای شهر و روستا در خاتمه سخنانش با اظهار امیدواری می گوید: امیدوارم در کشور عرصه‌ای باز شود که بهترین‌ها، سالم‌ترین‌ها و متخصص‌ترین ها در شوراها حضور پیدا کنند.

 

 انتظارت ساده مردم از شهرداری و فرار رو به جلو حناچی!

سخنان حناچی در پاسخ اظهارات اعضای شورای شهر به ظاهر نشان دهنده اختلاف بین آنان است. گرچه به همان میزانی که سخنان رئیس شورای شهر از ادله کافی برخوردار نبوده ، اظهارات امروز حناچی هم برای تبرئه کردن خود و متوجه کردن عذر تقصیر به اعضای شورا ناکافی بوده است. مثلا شهردار به نکاتی اشاره کرده که از بیت المال هدر رفته و او نتوانسته آنها را به مردم بازگرداند!

در حالیکه انتظاراتی که از شهردار می رود در ساده ترین کارها خلاصه می شود کارهای ساده ای در حوزه مدیریت شهر مانند ساماندهی پسماند و زباله ها و تعیین تکلیف دفع زباله های عفونی و بیمارستانی به ویژه در دوران ظهور کرونا که زندگی و حیات شهروندان به ویژه حاشیه نشینان شهر تهران را به خطر جدی مواجه کرده است. یا همچنین مدیریت حمل و نقل عمومی و ساماندهی تاکسیرانی، ناوگان اتوبوسرانی و قطار شهری که باز هم در دوران کرونا از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بود و با مدیریتی هوشمندانه امکان جلوگیری از ابتلای بسیاری از شهروندان را می شد فراهم کرد.

عملکرد شهرداری تهران در کاهش آلودگی هوا هم از طریق مدیریت صحیح طرح ترافیک می توانست از ابتلای شهروندان تهرانی به بسماری های ریوی، قلبی و تنفسی جلوگیری کند. در حالیکه شهرداری راضی نبود درآمد هنگفت حاصل از فروش طرح ترافیک را به قیمت بالا رفتن ضریب سلامت شهروندان تعطیل کند و فروش طرح ترافیک بهانه ای بود برای تامین بخشی از بودجه شهرداری!

بر اساس شواهد و قرائن موجود حناچی سعی دارد با فرار رو به جلو به گونه ای خود را تبرئه نشان دهد و در پایان عمر شورای پنجم که اصلاح طلبان اختیار دار مدیریت آن بودند، بسیاری از انتقاداتی که به وی وارد شده، را رفع و رجوع کند.

 

شورایی که ابزار کار خود را گم کرده

در این میان نکته مغفول مانده این است که شورای شهر تهران وظایف بسیاری دارد که در این میان یکی از مهمترین و اساسی ترین وظایف شورا تعیین شهردار و نظارت بر عملکرد شهردار و اقدامات شهرداری است. به گونه ای که تمام مردم اولین وظیفه شورای شهر را در تعیین شهردار و نظارت بر عملکرد او و در صورت لزوم عزل و استیضاح او می‌دانند.

از طرفی شورای شهر پنجم در انتخاب شهردار یک مسیر پر پیچ و خم و عجیب را طی کرد و با انتخاب مصطفی سلیمی، محمد علی نجفی، سمیع‌الله حسینی مکارم، سید محمدعلی افشانی در نهایت برای پنجمین بار به پیروز حناچی رسید. به گونه ای که این شورا رکورد عجیب انتخاب شهرداران را بدون هیچ تردیدی ازآن خود کرد. تا به جایی که بسیاری از شهروندان حتی نام و ترتیب این انتخاب شهردارانی را که در مدت بسیار کوتاهی بر مسند مدیریت شهری تکیه زدند را بیاد ندارند.

 

 

 

بنابراین به نظر می رسد شورای شهر پنجم وظیفه گسترده خود را در رابطه با شهردار تنها در انتخاب و کاندید کردن او می داند و در دوسال و نیم آخر عمر شورا که به انتخاب حناچی رسیدند، عملکرد خود را در صورت سوء مدیریت شهرداران یا فراموش کرده یا به دلایلی نادیده گرفته است.

در حالیکه با توجه به همسو و همراه بودن حناچی به لحاظ سلایق سیاسی با اعضای شورای شهر بسیاری از مردم و مسئولان انتظار داشتند که نتیجه عملکرد شورا و شهرداری به اقداماتی خارق‌العاده ختم شود و بسیاری از معضلات و مشکلات از بین برود و کاستی‌ها اصلاح شود؛ انگاره ای که با گذشت زمان نتجه ای عکس آن حاصل شد.

 

چرا اعضای شورای شهر تصمیمی به عزل و استیضاح حناچی نگرفتند؟

در اولین اقدام شهردار تهران مهمترین پروژه‌های شهری تعطیل شد و اتفاقاتی که به صورت معمول در شهر تهران مانند ساماندهی محل های دفع زباله و پسماند بلا تکلیف ماند و از سوی شهروندان انتقادات جدی و بی شماری به سوی شهردار و شهرداری روانه شد.

عملکرد شهرداری در طول 3 سال گذشته در حوزه حمل و نقل و ترافیک در بخشی از حوزه های شهری عملکردی بسیار ضعیف بود که پیشتر به آن اشاره شد.  با این وجود جالب است که اعضای شورای شهر به جز تذکر دادن و گلایه کردن های معمول و متعارف که گویا از فشار حداکثری مطالبات مردمی نشأت می گرفت، کاری نکردند و  از مهمترین حربه خود یعنی استیضاح و عزل شهردار هیچ حرفی به میان نیاوردند؟

 

بازی "عذرخواهی از مردم" برای تداوم حیات سیاسی

 

 

اما حال که در چند سال گذشته نامه اعمال اصلاح طلبان سیاه است و هیچ نقطه قوتی برای ارائه به افکار عمومی ندارند و از سویی چند ماه مانده به انتخابات، اعضای شورا و شهرداری متفقاً در پی توجیه و راه اندازی معرکه هستند که در پی آن بتوانند بخشی از عملکرد ضعیف خود را در محضر مردم که تنها در زمان انتخابات ولی نعمت هستند، توجیه کنند و از کنار آن بگذرند! از همین رو یک بازی عذرخواهی از طریق توییتر ، مصاحبه و یا گفتگو با خبرنگاران رسانه ها ترتیب داده اند تا در خیال خود به این وسیله بخشی از را توجیه و خود را تبرئه کنند! در حالیکه آنان به بازی عذرخواهی برای فرار از پاسخگویی روی می‌آورند تا به این وسیله زمان بخرند و امید داشته باشند که در انتخابات شق القمر روی دهد!

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: اعضای شورای شهر عملکرد شهردار شهردار تهران پیروز حناچی اعضای شورا مدیریت شهر گونه ای شهر تهران حمل و نقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۳۴۶۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در یکصد و پنجاه و یکمین جلسه علنی شورای شیراز چه گذشت؟

در یکصد و پنجاه و یکمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر شیراز شورای راهبردی مدیریت شهری شیراز با چند حوزه خدمات‌رسان تشکیل شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، یکصد و پنجاه و یکمین جلسه علنی شورای شهر شیراز به مناسبت نهم اردیبهشت ماه روز شوراها میزبان مدیریت ارشد استان و شهری بود. استاندار فارس در این جلسه ضمن تبریک به مناسبت روز شوراها، اظهار کرد: با اهل تقوا و پرهیزکار مشورت کنید و با متقین مشورت کنید که آنها کسانى هستند که آخرت را بر دنیا ترجیح می‌دهند و کارهاى شما را بر امور خویش مقدم می‌دارند.

محمدهادی ایمانیه خطاب به اعضای شورای اسلامی شهر شیراز تأکید کرد: مشورت کنید، اراده کنید و به نتیجه خوبی برسید.

وی با بیان اینکه کسانی که منتخب مردم هستند در شورای اسلامی شهر شیراز وظیفه سنگینی را بر عهده دارند، اضافه کرد: اعضای شورای اسلامی باید شکر این مسئولیت را با حل مشکلات مطالبات مردم بپردازند.

ایمانیه ابراز امیدواری کرد: اعضای شورای اسلامی شهر اولویت‌ها را در نظر بگیرند و تقسیم‌بندی وظایف را بر اساس حل مشکلات مردم در اولویت قرار دهند.

استاندار فارس با بیان اینکه اکثر مشکلات مردم موضوع معیشت است، تصریح کرد: رفع مشکلات معیشتی تنها وظیفه چند نهاد نیست و سایر نهاد‌ها از جمله شورا بر حسب توان در این موضوع مهم و مردمی وظیفه دارند. 

وی تأکید کرد: اختلاف سلیقه زیر چتر اصیل تفکرات انقلاب اسلامی باعث برکت می‌شود.

 ایمانیه از اعلام آمادگی خود برای کلیدزدن شورای راهبردی مدیریت شهری در شهر شیراز با چند حوزه خدمات‌رسان خبر داد. 

فرماندار شهرستان شیراز همچنین در این مراسم با تبریک روز شورا‌ها به اعضای شورای اسلامی شهر شیراز و قدردانی از تلاش و خدمات آنها در خدمت‌رسانی به مردم، تصریح کرد: طی مدت باقیمانده از عمر شورا باید خدمت رسانی صادقانه به مردم شهید پرور شهر شیراز سر لوحه کار باشد.

مدیریت واحد و یکپارچه شهری ایجاد شود 

در ادامه این مراسم همچنین شهردار کلان‌شهر شیراز ضمن عرض تبریک به رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر اظهار کرد: امروزه به دلیل حضور شورا‌ها در شهر و روستا شاهد پیشرفت مناطق هستیم.

محمدحسن اسدی افزود: شورای اسلامی شهر شیراز در جایگاهی قرار دارد که به دنبال مسائل سیاسی نیست، بلکه به دنبال رفع مسائل و مشکلات و خدمت رسانی مطلوب و شایسته به مردم هستند.

وی از 5 برابر شدن بودجه شهرداری شیراز با حمایت شورای اسلامی شهر خبر داد و گفت: اگر دولت می‌خواهد از تصدی‌گری به حاکمیت برسد باید مدیریت واحد و یکپارچه شهری را تشکیل بدهد.

شهردار شیراز تصریح کرد: نقش شورا‌ها در پیشبرد امور شهری بسیار با اهمیت است و هر چه به سمت تقویت شورا‌ها برویم رضایت مردم افزایش می‌یابد.

تجلیل از کارگران و پاکبانان شهرداری شیراز

به مناسبت هفته کار و کارگر در صحن شورای اسلامی شهر شیراز با حضور اعضای شورا و شهردار شیراز از 29 نفر از کارگران و پاکبانان شهرداری با اهدای لوح سپاسی تجلیل شد.

دیگر تجلیل این جلسه تقدیر از احمد رضا مداح چهره شاخص هنر انقلاب اسلامی درسال 1402 بود.

احمد رضا مداح، آزاده و جانباز سرافراز جنگ تحمیلی در حوزه‌های اجتماعی، ایثار و شهادت فعالیت داشته و به مسائل اجتماعی به خصوص آسیب‌های اجتماعی توجه ویژه‌ای نشان داده است.

وی با هنر عکاسی در راستای تحلیل و تبیین عمیق و دقیق مسائل روز قدم برداشته و هنر وی، ابزاری مهم و حیاتی در حوزه جهاد تبیین است.

در ادامه یکصد و پنجاه و یکمین جلسه صحن علنی شورای اسلامی شهر شیراز، لایحه دوفوریتی شهرداری شیراز، درخصوص اصلاح مصوبه اولین اجلاسیه رسانه‌ای جبهه مقاومت با حضور 13 نفر از اعضای شورا بررسی و به تصویب رسید.

بر اساس ماده واحده این طرح به شهرداری شیراز اجازه داده می‌شود اولین اجلاسیه رسانه‌ای جبهه مقاومت را با اعتبار 50 میلیارد ریال برگزار کند. 

مصوبه دیگر شورای اسلامی شهر شیراز ارسالی از کمیسیون اقتصاد و سرمایه گذاری شورا بود و به تصویب رسید. 

در ماده واحده این مصوبه شهرداری شیراز مکلف شد موضوع استفاده از ظرفیت‌های مجتمع اقتصادی کمیته امداد امام خمینی(ره) در حوزه سرمایه گذاری را بررسی و گزارش اقدامات را هر شش ماه یکبار به شورای اسلامی شهر شیراز ارائه نماید.

 در این جلسه همچنین لایحه شهرداری شیراز درخصوص کاهش هزینه پروانه و عوارض ساختمانی در راستای حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، ارسالی از کمیسیون مشترک برنامه، بودجه، امورحقوقی و املاک و شهرسازی، معماری و هوشمندسازی شورا، بررسی شد و به تصویب رسید.

 بر اساس ماده واحده این طرح شهرداری مکلف شد هزینه صدور پروانه و عوارض ساختمانی را صرفا جهت کاربری مسکونی به میزان 10 درصد (10%) برای خانواده‌های دارای حداقل سه فرزند زیر بیست سال تخفیف دهد.

 در تبصره 1 این طرح آمده است؛ معافیت‌های فوق فقط یک بار و تا متراژ 200 متر مربع زیر بنای مفید در شهر شیراز قابل اعمال است. در این جلسه همچنین طرح کمیسیون تلفیق شورا، در خصوص اساسنامه مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر شیراز بررسی و به تصویب رسید. 

بر اساس ماده واحده این طرح اساسنامه مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر شیراز شامل 18 ماده و 16 تبصره به شرح پیوست ممهور به مهر شورا به تصویب رسید.

انتهای پیام/424

دیگر خبرها

  • عملکرد مدیریت شهری خوی با کلانشهرهای کشور قابل مقایسه است
  • در یکصد و پنجاه و یکمین جلسه علنی شورای شیراز چه گذشت؟
  • لزوم ساماندهی وانت‌های میوه فروشی در سنندج
  • شورایی که به‌دنبال مسائل حاشیه‌ای باشد موفق نیست
  • شوراها در تاثیرگذاری مردم در سرنوشت خود تاثیرگذار هستند
  • اختصاص ۷۰۰ میلیارد تومان برای آسفالت خیابان‌های کرمان
  • آبستراکسیون ناموفق در شورای شهر تهران در اعتراض به شهردار!
  • تلاش در راستای رفع مشکلات مردم از وظایف مهم شورا است
  • تلاش ۷ عضو شورای شهر تهران برای از حدنصاب انداختن جلسه شورا
  • فصل طلایی پاسخگویی و عمل به وعده‌های شهردار به شورا و شورا به مردم رسیده است