Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-30@07:54:19 GMT

دستکند ارزانفود، معطل یک میلیارد تومان اعتبار

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۳۵۸۱۸

دستکند ارزانفود، معطل یک میلیارد تومان اعتبار

همشهری آنلاین-فاطمه کاظمی:  دستکند ارزانفود سال ۸۹ کشف و بعد از چند فصل کاوش، ۸۰ اتاق در آن نمایان شد. هرچند برعکس دستکند سامن که اشیای تاریخی مربوط به دوره اشکانی و معاصر در آن کشف شده، در این دستکند هیچ ابزار و اشیایی که متعلق به دوره تاریخی خاصی باشد، پیدا نشده است.

دستکند بی‌نظیر

از اهمیت این دستکند بسیار گفته شده و کارشناسان معتقدند حتی دستکندهایی مانند نوش‌آباد کاشان در برابر آن و دستکند سامن اندازه و وسعت کمتری دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وجود قنات در دستکند ارزانفود نشان‌دهنده استقرار انسان در آن یا به عنوان قرارگاه یا به عنوان سکونتگاه در آن است و حلقه‌های سنگی و پایه‌های پی‌سوز حدس کارشناسان درباره این‌که این دستکند مربوط به دوره اشکانی است را قوی‌تر می‌کند. طاقچه‌هایی در این دستکند دیده می‌شود که باستان‌شناسان حدس می‌زنند آخور چهارپایان یا محل جمع‌آوری آذوقه بوده باشد.

کارشناسان معتقدند اگر دستکندهای سامن، ارزانفود و قنات قاسم‌آباد برای بازدید گردشگران آماده شوند، بیشتر از غار علیصدر بازدیدکننده خواهند داشت چون در ایران غار زیاد است اما این‌گونه دستکندها بسیار نادر و بی‌نظیر هستند.

تهدیدها

دست‌درازی اهالی به دستکند ارزانفود، مهم‌ترین چیزی است که آن را تهدید می‌کند. این دستکند روی تپه‌ای قرار گرفته که تحت مدیریت منابع طبیعی است، اما اخیرا تعدادی از کشاورزان روستا اعلام کرده‌اند زمین‌های این تپه متعلق به آن‌هاست.

علاوه بر این، از آن‌جایی که از زمان کشف دستکند ارزانفود تا انجام کاوش‌ها و بازگشایی آن برای بازدید گردشگران روند طولانی طی شده، تخریب‌ها نیز در آن افزایش پیدا کرده است. بازگشایی این دستکند ارزشمند نیازمند یک میلیارد تومان اعتبار است که در برابر این گنجینه مبلغ ناچیزی است و به نظر می‌رسد استاندار همدان و نمایندگان مجلس می‌توانند با دریافت اعتبار ملی برای آن، چشم جهانیان را به دیدن دنیای زیرزمینی همدان روشن کنند.

نیازمند یک میلیارد تومان اعتبار

معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان می‌گوید: همدان دارای دستکندهای بی‌نظیری چون ارزانفود، سامن، انوچ، صالح‌آباد، قلعه جوق و چند دستکند دیگر است که در ۲ دستکند ارزانفود و سامن به صورت متمرکز بیش از ۱۰ فصل کاوش انجام شده و اطلاعات علمی ما درباره این ۲ دستکند تقریبا کامل است. اولویتی برای آخرین فصل کاوش در سال ۹۴ تعیین کردیم، بازگشایی این دستکند برای بازدید گردشگران بود. زیرساخت‌های گردشگری مانند سولارپنل برای تأمین برق مصرفی و روشنایی مجموعه، احیای ورودی‌ها، نورپردازی محوطه داخلی و ساخت پایگاه برای استقرار نیروهای انسانی مانند راهنما، نگهبان و بلیت‌فروش انجام شد، اما اقدامات نهایی آن که منجر به ورود گردشگر به آن خواهد شد، نیازمند اعتباری یک میلیارد تومانی است که متاسفانه تامین نشده.

علی خاکسار توضیح می‌دهد: امیدواریم طبق قول رئیس جمهوری در اسفند ماه سال گذشته مبنی بر افتتاح پروژه‌های میراث فرهنگی با تزریق اعتبار تا آخر دولت عملی شود و ما هم شاهد بازگشایی دستکند ارزانفود باشیم.

کد خبر 597623 برچسب‌ها استان همدان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان همدان دستکند ارزانفود یک میلیارد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۳۵۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۲۳ پروژه عمرانی در شهر هچیرود طراحی شده است

به گزارش خبرنگار مهر، احمد بیگلریان بعدازظهر شنبه در گفت وگو با خبرنگاران به جمعیت ۱۱ هزار نفری شهر اشاره و اضافه کرد: این درحالی که شمار جمعیت شناور آن بیش از این میزان است.

وی نداشتن طرح هادی را مهمترین مشکل شهر بیان کرد و گفت: از سال ۱۳۹۶ تهیه طرح هادی در دستور کار قرار گرفت و ۸۴۰ هکتار محدوده شهری درنظر گرفته شده است.

وی با عنوان این که ۶۱۷ هکتار مربوط به طرح‌های ۱۳ روستای منطقه است، گفت: بازنگری و تصویب این طرح سال‌های سال در دستور کار قرار دارد.

بیگلریان ترافیک هسته مرکزی شهر را از دیگر دغدغه‌ها برشمرد و گفت: به عنوان شورا و شهرداری کار تملک واحدهای تجاری در مسیر را انجام دادیم و امسال نیز هشت دهنه مغازه تملک می‌شود.

رئیس شورای شهر هچیرود گفت: برای ساخت پل مرکزی شهر نیازمند اعتبار هستیم و پیگیری‌های زیادی برای تحقق آن انجام دادیم.

وی با اشاره به پروژه‌های ساحلی در ساحل کیاکلا، دوجمان و مرکز شهر اشاره و اضافه کرد: اجرای دیواره سنگی برای ساخت بوستان و فضای سبز صورت گرفته است.

وی پیاده راه سلامت مدبون را از دیگر طرح‌ها ذکر کرد و گفت: این پیاده راه به طول ۲.۵ کیلومتر اجرا می‌شود و در این راستا قراردادی با آب منطقه‌ای استان داشتیم و حریم آن را به مدت ۱۰ سال اجاره کردیم و این پروژه در قالب چهار فاز انجام می‌شود.

بیگلریان با اظهار این که در حال تملک دو هزار مترمربع زمین آتش نشانی شهرداری هستیم، استیجاری بودن شهرداری را از جمله مشکلات ذکر کرد و گفت: برای نجات شهر هچیرود نیازمند ایجاد دو راه دسترسی هستیم و باید در دستور کار قرار گیرد.

رئیس شورای شهر هچیرود راه دسترسی ۲۴ متری سالار را از جمله طرح‌های برای گره گشایی ترافیک بیان کرد و گفت: در سال جاری در زمینه تملک املاک واقع در مسیر خیابان‌ها و طرح‌های عمرانی چهار پروژه با اعتبار ۵۰ میلیارد تومان تعریف شده است.

وی گفت: در زمینه هدایت آب‌های سطحی، لایروبی انهار و رودخانه و غیره ۴۳ پروژه با اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومان طراحی شده است و برای احداث پارک‌ها، میادین، فضای سبز، نصب المان، مبلمان شهری، زیباسازی شهری و غیره نیز ۲۷ پروژه با ۲۷ میلیارد تومان اعتبار درنظر گرفته است.

وی شمار پروژه‌های عمرانی شهرداری را ۱۲۳ پروژه با اعتبار ۴۷۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: بودجه شهرداری در سال جاری ۵۹۴ میلیارد تومان است.

کد خبر 6090130

دیگر خبرها

  • مخالفت دقیقه نودی دولت رئیسی با لایحه عفاف و حجاب/برای مقابله با بی حجابی معطل تصویب قانون جدید نمی مانیم
  • تخصیص ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای طرح تغذیه مصنوعی بندان
  • سخنگوی دولت: هیچ مرجعی معطل تصویب قانون جدید حجاب نیست
  • بهادری جهرمی: هیچ مرجعی معطل تصویب قانون جدید برای ساماندهی حجاب نیست
  • ۱۸۸ طرح هادی روستایی در استان بوشهر در حال اجرا است
  • کارشناس صهیونیست: چرا نتانیاهو برای حمله به رفح معطل می‌کند؟
  • ۱۲۳ پروژه عمرانی در شهر هچیرود طراحی شده است
  • ساخت پایگاه اورژانس روستایی با اختصاص ۳۰ میلیارد ریال اعتبار در شهرستان بهار
  • نگران رسوب پروژه های عمرانی معطل مانده در اردبیل هستیم
  • تخصیص ۳۰۴ میلیارد اعتبار برای پروژه جهاد آبرسانی همدان