Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@16:34:12 GMT

واریانت پیچیده ویروس هندی

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۳۷۰۷۸

واریانت پیچیده ویروس هندی

می‌دانیم در این واریانت، نزدیک به ۱۳جهش به وجود آمده که سه نوع از آنها، موتاسیون‌های بسیار مهمی هستند که هم در افزایش میزان انتقال ویروس موثر هستند و هم به نظر می‌رسد باعث شده ویروس بتواند تا حدودی از سیستم ایمنی بگریزد؛ چه ایمنی طبیعی و چه ایمنی حاصل‌شده از واکسن.

به گزارش ایسنا، علیرضا ناجی، ویروس‌شناس، در یادداشتی در روزنامه جام جم نوشت: «همان‌ طور که از اسم ویروس هندی مشخص است، خاستگاه آن هندوستان است و سابقه‌اش به نوامبر ۲۰۲۰ برمی‌گردد؛ زمانی که اولین مورد از این نوع واریانت در هند شناسایی شد و امروز تقریبا بیش از ۷۰درصد ویروس‌هایی که در هندوستان پایش ژنتیک می‌شوند، مربوط به این نوع واریانت هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق آخرین اطلاعاتی که دارم، تا امروز ۲۱ کشور وجود این نوع واریانت را گزارش کرده‌اند و مساله‌ای که به نظر می‌آید این است که همچنان در حال گسترش است. ما می‌دانیم در این واریانت، نزدیک به ۱۳جهش به وجود آمده که سه نوع از آنها، موتاسیون‌های بسیار مهمی هستند که هم در افزایش میزان انتقال ویروس موثر هستند و هم به نظر می‌رسد باعث شده ویروس بتواند تا حدودی از سیستم ایمنی بگریزد؛ چه ایمنی طبیعی و چه ایمنی حاصل‌شده از واکسن. البته اینها موتاسیون‌هایی هستند که پیش از این هم شناسایی شده و در ویروس‌های بریتانیایی، برزیلی، آفریقای جنوبی و آمریکایی دیده شده بودند اما تفاوت ویروس هندی با سایر ویروس‌های شناخته شده این است که تا به حال هر سه نوع از این موتاسیون‌ها کنار هم قرار نگرفته بودند؛ اتفاقی که امروز افتاده و دقیقا همین ویژگی است که آن را از سایر جهش‌ها متفاوت و البته کمی خطرناک‌تر کرده است.

اما ما از این ویروس چه انتظاری داریم و چقدر باید از این واریانت بترسیم؟ واقعیت این است با توجه به این‌ که این ویروس قدرت انتقال بالایی دارد و بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد از سیستم ایمنی هم گذر می‌کند، پس طبیعتا می‌تواند این نگرانی را در ما به وجود بیاورد که با واریانت پیچیده‌ای از ویروس روبه‌رو هستیم اما فعلا نمی‌توانیم نظری قطعی درباره شدت بیماری‌زایی‌اش بدهیم.  برای این‌ که بدانیم این واریانت تا چه اندازه بیماری‌زایی بیشتری دارد یا این‌ که آیا علائم بالینی متفاوتی ایجاد کرده است یا حتی نمای اپیدمیولوژیک ما را تغییر داده است یا خیر، به مدرک پزشکی احتیاج داریم؛ مدرکی که امروز وجود ندارد.

بدیهی است باید نتایج حاصل از پایش ژنتیک این ویروس و مشخصات بالینی را کنار هم قرار بدهیم تا به مدرکی موثق دست پیدا کنیم مبنی بر این که این واریانت هم بیماری‌زایی را افزایش می‌دهد و هم منجر به مرگ و میر بیشتری می‌شود؛ چیزی که فعلا درباره آن مطمئن نیستیم و نمی‌توانیم به طور قطعی راجع‌ به آن صحبت کنیم.

در این روزها تنها اطلاعاتی که داریم، روایت پزشکان محلی هند از حال نامساعد مبتلایان هندی است. اما باید توجه داشته باشیم طبیعتا با ویروسی روبه‌رو هستیم که راحت‌تر منتقل می‌شود و در بین خانواده‌ها می‌چرخد. پس به همان نسبت تعداد افرادی که آلوده می‌شوند بیشتر  و  به همان نسبت تعداد بستری‌ها افزایش می‌یابد و طبیعتا اعداد مرگ و میرها هم بالاتر می‌رود. پس صرف بالارفتن تعداد قربانیان، دلیلی بر افزایش شدت بیماری‌زایی نخواهد بود.

در نهایت هم مساله‌ای که در شرایط فعلی با آن روبه‌رو هستیم این است که شناسایی این ویروس در کشور تا حدودی با مشکل مواجه شده است؛ موضوعی که به امکانات و تکنولوژی‌هایی که در اختیار داریم برمی‌گردد و من از ابتدایی‌ترین روزهای همه‌گیری کرونا بر این موضوع تاکید داشته‌ام که باید بتوانیم از تهدید کووید برای گسترش پایگاه‌های علمی‌مان استفاده کنیم؛ فرصتی که باعث می‌شود بتوانیم بهداشت کشور را در موقعیت‌های شبیه این اپیدمی یا حتی سخت‌تر آماده کنیم. در واقع وزارت بهداشت باید به طور جدی به صرافت تقویت ساختار بیفتد تا توان مقابله با این بیماری و حتی بیماری‌هایی بسیار قوی‌تر از این را چه در بخش علمی آزمایشگاهی و چه در بخش بالینی و تجهیزات داشته باشد.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: همه باهم علیه کرونا موتاسیون ها بیماری زایی چه ایمنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۳۷۰۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرز پخت 10 کیلو چلو مرغ کاری توسط آشپز هندی (فیلم)



منبع:فرادید

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: طرز پخت یک غذای ابتکاری و ویژه با 10 کیلو بادمجان (فیلم) طرز پخت ۲۰۰ کیلو کله پاچه توسط آشپز‌ پاکستانی (فیلم) طرز پخت چلو مرغ توسط یک پدربزرگ‌ هندی (فیلم)

دیگر خبرها

  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • روایت ژنرال هندی از حمله ایران به اسرائیل
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • طرز پخت 10 کیلو چلو مرغ کاری توسط آشپز هندی (فیلم)
  • درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟
  • آنچه بهتر است درباره سرخک و واکسیناسیون آن بدانید
  • هشدار دانشمندان؛ همه‌گیری آنفلوانزا در جهان (فیلم)