Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی اصفهان، علی اشرفی، سرپرست تیم سازنده به همراه دانشجویانی از دانشکده‌های مهندسی مواد، مهندسی مکانیک و مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه صنعتی اصفهان موفق به طراحی و ساخت دستگاهی با استاندارد دستگاه‌های مشابه خارجی و مطابق با آخرین یافته‌های علمی پژوهشگران دانشگاه ماسا‌‌چوست آمریکا شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی اشرفی، دانشیار دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به ویژگی‌های این محصول کاربردی گفت: بحران آلودگی هوا و شیوع ویروس کرونا، نگرانی‌هایی در خصوص تصفیه هوا در محیط‌های بسته را به همراه داشت و این موضوع جمعی از دانشجویان فعال این دانشگاه را بر آن داشت تا ضمن مطالعه بر روی دستگاه‌های معتبر بین‌المللی، نمونه‌ای منحصر‌ به‌ فرد در کشور را تولید کنند.

وی بابیان این‌که ۵‌ نوع از فیلترهای تخصصی به‌ کار رفته در این دستگاه در آزمایشگاه دانشگاه صنعتی اصفهان طراحی، ساخته و بومی‌سازی شده است افزود: برای افزایش راندمان این دستگاه، علاوه بر فیلترهایG۴ ، هپا، جاذب آلاینده‌های گازی، و فوتوکاتالیست، فیلترهای آنتی باکتریال از نوع نانو با هدف جذب و غیر فعال‌سازی باکتری‌ها و ویروس‌ها و همچنین فیلتر ضد‌‌‌ویروس با توانایی غیر فعال‌سازی حرارتی ویروس SARS_COV_۲ به کار گرفته شده است.

اشرفی ادامه داد: با توجه به مشکلات ناشی از آلودگی هوا در کلان‌شهرها نیاز به استفاده از دستگاه‌های پالایش هوا با برخورداری از فیلترهای جاذب آلاینده گازی، در محیط خانه‌ها، اداره‌ها و مراکز درمانی بسیار ضروری است.

دانشیار دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان اضافه کرد: فیلترهای ساخته‌شده از مواد جاذب قوی با توانایی جذب گازهای مضری چون فرمالدئید، NOx ،Sox و فیلترهای فتوکاتالیست با توانایی اکسیدکنندگی بالا در برابر ترکیبات شیمیایی و میکروارگانیسم‌ها، کارکرد این دستگاه را در مبارزه با بیماری‌های ویروسی افزایش می‌دهد.

وی توجه به اثرات زیست‌محیطی را در طراحی این دستگاه مهم دانست و تصریح کرد: با استفاده از لامپ ماورای بنفش فاقد اوزون، راندمان پالایش هوا افزایش‌یافته است و بدون انتشار گاز اوزون به محیط، شرایط را برای تنفس سالم فراهم می‌شود.

اشرفی با اشاره به توانایی دستگاه ساخته‌شده در جذب ریزگردها تأکید کرد: بهره‌گیری از فیلتر اولیه G۴ و فیلترهای HEPA ، امکان جذب ذرات بین ۱ تا ۳ میکرون مانند گرد و غبار و جذب ذرات ۳ دهم میکرون با راندمان بالای ۹۹ درصد را به وجود آورده است.

این دستاورد حاصل فعالیت پژوهشی دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان سجاد خلیلی از دانشکده مهندسی مواد، محمدحسین شاه‌سنایی و محمدصادق رفیعی از دانشکده مهندسی مکانیک و حامد منزوی‌زاده از دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر به سرپرستی علی اشرفی عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی مواد است که در مدت‌زمان ۶ ماه و با نام تجاری «بریس» (نام یکی از روستاهای سیستان و بلوچستان) به ثبت رسیده است.

انتهای پیام/۶۳۰۷۷/ص/

منبع: فارس

کلیدواژه: دانشگاه صنعتی اصفهان پالایش هوا دانشگاه صنعتی اصفهان دانشکده مهندسی مواد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۳۷۳۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگیری از سرقت دوچرخه و موتورسیکلت با ساخت پارکینگ هوشمند

صادق گلیانی مدیر واحد فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به ساخت پارکینگ هوشمند برای جلوگیری از سرقت دوچرخه و موتورسیکلت در این شرکت اظهار کرد:‌ محصول مورد نظر وسیله‌ای بوده برای نظم‌دهی دوچرخه در زمان پارک که می‌تواند از سرقت دوچرخه و موتورسیکلت نیز پیشگیری کند.

وی دباره عملکرد پارکینگ هوشمند دوچرخه و موتورسیکلت عنوان کرد: پس از قرارگیری دوچرخه یا موتورسیکلت در جای تعبیه شده روی دستگاه، کاربر می‌تواند همه قسمت‌های بازشونده و مهم وسیله مورد نظر خود را با استفاده از کابل فولادی که در پشت دستگاه قرار دارد، قفل کند که به محض قفل شدن، دزدگیر فعال شده و نزدیک شدن به پارکینگ توسط سنسور‌های حرکتی تشخیص داده می‌شود و در صورت رعایت نکردن فاصله مجاز و نزدیکی بیش‌ازحد به‌وسیله قفل شده برای جلوگیری از آسیب یا کنجکاوی بوق هشدار به صدا درمی‌آید.

مدیر واحد فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد افزود:‌ هرگونه آسیب و بریدگی سیم فولادی باعث به صدا درآمدن سیستم هشدار طولانی‌مدت می‌شود که با قطع جریان برق ساختمان، سیستم به‌صورت خودکار توسط منبع تغذیه دستگاه به حالت کم‌مصرف تغییر حالت می‌دهد و تا ۶ ساعت به کار خود ادامه می‌دهد و هرگونه تماس یا حرکت دادن غیرمتعارف وسیله نقلیه، توسط سنسور‌ها تشخیص داده می‌شود و آژیر هشدار فعال می‌شود.

گلیانی با تشریح ظاهر و بدنه پارکینگ هوشمند دوچرخه و موتورسیکلت بیان کرد: ظاهر شیک و منحصربه‌فرد دستگاه با گره چینی ایرانی و طراحی مدرن، حس مدرنیته همراه با هویت ایرانی را به کاربر القا می‌کند. ابعاد دستگاه عرض ۶۰ سانتیمتر، ارتفاع ۱۰۰ سانتی‌متر و ضخامت ۲۰ سانتیمتری دارد که می‌تواند در هر مکانی نصب شود.

وی اضافه کرد: جنس به کار رفته در این دستگاه از ورق فلزی و ترموود باکیفیت بوده و یراق‌آلات به کار رفته از باکیفیت‌ترین محصولات بازار است. یراق‌آلات سیستم امنیتی طراحی و خاص محصول ساخته می‌شود که نمونه این یراق‌آلات را نمی‌توان در بازار یافت و نصب راحت و بدون تخریب نیز از دیگر مزایای این دستگاه است.

مدیر واحد فناور «مهراز صنعت سبز» گفت: عشق و علاقه به وسایل نقلیه وابستگی و حس تعلقی را به وجود می‌آورد که فراتر از رابطه انسان و یک وسیله نقلیه است که فقط می‌تواند فرای مسائل مالی، ضربه‌های روحی و روانی را همراه داشته باشد. پیشگیری از سرقت همیشه دغدغه بوده که با توجه به سهولت در فروش مال مسروقه دوچرخه و موتورسیکلت در کشور بر آن شدیم تا محصولی جهت پیشگیری از سرقت تولید کنیم.

گلیانی توضیح داد:‌ این واحد فناوراز منظر کارکردی برای تقویت استفاده از دوچرخه در شهرها مجهز بوده و زمانی که پارکینگ‌های امن دوچرخه در شهر‌ها تعبیه شوند، شهروندان تشویق می‌شوند تا از دوچرخه برای رفت‌وآمد‌های روزانه خود استفاده کنند که این بر سلامت جامعه و پاک نگهداشتن هوای شهر‌ها کمک بسیار شایانی خواهد داشت.

وی مطرح کرد: حمایت مالی و بازاریابی یکی از عمده‌ترین کمبود‌های شرکت‌هایی هستنند که توسط دانشجویان تأسیس شده‌اند. مطابق قراردادی که بین این شرکت و مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد منعقد شده با توجه به حمایت دانشگاه از این محصول، درصدی از سود فروش محصول به دانشگاه تعلق می‌گیرد. شرکت مهراز صنعت سبز از سه عضو دانشجویی و یک عضو هیئت علمی دانشگاه در سال ۱۴۰۰ فعالیت خود را به‌صورت حقوقی آغاز کرد که محصول محوری این شرکت پارکینگ هوشمند دوچرخه و موتورسیکلت است.

به گزارش آنا، صادق گلیانی مدیر این واحد فناور دانشجوی ترم آخر کارشناسی ارشد برنامه‌ریزی شهری بوده که دو ثبت اختراع و یک ثبت طرح صنعتی داشته و در جشنواره‌های گوناگون پژوهشی حائز مقام‌های متعددی شده است.

گفت‌وگو از لادن لنگری

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • در ساخت زیردریایی و شناورهای زیرسطحی به بومی‌سازی رسیدیم
  • پنج استاد دانشگاههای استان اصفهان در فهرست استادان نمونه کشوری
  • پنج اصفهانی در فهرست استادان نمونه کشوری
  • تقدیر از ۱۰۰ استاد در نخستین دوره اعطای جایزه شیخ مفید
  • تجربه آموزش‌های ترکیبی در مسیر پیشرفت و هوشمندسازی را ادامه می‌دهیم
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • واکسیناسیون ۴۵۵ هزار طیور بومی در قزوین
  • پیشگیری از سرقت دوچرخه و موتورسیکلت با ساخت پارکینگ هوشمند
  • نخستین فراخوان نیاز پژوهشی شرکت ملی حفاری ایران در سال ۱۴۰۳ منتشر شد
  • برگزاری ره‌آورد فناورانه حمل‌ونقل شهری در دانشگاه صنعتی اصفهان