Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش دبیرخانه جشنواره، جشنواره ملی ایده‌ ها و طرح‌ های جوانان برای شهری بهتر، با هدف مشارکت نخبگان جوان در مدیریت شهری در ۱۸ بخش مختلف برگزار می‌شود.

جوانان ۱۶ تا ۴۵ سال می‌توانند تا پایان تیر ماه، با مراجعه به سایت shahrdaranejavan.ir، ایده‌های خود را برای حضور در این جشنواره ارائه دهند. داوری بخش‌های جشنواره در مردادماه انجام شده و نتایج آن در ابتدای شهریور ماه اعلام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت‌الله غلامعلی، از اعضای شورای سیاست‌گذاری این جشنواره، با بیان اینکه برگزاری جشنواره‌های ایده‌پردازی برای دستیابی به ایده‌های جدید و راه‌حل‌های بعید برای حل مشکلات در موضوعات مختلف مرسوم است، گفت: در کشور ما هم برگزاری چنین جشنواره‌هایی سابقه داشته است. در حوزه مدیریت شهری این اتفاق عمدتا به‌صورت محلی انجام شده بود و بعضی از شهرداری‌ها در موضوع ایده‌پردازی در حوزه مدیریت شهری اقدام به برگزاری جشنواره‌های محلی کرده بودند اما به‌صورت ملی سابقه نداشتیم که جوانان بتوانند برای شهر و محله خود در یک مقیاس ملی، ایده‌هایشان را در جشنواره مطرح کنند و ایده‌هایشان در مقیاس محله پشتیبانی و اجرایی شود.

وی با تاکید بر تمرکز بر ایده‌ های جوانان در این جشنواره، اظهار کرد: قدرت خلاقیت، ابداع و نوآوری در نسل جوان به‌صورت مشهودی فراتر از سایر گروه‌های سنی است و همواره برای ایجاد تحول،‌ به قدرت خلاقیت و توان و نوآوری نسل جوان رجوع شده. این موضوع در بسیاری از مسائل کشوری در دوره‌های مختلف زمانی تجربه شده، اینکه هر جا مشکلات طاقت‌فرسایی وجود داشته، با استفاده از ظرفیت و خلاقیت و ایده‌ پردازی جوانان، کشور توانسته از این بحران‌ها عبور کند.

معاون فرهنگی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها خاطرنشان کرد: ما در ارائه خدمات شهری و طراحی محیط‌های شهری، باید به‌دنبال پاسخگویی به نیازها و مطالبات شهروندان باشیم. برای اینکه این مطالبات به‌درستی شناخته شود، یکی از راه‌کارها این است که در قالب چنین جشنواره‌هایی نظرات را جمع‌بندی کنیم و مطالبات و نیازها را شناسایی کرده و برای اجرایی شدن به کار بگیریم.

غلامعلی با بیان اینکه ایده‌پردازی سه رکن اساسی دارد، افزود: اول شناخت موقعیت و موضوعات، دوم شناخت نیازها و سوم راه‌حل‌یابی برای موضوعاتی که مطرح شده است. در گام اول برای اید‌ه‌پردازی مساله‌یابی می‌کنیم، در گام دوم نیازسنجی می‌کنیم و در مرحله سوم بر مبنای نیازسنجی، راه‌حل مناسب را مطرح می‌کنیم. این سه رکن در ایده‌پردازی در موضوعات مدیریت شهری و ارائه خدمات شهری مورد توجه مسوولان شهری است. برای اینکه نظام ارائه پیشنهادات و نظام بررسی مسائل شهری، نظام کارآمدی باشد، اولین گام این بوده که در قالب جشنواره، حساسیت را در اقشار مختلف ایجاد کنیم که ایده‌هایشان را مطرح کنند و بدانند نظراتشان و ایده‌هایشان شنیده می‌شود.

وی ادامه داد: ما هم سعی کردیم این نیازسنجی و مساله‌یابی را در شهرها داشته باشیم و از طرفی در بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری تاکید شده که مشکلات و مسائل کشور عمدتا با ظرفیت جوان قابل حل است و ما هم یک نگاه جدی به این موضوع داشتیم که این ظرفیت را به میدان آورده و به‌خصوص در حوزه مدیریت شهری و مدیریت محلی به نحو مطلوب استفاده کنیم. برگزاری این جشنواره نیز اولین گام است برای اینکه این ظرفیت شکل بگیرد و درحوزه مدیریت شهری استفاده شود.

معاون فرهنگی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها با بیان اینکه شکل‌گیری جشنواره به دور از فضای نسل جوان نیست، افزود: عمده تیم برگزارکننده جشنواره از جوانان تحصیل‌کرده و صاحب تجربه در حوزه مدیریت شهری هستند و هر کدام توانمندی‌هایی داشتند که به این جمع اضافه شدند. ما یک شورای سیاست‌گذاری در محدوده سنی بین ۳۰ تا ۴۰ ساله داریم که عمدتا توانمندی و تحصیلات مرتبط و سابقه کار میدانی در حوزه مدیریت شهری را دارند و این موارد را به‌عنوان یک امتیاز اساسی در انتخاب همکاران در برگزاری این رویداد لحاظ کردیم.

غلامعلی با تاکید بر اینکه برگزاری جشنواره پایان راه ما با شرکت‌کنندگانی که ایده‌هایشان را ارائه می‌کنند، نیست، گفت: برنامه‌ای که ما در شورای سیاست‌گذاری برای این موضوع تدوین کردیم در همین راستاست که یک ارتباط دوسویه با ایده‌پردازانی که در حوزه مسائل مدیریت شهری و مسائل اجتماعی دغدغه‌مند هستند، برقرار کنیم و بتوانیم از این ظرفیت در آینده استفاده‌های مطلوب و در راستای توانمندسازی جوانان ایده‌پرداز هم فعالیت کنیم، بنابراین بعد از برگزاری جشنواره این مسیر ادامه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه یک داوری چندلایه و سطح‌بندی‌شده برای این رویداد پیش‌بینی شده، اظهار کرد: در مرحله اول کسانی که ایده‌هایشان را ثبت می‌کنند، موضوع کلان و عنوان ایده‌شان را در سامانه جشنواره ثبت خواهند کرد و بعد از داوری اولیه، ایده‌هایی که قابل تامل‌تر و قابل پذیرش‌تر هستند، پردازش شده و برای مراحل بعدی به‌صورت تفصیلی رسیدگی می‌شود. در مرحله دوم داوری شاخص‌ها را برای شناخت ایده‌های برتر حوزه‌های مختلف لحاظ می‌کنیم. بعد از اینکه ایده‌ها در این سطوح بررسی شده و با مشاوره‌هایی که به ایده‌پردازان داده می‌شود، تقویت و قابل بررسی شد و ارزش افزده لازم را پیدا کرد، به داوری نهایی می‌رسیم و در هر حوزه ایده‌های برتر را شناسایی و تقدیر کنیم.

معاون فرهنگی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها با بیان اینکه تا کنون ۱۸ موضوع در سامانه جشنواره به‌‌عنوان سرفصل ایده‌های مورد نظر درج شده است و در نهایت ۵۴ ایده‌ برتر خواهیم داشت، گفت: بر مبنای این موضوع‌بندی، تیم‌هایی را تشکیل می‌دهیم و از ظرفیت نخبگان جوان در کنار پیشکسوتان و همچنین افراد صاحب علم و آکادمیک که در حوزه تجربی مدیریت شهری سابقه قابل قبولی دارند، برای داوری‌های مرحله بعد استفاده می‌کنیم.

غلامعلی ادامه داد: اینکه داوری به صورت ملی انجام شود و یا مرحله استانی هم برای داوری‌ها داشته باشیم‌، در شورای سیاست‌گذاری در حال بررسی است. به تناسب آثاری که به دبیرخانه جشنواره ارسال شود، به‌لحاظ کمی و کیفی تصمیم می‌گیریم که اگر آثار حجم بالایی داشته و نیازمند این باشد که در مرحله اول یک پالایش در سطح استان انجام شود و بعد آن را در سطوح بعدی بررسی خواهیم کرد. یک سری از ایده‌ها برای حل مشکلات شهری که افراد ساکن هستند، خواهد بود و ایده‌های کلی و در سطوح ملی در قالب دیگری بررسی خواهد.

وی خاطرنشان کرد: در شورای سیاست‌گذاری تدابیری داشتیم که ایده‌ها به نام ارائه‌دهندگان ثبت و در کتاب جشنواره منتشر می‌شود تا یک مالکیت معنوی برایشان ایجاد شده و قابلیت کپی‌برداری و نقض مالکیت معنوی وجود نداشته باشد. همچنین ما یک ظرفیت برای انتقال ایده‌ها به مبداشان ایجاد کردیم، یعنی ایده‌ها پس از بررسی در جشنواره، برای شهرداری‌ها و مناطق ایده‌پردازان، از طریق سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها ارسال شده و برای اجرایی شدن ایده‌ها هم پیگیری‌هایی به عمل خواهد آمد که افراد بتوانند نتیجه تحقق این ایده‌ها را هم در مبدا مشاهده کنند و این ایده‌ها منشا اثر باشد.

معاون فرهنگی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها با اشاره به بخش ثبت نظرات و پیشنهادات در کنار بخش رقابتی جشنواره، بیان کرد: ما فضایی در قالب راهبرد مشارکت پیش‌بینی کردیم تا جوانانی که از سایت جشنواره دیدن می‌‌‌کنند و ممکن است ایده خاصی هم نداشته باشند، اما انتقاد یا شکایت قابل رسیدگی نسبت به شهرداری‌های محل سکونت خود دارند، نظرات و پیشنهادات خود را ارائه کنند. این نظرات به مبدا ارسال و از طریق سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها اجرایی شدن و رسیدگی به آنها، پیگیری می‌شود. ما برای اینکه رسیدگی به موضوعاتی که در حوزه مدیریت شهری جریان دارد، این شکایات و انتقادات را بررسی می‌کنیم.

غلامعلی در ادامه با بیان اینکه یک بخش دیگر تحت عنوان شهرداران جوان پیش‌بینی شده، افزود: افرادی که علاقه‌مند هستند در جمع ایده‌پردازان حوزه مدیریت شهری، حضور داشته باشند، در تشکلی به نام شهرداران جوان ثبت‌نام می‌کنند و با آنها ارتباطی هم در حوزه استانی و هم ملی خواهیم داشت و سعی می‌کنیم از ظرفیت آنها به‌نحو مقتضی استفاده کنیم. تمام دستگاه‌هایی که درگیر برگزاری جشنواره هستند از جمله وزارت ورزش و جوانان، سازمان‌ شهرداری‌ها و بقیه مجموعه‌ها که در شورای سیاست‌گذاری و حمایت از جشنواره حضور دارند، از ظرفیت افرادی که در سامانه شهرداران جوان ثبت‌نام می‌کنند استفاده خواهند کرد.

وی درباره جوایز شرکت‌کنندگان در جشنواره توضیح داد: علاوه بر لوح تقدیر و تندیس، جوایز نقدی شامل پنج میلیون تومان به نفر اول، سه میلیون تومان به نفر دوم و یک میلیون تومان به نفر سوم هر بخش به‌عنوان صاحبان ایده‌های برتر تقدیم می‌شوند. البته جوایز فراتر از مبالغ نقدی است. در کنار جوایز نقدی، ظرفیت‌های دیگری در حوزه حمایت از اجرای ایده با سپردن اجرای ایده به خود اید‌ه‌پردازان خواهیم داشت و زمانی که تصمیم‌گیری برای این موارد به نتیجه برسد، اعلام خواهد شد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: نخبگان جوان مدیریت شهری ایده های جوانان شورای سیاست گذاری حوزه مدیریت شهری برگزاری جشنواره ایده هایشان ایده پردازان ایده پردازی ایده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۳۹۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفاقتی در میان راهپیمایی‌ها/ از تدریس برابر چشم ساواک تا تشکیل شبکه‌های زیرزمینی

در میان جلسه هفتم تیر سال ۱۳۶۰ در دفتر حزب جمهوری، یکباره صدای مهیبی به همه‌چیز پایان می‌دهد؛خبرها می‌گوید ۷۲ نفر از اعضای حزب شهیدشده و «علی‌اکبر» هم یکی از این ۷۲ نفر است؛ معلمی که پایه ثابت تمام جلسات و راهپیمایی‌های پیش از انقلاب بود و با اندیشه و خون خود، بسیاری را بیدار کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، یکشنبه هفتم تیر سال ۱۳۶۰ در دفتر حزب جمهوری جلسه‌ای برگزار شده و در میان شور عجیبی که میان حاضران برقرار بود، یکباره صدای مهیبی به همه‌چیز پایان می‌دهد؛خبرها می‌گوید ۷۲ نفر از اعضای حزب شهیدشده و «علی‌اکبر» هم یکی از این ۷۲ نفر است.

علی‌اکبر اژه‌ای متولد سال ۱۳۳۱ بود و در درس فلسفه شهید دکتر بهشتی به طور خصوصی شرکت می‌کرد؛ پس از گرفتن لیسانس در دبیرستان‌های احمدیه، فارابی وحکیم سنایی اصفهان به تدریس مشغول شد و فعالیت‌های اجتماعی سیاسی خود را از سال ۱۳۴۴ در کانون علمی و تربیتی جهان اسلام شروع و پس از بسته شدن آن به دست ساواک در سال ۱۳۵۲، فعالیت‌های خود را در مسجد امام علی(ع) اصفهان متمرکز کرد.

وی در همان دوره، نوشته‌هایی در نقد کتاب شناخت مجاهدین خلق نوشت و انتشار داد، منزلش پایگاهی برای فعالیت و برگزاری جلسات خصوصی بود، که چندین بار مورد هجوم و تفتیش ساواک قرار گرفت؛ هم‌زمان با شروع انقلاب اسلامی از مدیران و مدرسان جلسات مذهبی جوانان در اصفهان بود و از این طریق به تربیت جوانان در اصفهان می‌پرداخت.

رفاقتی که در میان خیابان‌های شهر شکل گرفت

وی با اغلب گروه‌ها و سازمان‌های اسلامی ارتباط داشت و پس از تأسیس حزب جمهوری اسلامی، به عضویت شورای مرکزی حزب (شاخه اصفهان) انتخاب شد؛ حجت‌الاسلام احمد سالک که از دوستان قدیمی شهید اژه‌ای است، می‌گوید که ارتباطش با خانواده شهید اژه‌ای از قبل از پیروزی انقلاب اسلامی آغاز شد و صحبت را اینطور ادامه می‌دهد: با علی‌اکبر اژه‌ای از همان قدیم‌الایام بودم به‌ویژه در فعالیت‌های اجتماعی از جمله راهپیمایی که از مصلی اصفهان به سمت نقاط مختلف شهر حرکت می‌کردیم و به یاد دارم آنجا با شهید اژه‌ای به سمت پل خواجو، خیابان نشاط و شکرشکن رفتیم و در نهایت به سبزه میدان رفتیم تا مجسمه شاه را پایین بکشیم که آنجا درگیری و تیراندازی صورت گرفت و سر شاه را زیر عبا گرفتم و در رگباری که نیروهای ساواک بسته بودند، به سمت منازل مردم رفتیم؛ شهید علی‌اکبر اژه‌ای در این حرکت نقشی قابل توجه داشت.

وی با بیان اینکه مسئله بعد در جلسات تفسیر قرآن در مسجدعلی داشت و با ارتباطی که با جوانان داشت به تربیت نیروی انسانی پرداخت، ادامه می‌دهد: با شهید بهشتی نیز تیمی داشتیم و در این راستا شهید اژه‌ای به‌عنوان یک معلم دین و قرآن مطرح بوده و فعالیت‌های مفصلی در تربیت نیرو داشت و سرنوشت این شهید در حزب جمهوری اسلامی رقم خورد و جزو ۷۲ شهید هفتم تیر شد.

این پیشگام انقلاب اسلامی با اشاره به نقش‌آفرینی روحانیت در تربیت دانش‌آموزان در دوره پیش از انقلاب اسلامی توضیح می‌دهد: نقش‌آفرینی روحانیت در پیروزی انقلاب اسلامی بر کسی پوشیده نیست؛ در اصفهان شخصیت‌هایی بودند که مبلغ انقلاب اسلامی بودند و در این راستا بسیاری از علمای اصفهان و کشور در پیروزی انقلاب اسلامی نقش‌آفرین بودند و باید گفت اعتماد مردم به روحانیت عامل سقوط حکومت شاه و ابزار مقابله با شیطان بزرگ و استکبار جهانی است، بر همین اساس امروزه نیز نقش‌آفرینی روحانیت از جمله رهبر معظم انقلاب در هدایت این حرکت بزرگ و انقلابی موثر است؛ امروزه شاهدیم بیش از ۷۰ دانشگاه آمریکا به حکومتشان اعتراض دارند یعنی یک گسل نسلی میان نسل جوان بیدار شده با سران استکبار جهانی به‌وجود آمده و این موضوع جابه‌جایی قدرت را رقم می‌زند.

مبارزه‌ای از جنس شبکه‌های زیرزمینی

حجت‌الاسلام سالک با اشاره به نوع مبارزه فرهنگیان در دوران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی عنوان می‌کند: در اصفهان شبکه‌های زیرزمینی داشتیم که در تمام دبیرستان‌ها، حوزه‌ها، بازار و دانشگاه فعال بود؛ این فعالیت یک چهره بیرونی داشت که در آن تفسیر و معرفی قرآن به توده جوانان و نوجوانان آموخته می‌شد و در این راستا خودم در طول هفته ۱۳ مسجد را اداره می‌کردم و شهید اژه‌ای نیز به همین صورت جلسات متععدی در رابطه با قرآن برگزار می‌کرد اما در مرحله دوم، انتخاب جوانان و نوجوانان با استعداد بود که آن‌ها به جلسات مخفی در منازل دعوت می‌شدند و در آنجا توضیحات سیاسی، اجتماعی و حکومتی ارائه می‌شد.

وی با تاکید بر اینکه نقش‌آفرینی افرادی مانند شهید اژه‌ای و مطهری در ارتقای بصیرت بوده که باید به این موضوع دقت کرد، یادآوری می‌کند: شرایط فعلی جامعه با پیش از انقلاب اسلامی تفاوت زیادی کرده و در این راستا امروزه امپراتوری رسانه‌ها حکومت عوض می‌کند یعنی نمی‌توانیم متناسب با شرایط زمانی و مکانی حرکت نکنیم، بر همین اساس نقش‌آفرینی معلم‌ها و اساتید باعث ارتقای فهم و بصیرت نسل جوان نسبت به اسلام ناب و دشمنان می‌شود که رسالت بزرگی است و نیاز است افراد این حوزه پای کار بیایند.

معلم نمی‌تواند بی‌تفاوت باشد

این پیشگام انقلاب اسلامی با یادآوری اینکه رشد بیداری گسترده جهان، ناشی از انقلاب اسلامی و نقش روحانیت است و بر این اساس معلمان نقشی مهم داشته و دارند که این مسئولیت نباید نادیده گرفته شود، عنوان می‌کند: شهید مطهری علیه اسرائیل فریاد می‌زد و امروز نیز اساتید و معلمان باید در مقابل این ظلم نسل‌کشی بین‌المللی بایستند و این مورد جز با اطلاع‌رسانی مستند و اقناع جوانان و انس دادن آن‌ها به متن دین اتفاق نمی‌افتد.

حجت‌الاسلام سالک با بیان اینکه پیش از پیروزی انقلاب اسلامی حکومتی نداشتیم اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی حکومت و تشکیلات داریم و بر این اساس تمام دستگاه‌ها ماموریت و مسئولیت دارند و بر این اساس باید گفت مشکل اجرا داریم نه قانون، توضیح می‌دهد: ما باید نسل جوان فعلی را درک کنیم چرا که این مورد به نشست و گفتمان بر اساس سیاست چهره به چهره است و در این راستا باید با اهداف اقناعی و برطرف کردن سرپوش‌هایی که امپراتوری رسانه برعقل و ذهن ما گذاشته پیسش برویم یعنی باید با علوم شناختی اسلام را معرفی کنیم بر همین اساس مسئولان، اساتید، معلمان و روحانیت باید تلاش کنند مبارزه‌سرسخت در جنگ نرم داشته باشند چرا که معلم نمی‌تواند بی‌تفاوت باشد.

به گزارش ایمنا، باید گفت که در کتاب عشق معلمان شهید می‌توان رمز تفسیر علم و شهادت و در سلوک عاشقانه آن‌ها با خدا تدبیر وسعت جهاد را یافت چرا که حیات آن‌ها در ۲ بعد مشهود است؛ یکی تعلیم علم و جنگ با جهل و نادانی و دیگری جنگ با دشمنان خدا و در ادامه این جهاد بود که خون پاک آن‌ها به همراه اندیشه بیدارگرشان، هرکجا که ریخت سرداری از آنجا سر برآورد و قد کشید.

کد خبر 749421

دیگر خبرها

  • رصد بانک‌ اطلاعاتی دستگاه‌های اجرایی لرستان
  • انتخاب شورای شهر محمدیه به‌عنوان شورای برتر استان قزوین
  • تدوین بانک اطلاعاتی توانمندی‌های صادراتی فارس به ۶ زبان
  • رفاقتی در میان راهپیمایی‌ها/ از تدریس برابر چشم ساواک تا تشکیل شبکه‌های زیرزمینی
  • معلم گناوه ای رتبه برتر جشنواره ایده های نو را کسب کرد
  • تشکیل اولین قرارگاه جوانی جمعیت در شهرستان اردکان
  • این فیلم بیش از حد برخاسته از جهان شخصی نیست
  • رونمایی از خودروهای ثبت تخلف ویژه ناوگان بار درون شهری در اصفهان
  • کمیته همکاری‌های کشاورزی ایران و آفریقا تشکیل شد
  • توجه ویژه جشنواره «رضوان» به جوانان صاحب ایده/ توسل به فرهنگ رضوی