Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-30@00:44:32 GMT

افزایش مصرف «تریاک» و «الکل» در جهان با شیوع کرونا

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۴۱۶۹۴

افزایش مصرف «تریاک» و «الکل» در جهان با شیوع کرونا

یک روانشناس با اشاره به افزایش اعتیاد در دوران پاندمی کووید ۱۹، اظهار کرد: مطابق با پژوهشها، در یک سال اخیر به دلیل رشد قابل ملاحظه تجربه استرس، مصرف برخی مواد روان گردان نظیر تریاک و الکل در جهان افزایش داشته است.

به گزارش قدس آنلاین، دکتر اسماعیل ناصری در وبینار "اثرات روانشناختی یک سال زندگی با کووید ۱۹" که به همت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد، اظهار کرد: مطابق با تحقیقات از جمله مواردی که مصرف مواد روانگردان را تسهیل می‌کند تجربه هیجانات منفی نظیر استرس و اضطراب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این روانشناس به بیان دلایل روانی افزایش مواد روان گردان در پاندمی کووید ۱۹ پرداخت و ادامه داد: در شرایطی که افراد تجربه مزمن هیجانات منفی نظیر استرس را داشته باشند امکان مصرف مواد روانگردان نیز افزایش پیدا می‌کند. در یک سال اخیر نیز تجربه استرس در میان افراد رشد قابل ملاحظه‌ای داشته است. در ایران نیز مطابق با تحقیقات این هیجانات منفی به ویژه در میان کادر درمان افزایش پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه مصرف مواد تجربه این علائم را خفیف می‌کند، تصریح کرد: افراد با مصرف مواد در واقع نوعی خوددرمانی می‌کنند و تجربه این هیجانات منفی ناسالم را کاهش می‌دهند. غافل از اینکه همین امر منجر به وابستگی و نهایتا ایجاد مشکلی بزرگتر می‌شود. 

ناصری با تاکید بر اینکه در طول پاندمی کووید ۱۹، افرادی که در دوران درمان وابستگی به مواد روان‌گردان بودند مورد غفلت واقع شدند، اظهار کرد: در این مدت افرادی که تحت درمان مواد روانگردان بودند به دلایل مختلف خدمات را با کیفیت لازم دریافت نکردند. برای مثال در یکی از درمان‌ها افراد به صورت گروهی و با حضور در کلینیک‌ها درمان می‌شوند که در پاندمی کووید ۱۹ امکان حضور افراد میسر نشد و همین امر امکان لغزش این افراد و بازگشت آنها به مواد روان گردان را فراهم کرد.

این روانشناس افزود: از سوی دیگر باور غلطی در بین مردم وجود داشت که مصرف مواد روانگردان در پیشگیری از کووید ۱۹ موثر است. بسیاری از افرادی که درگیر مصرف مواد بودند این باور را داشتند از این رو سازمان بهداشت جهانی در گزارشی اعلام کرد که مصرف روان گردان‌ها نه تنها از کووید ۱۹ پیشگیری نمی‌کند بلکه مشکلاتی را نیز در این مسیر اضافه می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: تریاک مشروبات الکلی مواد روان گردان پاندمی کووید ۱۹ مواد روانگردان هیجانات منفی مصرف مواد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۴۱۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید

مسئولان حوزه بهداشت و درمان همیشه درباره مصرف نکردن قارچ‌هایی که در طبیعت روییده هشدار دادند، زیرا تشخیص سمی یا غیرسمی بودن این نوع قارچ‌ها بسیار دشوار است و مصرف آن می‌تواند باعث فوت افراد شود، این درحالی است که اورژانس کشور از رشد سه برابری مسمومیت با قارچ‌های وحشی در طبیعت خبر داده است.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا با شروع فصل بهار و افزایش بارش‌ها در این فصل زمینه رشد قارچ‌های وحشی در طبیعت بیشتر می‌شود و در این فصل شاهد حضور بیشتر افراد در دل طبیعت هستیم، لذا مهم است که افراد از مصرف این قارچ‌ها خودداری کنند و هشدارهای مسئولان ذی‌ربط درباره مسمومیت‌زا بودن این نوع قارچ‌ها را جدی بگیرند.

بابک یکتاپرست، معاون روابط عمومی اورژانس کشور با اشاره به آمار مسمومیت با قارچ وحشی گفت: امسال با توجه به افزایش میزان بارش باران، رویش قارچ در طبیعت افزایش یافته است و از آنجایی که اطلاعات مردم و گردشگران درباره قارچ‌ها کم است؛ ممکن است عده‌ای با مصرف این قارچ‌های وحشی، دچار مسمومیت شوند.

وی با اشاره به آمار مراجعان مسمومیت به اورژانس افزود: از هشتم فروردین تا پنجم اردیبهشت ماه و در واقع طی مدت حدود یک ماه، ۵۳ نفر بر اثر استفاده از قارچ وحشی، مسموم شده‌اند، در حال حاضر ۱۴ نفر از این افراد در بیمارستان‌ها تحت نظر هستند، همچنین ۳۹ نفر درمان شده و ترخیص شده‌اند.

سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: این مسمومیت تاکنون فوتی برجای نگذاشته، اما لازم است که افراد و به خصوص طبیعت‌گردان از مصرف این قارچ‌ها پرهیز کنند، میزان مسمومیت‌ها، نسبت به گذشته سه برابر افزایش یافته است، بنابراین این موضوع باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

به گفته سخنگوی سازمان اورژانس کشور بیشترین میزان مسمومیت‌ها با قارچ در استان‌های فارس، لرستان و کرمانشاه به ترتیب با ۱۶،۱۳ و ۱۰ نفر بوده است.

نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی

حمید قهرمانی، کارشناس معاونت بهداشتی استان گیلان یکی از دلایل مسمومیت افراد، پس از مصرف قارچ‌های سمی را تشخیص غلط آنها دانست و یادآور شد: برخی به‌علت شکل ظاهری قارچ‌های سمی که شبیه به قارچ‌های غیر سمی و خوراکی هستند، دچار اشتباه می‌شوند.

وی با تأکید بر این‌که همه انواع قارچ‌ها، خوراکی نیستند و بعضی سمی و خطرناک هستند، افزود: خوردن چند لقمه از قارچ‌های سمی می‌تواند کبد، کلیه یا حتی مغز را از کار انداخته و در مواردی سبب مرگ شود، تنها در آزمایشگاه می‌توان نوع قارچ را شناسایی کرد و از روی ظاهر یا مزه قارچ نمی‌توان سمی یا غیرسمی بودن قارچ را تشخیص داد.

این پزشک با تأکید بر اینکه فرد مسموم باید سریع‌تر به بیمارستان منتقل شود، گفت: تهوع و استفراغ، اسهال، شکم درد و عرق کردن گاهی علائم مغزی مانند توهم، خواب‌آلودگی، تشنج و یا بی‌قراری از نشانه‌های زودرس مسموم شدن با قارچ‌های سمی است.

قهرمانی با بیان اینکه از چیدن، خریدن و مصرف قارچ‌های روییده شده در طبیعت، کوه و دشت پرهیز و تنها از قارچ‌های خوراکی تولید شده در کارخانه‌های معتبر استفاده شود، ادامه داد: پختن، آب پز یا کباب کردن قارچ‌های وحشی موجود در طبیعت سمی بودن آنها را از بین نمی‌برد.

وی با اشاره به تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ گفت: تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ خودداری از مصرف قارچ‌های روییده در طبیعت است، سم قارچ پادزهر ندارد و تنها باید از خوردن قارچ‌های وحشی موجود در طبیعت و غیر پرورشی دوری کنیم، کودکان یکی از گروه‌های پرخطر و در معرض مسمومیت با قارچ هستند.

کد خبر 748427

دیگر خبرها

  • توصیه‌هایی درباره تب کریمه کنگو که باید جدی گرفته شود
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • امحای ۷۲۴ کیلوگرم مواد مخدر و روان‌گردان در کرمانشاه
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید
  • چرا شروع فصل بهار برای افراد آلرژی ایجاد می‌کند؟
  • از روان تا درمان