Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-05@17:02:19 GMT

ورود بیماران شرق کشور به یزد به حداقل برسد

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۴۳۲۵۵

ورود بیماران شرق کشور به یزد به حداقل برسد

استاندار یزد با بیان اینکه بخش قابل توجهی از مسافرین شرق کشور با هدف مراجعه به مطب پزشکان و انجام کارهای درمانی به استان یزد سفر می کنند از دانشگاه علوم پزشکی استان خواست به منظور مدیریت بهتر کرونا اقداماتی را برای به حداقل رساندن این گونه مسافرت ها به استان انجام دهد.

به گزارش خبرگزاری برنا؛ "محمد علی طالبی" استاندار یزد در نشست ستاد استانی پیشگیری و مقابله با کرونا تصریح کرد: هتل ها و مراکز اقامتی میراث فرهنگی نسبت به خطراتی که از ناحیه اتباع خارجی و مسافرین مرزهای شرقی وجود دارد، توجیه شوند تا مراقبت های لازم را در این زمینه داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بر اعمال تمهیدات لازم برای جلوگیری از ورود اتباع هندی و پاکستانی به استان از طریق راه های زمینی و هوایی تاکید کرد و یکی از نگرانی های مسولان استان را شیوع ویروس جهش یافته هندی دانست و خاطرنشان کرد: در صورت شیوع این گونه جهش یافته، مدیریت آن سخت تر از شرایط فعلی خواهد بود، لذا ضروری است اقدامات لازم در راستای پیشگیری از شیوع این ویروس انجام شود.

وی  اضافه کرد: باتوجه به اینکه عمده مسافران مرزهای شرقی کشور از سمت مهریز وارد استان می شوند  لازم است یک اکیپ کنترل، در ایستگاه شهید مدنی مستقر شوند تا نسبت به برگرداندن افراد یا اعمال قرنطینه موارد مشکوک به کرونا،  اقدام کنند.

طالبی با اشاره به ضرورت مراقبت جدی بر مشاغل مرتبط با نیروهای اتباع خارجی به ویژه در برهه زمانی کنونی، خاطرنشان کرد: در این راستا باید سازمان صمت، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مرکز بهداشت با کارخانه هایی که دارای سرمایه گذار هندی بوده و کارگران هندی در آن جا مشغول به فعالیت هستند، رایزنی شده تا از ارائه مرخصی جهت سفر به کشور هند خودداری شود و از طرفی افراد سفر کرده تا زمان برطرف شدن تهدیدها، به کشور بازنگردند.

وی افزود: خوشبختانه در حال حاضر استان  در بحث کرونا از شرایط نسبتا مناسبی نسبت به سایر استان ها برخوردار بوده که امیدواریم شاهد پایداری این شرایط و کاهش آمار مبتلایان به کرونا در استان باشیم.

طالبی  با اشاره به جایگاه خوب استان از نظر میزان واکسیناسیون گروه های هدف علیه ویروس کرونا به نسبت جمعیت، اظهارداشت: امیدواریم با همین کیفیت و با همراهی کادر بهداشت و درمان، در واکسیناسیون عمومی در برابر کرونا نیز جایگاه خوبی داشته باشیم.

استاندار یزد لازمه  کاهش آمار مبتلایان به کرونا را رعایت پروتکل های بهداشتی و عدم ساده انگاری در جامعه عنوان  و یادآور شد: علی رغم شرایط نسبتا مناسب استان در زمینه مدیریت کرونا، در صورت ساده انگاری و کاهش سطح رعایت پروتکل های بهداشتی؛ که هم اکنون در سطح خوبی قرار دارد، مجددا با پیک کرونا مواجه خواهیم شد.

وی  در بخش دیگری از سخنانش به مصوبات ستاد ملی پیشگیری و مقابله با کرونا در خصوص برگزاری مراسم شب قدر اشاره و خاطرنشان کرد: مراسم شب های قدر در استان یزد مطابق مصوبه ستاد ملی؛ در فضای باز، با حداقل افراد و به مدت دو ساعت برگزار می شود.

طالبی ادامه داد: در این ایام صداوسیما و رسانه ها همکاری و برنامه ریزی مناسبی در حوزه اطلاع رسانی و آموزش به ویژه در شهرها قرمز و نارنجی داشته باشند همچنین نیروی انتظامی در چارچوب طرح شهید سلیمانی همکاری لازم را در بحث قرنطینه مبتلایان به کرونا داشته باشند.

وی به رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی اصناف تاکید کرد و گفت: به واحدهایی که محدودیت های ساعت فعالیت را رعایت نمی کنند، در وهله اول تذکر داده شود و در صورت تکرار، واحد مذکور پلمپ گردد.

استانداریزد با اشاره به ضرورت دورکاری و کاهش حضور کارکنان در دستگاه های استان در این ایام، اظهارداشت: البته باید توجه داشت که هیچ خدمتی به بهانه کرونا نباید تعطیل شود و در صورتیکه مدیر یا مسئولی به بهانه کرونا از خدمت به مردم سر باز زند، با آن ها برخورد میشود.

طالبی در ادامه بر اطلاع رسانی ادارات و سازمان ها و به ویژه مخابرات و شهرداری ها در خصوص کارآزمایی بالینی واکسن و نحوه ثبت نام جهت شرکت در کارآزمایی بالینی آن ها تاکید کرد.

وی  ضمن قدردانی از کادر بهداشت و درمان استان بواسطه تدوین سند استانی پیشگیری و کنترل  بیماری های غیر واگیر دار، خاطرنشان کرد: امیدواریم همه دستگاه ها همکاری و همراهی لازم را در اجرای اسناد حوزه بهداشت و درمان که می تواند  منجر به کنترل و پیشگیری بسیاری از بیماری ها و حفظ برند خوب استان در حوزه سلامت شود، داشته باشند.

در این نشست از سند استانی پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر و عوامل خطر مرتبط رونمایی شد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: یزد استاندار استاندار یزد ستاد کرونا داشته باشند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۴۳۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدمت «دروازه نفته» ممکن است به پیش از اسلام برسد

ایسنا/خراسان رضوی یک پژوهشگر و باستان‌شناس خراسانی گفت: «دروازه نفته» در کلات نادر راه ورود به ایران از آسیای مرکزی است و با مطالعه معماری و پراکندگی قطعات سفال در این فضا می‌توان گفت که قدمت آن ممکن است به دوران قبل از اسلام برسد.

رجبعلی لباف خانیکی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: دژ کلات عارضه‌ای طبیعی و بیضی شکل در منتهی‌الیه شمال شرق خراسان و بر میانه رشته کوه هزار مسجد واقع است. این عارضه همواره به منزله یک دروازه ورودی به درون ایران و بسیار با اهمیت بوده است. در دو سوی دژ کلات دو دروازه اصلی به نام‌های دروازه ارغون شاه و دروازه یا دربند نفته واقع است.

وی با بیان اینکه «دربند نفته» در سمت شمال شرقی کلات نادر قرار دارد، افزود: از این دروازه ورود به نواحی جنوبی کشور ترکمنستان امکان پذیر است. در دوران درازی از تاریخ، اقوام متمدن ایران و آسیای میانه از این طریق با یکدیگر در ارتباط بوده‌اند و ورود اقوام مهاجم آسیای مرکزی به قلمرو ایران نیز به داخل ایران از همان طریق صورت می‌گرفته است. نقل قول وجود دارد که تیمور لنگ در ۱۷ مرحله از دروازه نفته قصد ورود به ایران را داشته که موفق نشده است.

این پژوهشگر و باستان‌شناس خراسانی عنوان کرد: با توجه به موقعیت حساس و سوق الجیشی دژ کلات، طبیعی به نظر می‌رسد که در دروازه‌های ورودی کلات تاسیسات لازم به خصوص سازه‌های دفاعی از گذشته‌های دور احداث شده باشد. یکی از آن تاسیسات، سازه معماری جالبی است که بعد از دروازه بر بدنه شمال غرب و مشرف بر راه ارتباطی کلات به ترکمنستان ساخته شده است. آن سازه معماری سنگی که به «تخت دختر» شهرت یافته، بنایی است که به لحاظ ساختار گویا جهت اقامت و پاسداری گروهی قراول یا دیده‌بان و مدافع ساخته شده است.

وی ادامه داد: آن فضا به باور اهالی منطقه، سنگری است که سربازان نادرشاه افشار برای حفاظت از دروازه نفته در آن مستقر می‌شدند، اگر چه این گزاره نمی‌تواند ‌به دور از حقیقت باشد اما در ساختار معماری اولیه آن آثار و شواهدی موجود است که بیانگر احداث آن در زمانی پیش‌تر از دوران نادرشاه است، زیرا گذشته از پراکندگی قطعات سفال در محل متعلق به دوران تاریخی، فرم دیوارها و تیرکش‌های آن شباهت نزدیک به قلعه‌های شناسایی شده مربوط به دوران قبل از اسلام در منطقه دارد.

لباف خانیکی تصریح کرد: روزنه‌های مثلث شکل تعبیه شده بر دیوار جنوبی تخت دختر از نوع روزنه‌های مشابه بر دیوار «ارگ آق‌تپه» مربوط به دوران ساسانی در ترکمنستان است. آنچه از دور نمای تخت دختر به نظر می‌رسد، دیوار مرتفع سنگی با روزنه‌هایی بر بدنه آن است که مانند سدی در راستای شمال غرب و جنوب شرق حد فاصل دو برجستگی در دامنه کوه ساخته شده است.

وی اضافه کرد: بررسی آن سازه از نزدیک جزئیات بیشتری را آشکار می‌سازد. دیوار سد مانندی که از دور مشاهده می‌شود، توسط ۲ برج با نقشه راست‌ گوشه و تقریبا مستطیل مانند برج‌های اشکانی شهر نیسا و برج‌های ساسانی کهن دژ نیشابور، در میان گرفته شده است. دیوار میانی از کف موجود تا بالاترین نقطه بیش از ۸ متر ارتفاع و دو ردیف تیرکش دارد.

این پژوهشگر و باستان‌شناس خراسانی بیان کرد: در دیوارچینی آن سازه بر خلاف برج‌های دیگر کلات دقت زیادی صرف شده، سنگ‌ها قواره شده و در بلوک‌های مکعب مستطیل و منظم چیده شده‌اند. در برخی نقاط نمای بیرونی بقایای اندود گچ برجای مانده است. در امتداد شمال شرقی برج شرقی دیوار سنگی منظم دیگری کشیده شده که در نهایت با یک گوشه قائمه به شمال غرب برگشته و این فرضیه را تقویت می‌کند که در شمال تخت دختر مانند برج مشرف بر دروازه ارغون شاه حیاط نسبتا وسیعی وجود داشته است.

وی با اشاره به اینکه آن سازه معماری در مسیر سیلاب و عمق یک دره قرار گرفته و انباشت رسوبات هویت آن را با ابهام مواجه کرده است، خاطرنشان کرد: در چاله‌ای که حفاران غیرمجاز در پشت دیوار حفر کرده‌اند نشانه‌هایی آشکار شده که ۳ طبقه بودن سازه را حکایت می‌کند و اندود گچ بر رویه داخلی دیوارها هم حاکی از اقامت و استقرار مدافعین در آن است.

لباف خانیکی گفت: آنچه اکنون قابل تشخیص است، عرصه آن سازه معماری با وسعت حدود ۱۶۰۰ متر مربع است. در گوشه جنوب غربی میان سرای تخت دختر اتاقی مربع در ابعاد ۵.۵ متر قابل تشخیص است. با توجه به نزدیکی آق‌تپه و نسا به کلات می‌توان فرض کرد که تخت دختر در دوره ساسانیان، با تاثیرپذیری از ارگ آق تپه یا حصار شهر نسا با برج‌های گوشه‌دار ساخته شده است.

وی افزود: در دروازه نفته تاسیسات دفاعی دیگری نیز ساخته شده که برج‌های دیده‌بانی نیمه خرابه بر دو سوی تنگه از آن جمله است. آن برج‌ها هم به لحاظ معماری بیشتر شباهت به برج‌های الحاقی تخت دختر دارند تا برج‌های دروازه ارغون شاه و ممکن است قدمت آن‌ها نیز به پیش از اسلام برسد.

این پژوهشگر و باستان‌شناس خراسانی اظهار کرد: در عمق تنگه نفته بقایای اندک دروازه آجری پل مانندی با پنج چشمه مانند دروازه ارغون شاه که از گزند سیل مصون مانده نیز قابل تشخیص است. «دروازه نفته» در ۲۳ فروردین ۱۳۴۶ به شماره ۶۶۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هشدار؛ این قارچ‌ها را نخورید
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • وضعیت تولید داروی بیماران SMA در کشور
  • ۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود
  • مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور
  • قدمت «دروازه نفته» ممکن است به پیش از اسلام برسد
  • سازمان غذا و دارو: بیماران قلبی نگران وارفارین نباشند
  • تدابیر جدید عربستان برای جلوگیری از ورود بدون مجوز به مکه در موسم حج
  • دغدغه بیماران قلبی؛ کمبود وارفارین داریم؟
  • آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور