Web Analytics Made Easy - Statcounter

طرح ۴۶ هزار هکتاری آبرسانی به دشت سیستان در حالی به صورت نمادین همراه با نواقص زیاد افتتاح شد، که این امر علاوه بر نارضایتی و گلایمندی کشاورزان و مردم، موجب انتقاد و عدم حضور ائمه جماعت در مراسم افتتاح آن شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، طرح ۴۶ هزار هکتاری انتقال آب با لوله به اراضی کشاورزی دشت سیستان (طرح آبرسانی به دشت سیستان) در سال ۱۳۹۳ و در سفر رئیس جمهور و هیئت دولت به سیستان و بلوچستان مصوب و اعتبارات آن به دستور مقام معظم رهبری از منابع صندوق توسعه ملی تامین شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



خردادماه ۱۳۹۹ بود که ۳۲ هزار هکتار از طرح آبرسانی به دشت سیستان که بزرگترین طرح کشاورزی در استان بود افتتاح شد، اما افتتاح ناقص این طرح با واکنش مردم، کشاورزان، مطالبه گران و ائمه جمعه سیستان همراه شد و همین واکنش‌ها تا مدتی منجر به ایجاد وقفه‌ای در افتتاح مابقی این طرح شد.

با اینکه نواقص طرح افتتاح شده در سال ۱۳۹۹ رفع نشدند، دوم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۰ بود که ۱۴ هزار هکتار باقیمانده این طرح به صورت ناقص و با حضور ویدیوکنفرانسی رئیس جمهور افتتاح شد. اینبار هم افتتاح ناقص طرح ۴۶ هزار هکتاری انتقال آب با لوله به اراضی کشاورزی دشت سیستان با واکنش مطالبه گران و ائمه جمعه سیستان همراه شد و آنان به انتقاد از عملکرد دولت در این بخش پرداختند؛ چرا که این طرح با اعتبارات کلانی اجرایی شده بود و هدف از آن باز کردن گره‌ای از مشکلات کشاورزان منطقه در زمینه آبیاری و آبرسانی به اراضی کشاورزی بوده، اما گلایه‌های کشاورزان و منتقدان نشانگر این است که افتتاح طرح مذکور هیچ تاثیری در حل مشکلات کشاورزان برای آبرسانی به اراضی نداشته است.

کش و قوس اجرای ناقص طرح آبرسانی به دشت سیستان ادامه دارد

حجت الاسلام والمسلمین مجید پوراندخت، امام جمعه شهرستان زهک در گفت وگو با خبرنگار ما با اشاره به اجرای طرح 46 هزار هکتاری در دشت سیستان با عنایت مقام معظم رهبری، بیان کرد: عدم مشورت با مردم و برخی اقدامات غیرکارشناسی از سوی مسئولین اجرایی طرح، باعث شد تا نواقصی در اجرای این پروژه عظیم به وجود آید که زمینه نارضایتی و گلایمندی مردم و کشاورزان منطقه را به دنبال داشته باشد.

وی افزود: قبل از اجرای طرح باید کار کارشناسی و تخصصی انجام و از معتمدین، آبیاران و کسانی که سال‌ها کارشان کشاورزی بود نظرخواهی و مشورت صورت می گرفت.

این خطیب جمعه ادامه داد: در این طرح باید جاگذاری حوضچه ها و مسیر جاگذاری لوله ها با دقت و نظارت بیشتری انجام می شد به این علت که بعضی از نقاط بلند بوده و آب به راحتی در آن مسیرها جریان ندارد.

وی با بیان اینکه مجریان اولی که اقدام به اجرای طرح کرده خوب عمل نکردند، گفت: یکی از عمده مشکلات موجود در اجرای طرح عدم توجیه مردم بود، از آنجایی که زمین‌های منطقه سیستان معمولاً با روش غرقابی آبدهی آنها انجام می شد کشت های سنتی با لوله، بازدهی و سود دهی خوبی نداشت براین اساس اجرا کنندگان طرح در ابتدا باید مردم را توجیه می کردند تا سراغ کشت ها و زراعتی بروند که با آب کم آبیاری شده و از سو دیگر سوددهی و بازدهی بسیار مناسبی داشته باشد.

پوراندخت خاطر نشان کرد: علت عدم حضور ائمه جمعه سیستان در روز افتتاح بخشی از طرح طی هفته اخیر به گلایه و  نارضایتی مردم برمی گردد، چرا که ائمه جماعت امید و بلندگوی مردم برای رساندن مشکلات و مطالباتشان هستند.

وی تصریح کرد: در این راستا به دنبال دیده شدن نیستیم، اما وقتی اجرای چنین طرح عظیمی که هزینه های بالایی برای آن صورت گرفت اما نتیجه مطلوب و رضایت بخشی برای مردم نداشت و آنها متحمل خسارت های فراوانی می شوند این طرح نباید قبل از رفع نواقص افتتاح می شد.

برخی از پیمانکاران طرح فرار کرده و در دسترس نیستند

امام جمعه شهرستان زهک اذعان کرد: طرح نواقص زیادی از جمله اجرا نشدن در برخی از نقاط و یا عدم بهره مندی و دسترسی مردم و کشاورزان به آب دارد؛ باید نواقص رفع و بعد وارد مرحله دیگر شد، هم اکنون اجرای این طرح در برخی نقاط به درستی انجام نشده، مردم از آب بی بهره بوده و یا در زمان های مناسب و لازم رها سازی صورت نمی گیرد و تقسیم آب عادلانه نیست؛ اینها همه دست در دست هم داده و مردم را دچار خسارت کرده است.

وی اظهار کرد: علیرغم مشهود بودن این نواقص و گلایه های مردم اما مسئولان مربوطه بازهم اقدام به اجرای نمادین طرحی کرده که مشکلات و نواقص زیادی دارد.

پوراندخت خاطر نشان کرد: حال که مسئولان طبق خواسته خود عمل کرده اند چه کسی متولی جبران خسارات مردم است؟.

این خطیب جمعه گفت: در این طرح بهره بردار و سازمان بهره بردار مشخص نیست، متاسفانه بعضی از پیمانکاران طرح فرار کردند و در دسترس نیستند، حال با توجه به این موارد، نواقص، آسیب ها وگلایه های به حق مردم و خسارت ها؛ این افتتاح قابل قبول نیست و باید بعد از بر طرف کردن ایرادات و نواقص مسئولان اقدام می کردند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: آبرسانی به دشت سیستان هزار هکتاری افتتاح شد اجرای طرح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۴۴۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت بارش تگرگ به ۲ روستای ششتمد خراسان رضوی

به گزارش «تابناک»، حسین ایثارگر، جمعه شب به خبرنگار ایرنا اظهار کرد:‌ بارش تگرگ موجب آب افتادگی برخی منازل روستایی به ویژه در روستاهای "جنبذ" و "علی آباد سیدرحیم" از توابع بخش مرکزی این شهرستان شده است.

وی افزود:‌ گزارش های رسیده حاکی از آن است که سیلاب به بخشی از راه‌ های روستایی و بین مزارع و نیز محصولات کشاورزی منطقه آسیب رسانده است و در موردی حتی یکی از روستاییان با موتورسیکلت هنگام عبور از رودخانه گرفتار سیلاب شده بود، که با تلاش مردم راکب نجات یافت اما موتور وی را آب برده است.

فرماندار ششتمد گفت:‌ با توجه به تعطیلی جمعه، روز شنبه تیم های ارزیاب برای بررسی وضعیت مناطق روستایی مزبور و برآورد خسارات وارده به منطقه اعزام خواهند شد.

وی خاطرنشان کرد:‌ منازل روستایی این شهرستان عمدتا دارای سازه های خشت و گلی است و با مصالح قدیمی و سنتی ساخته شده است که این می تواند در مواقع بارندگی شدید و بروز سیلاب آسیب زا باشد.

مرکز شهرستان تازه‌ تاسیس شِشتَمَد در ۲۴۰ کیلومتری جنوب غربی مشهد واقع است.

ششتمد با وسعت سه هزار و ۷۸۶ کیلومتر مربع و ۲۴ هزار نفر جمعیت، دارای ۲ بخش مرکزی و شامکان، ۴۸ دهیاری و ۵۳ آبادی است.

دیگر خبرها

  • کشت قراردادی پنبه در یک هزار هکتار از مزارع سیستان وبلوچستان اجرا می‌شود
  • نگذارید قصه کاظم صدیقی، استخوان لای زخم بماند /حضورش در نماز جمعه و توجیهات طلبکارانه اش، سوءتفاهم ها را افزایش داد
  • توجه به حفظ حرمت خانواده اولویت اصلی پلیس در طرح نور است
  • گلایه وزیر راه از بدعهدی صندوق تامین خسارت بدنی​
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • جشنواره فرهنگی گردشگری سی ترمی در شهرستان زهک
  • باید از غول‌های رسانه جلوتر باشیم
  • لزوم توجه به پیوست فرهنگی و رسانه‌ای جهت اجرای شعار سال
  • بازدید استاندار از اراضی ده هکتاری واقع در پهنه شمالی شهر زاهدان (شهرک شهریار)
  • خسارت بارش تگرگ به ۲ روستای ششتمد خراسان رضوی