Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-05@03:04:47 GMT

باک شیشه‌ شور را اصولی پر کن!

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۴۶۰۹۴

باک شیشه‌ شور را اصولی پر کن!

استفاده از محلولی که به‌طور ویژه برای تمیزکردن شیشه‌های خودرو تولید می‌شود، از نکاتی است که فرق بین اهمیت دادن یا ندادن به مسائل فنی خودرو را مشخص می‌کند.



شرکت «سازگار گستر آرتا سبلان» یکی از تولیدکنندگان محلول شیشه‌شور خودرو در شهر اردبیل بود تا زمانی‌که بابک رضایی افشار، بنیانگذار و مدیرعامل این شرکت، تصمیم گرفت که تغییری بنیادی در این حوزه ایجاد کرده و صنعت تولید و توزیع محلول‌های شیشه‌شور را وارد مرحله‌ای جدیدی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



تصمیم بزرگی که بابک رضایی افشار، بنیانگذار و مدیرعامل شرکت «سازگار گستر آرتا سبلان» گرفت، منجر به ابداع جایگاهی برای تولید و عرضه محلول شیشه‌ شور خودرو شده است که از نظر مکانیزم عملکرد و شکل ظاهری، شباهت زیادی به یک جایگاه عرضه سوخت یا پمپ بنزین دارد؛ با این تفاوت که به‌جای بنزین، از نازل آن مایع شیشه‌شور خارج می‌شود!

ماجرای شکل‌گیری ایده

این مخترع اردبیلی در گفت‌وگو با جام‌جم، توضیح می‌دهد ایده ساخت چنین دستگاهی این‌گونه به ذهنش رسیده است: «ما یکی از تولیدکنندگان محلول شیشه‌شور خودرو بودیم و روزانه حدود2000بطری از این محلول را تولید و روانه بازار می‌کردیم. در این فرآیند، انبار کارخانه هر روز پُر از بطری‌های پلاستیکی انباشته شده می‌شد و دیدن این منظره همیشه ما را آزار می‌داد؛ این حجم از پلاستیک به‌عنوان بسته‌بندی محصول تولید می‌شد و در انتهای چرخه مصرف، به‌عنوان زباله دور انداخته می‌شدند. می‌توان حدس زد که با ورود چنین حجم زیادی از پلاستیک به طبیعت، چه آسیب‌های جبران‌ناپذیری متوجه محیط‌زیست‌مان می‌شود.»

رضایی افشار در ادامه می‌گوید: «پس از مدتی، این دغدغه باعث شد جمعی از افراد دانشگاهی که در رشته‌هایی مانند الکترونیک، مکانیک و منابع طبیعی تخصص داشتند، به‌همراه خودم که دکترای مهندسی‌پزشکی با گرایش بیوالکتریک دارم، دور هم جمع شویم تا راه حلی برای این مشکل پیدا کنیم. ما در نهایت به این نتیجه رسیدیم به‌جای این که محلول را در کارخانه تولید کنیم و در قالب بسته‌بندی‌هایی به‌شکل بطری پلاستیکی به دست مصرف‌کننده برسانیم، محلول در همان محل مصرف خودش که می‌تواند کارواش، پمپ بنزین، مجتمع تعمیرگاهی خودرو و اتوسرویس باشد، تولید و عرضه شود.»

مزایای استفاده از این دستگاه

بیشتر شرکت‌های تولیدکننده محلول شیشه‌ شور در شهرک‌های صنعتی قرار دارند و از آب چاه برای ساخت محلول استفاده می‌کنند. این کار باعث می‌شود پس از مصرف محلول، لکه‌هایی روی شیشه خودرو باقی بماند؛ این در حالی است که با استفاده از دستگاه تولید شده، آب‌شهری که سختی کمتری دارد و شفاف‌تر است، جایگزین آب چاه می‌شود و هیچ لکه‌ای روی شیشه ایجاد نخواهد شد.

حذف پلاستیک از فرآیند تولید و عرضه محلول شیشه‌شور که باعث حفظ محیط‌زیست می‌شود. اگر فرض کنیم هرکدام از دستگاه‌های این شرکت در روز فقط به‌اندازه پنج تا ده بطری محصول تولید کند، سالانه از تولید و دورریز دو تا چهار هزار بطری پلاستیکی جلوگیری می‌شود.

تولیدکنندگان محلول شیشه‌شور برای جلوگیری از سبزشدن و جلبک‌زدن این محصول در گذر زمان، از مواد نگه‌دارنده در تولید آن استفاده می‌کنند؛ اما به‌کارگیری این دستگاه باعث می‌شود هیچ نیازی به افزودن مواد نگه‌دارنده به محلول شیشه‌شور وجود نداشته باشد.

تولیدکنندگان محلول شیشه‌ شور از رنگ بسیار زیادی در ساخت محصول‌شان استفاده می‌کنند؛ زیرا معمولا بطری‌های محلول برای مدتی انبار می‌شوند و در معرض نور خورشید قرار دارند و زمانی که به دست مصرف‌کننده می‌رسند، بخش زیادی از رنگ‌شان را از دست داده‌اند و حداقل میزان رنگ را دارند؛ این در حالی است ‌که در این دستگاه کمترین میزان ممکن از رنگ استفاده شده تا صرفا به لحاظ ظاهری، تفاوتی میان محلول شیشه‌شور و آب ایجاد شود. به این ترتیب در تولید محلول این شرکت، مواد سمی به‌کار نمی‌رود.

تقریبا نیمی از هزینه تولید و عرضه محلول‌های شیشه‌شور خودرو، به ساخت بطری به‌عنوان بسته‌بندی، هزینه کارگر، باربری و انبارداری اختصاص پیدا می‌کند که با استفاده از این دستگاه دیگر نیازی به هیچ‌کدام از آنها نبوده و می‌توان قیمت آن را تا 50درصد کاهش داد و یا این هزینه صرفه‌جویی شده را در بالا بردن کیفیت محصول هزینه کرد.

کاهش فضای انبارداری به‌دلیل تولید و عرضه همزمان محلول در محل.کیفیت محصول به‌دلیل دخالت نداشتن انسان در فرآیند تولید و مکانیزه بودن آن، همیشه در طول فصول مختلف سال و در هر نقطه جغرافیایی، تغییری نکرده و یکسان خواهد بود.

به گفته «سازگار گستر آرتا سبلان» در حالی‌که استفاده از متانول در ساخت محلول شیشه‌شور مطابق با قوانین استاندارد کشور ممنوع است. بسیاری از تولیدکنندگان به‌دلیل صرفه اقتصادی همچنان این ماده را به‌کار می‌برند؛ ولی این شرکت برای اخذ استاندارد در فرمول محلول شیمیایی موجود در دستگاه از ایزوپروپیل الکل استفاده می‌کند.

با توجه به اینکه مصرف‌کننده فقط به اندازه‌ای که مخزن شیشه‌شور خودرویش گنجایش داشته باشد از محلول استفاده می‌کند، دورریز محصول دیگر رخ نخواهد داد.

سهولت در استفاده از محلول تا حدی که امکان حذف اپراتور و انجام مراحل پرکردن مخزن شیشه‌شور خودرو به‌وسیله خود مصرف‌کننده وجود دارد.

رضایی افشار، ایده‌پرداز و مخترع دستگاه تولید و توزیع محلول شیشه‌شور خودرو، در پایان ضمن اشاره به نیاز شرکت تحت مدیریتش به جذب نمایندگی در کشور، خاطرنشان می‌کند: «با توجه به اینکه ما ضمانت یک‌ساله‌ای را برای دستگاه‌هایمان در نظر گرفته‌ایم، از جذب نمایندگی‌هایی برای فروش و ارائه خدمات پس‌از فروش در سراسر کشور استقبال می‌کنیم.»

طرز کار دستگاه «تولید و عرضه محلول شیشه‌ شور خودرو» چیست و چگونه کار می‌کند؟

مدیرعامل شرکت آرتا سبلان، در خصوص شیوه عملکرد دستگاه تولید و توزیع‌کننده محلول شیشه‌شور خودرو می‌گوید: «این دستگاه مجموعه‌ای از قطعات مکانیکی و الکترونیکی است که عملکرد آن را در قالب همین دو بخش می‌توان توضیح داد. این دستگاه یک ورودی آب دارد که به آب‌شهری متصل می‌شود و مخزنش هم با محلول شیمیایی فرموله شده‌ای پُر می‌شود؛ این محلول به‌میزان مشخصی با آب ترکیب می‌شود تا در خروجی دستگاه، یک محلول شیشه‌شور استاندارد از طریق نازل خارج گردد. این روند به‌وسیله بخش مکانیکی دستگاه انجام می‌شود.»

رضایی افشار در ادامه می‌افزاید: «مهم‌ترین وظیفه بخش الکترونیکی این دستگاه، مربوط به اندازه‌گیری حجم تحویل داده شده از نازل می‌شود؛ همچنین کنترل میزانی از آب و محلول شیمیایی شیشه‌شور که باید در دستگاه باهم ترکیب شوند نیز یکی دیگر از وظایف این بخش است. نمایش میزان محلول خارج شده از نازل، نمایش قیمت هر لیتر از محلول و در نهایت محاسبه و نمایش مبلغ کلی که مصرف‌کننده باید بپردازد، سایر وظایف بخش الکترونیکی دستگاه را تشکیل می‌دهد.»

راه‌های تماس با شرکت «سازگار گستر آرتا سبلان»:

سایت: WWW.SGLAB.IR

ایمیل: INFO@SGLAB.IR

اینستاگرام: SGLAB.IR @

شماره تماس: 02144603779 و 09010395316

فراز سهیلی‌ آزاد - نشان ایرانی 2 / روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: نشان ایرانی 2 شیشه شور شیشه خودرو تولید و عرضه محلول رضایی افشار مصرف کننده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۴۶۰۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶ تصادف طی ۲۴ ساعت در آذربایجان غربی/۳ نفر و ۲۳ نفر مصدوم شدند

به گزارش خبرگزاری مهر، حمید محبوبی در تشریح این تصادفات گفت: تصادف زنجیره‌ای سه دستگاه خودرو در محور بوکان – میاندوآب معروف به پیچ ملالر موجب فوت یک نفر و مصدومیت ۶ نفر شد.

وی افزود: در این تصادف ۲ دستگاه سواری پژو پارس و یک دستگاه پژو ۲۰۶ باهم برخورد کرده بودند که نجاتگران هلال‌احمر پایگاه امداد و نجات ملالر بوکان بلافاصله به محل حادثه اعزام شدند.

محبوبی اضافه کرد: مصدومان این حادثه بعد از رهاسازی توسط ست هیدولیک خودرو نجات و انجام اقدامات اولیه و پیش بیمارستانی به مرکز درمانی منتقل شدند.

وی در خصوص سانحه رانندگی دیگری که در مسیر ارومیه – سلماس روی داد، اظهار کرد: در این تصادف زنجیره‌ای، چهار دستگاه خودرو شامل پراید، پژو ۲۰۶ SD و ۲ دستگاه پژو ۴۰۵ با هم برخورد کردند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر آذربایجان غربی ادامه داد: نجاتگران هلال‌احمر پایگاه امداد و نجات شهید افشارجوی گردنه قوشچی ارومیه بلافاصله به محل حادثه اعزام شده و هفت مصدوم این حادثه را رهاسازی و به مراکز درمانی انتقال دادند.

محبوبی با اشاره به واژگونی یک دستگاه خودرو رانا در محور تکاب - شاهین دژ گفت: در این حادثه یک نفر فوت کرده و یک نفر دیگر مصدوم شد.

وی با اشاره به انجام اقدامات پیش بیمارستانی لازم بر روی مصدوم افزود: پس از انتقال این فرد به بیمارستان، فوتی این حادثه نیز تحویل عوامل انتظامی شد.

وی از بروز ۲ سانحه رانندگی جرحی دیگر نیز در این مدت خبر داد و اضافه کرد: در این حوادث که هر دو در محور نقده – پیرانشهر روی داد، هفت نفر مصدوم و راهی بیمارستان شدند.

رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مهاباد نیز گفت: انحراف و سقوط به کانال خودرو سواری در محور مهاباد - ارومیه یک فوتی و ۲ مصدوم بر جای گذاشت.

سردار فداکار افزود: گزارشی مبنی بر تصادف در محور مهاباد - ارومیه نزدیک روستای یوسفکند به مرکز ١٢۵ ارسال شد که بلافاصله نیروهای ایستگاە ٢ و مرکزی این سازمان به محل اعزام شدند.

وی اضافه کرد: در این حادثه خودرو سواری تندر ۹۰ از مسیر خود انحراف پیدا کرده و به کانال رودخانه سقوط کرده بود که متاسفانە یک کشته و ۲ مصدوم برجای گذاشت.

کد خبر 6096367

دیگر خبرها

  • کولر‌های قاچاق در توقیف پلیس رودبار
  • مینی بوس ترمز برید و به حسینیه برخورد کرد!
  • نقص فنی مینی‌بوس در چهارمحال و بختیاری 5 مصدوم برجای گذاشت
  • وقوع حادثه رانندگی در شهر هوره
  • ۶ تصادف طی ۲۴ ساعت در آذربایجان غربی/۳ نفر و ۲۳ نفر مصدوم شدند
  • گرفتار شدن خودرو‌ها در گل و لای در بزرگراه خرازی
  • گفت‌وگوی ویژه با احسان اصولی و پاسخ به مهم‌ترین سوالات
  • تصادف دو خودرو سواری با ۷ مصدوم
  • سقوط تیر برق برروی ۲ دستگاه خودرو در قزوین
  • واژگونی تیبا یک نفر را به کام مرگ کشاند