Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@15:56:23 GMT

دو امری که در درمان غفلت موثر است

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۴۹۲۰۱

دو امری که در درمان غفلت موثر است

‍‍‍‍‍‍

دریافت 88 MB

خبرگزاری مهر- گروه دین و آئین: محمد علی انصاری، مفسر قرآن کریم و استاد حوزه و دانشگاه به تفسیر آیاتی از قرآن کریم و بیانات امیر حکمت و بلاغت امیرمومنان علی (ع) و شرح دعاهای صحیفه سجادیه پرداخته است که به صورت روزانه و موضوعی، در ماه مبارک رمضان تقدیم مخاطبان خواهد شد. در روز شانزدهم ماه مبارک رمضان محمدعلی انصاری مفسر قرآن به بیان اطاعت از خداوند و ذکر الهی؛ درمان دردها در شرح و تفسیر خطبه ۲۲۳ نهج‌البلاغه پرداخته است که در ادامه می‌خوانید:

از این خواب غفلتی که در وجود توست است نمی‌خواهی چشمت را باز کنی؟

تا حالا پذیرفتیم که درد چیست، درد، درد فطرت و غفلت است و جای آن در قلب ماست و در قلب ما فرورفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امور قلبی یعنی چه؟ یعنی اموری که فرو رفته در قلب انسان.

امیرالمومنین در نهج‌البلاغه می‌فرمایند «پیامبر طبیبی است که مطب ندارد که مردم بیایند به سراغش بلکه او می‌رود بیمار را پیدا می کند».

دو امر درد غفلت و فطرت را بر می‌دارد. انسان باید مطیع خداوند باشد و به ذکر الهی مأنوس.

هیچ چاره‌ای نیست اگر بخواهی از این بیمار دلی به درآیی و از غفلت جدا شوی؛ لازمه‌اش این است که مطیع خدا باشی، اطاعت یعنی چه؟ یعنی به گوش گرفتن، اطاعت دو جا به کار برده می‌شود، در قبال اوامر و نواهی. اگر انسان امری را پذیرفت یا اگر نهی ای را کنار گذارد، مطیع می‌شود.

فرصت‌های مهیایی در زندگی که گام به گام، انسان را به خداوند نزدیک می‌کنند، اوامر الهی هستند که خداوند مردم را بدان‌ها امر می‌کند. اگر خداوند به عدالت، قسط، نماز، عفو و گذشت و اغماض، امور اخلاقی، امور اقتصادی و… امر کرده، فرصتی است برای تقرب انسان به خداوند سبحان و اوج گرفتن. اوامر الهی پلکان تقرب و تعالی انسان هستند.

و در مقابل خداوند از هر تهدیدی که موجب تباهی انسان در این زندگی است، و فرصت‌ها را از انسان می‌گیرد، از ظلم و ویرانگری، فجور، زنا، ربا، دروغ و… نهی کرده و می‌خواهد که انسان را از پلکان نزول و سقوط دور کند.

مطیع کیست، مطیع کسی است که راه کارهای کمال را پی می‌گیرد و رو به بالا می‌رود و از مراتب زوال، وجود خودش را حفظ می‌کند و مطیع خدا می‌شود، درمانی بالاتر از این برای انسان وجود ندارد.

حضرت امیر (ع) فرمودند: مطیع خدا باش تا بالا بروی و از همه دردها نجات پیدا کنی و درمان تمام دردهای انسان طاعات الهی است.

چون جایگاه بیماری‌ها در قلب است، لذا باید قلب و جان پشتوانه طاعات باشد و پشتوانه طاعات این است که به ذکر خدا انس داشته باشی. این ذکر، ذکر زبانی نیست بلکه ذکر قلبی است، قلبت باید به یاد و ذکر خدا مأنوس باشد، انسی قریب و پیوسته.

این ذکر الهی باید دم به دم در قلب شاداب و سرزنده نگاه داشته شود تا هیچگاه غفلت در وجودت ننشیند.

کد خبر 5190306 سمانه نوری زاده قصری

منبع: مهر

کلیدواژه: قرآن کریم نهج البلاغه ماه مبارك رمضان محمد علی انصاری ماه مبارك رمضان ماه رمضان ۱۴۰۰ دعای روزهای ماه رمضان قرآن قرآن کریم فعالیت های قرآنی اوقات شرعی محمد علی انصاری سازمان تبلیغات اسلامی دعا و نیایش تفسیر قرآن علیرضا پناهیان مطیع خدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۴۹۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غفلت ایران از سریلانکا بازار نفت آن را از ایران گرفت و به عربستان سپرد / لزوم توجه ایران به خلیج فارس در جاده نوین ابریشم

کارشناس مسائل بین الملل گفت: اگر بتوانیم ظرفیت‌های موجود در خلیج فارس را به عنوان بخشی از گردنبند مروارید در جاده ابریشم شکوفا کنیم؛ روابط تجاری ما و سریلانکا افزایش پیدا خواهد کرد.

 گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، نرگس عبدلی- آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان پنجم اردیبهشت، پس از سفر رسمی ۲ روزه به سه شهر اسلام‌آباد، لاهور و کراچی پاکستان، به دعوت رسمی همتای خود و همچنین به منظور حضور در مراسم افتتاح ابرپروژه چند منظوره سد و نیروگاه اومااویا، صبح چهارشنبه وارد سریلانکا شد و مورد استقبال نخست وزیر این کشور قرار گرفت. سفر آیت‌الله رئیسی به سریلانکا، ۱۶ سال پس از آخرین سفر یک رئیس‌جمهور ایران به سریلانکا انجام شد.

 سید محمدعلی رئیس الساداتی، کارشناس مسائل بین الملل، در رابطه با این سفر در گفتگویی با خبرنگار دانشجو گفت:سابقا رابطه تجاری بین ایران و سریلانکا در حوزه فروش نفت برقرار بود. پالایشگاه‌هایی در سریلانکا وجود داشت که خوراک آن‌ها نفت ایران بود و همانطور که مستحضر هستید اساساً پالایشگاه‌ها، ماشین آلات، دستگاه‌ها و سازمان تقطیر در پالایشگاه‌ها بر اساس ماده اولیه (نفت) شکل می‌گیرد. ولی متاسفانه به دلیل اینکه طی سال‌های اخیر از فروش نفت خام به سریلانکا غفلت شد؛ کم کم عربستان در این حوزه جایگزین ایران شد. اما با توجه به مشکلاتی که اسلام‌گرایی افراطی و وهابیت در سریلانکا به وجود آورد رفته رفته چهره عربستان در سریلانکا مخدوش شد.

 اما موضع گیری‌های ایران در برابر اسلام افراطی همچنین حمایت از حکومت مرکزی سریلانکا در برابر گروه بودایی افراطی ببر‌های تامیل در داخل سریلانکا، باعث شد روابط خوبی در دوره‌های قبلی بین دولت جمهوری اسلامی و دولت سریلانکا شکل بگیرد.

 علاوه بر این اگر ما بتوانیم ظرفیت‌های موجود در خلیج فارس را به عنوان بخشی از پازل گردنبند مروارید و بخشی از پازل جاده ابریشم شکوفا کنیم، قطعاً روابط اقتصادی ما و سریلانکا افزایش پیدا خواهد کرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • معلمی سنگین‌ترین مسوولیت عالم است
  • معلمی سنگین‌ترین مسئولیت عالم است
  • اظهارات تکان‌دهنده؛ بزرگان ما برای درمان سریع به اروپا می‌روند | چرا دنبال پزشک حزب‌الهی نیستید؟ | فیلم
  • غفلت ایران از سریلانکا بازار نفت آن را از ایران گرفت و به عربستان سپرد / لزوم توجه ایران به خلیج فارس در جاده نوین ابریشم
  • ائمه معصومین(ع) سرآمدان گفت‌وگو بودند/نباید به مقدسات توهین شود
  • ائمه معصومین(ع) سرآمدانِ گفت‌وگو بودند/ احساس مسئولیت مسلمانان، نسبت به تمام بشریت
  • عرضه «صفات الهی» در کتابفروشی‌ها
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • نقش موثر آموزش و پرورش در فرهنگ سازی برای جوانی جمعیت