Web Analytics Made Easy - Statcounter

در سایه عملیات‌های ارتش یمن علیه تأسیسات حیاتی سعودی‌ها و شکست سامانه‌های پاتریوت آمریکا، رسانه‌های غربی تایید می‌کنند که دیگر هیچ استانی در عمق عربستان نیست که در تیررس صنعاء نباشد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، صنعاء تاکنون بارها با تأکید بر این امر که توانایی‌های موشکی و هوایی یمن پیشرفت زیادی داشته، اعلام کرده‌ که تمامی تأسیسات حیاتی از جمله تأسیسات نفتی، فرودگاه‌ها و بنادر عربستان سعودی در تیررس حملات آن قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«عبدالملک الحوثی» رهبر جنبش انصارالله یمن نیز بیش از یک‌سال پیش به ائتلاف متجاوز سعودی درباره تداوم حمله علیه یمن هشدار داده و به سران آن توصیه کرده بود که در روابط خود با یمنی‌ها تجدیدنظر کند و با ارزیابی تمام ابعاد این تجاوز، از شکست خود و وضعیت اقتصادی که رژیم سعودی و امارات را رنج می‌دهد و این کشورها را در مرحله بحران و زوال مستمر قرار داده است، درس بگیرند؛ هشداری که با بی‌توجهی ریاض همراه شد تا اینکه چند ماه پیش جنبش انصارالله یمن اعلام کرد که موشک های بالستیک یمن به کابوسی برای دشمنان یمن تبدیل شده است.

ارتش و کمیته‌های مردمی یمن نیز طی چند ماه اخیر، بارها پایگاه‌های نظامی و نفتی در عمق خاک عربستان سعودی را با پهپاد و موشک بالستیک هدف قرار دادند و با پهپاد یا موشک بالستیک یا هر دو علیه تاسیسات نفتی آرامکو، پایگاه‌‌ هوایی «الملک خالد» در «خمیس مشیط»، فرودگاه‌های «أبها» و «جده» و .. عملیات انجام دادند و هر بار اعلام کردند که برقراری صلح واقعی در یمن منوط به لغو محاصره و توقف تجاوز و جنگ در تمامی جبهه‌ها است.

پایگاه خبری «۲۶ سپتامبر»؛ در یادداشتی با اشاره به این‌که «ریاض و همپیمانانش از حملات موفق موشکی و پهپادی یمن به ستوه آمده‌اند» نوشت که حتی رسانه‌های غربی نیز اذعان می‌دارند که هیچ استانی در عربستان سعودی از حملات یمن در امان نیست.

ژنرال «کنت فرانکلین مک‌کنزی» فرمانده نیروهای مرکزی آمریکا، سه‌شنبه پیش مقابل نمایندگان کنگره اعتراف کرد: «ارتش و کمیته‌های مردمی یمن عملا پیروزی‌های زیادی را محقق ساخته‌اند، نیروی هوایی و موشکی یمن بر عربستان پیروز شده است و نیروی هوایی آمریکا نیز برتری خود را از دست داده است. هزاران پهپاد یمنی تاسیسات نفتی سعودی‌ها را هدف قرار داده‌اند که آمریکایی‌ها در رهگیری آنها ناکام مانده‌اند و این پهپادها با رادارهای در دست ریاض قابل رهگیری نیستند.»

نگارنده در ادامه این سوال را طرح می‌کند که در چنین شرایطی که سالها طول می‌کشد تا مشخص شود که چگونه این پهپادهای یمنی از سامانه پدافندی پاتریوت مستقر در اراضی سعودی عبور می‌کنند، استقرار اجباری سامانه پاتریوت یونان در عربستان سعودی به چه معناست؟

در ادامه این یادداشت آمده است: رسانه‌های غربی می‌گویند در سایه عدم وجود پدافند هوایی که بداند چگونه موشکهای قابل شلیک را به موقع و درست رهگیری کند، استراتژیست‌های پنتاگون در حال کار بر روی طرحی برای اتصال پدافندهای ناتو مستقر در یونان به سامانه‌های موشکی پاتریوت واقع در عربستان سعودی است. چیزیکه بیانگر آن است که دیگر هیچ استانی در عربستان نیست که از نیروی هوایی و موشکی یمن و در نتیجه حملات ویرانگر آن در امان باشد. حملاتی که با پهپاد یا موشک یا هر دوی آنها به طور همزمان صورت می‌گیرد.

بر اساس این گزارش، ناظران سیاسی معتقدند که انتقال تعداد کمی از سامانه پدافند موشکی دوربرد پاتریوت PAC-۳ چیزی را تغییر نخواهد داد بلکه بایدن قصد دارد دام بزرگی برای جنوب اروپا که یونان، ایتالیا و فرانسه بخشی از آن هستند، بیاندازد و آن را دیر یاد زود به نوعی در خط آتش نیروهای صنعاء قرار دهد.

پیشتر «نیکوس دندیاس» وزیر خارجه یونان درباره توافق با ریاض گفته بود: این توافق شامل استقرار سامانه پدافندی پاتریوت PAC-۳ نیروی هوایی یونان به همراه شماری از خلبانان یونانی برای آموزش سربازان سعودی است.. هرچند که این ماموریت به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا به مدت چند ماه به تاخیر افتاده است.

رسانه‌های یونانی همچنین اعلام کردند که مقامات مسئول در دو وزارت دفاع عربستان سعودی و یونان، در حال مذاکره برای انتقال یکی از سامانه‌های پاتریوت و تیمی از نیروی هوایی یونان به عربستان در ۲۰ آوریل جاری هستند.

از سوی دیگر گزارش‌هایی در دست است که نشان می‌دهد این توافق پس از دستور جو بایدن به خارج کردن سه سامانه پاتریوت PAC-۳ از منطقه خلیج فارس، صورت می‌گیرد.. این امر به وضوح به این معناست که اکنون پدافند یونان در بوته آزمایش است بویژه که آمریکا سه آتش‌‌بار پاتریوت خود را که یکی از آنها سالها در پایگاه هوایی الأمیر سلطان مستقر بود، از منطقه خارج کرده است.

روزنامه سنتی و محافظه کار «کاتیمرینی» یونان اخیرا در یادداشتی نوشت که تمایل این کشور به همکاری با عربستان سعودی در زمینه نظامی به دلیل فشارهای آمریکا است. زیرا آتن عملا دو بار با درخواستهای واشنگتن مبنی بر ارسال ناوچه‌های خود به آبهای خلیج‌ فارس برای مشارکت در تقویت حضور نیروی دریایی در منطقه تحت فرماندهی ایالات متحده مخالفت کرده بود.

روزنامه وال‌استریت ژورنال نیز می‌نویسد که در حالی که دولت جو بایدن تلاش دارد تا در رویکرد منطقه‌ای خود بازنگری کند، گروه‌های مقاومت در یمن از شکاف‌های مستمر در سیستم پدافندی سعودی‌ها استفاده می‌کنند و حملاتی با دقت بالا علیه منافع دولت سعودی انجام می‌دهد. این کمبودها موجب می‌شود که به ناچار، هزینه‌های آن در میان همپیمانان ایالات متحده در ناتو تقسیم شود.

علاوه بر این، ارتش سعودی به سامانه‌های پدافندی روسی از نوع OS-۱A، راکت‌انداز TOS-۱A، موشک ضد تانک، یک سیستم مدرن پرتاب ۲۴ موشک با فناوری روز و ...نیز متوسل می‌شود. در سال ۲۰۱۷ ، عربستان سعودی برای به دست آوردن چندین نوع سلاح از جمله Tos-۱ و موشک هدایت‌شونده ضد تانک « ۹ ام۱۳۳ کورنت» ۹M۱۳۳ Kornet و همچنین پرتاب نارنجک اتوماتیک "AGS-۳۰" با امکان تولید مشترک در عربستان سعودی ، تفاهم نامه ای با روسیه امضا کرد.

عربستان سعودی در رأس یک ائتلاف عربی و تحت حمایت آمریکا، از ششم فروردین ۱۳۹۴ با ادعای تلاش برای بازگرداندن رئیس جمهور مستعفی یمن به قدرت اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، هوایی و دریایی این کشور کرد. این تجاوز نظامی هیچ کدام از اهداف اصلی ائتلاف سعودی از آغاز این جنگ را محقق نکرد و فقط با کشته و زخمی شدن ده‌ها هزار یمنی، آواره شدن میلیون‌ها نفر، به بار آمدن خرابی برای زیرساخت‌های این کشور و گسترش قحطی و گرسنگی و بیماری‌های واگیردار همراه شده است.

دولت آمریکا اصلی‌ترین تأمین کننده سلاح‌های ائتلاف سعودی در این چند سال تجاوز چه در زمان دولت باراک اوباما و چه در دولت دونالد ترامپ بوده است. کمک تسلیحاتی، لجستیکی و اطلاعاتی از همان روزهای ابتدایی به ائتلاف سعودی آغاز شد. از سوخت‌رسانی به جنگنده‌ها در فراز آسمان تا جمع‌آوری اطلاعات دقیق برای استفاده در حملات هوایی، خدمات نظامی بود که آمریکا به سعودی‌ها در جنگ یمن ارائه کرد.

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: جنبش انصارالله یمن عبدالملک الحوثی عربستان سعودی هیچ استانی نیروی هوایی سعودی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۴۹۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توانایی پهپادی و موشکی ایران در اوج

اندیشکده شورای آتلانتیک معتقد است حمله بی‌سابقه 14 آوریل ایران به خاک اسرائیل یک تیر هشدار بود و نشان می‌دهد که تهران به رغم نداشتن نیروی هوایی مدرن توانایی ضربه زدن به اسرائیل را دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، اندیشکده شورای آتلانتیک در یکی از تازه‌ترین تحلیل‌های خود در مورد واکنش نظامی هفته گذشته تهران با بیان اینکه روزگاری ایران در عرصه صنعت نظامی هوایی ضعیف بود اما اکنون پیشرفت چشمگیری داشته و در اوج به سر می‌برد نوشت: حمله بی‌سابقه ۱۴ آوریل ایران به اسرائیل یک تیر اخطار بود. این واکنش نشان می‌دهد که تهران به‌رغم نداشتن نیروی هوایی مدرن ظرفیت بالقوه‌ای برای ضربه زدن به اسرائیل و مقابله با برتری هوایی آن را دارد.

این اتاق فکر آمریکایی در ادامه آورده است حمله مستقیم هوایی ایران به خاک اسرائیل نقطه عطفی در شرایط امنیتی رو به وخامت منطقه بود. اگرچه حمله اخیر نکته جدیدی را در مورد توانایی‌های نظامی ایران فاش نکرد اما ظرفیت‌های خطرناک ایران در بهره برداری از فقدان عمق استراتژیک اسرائیل را نشان داد.

این گزارش با بیان اینکه حمله ایران، اسرائیل را به تجدیدنظر در محاسباتش در مورد ایران وادار می‌کند، افزود: برخی تحلیلگران سیاست خارجی، نوع واکنش ایران در پاسخ دادن به حمله اسرائیل به کنسولگری در دمشق را دارای بازخوردهای منفی برای تهران توصیف می‌کردند اما جمهوری اسلامی و رهبر آن آیت الله علی خامنه‌ای این امر را از دیدگاهی متفاوت مشاهده و ارزیابی می‌کردند.

نویسنده گزارش با تکرار ادعاهای رسانه‌های صهیونیست در مورد مقابله و همکاری غرب در کنار اسرائیل با موشک‌ها و پهپادهای ایرانی مدعی شد که حمله ایران آسیب زیرساختی قابل توجهی را به دنبال نداشت. با این حال شورای آتلانتیک با بیان اینکه ممکن است همه این اقدامات از روی برنامه‌ریزی انجام شده باشد، اذعان کرد اگر سه هزار یا ۳۰ هزار موشک و پهپاد بدون اخطار قبلی به سمت اسرائیل پرتاب شوند، مقابله با آن‌ها بسیار سخت خواهد بود.

این در حالی است که بر اساس برخی اطلاعات، گفته می‌شود حزب الله لبنان که اصلی‌ترین متحد ایران است، زرادخانه‌ای متشکل از ۱۵۰ هزار راکت و موشک در اختیار دارد.

این مرکز پژوهشی آمریکا، نیروی هوایی را پاشنه آشیل امنیتی ایران از زمان جنگ هشت ساله ایران و عراق (۱۹۸۰-۱۹۸۸) دانست و اعلام کرد که پس از آن جنگ، ایران برای تقویت توان هوایی خود تلاش کرد و در کنار آن بخش عمده‌ای از منابع خود را در زمینه توسعه برنامه موشکی بالستیک و پهپاد رزمی سرمایه گذاری کرد. ایران به دلیل آنکه سال‌ها با محدودیت‌های تسلیحاتی سازمان ملل درگیر بود، پیوسته سعی کرد تا برد و دقت موشک و پهپادهای خود را افزایش دهد و در این مسیر موفق شد قابلیت موشکی و پهپادی خود را به این سطح بالا ارتقا دهد.

کد خبر 748161

دیگر خبرها

  • فرود آمدن هواپیمای اسرائیلی در ریاض
  • یک هواپیمای اسرائیلی در ریاض فرود آمد
  • ریاض اولین مقصد «بلینکن» در دور جدید سفر منطقه‌ای خاورمیانه
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی / تلویزیون اسرائیل: احتمالا این مقامات برای گفت‌و‌گو درباره عادی‌سازی روابط رفته باشند
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی | ماموریت صهیونیست ها در سفر به عربستان چیست؟
  • فرانسه برای امنیت المپیک سامانۀ موشکی قرض می‌گیرد
  • توانایی پهپادی و موشکی ایران در اوج
  • ایران در اوج توانایی پهپادی و موشکی است
  • یونان ارائه سامانه دفاع هوایی به اوکراین را رد کرد