Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس در شیراز، ابراهیم زارع طی بازدید از کشتارگاه شیراز مرغ در جمع خبرنگاران اظهار داشت: هدایت، نظارت و حمایت از پرورش جوجه تا کشتار بر عهده وزارت جهاد کشاورزی بوده و بعد از آن توسط سازمان صمت عملیاتی اداره می‌شود.

وی ادامه داد: وظیفه سازمان جهاد کشاورزی، کمک به متولیان تولید است تا مرغ با قیمت مناسب  به دست مصرف‌کننده برسد همچنین تهیه نهاده به قیمت مناسب و عرضه به مرغداران است و این سازمان هرگز در جایگاه ضابط قانونی قرار ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زارع در مورد نرخ مصوب قیمت مرغ از سوی دولت، اظهار کرد: از سوی دولت قیمت هر کیلو مرغ از ۲۰ هزار و ۴۰۰ به ۲۰ هزار و ۹۰۰ تومان افزایش یافت و با انتقاد بسیار روبه‌رو شد که پس از اصلاح به قیمت ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان کاهش‌ یافته است.

وی بیان داشت:  تولید مرغ زنده بر اساس آمار سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ و نیز جوجه ریزی در فروردین‌ ماه جاری در برابر اسفند سال گذشته، افزایش داشته و باید یادآور شد اگر بازار ملتهب شد، بازار رقابتی کامل می‌شود و برای برون‌رفت نیاز به کاهش التهاب و همکاری سایر متولیان دارد.

این مسؤول اضافه کرد: قیمت جوجه یک‌روزه در سال گذشته ۳۰۰ تومان بوده که در سال جاری به ۴ هزار و ۲۰۰ تومان رسیده که این نشان از طبیعت بازار است و اگر کسی بر خلاق مصوبات عمل کند، با وی برخورد می‌شود.

زارع اظهار داشت: با تلا‌ش‌های انجام‌ شده در هر دوره جوجه ریزی، ۶ هزار تا ۶ هزار و ۵۰۰ مرغداری و هم‌اکنون این تعداد به ۸ هزار مرغداری در کشور رسیده که در صف دریافت جوجه قرار دارند.

عرضه مرغ قطعه‌بندی شده در فروشگاه‌ها  ممنوع است

معاون  بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی فارس در این بازدید گفت: برای رسیدن مرغ به مصرف‌کننده در شب عید، نمایندگان جهاد کشاورزی از ۱۵ بهمن‌ ماه گذشته در تمام کشتارگاه‌ها مستقر شده و به علت ممنوع بودن قطعه‌بندی مرغ در فروشگاه‌ها، تنها ۵ درصد از کشتارگاه‌ها بیرون از محل برای مصارف بیمارستا‌ن‌ها و رستوران‌ها مجاز به قطعه‌بندی بودند.
 
کرامت الله  کیومرثی با تأکید بر اینکه هنگام کشتار مرغ و نیز پس از  تحویل به  عامل‌های توزیع،  ممکن است  با دلال، مرغدار و کشتارگاه‌های در ارتباط باشند، گفت: بر اساس دستور معاون دادستانی، نمایندگان تولیدات دامی سازمان جهاد کشاوری، موظف به توزیع مویرگی مرغ در خروجی کشتارگاه‌ها هستند که پس از صورتجلسه  تحویل نماینده صنف خرده‌فروشان و یا اداره صمت دهند و هنگام خروج در حوزه نظارتی قرار نمی‌گیرد.

وی اظهار داشت: به دلیل همکاری و تعامل نمایندگان سازمان اقدام به سرکشی از صنف‌های مختلف کرده و اگر نرخی بالاتر از مصوبات  مشاهده گردید، با مجموعه نیرو‌های تعزیرات برای برخورد قانونی با متخلفان همکاری می‌شود.

این مسؤول  خاطرنشان کرد: با وجود مشکلات مرغداران،  گرانی نهاده‌ها، دارو و واکسن، افزایش ریزمغذی‌ها همچنین هزینه‌های تمام‌شده روز، واحد‌های مرغداری در تلاش هستند عرضه به متقاضیان روند مناسبی داشته باشد.

کیومرثی تصریح کرد: در اسفند ماه گذشته، ۷ هزار و ۲۰۰ قطعه جوجه ریزی انجام‌ شده که این رقم در فروردین‌ ماه به ۷ میلیون و ۹۰۰ قطعه افزایش‌ یافته است و در این مورد با توجه به تحویل یارانه نهاده‌ها، با قیمت ۴ هزار و ۲۰۰ تومان از سوی دولت به مرغداران و نیز زیرساخت‌هایی که استان فارس برای تولید مرغ انجام‌ داده، نشان از ایثار جامعه هدف است.

وی اضافه کرد: قیمت تمام‌شده یک کیلو مرغ، هزینه جوجه یک‌روزه و نهاده سویا و ذرت است که تقریباً ۷۲ درصد هزینه را تشکیل می‌دهند که قسمت مهم آن را دولت با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومان پرداخت می‌کند.

کیومرثی بیان داشت: با توجه به افزایش قیمت مقطعی جوجه، تقاضای بهره‌برداران  برای جوجه ریزی رو به رشد بوده و نیز برای متعادل شدن قیمت جوجه یک‌روزه، در حال رایزنی هستیم.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی فارس اضافه کرد: بالا رفتن سن مرغ‌های  مادر که مقداری از پیک تولید گذشته، وارد کردن تخم‌مرغ نطفه‌دار به مراکز فارس می تواند بخشی از جوجه یک  روز  استان فارس را تأمین کند.

کیومرثی اظهار داشت: مرغ زنده به‌ اندازه مصرف در استان در حال تولید بوده و نیز به‌ صورت میانگین، شبانه ۲۳۰ هزار قطعه مرغ آماده انتقال به کشتارگاه‌ها برای عرضه به مرغداری‌ها می‌باشد که به‌ عنوان نمونه اخیرا ۲۷۴ هزار قطعه مرغ وارد شده است.

 به گزارش فارس، با اصرار و پافشاری بسیار خبرنگاران،  مدیرکل توسعه بازرگانی داخلی وزارت جهاد سازندگی در مورد کمبود و گرانی  مرغ در استان فارس به‌ ویژه شیراز  حاضر به مصاحبه شد و دلیل خود را حضور نداشتن و بی‌اطلاعی از وضعیت موجود  مرغ در این استان دانست.
 
انتهای پیام/س

منبع: فارس

کلیدواژه: ابراهیم زارع قیمت مرغ نظارت جهاد کشاورزی کشتارگاه ها هزار و ۲۰۰ قطعه بندی جوجه ریزی جوجه یک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۵۰۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ماهانه ۱۵ تا ۲۰ هزار تن مرغ به بازار‌های هدف

علی ابراهیمی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: مرغداران کشور در راستای سیاست وزارت جهاد، جوجه ریزی را افزایش دادند که در نتیجه افزایش تولید موجب شد تا ماه های پرمصرف را بدون تنش پشت سر بگذرانیم.

به گفته او، علی رغم سرمایه گذاری بالا، مرغداران هیچ نفعی نبردند و همچنان در حال زیان هستند که با استمرار این روند تولید دچار مشکل خواهد شد.

ابراهیمی ادامه داد: با توجه به آنکه جریان تولید با هدف نمی توان عوض کرد، لذا برنامه ریزی باید به سمت صادرات باشد. کمااینکه اکنون مجوز صادرات ۵ هزارتن مرغ گرفته شده است که امیدواریم روند صادرات تسریع شود تا بازار به تعادل برسد.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه امکان جمع آوری کل مرغ مازاد توسط پشتیبانی وجود ندارد، افزود: با وجود آنکه مرغ های جمع آوری شده از سوی پشتیبانی امور دام در مقطعی باید به بازار عرضه شود، از این رو صادرات مستمر موثرترین راهکار برای پایداری تولید مرغ محسوب می شود و از طرفی گام برداشتن به سمت کشورهای منطقه و خارج از منطقه علاوه بر فعال کردن ظرفیت تولید، ارزآوری هم در بردارد.

او با بیان اینکه پتانسیل صادرات ماهانه ۱۵ تا ۲۰ هزارتن مرغ وجود دارد، افزود: بنابر سیاست وزارت جهاد سالانه حداقل ۲۰۰ هزارتن مرغ می توان به بازارهای هدف صادر کرد.

ابراهیمی درباره آخرین وضعیت جوجه ریزی ها گفت: بنابر آمار در فروردین ماه حدود ۱۴۰ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفت و تا ۱۰ اردیبهشت هم که تخم مرغ ها خوابانده می شود، نمی توان پیش بینی دقیقی داشت.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: در حال حاضر قیمت تمام شده مرغ زنده برای مرغداران بالای ۶۵ هزارتومان است که براین اساس تولیدکنندگان بیش از ۱۰ هزارتومان در فروش متضرر هستند، درحالیکه قیمت مرغ آماده به طبخ کاهش چندانی نداشته است که در این میان سودی هم عاید مصرف کننده نمی شود‌.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • رانت ۴ میلیارددلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید
  • رانت ۴ میلیارد دلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید
  • قیمت کارخانه‌ای خودرو ۸۰ درصد زیر نرخ بازار است
  • تولید سالانه بیش از ۱۶ میلیون قطعه مرغ بومی در فارس
  • اطفاء حریق مغازه شیرینی فروشي در قزوین
  • صادرات ماهانه ۱۵ تا ۲۰ هزار تن مرغ به بازار‌های هدف
  • آتش سوزی مغازه شیرینی فروشی در قزوین
  • جوجه ریزی در مرغداری سیستان و بلوچستان ۱۷ درصد افزایش یافت
  • رشد ۱۷ درصدی جوجه ریزی در واحدهای مرغداری سیستان وبلوچستان
  • آمادگی ذخیره‌سازی مرغ مازاد در لرستان وجود دارد