Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-27@11:26:27 GMT

باید‌ها و نباید‌های مذاکرات وین

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۵۰۲۸۳

همانگونه که آمریکایی‌ها در هرگونه توافقی با ایران منافع شرکا منطقه‌ای خود را در نظر می‌گیرند و حتی در روند مذاکره نیز دائماً با طرف‌های اسرائیلی و سعودی در تماس هستند، دستگاه دیپلماسی ایران نیز در هر سطحی از گفت‌وگو‌های هسته‌ای «باید» منافع شرکا و متحدان منطقه‌ای خود از جمله جبهه مقاومت اسلامی را در نظر بگیرد و آن را در هرگونه توافق احتمالی لحاظ کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرگزاری میزان - حمید خوش‌آیند کارشناس مسائل سیاسی - مذاکرات وین که از ۱۷ فروردین ۱۴۰۰ با حضور معاونان سیاسی کشور‌های ۴+۱ و جمهوری اسلامی ایران به منظور بازگشت آمریکا به برجام و اجرای تعهدات برجامی ایران آغاز شده بدون اینکه به نتایج ملموسی برسد، همچنان ادامه دارد.   آمریکا و اروپا و همچنین وزارت خارجه کشورمان با اینکه روند مذاکرات را «سازنده و مثبت» ارزیابی می‌کنند، اما به ویژه طرف‌های اروپایی و آمریکا تأکید دارند که مذاکرات برای نیل به یک نتیجه مطلوب راه «طولانی و دشواری» در پیش رو دارد.   علت آن نیز کاملاً مشخص است؛ آمریکا و اروپا دیگر به دنبال یک توافق هسته‌ای از جنس برجامی که در ۲۳ تیر ۱۳۹۴ امضا شد، نیستند، بلکه حضور مجدد ایران پشت میز برجام را غنیمت شمرده و خواستار یک توافق گسترده‌تر با گنجاندن موضوعاتی نظیر «مسائل منطقه‌ای و موشکی» ایران هستند.   اینکه وزیر امور خارجه آلمان در دسامبر ۲۰۲۰ عنوان داشت که برجام دیگر یک «توافق کافی» نیست و باید بر روی شکلی از یک توافق هسته‌ای جامع (برجام پلاس) که دربردارنده منافع ما نیز باشد کار کرد، تنها بخشی از اهداف آمریکا و اروپا را در این زمینه را نشان می‌دهد.

با توجه به نکاتی که گفته شد، اینجاست که برخی «باید‌ها» و «نبایدها» آنهم به صورت صریح و قاطع، در مذاکرات وین می‌بایست مورد توجه ویژه تیم مذاکره کننده ایرانی قرار گیرد. مهم‌ترین اصلی که در این زمینه «باید» روی آن تأکید شود «لغو تحریم‌ها در عمل» و در ساختار است؛ اصلی که رهبر معظم انقلاب اسلامی از آن با عنوان «سیاست قطعی» ایران در قبال طرف‌های برجامی نام می‌برند.   اصلاً نفس حضور ایران در وین نیز به خاطر برداشتن تحریم‌ها است. آزادسازی تمام پول‌های بلوکه شده ایران در خارج از کشور و یا تعلیق برخی تحریم‌ها و اقدامات نمادینی از این قبیل، «سیاست فریب» آمریکایی‌ها و کشور‌های اروپایی است که «باید» از آن اجتناب کرد. پول‌های بلوکه شده را از طرق دیگری هم می‌توان آزاد کرد و یا از منافع آن بهره برد.   با وجود دور زدن تحریم‌ها نیز، تعلیق تحریم‌ها طوری که هیچ تضمینی را برای کشور‌های دیگر در خصوص امنیت سرمایه‌گذاری و همکاری اقتصادی با ایران نمی‌دهد،بی‌ارزش است. این چیز‌ها نمی‌تواند منافع ایران در مذاکرات هسته‌ای را تأمین کنند.

تیم مذاکره کننده ایرانی «نباید» وارد سرفصل‌ها و موضوعاتی شوند که در پی اخذ امتیازات موشکی و منطقه‌ای از طریق طولانی ساختن روند مذاکراتی است. دولت بایدن به سادگی از میراث ترامپ درباره ایران عقب‌نشینی نمی‌کند، برای همین نیز کاخ سفید هیچ عجله‌ای برای بازگشت به برجام ندارد.   دولت بایدن مصمم است از هزینه‌هایی که دولت ترامپ در تقابل با ایران پرداخته و در کنار آن، هزینه‌های ایجاد شده برای ایران، بهره‌برداری لازم را برده و تلاش کند تا با تأمل و تدبیر و از طریق وقت‌کشی امتیازات بیشتری را در قالب توافق مدنظر بگیرد. اینجاست که دستگاه دیپلماسی «باید» از استمرار روند طولانی و فرسایشی مذاکرات وین امتناع کند.

موقعیت برتر ایران در منطقه و قدرت رو به رشدی که در سال‌های اخیر و به لطف حضور هوشمندانه در «میدان»، در عرصه‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری برای جمهوری اسلامی و گروه‌های مقاومت به وجود آمده است، افزون بر فرصت‌ها و دستاورد‌های ارزشمندی که خلق کرده است، دست ایران در هر مذاکره احتمالی را نیز قوی‌تر از مذاکرات پیشین برجامی کرده است؛ بنابراین دستگاه دیپلماسی «باید» از قدرت «میدان» به عنوان مؤلفه‌ای مهم برای تقویت توان چانه‌زنی در میز مذاکرات استفاده‌های لازم را ببرد؛ و در پایان باید خاطرنشان کرد.   همانگونه که آمریکایی‌ها در هرگونه توافقی با ایران منافع شرکا منطقه‌ای خود را در نظر می‌گیرند و حتی در روند مذاکره نیز دائماً با طرف‌های اسرائیلی و سعودی در تماس هستند، دستگاه دیپلماسی ایران نیز در هر سطحی از گفت‌وگو‌های هسته‌ای «باید» منافع شرکا و متحدان منطقه‌ای خود از جمله جبهه مقاومت اسلامی را در نظر بگیرد و آن را در هرگونه توافق احتمالی لحاظ کند.   بیشتر بخوانید:  تعلیق مذاکرات؛ پاسخ ضروری به خرابکاری نطنز/ هماهنگی بالای بایدن و رژیم صهیونیستی درباره ایران

 

انتهای پیام/ 

برچسب ها: مذاکرات وین دیپلماسی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: مذاکرات وین دیپلماسی دستگاه دیپلماسی هرگونه توافق منطقه ای خود مذاکرات وین تحریم ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۵۰۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیئتی از مصر وارد اسرائیل شد

یکی از مسئولان اسرائیل تایید کرد که هیئتی از سرویس اطلاعات مصر برای انجام مذاکرات درباره تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل وارد تل‌آویو شد.

به گزارش ایسنا، وبسایت عبری واللا امروز جمعه به نقل از یکی از مسئولان اسرائیل گزارش کرد هیئتی از سرویس اطلاعات مصر به منظور انجام مذاکرات درباره تبادل اسرا وارد اسرائیل شد.

دیگر رسانه‌های اسرائیلی هم ضمن اعلام ورود این هیئت، گزارش کرد دیدارهای این هیئت با مقامات ارشد نهادهای امنیتی اسرائیل در مورد حمله زمینی ارتش این رژیم به شهر رفح واقع در جنوب غزه و نیز مذاکرات برای آزادی اسرا شروع شده است.

روزنامه «یسرائیل هیوم» نیز به نقل از یکی از وزیران اسرائیل بدون افشای نام وی نوشت: احتمال دستیالی به توافق با میانجیگری مصر و پیشنهاد لغو عملیات در رفح وجود دارد.

این روزنامه نوشت: یشنهاد مصری‌ها به اسرائیل شامل آزادی ۲۰ گروگان در ازای آتش‌بس سه هفته‌ای و توقف عملیات برنامه‌ریزی شده اسرائیل در رفح است.

شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی هم به نقل از یک مقام صهیونیستی گزارش کرد: اراده بزرگی در مذاکرات برای دستیابی به توافق وجود دارد و این آخرین فرصت قبل از عملیات رفح است.

پیشتر، رسانه‌های عبری زبان فاش کرده بودند که سرلشکر «عباس کامل، رئیس اطلاعات مصر امروز در راس یک هیئت امنیتی به تل‌آویو سفر می‌کند تا درباره طرح پیشنهادی مصر برای آتش‌بس در نوار غزه گفت‌وگو کند.

وبگاه خبری آمریکا «آکسیوس» هم گزارش کرد: اسرائیل به هیئت امنیتی مصر تصریح کرد که آماده است فرصت نهایی را برای دستیابی به توافق در مورد تبادل اسرا بدهد و در صورت عدم پیشرفت در این مذاکرات، به رفح حمله خواهد کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • هیئتی از مصر وارد اسرائیل شد
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • واکنش ایران به بیانیه کویت و اردن درباره میدان آرش
  • کنعانی مفاد بیانیه مشترک سفر امیر کویت به اردن را مردود دانست
  • واکنش ایران به ادعای کویت درباره میدان آرش | به کویت توصیه می‌کنیم ...
  • کنعانی: مفاد بیانیه مشترک کویت و اردن در مورد میدان آرش مردود است
  • ایران مفاد بیانیه مشترک سفر امیر کویت به اردن را درباره میدان آرش مردود خواند
  • ادعای یک‌جانبه پیرامون میدان آرش در بیانیه‌ای دوجانبه حقی برای مدعی ایجاد نمی‌کند
  • سخنگوی وزارت خارجه: مفاد بیانیه مشترک سفر امیر کویت به اردن در خصوص میدان آرش را مردود است/ این گونه بیانیه‌ها هیچ حقی را برای مدعی ایجاد نمی‌کند/ به کویت توصیه می‌کنیم از مسیر نادرست هیاهوی رسانه‌ای در این موضوع اجتناب کند