Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، اکبر فتحی امروز در جلسه کمیسیون رفع تداخلات با بیان اینکه در سال گذشته تعداد ۱۱۸ پرونده در کمیسیون رفع تداخلات مطرح و  ۱۱ هزار و ۲۳۹ هکتار از اراضی کشاورزی تداخل احرازی استان آذربایجان شرقی رفع تداخل شد، اظهار داشت: از ابتدای سال ۱۴۰۰ نیز ۵ پرونده مربوط به ۲ پلاک شهرستان خداآفرین و ۳ پلاک ثبتی شهرستان کلیبر در سطح ۲۶۷.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۶ هکتار رفع تداخل شده است.

وی با بیان اینکه از گذشته یک مشکل تاریخی اختلاف بین اراضی کشاورزی و ملی وجود داشت که با تصویب ماده ۵۴ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور به این مشکل تاریخی پایان داده شد، افزود: براساس این قانون وزارت جهاد کشاورزی مکلف شده با همکاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نسبت به رفع تداخلات ناشی از اجرای قوانین و مقررات موازی در اراضی ملی، دولتی و مستثنیات اشخاص اقدام نموده پس از رفع موارد اختلافی نسبت به اصلاح اسناد مالکیت و صدور اسناد اراضی کشاورزی اقدام کند که یک اتفاق خوب در بخش کشاورزی است و پس از رفع تداخل و صدور سند برای اراضی کشاورزی، زمین کشاورزی دارای ارزش و اعتبار گردیده و کشاورز می تواند به عنوان وثیقه از آن استفاده کند و کشاورزان صاحب زمین از این طریق دارای سرمایه واقعی تری شده و امکان این را می‌یابند که فعالیت کشاورزی‌شان را توسعه دهند.

وی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از اراضی استان را اراضی کشاورزی تشکیل می‌دهد تصریح کرد: بسیاری از اسنادی که در اختیار کشاورزان قرار دارد،  اسناد قدیمی هستند که این اسناد به شکل نسق‌های زارعی یا تعداد کمی از کشاورزان اسناد دفترچه‌ای دارند که آنان از معضلات فراوانی رنج می‌برند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به اینکه در این اسناد نقشه زمین‌های زراعی مشخص نشده است اظهار داشت: این نقشه‌های قدیمی نقشه‌های دقیقی نیستند و در بسیاری از موارد بخاطر اختلاف مرزی باعث اختلاف میان روستاییان می شود که پرونده‌های قضایی زیادی در این موارد تشکیل شده که برای رفع این مشکلات و مانع زدایی از آن، ارایه نقشه‌های کاداستری می‌تواند نقش مهمی در این باره ایفا کند.

وی با بیان اینکه پس از ترسیم اراضی کشاورزی، کشاورزان با داشتن تاییدیه امور اراضی به سازمان ثبت و اسناد معرفی می‌شوند و براساس نقشه‌های تایید شده تعویض نقشه صورت می‌گیرد، گفت: تهیه نقشه کاداستر برای همیشه به درگیری و اختلافات پایان می‌دهد.   

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به اینکه اکنون به دستگاه‌ها و ماهواره‌هایی مجهز هستیم که اراضی کشاورزی را به طور کامل مشخص می‌کند، افزود: این ماهواره‌ها و دستگاه‌ها حدود اراضی کشاورزی را مشخص می‌کند و از این طریق مشکل نقشه‌های قدیمی اراضی کشاورزی مرتفع می‌شود به طوری که این نقشه‌های کاداستری نقش مهمی در پایان دادن به اختلافات کشاورزان و سازمان‌های مربوطه دارد و یک اقدام مهم در راستای تحقق شعار سال است.

وی با اشاره به اهمیت و نقش صدور اسناد مالکیت حدنگار اراضی کشاورزی در کاهش دعاوی و تسهیل سرمایه گذاری در بخش کشاورزی افزود: برای صدور اسناد مالکیت اراضی کشاورزی بهره برداران، ابتدا اختلافات موجود در محدوده اراضی مورد بهره‌برداری اشخاص و دولت در کمیسیون رفع تداخلات حل و فصل و حدود اراضی ملی و غیر ملی تصویب می شود که پس از اجرای مقررات ماده ۵۴ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارسال مصوبه و نقشه حدنگار مورد تایید کمیسیون رفع تداخلات، اداره ثبت اسناد و املاک براساس مصوبه و نقشه مذکور نسبت به اصلاح سوابق ثبتی و اسناد مالکیت پلاک مورد نظر و تثبیت حدود اراضی ملی و غیر ملی مطابق مستندات مربوطه اقدام می‌نماید.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به کسب رتبه اول استان آذربایجان شرقی در تثبیت اراضی ، رفع تداخلات و تهیه نقشه های کاداستر در دو سال گذشته افزود: لازم می دانم از زحمات تک تک اعضا و دبیرخانه کمسیون سپاسگزاری نمایم ان شاءاله در سال جاری نیز بتوانیم میزان بیشتری از پلاکات را تعیین تکلیف کنیم.

فتحی با بیان اینکه در برنامه امسال تثبیت مالکیت برای اراضی تعیین تکلیف شده درقالب اخذ سند تک برگ از اولویتهای اساسی خواهد بود افزود: با توجه بر اینکه اخذ سند برای اراضی تعیین تکلیف شده توسط این کمیسیون مشمول قانون جلوگیری از خردشدن اراضی کشاورزی نمی شود فرصت مغتنمی است تا کشاورزان بتوانند برای اراضی خودشان سند ثبتی تک برگ بگیرند.

گزارش فارس حاکی است، پایان جلسه کمیسیون رفع تداخل پلاکات ثبتی که با هدف تعیین تکلیف ارضی ملی و مستثنیات با عضویت مدیرکل اقتصاد ودارایی استان ، مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان. مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان، مدیر امور اراضی استان و معاونین اداره کل منابع طبیعی و مدیریت امور اراضی به ریاست رئیس سازمان جهادکشاورزی استان برگزارمی شود با توجه به کسب رتبه توسط استان در زمینه تهیه نقشه کاداستر و تعیین تکلیف اراضی از اعضا کمیسیون با اهدای لوح تقدیر بعمل آمد.

انتهای پیام/60001

منبع: فارس

کلیدواژه: آذربایجان شرقی کشاورزی کشاورزان تداخل رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی کاداستر فارس تبریز آبخیزداری منابع طبیعی مالکیت اراضی کشاورزی رئیس سازمان جهادکشاورزی استان کمیسیون رفع تداخلات کمیسیون رفع تداخل کشاورزی استان اراضی کشاورزی اسناد مالکیت تعیین تکلیف برای اراضی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۵۱۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطع ۱۰۰ درخت در ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی صالحیه

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان بهارستان در واکنش به تغییر کاربری ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی و قطع درختان در صالحیه گفت: با مسئولینی که در تغییر کاربری غیرقانونی این اراضی دخیل بودند، برخورد خواهد شد. - اخبار استانها -

سیدامیر احمدی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم در بهارستان، با اشاره به تشکیل پرونده برای تغییر کاربری غیرقانونی اراضی کشاورزی در صالحیه، اظهار داشت: 50 هکتار از اراضی کشاورزی به‌صورت غیرقانونی در حال تغییر کاربری بود که جلوی آن گرفته شد.

وی با اشاره به قطع یک‌صد اصله درخت در این اراضی جهت تغییر کاربری افزود: مسئولینی که در تغییر غیرقانونی کاربری 50 هکتار از اراضی کشاورزی دخیل بوده و وظایف قانونی خود را انجام نداده و ترک فعل انجام شده باشد، با آن‌ها برخورد خواهد شد.

دادستان بهارستان در ادامه گفت: تغییر کاربری غیرقانونی و قطع درختان با برنامه‌ریزی و مدیریت شده بود و این اتفاق در یک روز انجام نگرفته است.

مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز 300 هکتار اراضی چهارباغ

احمدی در پایان خاطرنشان کرد: رویکرد قوه قضاییه و دادستانی به عنوان مدعی‌العموم در هر موردی که فساد اتفاق افتاده باشد، برخورد قاطعانه است و طبق مستندات و در چارچوب قانون با اشخاص حقیقی و حقوقی برخورد خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رفع تداخلات ۲۳ هزار هکتار اراضی ساری
  • اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان و بلوچستان
  • ادارات فرهنگ و ارشاد، نقش ویژه‌ای در ترویج فرهنگ ثبت رسمی دارند
  • کشت گل محمدی در ۶۰۰ هکتار اراضی کشاورزی کاشان
  • ۴۷ هزار هکتار شالیزار‌ در مازندران مکانیزه کشت شد
  • انعقاد ۴۲۰۰ هکتار قرارداد نقشه‌برداری اراضی کشاورزی در جیرفت
  • انعقاد ۴ هزار و ۲۰۰ هکتار قرارداد نقشه‌برداری اراضی کشاورزی در جیرفت
  • رفع تداخل ۵ هزار و ۲۵۳ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین
  • ۱۰۰ درخت در ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی صالحیه قطع شد
  • قطع ۱۰۰ درخت در ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی صالحیه