Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-30@11:37:51 GMT

رونمایی از اولین اسپری ضد کرونای ایرانی

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۵۱۶۹۶

رونمایی از اولین اسپری ضد کرونای ایرانی

اولین اسپری ضد کرونای ایرانی رونمایی شد. طراحی این اسپری به گونه ای است که برای تبدیل ماسک های معمولی به ماسک های جاذب کرونا می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

به گزارش مشرق، مراسم رونمائی از اولین اسپری ضد کرونای ایرانی با حضور دکتر ولایتی رئیس بیمارستان مسیح دانشوری، علیرضا زالی رئیس ستاد ملی مقابله با کرونای تهران و پیمان صالحی معاون نوآوری و تجاری سازی فناری ریاست جمهوری روز پنجشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ در محل بیمارستان مسیح دانشوری برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس بیمارستان مسیح دانشوری در ابتدای این مراسم ضمن قدرانی مجدد از تمامی مدافعان سلامت و از جمله تلاش های دلسوزانه همکاران این مرکز، به اهتمام و توجه ویژه به حوزه پژوهشی و انجام فعالیت های اساسی به منظور پیشبرد علم در جهت رفع نیازهای حوزه پزشکی اشاره کرد و گفت: همواره این مهم به عنوان دغدغه‌ جدی اساتید و متخصصان بیمارستان مسیح‌ دانشوری بوده است و مسئله امروز کشور انفجار فاجعه آمیز ویروس منحوس کروناست که باید برای از بین بردن و جلوگیری از انتشار آن همت و تلاش کرد.

ولایتی با تاکید بر این که استفاده از ماسک بهترین وسیله برای پیشگیری از ابتلا و انتشار ویروس کروناست افزود: با حمایت معاونت علمی و ‌فناوری ریاست جمهوری، به زودی شاهد تولید و توزیع اسپری ضد کرونا در کشور که امروز در این مرکز رونمائی گردیده نیز خواهیم بود.

دکتر علیرضا زالی نیز در مراسم رونمایی از اسپری "کرونا سیف" برای تبدیل ماسک های معمولی به ماسک های جاذب کرونا که به سرپرستی دکتر جلال الدین غنوی متخصص ریه بیمارستان مسیح طراحی شده است، در بیمارستان دکتر مسیح دانشوری اظهار کرد: بیمارستان مسیح دانشوری علاوه بر جایگاه ملی برنامه های علمی و پژوهشی متعددی را اجرا کرده است که جایگاه آن را به یک جایگاه فراملی تبدیل کرده است.

وی افزود: بیمارستان مسیح و پژوهشکده سل و بیماری های ریوی شاهد خیزش ارنده در حوزه های پژوهشی و علمی بوده و این مرکز نقطه ممتاز و درخشان در خدمات علمی، پژوهشی و درمانی است که به عنوان یک نقطه مرجع در مبارزه با کرونا مطرح شده است.

زالی یادآور شد: این موفقیت های پژوهشی در حالی است که همه اساتید در خط مقدم مبارزه با کرونا مشغول اند، اما در کنار درمان بیماران فعالیت های پژوهشی را فراموش کردند.

وی با اشاره به شرایط این روزهای تهران، افزود: در حال حاضر تهران روزهای تراژیک و بسیار سخت کرونایی را طی می کند و بیمارستان دکتر مسیح دانشوری خدمات بسیار مطلوب و با کیفیتی را در این شرایط به مردم تهران ارایه می دهد و این تلاش های علمی و پژوهشی موجب شده که این مرکز به مرجعی برای پروتکل ها و روش های درمانی کووید تبدیل شود.

زالی افزود: امروز همچنان موضوع استفاده از ماسک و وسایل حفاظتی یک راه و استراتژی بسیار موثر و ارزان برای پیشگیری از ابتلا به کروناست.

وی ادامه داد: این در حالی است که استفاده از ماسک حتی بعد از واکسیناسیون و در شرایطی که ما با موتاسیونها و جهش های ویروس در سراسر دنیا رو به رو هستیم، می تواند همچنان کارآمد باشد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: اما با روشی که امروز از آن رونمایی کردیم، می توان ماسک های عادی را بسیار مقاوم کرده و به ماسک های مخصوص غیر فعال کننده ویروس کرونا تبدیل کنیم و می توانیم یک راه مقابله بسیار موثرتری را در پیش بگیریم.

زالی یادآور شد: با استفاده از این روش حد بالایی از فیلتراسیون را در ماسک ها شاهد خواهیم بود که این موضوع از طریق آزمایشگاه ها و به صورت بالینی تستهای لازم را انجام داده است و اتصال ویروس به ماسک و نقش این اسپری برای زدودن ویروس در مطالعات آزمایشگاهی و بالینی و همچنین مطالعاتی که از میکروسکوپ های الکترونی انجام شده تایید شده است.

زالی همچنین از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خواست که با توجه به اینکه امروز  فناوری ساخت این محصول در دست اعضای هیئت علمی دانشگاه است و خیلی از موارد کیفی را گذرانده است، برای صنعتی شدن از این محصول حمایت شود و درباره سرمایه گذاری ها و حمایت های مالی از این طرح ستاد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همکاری های لازم را انجام دهد.

وی همچنین درخواست کرد که برای صنعتی شدن سرمایه گذاری های لازم در این طرح شکل بگیرد.

زالی یادآور شد: این محصول علاوه بر ماسک می تواند بر روی تجهیزات و لباسهای حفاظت فردی نیز کاربرد داشته باشد و آن ها را در برابر ورود ویروس به بدن ایمن نگاه دارد.

دکتر غنوی مسئول طرح پژوهشی تبدیل ماسک های جراحی و پارچه ای به ماسک هایی با قابلیت حذف ویروس کرونا، اظهار کرد: هدف ما این است که فیلتر همین ماسک های معمولی بتواند ویروس کرونا را در خود از بین ببرد و یا غیرفعال کند.

وی درباره فرآیند این طرح توضیح داد: آنچه که ویروس کرونا را از سایر ویروس ها متمایز می کند تاج ویروس یا همان پروتئین S است که هدف ما از بین بردن این نقطه از ویروس است زیرا با از بین بردن آن عملا ویروس غیرفعال می شود.

این متخصص ادامه داد: به همین خاطر ساختار ویروس کرونا پیاده سازی و یک ملکول بر اساس این ساختار طراحی شد تا بتواند به پروتئین S حمله کرده و ویروس را از بین ببرد. در واقع شروع به طراحی ملکولی کردیم که از طریق چسبیدن آن به روی ماسک، ویروس کرونا از بین برود. با توجه به ضرورت سازگاری این ویروس با ساختار بدن، عوامل سازگاری مطالعه و بررسی شد تا در صورت ورود این ویروس به بدن از راههای مختلف مشکلی به وجود نیاید.

وی همچنین ماندگاری این ملکول بر روی ساختار ماسک را از دیگر چالش های این طرح عنوان کرد و گفت: خوشبختانه این موفقیت حاصل شد و پس از مطالعه زیست سازگاری این ملکول با بدن، پلیمرهای طراحی شده روی دستگاه هایی قرار گرفت که بتوان عملیات تنفس انسان را شبیه سازی کرد.

غنوی با اشاره به اندازه گیری سازگاری ملکول در دماهای مختلف، و همچنین چسبندگی آن به ویروس،   گفت: هربار اسپری کردن این ملکول بر روی ماسک و سایر تجهیزات حفاظتی تا ۸ ساعت ماندگاری دارد.

وی ابراز امیدواری کرد که این محصول به تولید انبوه رسیده و وارد بازار شود.

دکتر پیمان صالحی معاون نوآوری و تجاری سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در بخش دیگری از این مراسم اظهار کرد: پاسخگویی به نیازهای فوری کشور در حوزه فناورانه یکی از وظایف اصلی این معاونت است که در بحران اخیر کرونا نیز این معاونت نقشه نیازهای حال حاضر را طراحی کرده و از دستاورهای آن می توان به راه اندازی خطوط متعدد ماسک که با مشارکت شرکت های دانش بنیان انجام شد اشاره کرد.

وی یکی از افتخارات این نهاد را این موضوع دانست که امروز تولید کننده و صادر کننده تجهیزاتی مانند بایپپ، ونتیلاتور و سایر تجهیزات در حوزه درمان کرونا هستیم.

وی با اشاره به اخذ مجوز دستگاه ونتیلاتور توسط بسیاری از شرکت های دانش بنیان و صادر کردن آن به برخی کشورهای اروپایی، درباره اسپری سیف نیز اظهار کرد: باتوجه به اینکه در این طرح بحث مایکروسایکل ها برای جذب ویروس کرونا مطرح بود که یک موضوع جدید علمی است، معاونت علمی و فناوری این طرح را بررسی کرد و به دلیل جذابیت طرح از آن حمایت کرد. ملاک ما برای رونمایی از یک محصول اخذ مجوزها از مراجع ذی صلاح است که این محصول هم مجوزهای مربوطه را از وزارت بهداشت اخذ کرده و هم اخیرا پروانه تولید آن را نیز اخذ کرده است و از این رو کاملا مورد تایید و حمایت ما خواهد بود. در بخش تجاری سازی نیز معاونت علمی و فناوری تمام حمایت های لازم را انجام خواهد داد.

منبع: ایسنا

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا فایل صوتی ظریف مسیح دانشوری علیرضا زالی ولایتی وزارت بهداشت ستاد ملی مقابله با کرونای تهران سلامت بیمارستان مسیح دانشوری معاونت علمی و فناوری فناوری ریاست جمهوری اسپری ضد کرونا ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۵۱۶۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیراز میزبان برگزاری اولین جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور می‌شود

ایسنا/فارس  مدیرکل صدا وسیمای فارس از برگزاری اولین جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور در شیراز خبر داد.

احمد پهلوانیان امروز، ۱۰ اردیبهشت‌ماه در جلسه شورای عشایری استان با اعلام این خبر گفت: تنوع در  موسیقی، زبان و گویش‌های مختلف، فرهنگ و آداب و رسوم بسیار متنوع، پوشش‌های زیبای زنان و مردان، غذا های سنتی  و... در جای جای استان، گویای اقوام مختلف در آن سرزمین است و فارس با این ویژگی، به حق ایرانی کوچک و سرزمین رنگین کمان اقوام است.

وی با تأکید بر وحدت اقوام ایرانی بیان کرد: مؤلفه ایران قوی در سایه «وحدت اقوام ایرانی» شکل گرفته است و توسعه وحدت بین اقوام و ترویج این فرهنگ وظیفه همگانی است.

پهلوانیان با تأکید بر ظرفیت‌های اقوام و عشایر در استان یادآور شد: می‌طلبد مدیران ارشد استان و رسانه با هدف ایجاد وحدت، نمایش جذابیت‌ها، فرهنگ، تمدن و هویت اقوام، عشایر و ایلات ساکن در استان و با تکیه بر دو اصل هویت‌محوری و عدالت‌گستری، عملیات رسانه‌ای ویژه‌ای را طراحی کنند.

مدیرکل صدا و سیمای فارس از برگزاری اولین  جشنواره تولیدات رسانه ای اقوام و عشایر کشور در سطح ملی و با محوریت استان فارس  در بهمن‌ماه خبر داد و گفت: برگزاری این جشنواره می‌تواند یک رویداد ارزشمند فرهنگی در پاسداشت اقوام و عشایر و معرفی فرهنگ و هویت این بخش و پررنگ‌تر شدن جایگاه اقوام و عشایر کشور باشد.

وی، معرفی ظرفیت‌های فرهنگی، تاریخی، اقتصادی، اجتماعی اقوام و عشایر، بسترسازی تقویت وحدت و افزایش تعامل بین اقوام کشور، توجه به اشتراکات فرهنگی، مذهبی و آئینی اقوام ایرانی، توجه به عشایر به عنوان قطب مولد کشور و توجه به نقش تاثیرگذار زنان عشایر در عرصه‌های مختلف و نقش مدیریتی آنان در تحکیم بنیان خانواده را بخشی از  اهداف این جشنواره عنوان کرد.

مدیرکل صدا و سیمای فارس افزود: این جشنواره  در دو بخش تولیدات مراکز استان‌ها و بخش مردمی مدنظر است که شامل تولیدات رادیویی، تلویزیونی، و مجازی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بزرگترین واحد تولید اسپری در تویسرکان ایجاد می‌شود
  • بزرگترین واحد تولید اسپری در تویسرکان آماده راه‌اندازی است
  • اولین هنرپیشه زن سینما و یک سرگذشت تلخ پرتکرار
  • شیراز میزبان برگزاری اولین جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور می‌شود
  • حال مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس ایرانی در ارمنستان مساعد است
  • رونمایی از اولین موتور احتراقی غیرآلاینده جهان در ژاپن
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • رونمایی از جوان ایرانی در لیگ روسیه
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • اولین اثر آذرنگاری ایران رونمایی شد