Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-03@08:52:06 GMT

خروج نظامیان ناتو از افغانستان آغاز شد

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۵۲۳۹۱

خروج نظامیان ناتو از افغانستان آغاز شد

آفتاب‌‌نیوز :

وی گفت: «خروج آغاز شده است. این یک فرآیند منظم، هماهنگ و آگاهانه خواهد بود. ایمنی نیروهای ما در هر مرحله اولویت اصلی است و ما همه اقدامات لازم را برای ایمن‌سازی پرسنل خود انجام می‌دهیم.»

طبق گزارش خبرگزاری فرانسه، این مقام که خواست نامش فاش نشود تعداد سربازان یا مهلت تعیین شده برای هر یک از کشورهای درگیر را مشخص نکرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: «هرگونه حمله از سوی طالبان در حین خروج، با واکنش شدید همراه خواهد بود.»

وی پیش بینی کرد که عملیات خروج از افغانستان تا چند ماه آینده به پایان برسد.

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا پیش از این اعلام کرده بود که پایان عملیات خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان تا ۱۱ سپتامبر محقق می‌شود. ۱۱ سپتامبر یک تاریخ نمادین است چراکه آمریکایی‌ها و نیروهای ناتو پس از حملات ۱۱ سپتامبر نیروهای القاعده در سال ۲۰۰۱ به برج‌های دوقلوی مرکز تجارت جهانی نیویورک اقدام به مداخله در افغانستان کردند.

با این حال در توافقنامه‌ای که در ۲۹ فوریه سال ۲۰۲۰ میلادی در دوحه، پایتخت قطر میان زلمی خلیلزاد، نماینده دولت ترامپ و گروه طالبان امضا شد، مهلت خروج نیروهای آمریکا و ناتو از افغانستان اول مه سال ۲۰۲۱ تعیین شده بود.

هم اکنون ۲۵۰۰ نیروی نظامی آمریکایی، ۱۳۰۰ نیروی آلمانی، ۸۹۵ نیروی ایتالیایی، ۷۵۰ نیروی بریتانیایی و ۶۰۰ نیروی ترکیه در افغانستان حضور دارند. سهم این پنج کشور ۶ هزار نیرو از ۹ هزار و ۵۹۲ نیروی ناتو در افغانستان است.

آلمانی‌ها اعلام کرده‌اند که نیروهای خود را تا چهارم ژوئیه از افغانستان خارج می‌کنند.

از سوی دیگر لودیوین دودونده، وزیر دفاع بلژیک روز چهارشنبه اعلام کرد خروج ۷۲ سرباز بلژیکی مستقر در مزار شریف با مشورت شریک آلمانی تا تابستان به پایان می‌رسد.

ماموریت «پشتیبانی قاطع» یک ماموریت آموزشی برای نیروهای افغان بود تا آن‌ها را قادر سازد امنیت کشور را پس از خروج نیروهای خارجی تامین کنند.

بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که عقب نشینی نیروهای ناتو می‌تواند افغانستان را به یک جنگ داخلی جدید بکشاند یا به بازگشت طالبان به قدرت بیانجامد.

منبع: یورونیوز

منبع: آفتاب

کلیدواژه: ناتو افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۵۲۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خروج ناوهای اروپایی از دریای سرخ؛ نوبت به هلند رسید

به گزارش خبرآنلاین ناوچه هلندی «ترومپ» پس از گذران یک ماه در دریای سرخ، این منطقه را ترک کرد و وارد بندر بمبئی در هند شد.

به نوشته روزنامه ایندین اکسپرس، این ناوچه هلندی برای چهار روز در آب‌های هند لنگر انداخت و در ۲۸ آوریل به سمت شرق آسیا روانه شد.

به نقل از ایسنا «ترومپ» یک ناوچه فرماندهی و دفاع هوایی است که توسط نیروی دریایی سلطنتی هلند مستقر شده و هدف آن «ارائه مسیری امن برای کشتی‌های باری که از منطقه دریای سرخ عبور می‌کنند» اعلام شده است.

این خبر در حالی منتشر شده که حملات ارتش یمن به کشتی‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی و همچنین درگیری میان نیروی دریایی یمن و کشتی‌های جنگی ائتلاف آمریکا و اروپا در منطقه شدت گرفته است.

پیش از هلند، فرانسه و آلمان نیز کشتی‌های جنگی خود را از منطقه خارج کرده بودند.

روز جمعه هم نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد که ناو هواپیمابر یو اس اس دوایت دی آیزنهاور و ناوشکن یو اس اس گریولی پس از حدود چهار ماه حضور در دریای سرخ از کانال سوئز به سمت شرق مدیترانه عبور کرده‌اند.

دریاسالار «اچ.اچ.هرولد» این ناوچه هلندی گفت: «هلند یک کشور تجاری است و ما به تجارت آزاد برای رفاه کشور خود وابسته هستیم. تا به امروز، ۷۰ درصد از تجارت ما از طریق منطقه هند-پاسیفیک انجام می‌شود برای همین حفظ آزادی حمل‌ونقل بین‌المللی در مسیرهای تجاری بی طرف در دریا، بسیار مهم است.»

گفته شده این ناوچه مجهز به تسلیحات مدرن و سیستم‌های سنسور مانند سیستم پرتاب عمودی، نیزه، پرتابه‌های اژدر و سیستم پرتاب طعمه است که در آوریل ۲۰۰۱ وارد نیروی دریایی سلطنتی هلند شد و در مارس ۲۰۰۳ به ماموریت رفت.

افسر فرماندهی این ناوچه نیز گفت «تهدید حوثی‌ها (انصارالله) از دریای سرخ آغاز می‌شود و تا خلیج عدن ادامه دارد که دریا را با اقیانوس هند متصل می‌کند».

وی افزود: «ما برای یک ماه در دریای سرخ بودیم و تهدید حوثی‌ها از دریای سرخ تا خلیج عدن است. حوثی‌ها غیرقابل پیش‌بینی هستند و علیه کشتی‌های مرتبط با اسرائیل عملیات انجام می‌دهند.»

این ناوچه به سنگاپور، هاوایی و جزایر کارائیب می‌رود و بعد از طریق کانال پاناما به هلند بازمی‌گردد.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901750

دیگر خبرها

  • نظامیان آمریکا و روسیه در نیجر در پایگاهی واحد مستقر هستند
  • برگزاری آزمون ورود دختران به دوره مامایی در شمال افغانستان
  • بازخوانی یک جنایت
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • مسدود شدن گذرگاه اسپین بولدک
  • خروج ناوهای اروپایی از دریای سرخ؛ نوبت به هلند رسید
  • خروج ناو‌های اروپایی از دریای سرخ؛ نوبت به هلند رسید
  • تغییرات اقلیمی افغانستان را تهدید می کند
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده‌اند
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند