Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران، با توجه به شعار سال و فرمایش مقام معظم رهبری در سال جدید، با عنوان تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی؛ در جامعه مشکلاتی وجود دارد که طبق تاکید مقام معظم رهبری، مسئولان باید روی رفع این مشکلات سرمایه گذاری و تمرکز کنند تا ما نتیجه را در عملکرد سیستم اجرایی ببینیم.

یکی از این مشکلات بسیار مهمی که پرستاران در طی یک سال و چندماهی که از شیوع کرونا می گذرد با آن دست و پنجه نرم می کنند، قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری بوده که سالهاست هر بار به بهانه ای به تعویق می افتد و عملیاتی نمی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

قانون تعرفه گذاری پرستاری همچنان بلاتکلیف است

در مدت زمان شیوع ویروس سرسخت کرونا، شاهد تلاشها و جان فشانی های بی حد و اندازه و حتی شهادت پرستاران فداکار بودیم  و این مدافعان سلامت کمترین درخواستشان این است که حقوقشان را رعایت کنند و در حقشان اجحاف نکنند. 

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری سبزوار در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران گفت: در وهله اول انتخاب خیلی مهم است اینکه ما چه کسانی را با چه ظرفیت‌ها و توانایی‌هایی برای پیش برد امور انتخاب کنیم، در نظام پرستاری هم جامعه پرستاری با دیدگاه مثبت به یک گروه کارآمد، جوان و انقلابی رای دادند و این افراد در طی دو سال گذشته، عملکردی ارائه دادند که اکنون نتیجه کارشان برای جامعه پرستاری واضح و مبرهن است.

او گفت: یکی از قوانین بسیار مترقی و پیشرفته‌ قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری است که متاسفانه  از ۱۴ سال قبل همچنان بلاتکلیف باقی مانده است، در روز پرستار سال ۹۹ در پیامی رهبر انقلاب به پرستاران فرمودند که قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری لازم الاجراست.

ثقینی افزود: سازمان نظام پرستاری به عنوان یک سازمان صنفی پیگیر مطالبات پرستاران است و  اجرای درست خدمات پرستاری موثر در درمان و سلامت کشور را پیگیری خواهد کرد.

او افزود: تعرفه گذاری خدمات پرستاری هر بار به بهانه‌های مختلف بین وزارت بهداشت، کمیسیون بهداشت و شورای عالی بیمه دست به دست شده و امیدواریم در سال جدید شاهد نتایج درخشانی باشیم و نقاط ضعفی که در مسیر اجرایی شدن این طرح وجود دارد، برطرف شود.

ثقینی مطرح کرد: سازمان نظام پرستاری وظیفه خود را با قدرت در دو سال گذشته، پیش برده و محور را بر تحکیم ارتباط وزارت بهداشت، شورای عالی بیمه و کمیسیون بهداشت مجلس،گذاشته است تا نقاط ضعف برطرف شود.

او افزود: در بحث سیستم اقتصاد بهداشت، نظرات متعددی وجود دارد، حتی ممکن است برخی از افراد نسبت به بحث تعرفه گذاری نظر مساعدی نداشته باشند، اما صد‌ها نفر از اساتید و نمایندگان مجلس در ۱۴ سال گذشته روی این موضوع کار و مرتب نواقص طرح را رفع کردند و این موضوع هر ساله در حال به روزرسانی است.

پایین بودن نسبت پرستار به تخت و بیمار در ایران

وی گفت: موانع خدمتی در گروه‌های پرستاری نیاز به بررسی دارد؛ یکی از این مباحث تعداد پرستار به تخت و بیمار است. متاسفانه در کشور ما همچنان نسبت پرستار به بیمار، پایین است و این در شان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران  نیست.

ثقینی بیان کرد: متاسفانه شغل پرستاری با تمام سختی هایش، جزو مشاغل حاکمیتی به شمار نمی‌آید و نتیجه اش ورود پرستاران به شکل شرکتی، قراردادی و ... به محیط کار است.

او بیان کرد: ۷۰ تا ۸۰ درصد پرسنل سیستم بهداشت و درمان را جامعه پرستاری تشکیل می‌دهد و باید به این گروه نگاه ویژه‌ای شود و رهبر معظم انقلاب بار‌ها بر این موضوع تاکید موثر داشتند و فرمودند باید فشار از روی پرستاران برداشته شود.

گله پرستاران از دریافتی حق کرونا

ثقینی گفت: برای حل مشکل حاکمیتی و غیرحاکمیتی بودن پرستاری ، برنامه‌هایی در دست اجراست و امیدواریم در سال جدید نتایج بهتری را دریافت کنیم.  

مشاور نظام پرستاری سبزوار بیان کرد: ما اخیرا با گله مندی پرستاران از نحوه پرداخت  حق کرونا مواجه شدیم. این رقم به گروه پزشکی و بهداشت به نحو نسبتا مطلوبی پرداخت شد، اما گروه پرستاران در حاشیه قرار گرفتند، در حالی که بیشترین حضور و فشار را در روز‌های کرونایی پرستاران متحمل می‌شوند و کمترین حق آن هم با تاخیر و منت به پرستاران پرداخت می‌شود.

ثقینی بیان کرد:  متاسفانه ما با کمبود نیرو مواجه هستیم که نتیجه آن اضافه کاری پرستاران است. شیفت‌هایی که مازاد بر ساعت کاری برای پرستاران در نظر گرفته می‌شود خارج از عرف است.

قانون تعرفه گذاری در سال پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها اجرایی شود

او گفت: فشار کاری زیادی بخاطر کمبود نیرو و شیفت‌های اضافه به پرستار تحمیل می‌شود، زیرا  تعداد بیماران زیاد شده است از طرفی پرداخت حقوق و مزایا معمولا با تاخیر است و پرستاران از تشویقی و پاداش، برخوردار نمی‌شوند، اما باز هم صادقانه کار می‌کنند.

ثقینی بیان کرد: همه اینها باعث می شود در طولانی مدت شاهد دلسردی پرستاران به ویژه قشر جوان باشیم و نیاز است که مسئولان بهداشتی و اجرایی کشور بر بحث پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها که شعار سال ۱۴۰۰ است، تاکید و توجه داشته باشند.

او افزود: در طول دوران کرونا ما بیش از ۱۰۰ شهید مدافع سلامت از گروه پرستاران تقدیم جامعه اسلامی کردیم و هزاران نفر از پرستاران ما گاهی حتی بیش از یک بار هم به کرونا مبتلا شدند و با مرگ دست و پنجه نرم کردند اما باز هم پس از بهبودی در همان بخش کرونا مشغول به کار شدند و  این یک حرکت شجاعانه و جاری در جامعه پرستاری است.

امید است پرونده ۱۴ ساله طرح تعرفه گذاری، بسته و از فداکاری ها و از جان گذشتگی های پرستاران، تقدیر شود و در جهت رفع موانع برای پرستاران گام های موثری برداشته شود.  همانطور که استخدام و فوق العاده ویژه ای که به پرستاران تعلق گرفت جزو گام های مثبت بود.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: تعرفه گذاری خدمات پرستاری قانون تعرفه گذاری جامعه پرستاری نظام پرستاری ۱۴ سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۵۲۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم ۷۰ درصد هزینه‌های آزمایشگاهی را از جیب پرداخت می‌کنند

رئیس پانزدهمین کنگره بین‌المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران گفت: بیمه‌ها تعرفه خدمات آزمایشگاهی را به درستی پوشش نمی‌دهند و مردم به جای ۳۰ درصد، ۷۰ درصد هزینه‌ها را از جیب خود پرداخت می‌کنند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، شهروز همتی؛ رئیس پانزدهمین کنگره بین‌المللی و بیست‌و‌یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران در مراسم اختتامیه این رویداد با بیان اینکه آزمایشگاه‌های کشور دو مشکل عمده درباره تعرفه و خدمات بیمه دارند، اظهار کرد: مشکل اول این است که در 10 سال اخیر در دو سال متوالی افزایش تعرفه ای در خدمات آزمایشگاهی نداشتیم و در سال‌های بعد افزایش 5 تا 10 درصدی را در این باره شاهد بودیم که از تورم جاری کمتر بود.

وی افزود: تورم در بخش پزشکی با بخش اجتماعی در خرید مایحتاج متفاوت و بسیار بالاتر است لذا این مشکل برای آزمایشگاه‌ها به وجود آمد و با افزایش قیمت ارز تجهیز آزمایشگاه‌ها با مشکل روبرو شد لذا آزمایشگاه‌ها نتوانستند با پیشرفت‌های کشورهای دیگر و تجهیزات جدید، خود را به روزرسانی کنند.

همتی بیان کرد: این موضوع در نهایت به نظام سلامت برمی گردد زیرا 5 درصد بودجه سلامت در بخش آزمایشگاه مصرف و 95 درصد بودجه در بخش درمان و بستری صرف می شود اما با تجهیز آزمایشگاه‌ها و ایجاد تعرفه و به روزرسانی خدمات، پوشش این خدمات تسهیل می شود.

وی تاکید کرد: در نظام سلامت مبتنی بر ارزش، ارزش‌گذاری به خدمات آزمایشگاه‌ها می تواند بودجه نظام سلامت را کاهش دهد.

رئیس پانزدهمین کنگره بین‌المللی و بیست‌و‌یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران اظهار کرد: از متولیان امر درخواست داریم دید دیگری به آزمایشگاه‌ها داشته باشند؛ 70 درصد تشخیص، پیشگویی و درمان بیماری‌ها برعهده آزمایشگاه‌هاست و نقش مهم آنها را نشان می‌دهد، لذا آزمایشگاه به روز و پیشرفته به راحتی و سریع‌تر می تواند یک بیماری را تشخیص دهد تا درمان بیمار آغاز شود.

 همتی بیان کرد: تعرفه خدمات آزمایشگاهی به روز نیست و از تورم عقب هستیم تاخیر در پرداخت بیمه‌ها نیز مشکل دیگری است که باید حل شود. قانوناً مردم باید 30 درصد از تعرفه خدمات آزمایشگاهی را پرداخت کنند اما بیمه‌ها این تعرفه را پوشش نمی دهند و مردم 70 درصد، پرداختی دارند این ارتباط مالی بین آزمایشگاه‌ها و بیمار نباید به وجود بیاید.

وی خاطرنشان کرد: دو خواسته در این بین مطرح است؛ یک اینکه تعرفه‌ها منطقی شوند اکنون قیمت تمام شده تست‌ها آماده شده و قیمت‌های واقعی در قالب یک نرم افزار به زودی در اختیار مرجع سلامت قرار می گیرد در این راستا قیمت یک تست مشخص است.

امیرحسن زرنانی؛ دبیر علمی کنگره نیز در این مراسم گفت: توجه به خدمات آزمایشگاه‌ها، پرهیز از صنف گرایی، استفاده از افراد متخصص، انتشار علم علوم آزمایشگاهی و شناساندن آن به جامعه دانش آموزی برای انتخاب رشته، معرفی چهره‌های ماندگار و حرکت روبه آینده از دستاوردهای برگزاری این کنگره است.

همچنین غلامرضا حمزه لو؛ دبیر اجرایی این رویدا اظهار کرد: «کیفیت را پایانی نیست» شعار کنگره امسال بود و سعی کردیم در این راستا حرکت کنیم، همچنین استفاده از بسترهای الکترونیک در کنگره امسال، از دیگر مزایای برگزاری آن بود.

بر اساس این گزارش، این کنگره، به مدت 4 روز از 11 تا 14 اردیبهشت در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد که 113 پوستر در آن پذیرفته شده بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تعرفه سالن های ورزشی شهرداری در سال جدید چقدر است؟
  • تعرفه سالن های ورزش شهرداری در سال جدید چقدر است؟
  • جزئیات تعرفه مکالمه و اینترنت برای حجاج اعلام شد
  • اعلام جزئیات تعرفه مکالمه و اینترنت برای حجاج ایرانی
  • معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد
  • بیمه ها تعرفه خدمات آزمایشگاهی را به درستی پوشش نمی دهند
  • بیمه ها تعرفه تعرفه خدمات آزمایشگاهی را به درستی پوشش نمی دهند
  • ریشه‌های نارضایتی‌ها پرستاران؛ اضافه‌کار اجباری بر خلاف قانون
  • دولت برای تصویب لایحه حمایت مادی و معنوی پرستاران اقدام کند
  • مردم ۷۰ درصد هزینه‌های آزمایشگاهی را از جیب پرداخت می‌کنند