Web Analytics Made Easy - Statcounter

تخریب منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد توسط عشایر کوچ‌رو سبب گلایه‌های مردم شده است اما منابع طبیعی و امور عشایر پاسخی در این راستا نداده‌اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح زاگرس استان کهگیلویه و بویراحمد به دلیل موقعیت جغرافیایی خود در مسیر عشایر کوچ رو  قرار دارد و هر ساله در فصل بهار تعداد زیادی عشایر از این مسیر عبور می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نکته مهمی که در این میان وجود دارد تخریب محیط زیست و منابع طبیعی استان میزبان است، به گونه ای که تعداد زیاد دام های عشایر و عبور از بکرترین مناطق استان باعث می شود که بخش زیادی از این زیبایی به صورت کلی از بین برود.

یکی از شهروندان سی سختی در تماس با خبرنگار این پایگاه خبری خواستار پاسخگویی مسئولان مربوطه از جمله منابع طبیعی در این خصوص شد.

این شهروند ضمن ابراز گلایه فراوان نسبت به تخریب منابع طبیعی این منطقه گفت: در هیچ استانی به گله داران اجازه داده نمی شود که خیلی راحت در استان میزبان چرا کنند.

وی گفت: چرا چند هزار راس باید بدون هیچ ممنوعیتی و آزادانه وارد منطقه ممنوعه سی سخت شوند و باعث آلودگی آب شرب سی سخت و نابودی مراتع گردنه بیژن شوند.

خبرنگار این پایگاه خبری در همین خصوص گفت و گویی با مدیرکل منابع طبیعی استان داشته است که درادامه  می خوانید.

حکمتیان در گفتگو با صبح زاگرس گفت:  10 اردیبهشت ماه جلسه ای با حضور رئیس سازمان امور عشایر کشور، رئیس سازمان جنگل ها، با استان های زاگرس نشین و استان هایی که با کوچ درگیر هستند تشکیل شددر آن جلسه مصوب شد که با توجه به شرایط اقلیمی و کم بارشی که وجود داشته است کوچ 5 روز زودتر انجام شود.

وی با اشاره به اینکه در این تاریخ علوفه به جایی رسیده که دام می تواند استفاده کند و تخریبی شکل نگرفته گفت: کوچ در منطقه ای که توسط امور عشایر مشخص شده است انجام می شود ، حرکت تنها در این مسیر بوده و متولی آن امور عشایر است.

مدیرکل امور عشایر استان نیز در گفت و گو با این پایگاه خبری گفت: وظیفه جلوگیری از ورود دام به مراتع بر عهده منابع طبیعی است، چرا که ما رابط قضایی نداریم.

وی اضافه کرد: تاریخ کوچ به صورت رسمی 10 اردیبهشت مشخص شد اما برای  جلوگیری از کوچ باید منابع طبیعی جلوگیری کند.

آذرفر در پاسخ به این سوال که منابع طبیعی گفتند کوچ 5 روز جلوتر انجام شد گفت: بله با توجه به شرایط 5 روز جلو افتاد ولی تاریخ رسمی 10 اردیبهشت بود.

آذرفر افزود: منابع طبیعی موظف است که از ورود دام به مراتع و کوچ زود هنگام جلوگیری کند.

مدیرکل امور عشایر استان تصریح کرد: مسیر کوچ دام مشخص است مگر ما مسیر را مشخص می کنیم؟!کسی که می خواهد از یک منطقه وارد منطقه دیگر شود مسیرش مشخص است.

فرماندار شهرستان دنا نیز در خصوص کوچ عشایر با اشاره به اینکه هفته گذشته از محل کوچ عشایر بازدید داشتیم،  گفت: معمولا کوچ عشایر به شکل پیاده روی ممنوع است یعنی باید از ورودی و خروجی استان  انجام شود، متاسفانه در مسیرشان از نظر بهداشتی به چشمه میشی آسیب می رسانند.

افزود:  ما به نیروی انتظامی نیز اعلام کردیم که باید سریع تر خارج شوند که سرچشمه های مردم دچار آسیب نشود، چندین بار نیز اعلام کردیم که کوچ باید با خودرو و کامیون انجام شود و ورودی استان جلوی آن ها گرفته شود که پیاده روی نباشد. وی ادامه داد: به امور عشایر می گوییم چرا جلوگیری نمی کنید می گویند ما فقط خدمات می دهیم و نمی توانیم کار دیگری انجام دهیم، باید در ورودی استان جلوی آن ها گرفته شود.  

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: منابع طبیعی امور عشایر کوچ عشایر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۵۴۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۶ روستای هدف گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد

به گزارش خبرنگار مهر، سعید طالبی پور ظهر دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: کهگیلویه و بویراحمد با توجه به شرایط آب و هوای بسیار خوب و تنوع زیستی و اقلیمی مقصد مناسبی برای گردشگران است

وی بیان داشت: بوم گردی در سال‌های اخیر مورد استقبال قرار گرفته و این استان نیز دارای مناطق مختلف و اقامتگاه‌های بوم گردی متنوعی است.

طالبی پور اظهار داشت: در مناطق گرمسیری و سردسیری استان جاذبه‌های گردشگری بسیاری وجود دارد که از مهمترین آنها، آبشار یاسوج، آبشار یاسوج، آبشار کمردوغ، جاذبه‌های گردشگری شهر سی سخت مانند کوه‌گل، چشمه میشی، غار ده‌شیخ، بافت تاریخی دهدشت، چشمه بلقیس چرام، دست نوشته‌های تنگ سولک بهمئی و شلال‌دون باشت است.

وی امام زادگان تاریخی همچون امامزادگان سید محمد کهگیلویه، امام زاده علی (ع) چرام و بی بی حکیمه گچساران را از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری مذهبی استان عنوان کرد.

طالبی پور اظهار داشت: کهگیلویه و بویراحمد، ۳۲۰ جاذبه طبیعی دارد که می‌توان با جذب بیشتر گردشگر، در این مناطق گردشگری، اشتغالزایی ایجاد و توسعه اقتصادی را میسر کرد.

کد خبر 6092075

دیگر خبرها

  • برگزاری جشن روز معلم در دانشگاه فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد
  • اجرای ۳۰۰ طرح ارتباطی در کهگیلویه و بویراحمد
  • ۱۶ روستای هدف گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد
  • آغاز کوچ عشایر به مناطق ییلاقی کهگیلویه و بویراحمد
  • اولین دستگاه رادیو تراپی وارد کهگیلویه و بویراحمد شد
  • تالیف و تدوین ۲۰۰ کتاب با موضوع ایثار و شهادت در کهگیلویه و بویراحمد
  • کوهنوردان کهگیلویه و بویراحمد بر فراز کوه خامی
  • کهگیلویه و بویراحمد نیازمند آمبولانس آفرود است
  • بهره برداری از سردرب دانشگاه یاسوج
  • آغاز ساخت پایگاه اورژانس در بویراحمد