Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرمهندسی نگهداری و تعمیرات و کارگاه های ساخت ذوب آهن اصفهان اعلام کرد: ساخت و نصب درب های فلکسیبل ککسازی ذوب آهن ، دستاورد بزرگی در بومی سازی بود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمد رضا یزدان پناه مدیرمهندسی نگهداری و تعمیرات و کارگاه های ساخت ذوب آهن اصفهان در گفتگوی ویژه خبری در سیمای اصفهان به تشریح فعالیت های این حوزه به ویژه ساخت دربهای فلکسیبل بخش تولیدات کک و مواد شیمیایی پرداخت .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به فعال بودن باتری های شماره یک و سه کک سازی ذوب آهن ، اظهار داشت : باتری شماره 3 کک سازی که درسال 1391 فعالیت خود را آغاز نمود، پس از گذشت چند سال از بهره برداری ، بامشکل دفرمگی ، پیچیدگی ونشتی گاز از ناحیه درب ها مواجه گردید. طبیعتا جایگزینی درب ها با تکنولوژی روز دنیا یعنی درب های فلکسیبل، مستلزم خروج میزان قابل توجهی ارز از کشور و صرف هزینه بالای هفت و نیم میلیون دلار بود .ضمن اینکه بواسطه تحریم های ظالمانه انجام این امر در کوتاه مدت نیز میسر نبود.

یزدان پناه گفت : مدیریت عالی کارخانه در یک تصمیم واقدام جسورانه ، ساخت این درب ها را در داخل شرکت رقم زد . در ابتدا دفتر فنی بخش تولیدات کک ومواد شیمیایی ، طی 5 ماه کار شبانه روزی وبا صرف 4 هزار نفر ساعت نیروی کارشناسی و تهیه 250 شیت نقشه به روش مهندسی معکوس مراحل طراحی وتهیه نقشه های مورد نیاز را به اتمام رساند . پس از آن مراحل ساخت این درب ها درمجموعه کارگاههای ساخت مدیریت مهندسی نت آغاز گردید . در این کارگاه ها ، کلیه مراحل ساخت از جمله ساخت مدل، فرم گیری ، ریخته گری ، برشکاری ، آهنگری ، جوشکاری ، اسکلت فلزی ، ماشین کاری ، عملیات حرارتی و مونتاژ انجام گردید .

مدیر مهندسی نت ذوب آهن گفت : در ساخت این درب ها ، تمامی مراحل پروسه های تولید به طور کامل در کارگاه های ساخت ذوب آهن انجام شد و خوشبختانه موفق شدیم از اواخر سال 97 که مراحل طراحی به پایان رسید تا مهرماه سال 99 ، جمعا تعداد 168 عدد درب را ساخته وجهت مراحل نسوزچینی ونصب ،تحویل بهره بردار محترم نماییم .

وی افزود : شاید بسیاری از هموطنان عزیزمان تصورشان از درب ، یک قطعه ساده باشد، اما باید اشاره نمود که درب های فلکسیبل از پیچیدگی بسیار زیادی در ساخت برخوردار هستند . درب های سمت ماشین باتری کک سازی ، از تعداد 1300 عدد قطعه با تنوع 230 نوع قطعه تشکیل شده است . ریخته گری این قطعه بسیار مشکل و جنس این قطعه ، چدن گرافیت فشرده (کامپکت) است . طول درب های فلکسیبل 7 متر می باشد و با توجه به اینکه نسبت ضخامت قطعه به ارتفاع بسیار کم هست ، در طی فرآیند ریخته گری همواره نگرانی از بابت خطر ترک خوردگی و پیچیدگی و عدم رسیدن ذوب به نقاط مختلف قطعه وجود داشت .که خوشبختانه با دانش فنی کم نظیر پرسنل کارگاه ریخته گری ومدلسازی که در کشور زبانزد همگان می باشد، خوشبختانه هر 168 درب فلکسیبل با کیفیت بالا ساخته شد و توانستیم به جمع چند کشور معدود دنیا که سازنده این درب ها هستند بپیوندیم .

یزدان پناه با بیان اینکه هزینه ساخت این درب ها در داخل کشور و بر اساس محاسبات واحد فنی اقتصادی مدیریت مهندسی نت ،حدود یک چهارم قیمت خرید از خارج ارزیابی شده است ، گفت : مهمترین مشکل قبل از نصب این درب ها ، نشت گاز کک بود که آلودگی زیست محیطی برای همکاران شاغل در ناحیه باتری ها و نیز ساکنین محترم شهرهای همجوار به همراه داشت . خوشبختانه نشتی این گاز ها به طور کامل مرتفع شد و این گاز مجدداً در پروسه تولید استفاده می شود. ضمن اینکه اجرای پروژه فوق، تنظیم مناسب تر دمای باتری وکاهش زمان پخت کک وبازیافت مواد اولیه در چرخه تولید را نیز بهمراه داشت. طبیعتا مشکل درب های طرح قدیم نیز که نیاز به حضور مستمر اپراتور جهت تنظیم درب ها را داشت مرتفع گردیده واز ویژگی ارزشمند دربهای فلکسیبل ( رگلاژ وتنظیم مستمر بدون نیاز به حضور اپراتور) بهره لازم گرفته شد.

وی افزود : یکی از ویژگی های خاص و متمایز ذوب آهن اصفهان در مقایسه با صنایع فولادی دگر در کشور ، قابلیت استفاده کامل از گازهای فرآیندی است که در سیکل تولید ایجاد می گردد که این ویژگی ارزشمند در سایر صنایع وجود ندارد . به بیان دیگر در ذوب آهن اصفهان گازهای حاصل از فرآیند تولید در بخش های کوره بلند و کک سازی ، مجدداً و به صورت کامل در سایر بخشها(کوره های نورد و نیروگاه ها) وبعنوان سوخت مکمل بهمراه گاز طبیعی مورد استفاده قرار می گیرد که علاوه بر ذخیره انرژی ، مصرف گاز طبیعی را به میزان قابل توجهی کاهش خواهد داد.

مدیر مهندسی نت ذوب آهن با اشاره به اینکه رضایتمندی ساکنین محترم شهرهای همجوار همواره از اهمیت ویژه های برای مجموعه ذوب آهن برخوردار بوده است، اضافه نمود که اجرای پروژه مزبور وتعویض کلیه درب های طرح قدیم وجایگزینی با درب های فلکسیبل، رضایتمندی ساکنین محترم شهرهای اطراف را به همراه داشته است ، گفت : یکی از موارد مهم که همواره مورد تاکید مدیریت محترم عامل قرار می گرفت، ساخت درب های فکسیبل در حداقل زمان ممکن بود. لذا کارگاه های ساخت ذوب آهن اصفهان ، از زمان شروع ساخت درب های فلکسیبل ، حتی یک روز ساخت این قطعه را متوقف نکردند و بصورت شبانه روزی و کار در ایام تعطیل ،ساخت این درب ها را مطابق با گراف زمانبندی پیش بینی شده دنبال نمودند.

وی افزود : 74 عدد درب سمت کک که در مجاورت بیشتری با شهرهای اطراف بودند در مرحله اول تعویض شدند و در مرحله دوم تعداد 74 عدد درب سمت ماشین هم تعویض گردید و تعداد 20 عدد درب هم به عنوان رزرو ساخته شد . 

وی در ادامه پخش زنده تلویزیونی اخبار ساعت 20 به ویژگی های منحصر به فرد مدیریت مهندسی نگهداری و تعمیرات و کارگاه های ساخت ذوب آهن اصفهان پرداخت و گفت : این مدیریت متشکل از سه معاونت تعمیرات ، ساخت و بازرسی فنی است . معاونت تعمیرات ، عهده دار تعمیرات شبانه روزی ، تعمیرات اضطراری ، تعمیرات اساسی وهمینطور متولی اجرای کلیه پروژه های حوزه معاونت بهره برداری می باشد .

مدیر مهندسی نت ذوب آهن گفت : در سال 1399 مجموعاً 1700 تعمیرات جاری یا شبانه روزی ، 85 مورد تعمیرات اساسی و 52 پروژه کلان در سطح حوزه بهره برداری انجام شد . این مجتمع عظیم صنعتی خوشبختانه در اجرای کلیه تعمیرات مورد نیاز کارخانه ، بطور صد در صد خودکفا شده است و اجرای هر گونه تعمیرات وبازسازی در سطح کارخانه بومی سازی شده است که طبیعتا دستیابی به این افتخار بزرگ، برازنده مجموعه بزرگ ذوب آهن اصفهان با قدمت بیش از نیم قرن است .

وی از مجموعه کارگاههای معاونت ساخت این مدیریت بعنوان کارخانجات ساخت که امکانات کم نظیری را در سطح کشور دارند، یاد نمود وافزود : این معاونت عهده دار ساخت و تعمیر کلیه تجهیزات و قطعات مکانیکی می باشد و همچنین طراحی ، تکنولوژی ،برنامه ریزی و کنترل کیفی قطعات کارخانه را انجام می دهد . همچنین این معاونت ، عهده دار نظارت بر کنترل کیفی ساخت قطعات مورد نیاز ذوب آهن در کلیه شرکت ها و کارخانجات طرف قرارداد در سطح کشور را برعهده دارد . ایشان افزود طی سال 1399 در مجموعه کارگاه های ساخت، رکورد ساخت 370 هزار قطعه در طول سال را ثبت کردیم .

وی تنوع بسیار بالای ماتریال و استفاده از قریب به 530 نوع ماتریال مختلف در کارگاه اسکلت فلزی وآهنگری واز طرف دیگر تنوع وزنی قطعات در این کارگاه از 200 گرم تا 150000 کیلوگرم و یا وجود دستگاههای منحصر به فرد در کشور در کارگاه ماشینکاری وعملیات حرارتی نظیر کاروسل بزرگ با قطر کاری 8 متر وارتفاع 5 متر و وزن قطعه 140 تن وتنوع بیش از 950 نوع ابزار در این کارگاه ونیز توانمندی تعمیر انواع مکانیزمهای سنگین در کارگاه تعمیر تجهیزات سنگین را از ویژگیهای ارزشمند این مجموعه توصیف نمود.

یزدان پناه اظهار داشت : در معاونت بازرسی فنی ، کلیه تجهیزات مکانیکی ، نوار نقاله ها ، جرثقیل ها ، آسانسورها ، مکانیزم های روانکاری ،پایش وضعیت مکانیزمهای دوار یا CM ، تست های غیر مخرب در سطح کارخانه مورد بازرسی فنی همکاران این واحد قرارمی گیرد .

مدیر مهندسی نت ذوب آهن گفت : در این شرکت برخلاف رویه رایج در بسیاری از صنایع کشور ،قریب به 90 درصد تجهیزات و قطعات مورد نیاز در داخل کارخانه ودر کارگاههای ساخت تولید میشود . در این راستا باید گفت ، در کارگاه مدل سازی ذوب آهن ، که اولین کارگاه متمرکز مدل سازی در کشور می باشد ، تا به امروز تعداد 18 هزار مجموعه مدل ساخته شده است و انبار مدل های ما در ذوب آهن به عنوان شهر مدل ها شناخته می شود. در کارگاه ریخته گری ، قابلیت ریخته گری برای بیش از 150 مارک متنوع وجود دارد که هیچ کارگاه وکارخانه ای در ایران این وسعت عملکرد را ندارد. 

وی افزود : در کارگاه های ساخت علاوه بر 16 قسمت داخلی ، به 24 شرکت و کارخانه داخل کشور نیز خدمات ارائه می شود. یعنی علاوه بر تامین نیازهای کارخانه ذوب آهن ، در شرایط ظرفیت خای تجهیزات وکارگاهها، توانمندی رفع نیازهای تجهیزاتی سایر صنایع کشور نیز وجود دارد.

یزدان پناه در دقایق پایانی مصاحبه به عملیات ریومپینگ وبازسازی ونوسازی واحد های اصلی کارخانه ذوب آهن و دستاوردهای حاصل شده در این زمینه نیز پرداخت و گفت : در ابتدای سال 1398 ریومپینگ ایستگاه ریخته گری شماره 7 با استفاده از توان داخلی و توسط نیروهای مهندسی نت وبخش فولادسازی صورت پذیرفت که طی آن بجز تجهیزات زیربنایی ایستگاه عمده تجهیزات مکانیکی، انرژیتیک، ساختمانی، برقی واتوماسیونی تحت عملیات بازسازی وبروزرسانی ومدرنیزاسیون قرار گرفت .

همچنین در سال گذشته بازسازی کامل کوره بلند شماره یک به اتمام رسید وطی بازسازی کوره بلند شماره یک صرفا برای پروژه واگن توزین احجام اجرایی توسط مدیریت مهندسی نت مشتمل بر تهیه تعداد 2000 شیت نقشه ،1100 تن عملیات دمونتاژ ومونتاژ تجهیزات جدید بود. بر این اساس مدیریت عالی ذوب آهن اصفهان با تجربیات کسب شده طی پروژه های مختلف واز جمله انجام موفقیت آمیز احداث ایستگاه ریخته گری شماره 5 وریومپینگ ایستگاه ریخته گری شماره 7 وبازسازی ونوسازی کوره بلند شماره یک واحداث کوره بلند شماره 3 و.... اعلام فرموده اند که ذوب آهن اصفهان با بومی سازی فعالیتهای مربوط به احداث وبازسازی واحدهای موجود وبومی سازی نمودن آنها، توانایی کامل ساخت ایستگاههای ریخته گری و کوره بلند را دارا می باشد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: درب های فلکسیبل کوره بلند شماره ساخت این درب ها مدیریت مهندسی سازی ذوب آهن شبانه روزی یزدان پناه بومی سازی مورد نیاز کارگاه ها ریخته گری شماره یک عدد درب کک سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۵۴۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موتور شش سیلندر بنزینی ایران‌ساخت رونمایی شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین رونمایی از اولین موتور شش سیلندر ایران ساخت با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس‌جمهور و در پژوهشگاه شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.  

روح الله دهقانی، معاون علمی، فد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، در این مراسم،  با اشاره به توانمندی دانش‌بنیان‌ها در طراحی، تولید و بهینه‌سازی قوای محرکه گفت: قوای محرکه در حجم بالا با سوخت بنزین، یکی از انواع قوای محرکه است که در بسیاری از انواع خودروها، متناسب با نیاز صنایع راهبردی کشور کاربرد دارد.

وی افزود: این یک نیاز کاملاً راهبردی است که کشور اهمیت آن را دریافته و شرکت‌های مختلف در مسیر بومی سازی و تولید آن گام برداشته‌اد.

دهقانی ادامه داد: یک شرکت دانش‌بنیان توانمند کشور، متشکل از چندین متخصص و عضو هیئت علمی برترین دانشگاه‌های ایران و سارسر جهان در مسیر بومی سازی این موتور گام برداشته و امروز به موفقیتی چشمگیر دست یافته‌اند.

وی ابراز امیدواری کرد و گفت: بالغ بر ۴۰ نفر از برجسته‌ترین دانشگاهیان مطرح در عرصه ملی و بین‌المللی، تشکیل شد و با طرح‌ریزی یک برنامه عمیق چهار ساله در مسیر اکتساب فناوری‌های یکی از شناخته‌شده‌ترین و پرکاربردترین موتور‌های شش سیلندر گام گذاشتند و به لطف خدا امروز موفق شدند که نمونه بومی‌سازی شده این موتور را با کیفیتی بالا و منطبق با روزآمدترین استانداردها، طراحی، تولید و آزمون کنند.  

دهقانی مهم‌ترین دستاورد شرکت‌های دانش‌بنیان را اثبات توانمندی کشور در توسعه فناوری ساخت انواع قوای محرکه متناسب با نیاز کشور و نیز امکان توسعه و بهینه‌سازی آن‎ها دانست و افزود: امروز توانمندی تولید موتور شش سیلندر بنزینی خورجینی با حجم ۴۰۰۰ سی‌سی که موتوری راهبردی بوده و دارای کاربری‌های متنوع صنعتی، تفریحی و نظامی است، در این مجموعه دانش‌بنیان به اثبات رسیده است. 

وی ادامه داد: امیدوارم این جریان قوی که در این شرکت و سایر شرکت‌های دانش‌بنیان به راه افتاده، با قوت ادامه پیدا کند و به زودی تولید انبوه و استفاده از این تولیدات را در کاربری‌های خاص خود نظاره‌گر باشیم.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به این‌که فناوری‌های موتور، جزء کلیدی‌ترین دانش فنی و تولید محصولات فناورانه حوزه حمل و نقل و به طور خاص ساخت انواع قوای محرکه، اشاره کرد و ادامه داد: معاونت علمی به عنوان پشتوانه اصلی این شرکت، سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه را بر عهده گرفته و در دیگر حمایت‌ها که از جنس دانشی است مانند دسترسی به فناوری‌های خاص دنیا، همراه این مجموعه دانش‌بنیان بوده است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور گفت: به طور میانگین نیاز بخش دفاعی کشور به این قوای محرکه حدود  ۱۰ هزار خودرو است و با در نظر گرفتن نیاز سایر حوزه‌ها این ظرفیت به ۳۰ هزار عدد نیز می‌رسد و پژوهشگاه شهید رضایی با ورود به توسعه دانش فنی بومی قوای محرکه، مطالعه و کار بر روی خودرو‌های تاکتیکی و آفرود را آغاز کرد.

دهقانی درباره این پروژه تازه افتتاح شده، توضیح داد: در این پروژه، ضمن الگوبرداری از بیش از ۱۳۰ موتور بنزینی، دستاورد ۱۳ سازنده نامی موتور در سطح جهانی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت و در نهایت موتور مبنای ۴هزار سی‌سی شش سیلندر، برای بومی سازی انتخاب و پس از یک کار تحقیقاتی و فناورانه  چهار ساله، نخستین نمونه از این موتور با رویکرد اثبات توانمندی تولید داخل طراحی و ساخته شد.

وی افزود: متخصصان در این پروژه موفق شدند به ۴۵ درصد دانش فنی بومی ساخت موتور دست پیدا کنند و ۱۰ بخش اصلی موتور با موفقیت کامل مهندسی معکوس شد.

دهقانی به اقدامات انجام‌شده توسط این تیم تحقیقاتی اشاره کرد و گفت: از اقدامات صورت گرفته توسط تیم تحقیقاتی و فناور پروژه موتور شش سیلندر بنزینی خورجینی می‌توان به طراحی و ساخت قطعات با دقت ۹ میکرون، شبیه سازی، طراحی سیستم راهگاهی و قالب‌های بلوک چدنی، طراحی ساخت محور بلوک موتور، ساخت بلوک آلومینیومی موتور خورجینی برای اولین بار در کشور از جمله این اقدامات است.

وی در همین راستا ادامه داد: ساخت میل لنگ موتور خورجینی با استحکام تسلیم ۸۰۰ مگاپاسکال، ساخت میل بادامک موتور خورجینی و ساخت شاتون موتور خورجینی با یکی از بهترین انواع مواد اولیه و مبتنی بر دانش روزآمد متالورژی نیز از جمله دیگر اقدامات این تیم است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «پایتخت ۷» با بازیگران بومی ساخته می‌شود
  • زمین‌های بی‌آب و علف البرز هم از شر ویلاسازی مصون نیست!
  • موتور ۶ سیلندر بنزینی بومی چه ویژگی دارد؟
  • آماده‌سازی نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری برق در تابستان
  • مدیرعامل تعمیرات نیروگاهی ایران:تلاش بی وقفه متخصصان منجر به ساخت ۱۶ هزار قطعه نیروگاهی و جلوگیری از خروج ۸۰ ملییون دلار ارز از کشور شده است
  • آماده‌سازی تمامی نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری در تابستان/ تعمیرات نیروگاه‌ها تا نیمه اردیبهشت پایان خواهد یافت
  • بومی‌سازی دستگاه مورد نیاز گلخانه‌های صنعتی
  • گام بلند مناطق نفت‌خیز جنوب در بومی‌سازی تجهیزات
  • موتور شش سیلندر بنزینی ایران‌ساخت رونمایی شد
  • رونمایی از نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت