Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایرنا، دور سوم گفت‌وگوهای برجامی بین اعضای کمیسیون مشترک برجام روز سه‌شنبه هفتم اردیبهشت در پایتخت اتریش آغاز شد؛ نشستی یک روزه که همانند قبل «سیدعباس‌عراقچی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه هدایت هیات نمایندگی ایران را برعهده داشت. وی در آن روز ضمن گفت وگو با مقامات ۱+۴ با «انریکه مورا» مدیر سیاسی اقدام خارجی اتحادیه اروپا هم دیداری جداگانه‌ داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزودن بر آن، هیات‌های روسیه، ایران و چین نیز در حاشیه اجلاس با یکدیگر دیدار و در ارتباط با موضوعات مرتبط گفت وگو کردند.

عراقچی پس از پایان نشست کمیسیون مشترک برجام گفت: «ما هنوز چالش‌ها و جزییات سختی در پیش داریم و برای آن‌ها راه‌حلی نیافته‌ایم». او با اشاره به این که «همه هیات‌ها در تلاش برای ارایه این راه‌حل‌ها هستند»، افزود: در مجموع، روند پیش‌ رو در مسیر درستی قرار دارد اما هم چالش و هم جزییات سختی داریم. لازم است در مورد کلمه به کلمه و عبارت به عبارت آن‌ها، به توافق برسیم.

در این دور از مذاکرات، علاوه بر تصمیم به تسریع روند گفت‌وگوها، توافق شد فعالیت گروه‌های کارشناسی در دو حوزه لغو تحریم‌ها و موضوعات هسته‌ای، به صورت فشرده و سریع ادامه یابد. همچنین تصمیم گرفته شد که با هدف گفت‌وگو در خصوص ترتیبات عملی مورد نیاز برای اجرایی شدن لغو تحریم‌ها و سپس بازگشت آمریکا به برجام، یک گروه کارشناسی سوم با نام «گروه کارشناسی ترتیبات اجرایی»، تشکیل شود.

بنابراین برای احیای برجام و هموار کردن بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای سه کارگروه راه‌اندازی شده تا کارشناسان کشورهای ذیربط در این کارگروه‌ها با یکدیگر گفت‌وگو می‌کنند؛ کارگروه نخست ناظر بر تعهدات برجامی ایران است. وظیفه کارگروه دوم رفع تحریم‌ها و بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای است. اکنون با هدف هماهنگی در اجرای مصوبات و نتایج کار این دو کارگروه، گروه سومی نیز تشکیل شده و گفته می‌شود که مشکل و گره اصلی در حال حاضر ناشی از تفاوت دیدگاه‌ها درباره رفع تحریم‌ها است.

مانع اصلی دستیابی به توافق، تحریم های ناسازگار یا بی ارتباط با برجام است که در دولت ترامپ تشدید شد. وی سعی کرد تحریم های جدید را ذیل عنوان های غیرهسته ای از قبیل حقوق بشری و تروریستی بگنجاند تا لغو آنها به سادگی امکانپذیر نباشد. اینک جمهوری اسلامی خواستار رفع کامل تحریم‌ها است اما مقامات دولت جدید آمریکا بر این باورند که برخی از تحریم‌های وضع شده از سوی ترامپ ارتباطی به توافق هسته‌ای نداشته و الزامی برای لغو آن‌ها در شرایط کنونی وجود ندارد.

بنابراین مشکل در شمار و نوع تحریم هایی است که طرف آمریکایی باید لغو کند وگرنه بنابر اعلام برخی رسانه‌های آمریکایی، در اینکه تحریم ها باید برداشته شوند، تردیدی وجود ندارد. به تازگی چند منبع آگاه به خبرگزاری «آسوشیتدپرس» گفته‌اند که ایران خواستار لغو همه تحریم‌هاست و مقام‌های آمریکایی در حال وارسی امکاناتی هستند که بتوان آن‌ها را جهت حیات بخشیدن مجدد به برجام به ایران ارایه داد.

منابع مذکور از اینکه کدام تحریم‌ها احتمالا برداشته خواهند شد سخنی به میان نیاورده اما اعلام کرده‌اند که آمریکا احتمالا برخی تحریم‌ها که مانع دسترسی جمهوری اسلامی به منافع ناشی از برجام شده را لغو می‌کند. این تحریم‌ها می‌تواند شامل منع دسترسی ایران به سیستم مالی بین‌المللی و معامله بر مبنای دلار باشد.

از طرفی «مارک دوبوویتز» رییس «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها»، گفته است: دولت بایدن در نظر دارد ده‌ها میلیارد دلار به حکومت ایران بدهد، حتی اگر لازم باشد تحریم‌های اشخاص کلیدی در حمایت از تروریسم و توسعه برنامه موشک بالستیک جمهوری اسلامی را بردارد. دولت بایدن همچنین در نظر دارد به حکومت ایران اجازه دسترسی غیرمستقیم به سیستم مالی آمریکا را بدهد، تا شرکت‌های بین‌المللی از این طریق بتوانند تراکنش‌های خود را با ایران انجام دهند.

با درک چنین موضوعی بود که حجت الاسلام «حسن روحانی» رییس جمهوری چندی پیش با ابراز امیدواری از شرایط فعلی مذاکرات هسته ای وین و با بیان اینکه «مذاکرات برجام در وین ۶۰ تا ۷۰ درصد پیشرفت داشته»، گفت: آمریکا علی الظاهر در این مرحله جدی هستند و می گویند ما تحریم ها را برمی داریم.

حال با جدی شدن موضوع لغو تحریم ها، نمایندگان جمهوری‌خواه کنگره به تکاپو افتاده اند تا با تصویب قانونی جدید مواضع ترامپ را در مورد ایران را تقویت کنند. از این رو کمیته پژوهش جمهوریخواهان از ارایه طرحی برای سخت‌تر کردن لغو تحریم‌های ایران و جلوگیری از بازگشت ایالات متحده به برجام خبر داده‌ است؛ طرحی که بانی و تدوین گر آن «مایک پمپئو» وزیر خارجه ترامپ است اما از نگاه ناظران با توجه به حضور اکثریت دموکرات در کنگره، تصویب آن دور از ذهن به نظر می رسد.

از طرفی با نزدیک شدن به توافق و لغو تحریم ها، شاهد افزایش سفرهای دیپلماتیک از و به آمریکا هستیم. روز سه شنبه همزمان با برگزاری دور سوم مذاکرات، گزارش شد که یک هیات بلندپایه صهیونیستی به سرپرستی «یوسی کوهن» رییس موساد و «مئیر بن شبت» مشاور امنیت رژیم صهیونیستی برای اعتراض به تلاش آمریکا برای بازگشت آمریکا به برجام، عازم واشنگتن شده اند. پیش از این سفر اما کاخ سفید آب پاکی را روی دستان آنان ریخته و تاکید کرده بود که سفر مقامات تل آویو به واشنگتن، نظر دولت بایدن را در مورد احیای برجام عوض نخواهد کرد.

اینک خبرگزاری «رویترز» از سفر دیپلماتیک جدیدی پرده برداشته و با استناد به اطلاعات یک منبع مطلع از سفر یک هیات عالیرتبه آمریکایی به خاورمیانه در هفته آینده خبر داده است. هرچند جزییات برنامه سفر این هیات به خاورمیانه اعلام نشده اما به نوشته تارنمای مذکور، احتمالا چهار کشور عربستان، امارات، مصر و اردن از جمله مقصدهای این سفر باشند؛ سفری که ماموریت اصلی آن کاهش نگرانی‌های مربوط به بازگشت واشنگتن به برجام است.

کد خبر 598219 برچسب‌ها سيد عباس عراقچي نشست کمیسیون برجام تحریم خاورمیانه

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سيد عباس عراقچي نشست کمیسیون برجام تحریم خاورمیانه بازگشت آمریکا لغو تحریم ها گفت وگو هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۵۵۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحرکات آمریکا در نیجر از بیم حضور روسیه در ساحل

یک مقام امنیتی نیجر روز جمعه گفت نظامیان آمریکایی در پی استقرار نیروهای روس در پایگاهی که نیروهای ایالات متحده در آن قرار دارند، آمادگی رزمی خود را افزایش داده‌اند.

به گزارش ایسنا، یک مقام آمریکایی روز پنج‌شنبه گفت که نیروهای روسیه در نیجر در پایگاه نظامیان آمریکا مستقر شده‌اند؛ اما تقسیم نیروها به نحوی است که آن‌ها به سربازان آمریکا دسترسی ندارند.

این مقام آمریکایی گفت: «روس‌ها در مجموعه‌ای مجزا مستقر هستند و به نیروها و تجهیزات آمریکایی دسترسی ندارند. ما به نظارت بر این وضعیت ادامه داده و تمامی اقدامات لازم و پیشگیرانه را برای تضمین امنیت نیروها، تجهیزات و تاسیسات آمریکایی به کار می‌گیریم.»

یک مقام نیجر در این رابطه گفت که نیروهای آمریکایی در پی استقرار نیروهای روس در این پایگاه آمادگی رزم خود را افزایش داده‌اند.

وی عنوان کرد که نیروهای آمریکایی با کلاه‌خود و جلیقه ضدگلوله در پایگاه حرکت می‌کنند و به شدت نگران هستند.

در دوازدهم آوریل اعلام شد متخصصین نظامی روسیه به نیجر رفتند تا در مبارزه با تروریسم به نیروهای نظامی این کشور تعلیم دهند.  

پس از کودتا در این کشور واقع در منطقه ساحل آفریقا، حاکمان جدید آن به‌سرعت گام‌هایی برای قطع روابط نظامی با کشورهای غربی، به‌ویژه فرانسه و آمریکا برداشته و به روسیه نزدیک‌تر شده‌اند.

شورای نظامی حاکم بر نیجر حضور آمریکا را «غیرقانونی» اعلام کرد و عملیات‌های پنتاگون در این کشور را مورد انتقاد قرار داد.

فصل حضور نظامی آمریکا در نیجر به پایان رسیده است و نیروهای نظامی روسیه وارد نیجر شده‌اند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خانواده‌های سربازانی که در غزه می‌جنگند خواستار حمله نکردن به رفح شدند
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق
  • تحرکات آمریکا در نیجر از بیم حضور روسیه در ساحل
  • نگرانی آمریکا از حضور روسیه در نیجر
  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین جلوه حقوق بشر آمریکایی است
  • ایران هفت شخص و پنج نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی مرتبط با جنگ علیه فلسطینیان را تحریم کرد
  • اعلام تحریم های ایران علیه افراد و نهادهای آمریکایی و انگلیسی/  نامه ایران به شورای امنیت در رد اتهامات اسرائیل/ حمله آمریکا و انگلیس به شمال یمن/ اعلام برگزاری رزمایش نظامی آمریکا و پاکستان
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی آمریکایی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه