Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-08@19:18:51 GMT

با گذشت يک سال، ماهواره «نور» همچنان مي‌تابد

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۵۵۴۴۱

با گذشت يک سال، ماهواره «نور» همچنان مي‌تابد

خبرگزاری آریا- همزمان با نخستین سالگرد پرتاب ماهواره نور، فرماندهی فضایی نیروی هوافضای سپاه از فعال بودن این ماهواره پس از گذشت یک سال از پرتاب آن خبر داد.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از سپاه نیوز، سوم اردیبهشت ماه سال 1399 نخستین ماهواره چند منظوره جمهوری اسلامی ایران با نام " نور" توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از کویر مرکزی ایران پرتاب و در مدار 425 کیلومتری زمین قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تحقق این مهم که در زمره فناوری‌های برتر جهانی قرار دارد آن هم در شرایط تحریم‌های سخت و ظالمانه دشمنان، با تکیه بر دانش بومی و توانمندی داخلی در ساخت و آماده سازی تمامی اجزای فناوری‌های؛ به زعم صاحب نظران و کارشناسان این حوزه دستاوردی بزرگ و تحولی نوین در عرصه فضایی ایران اسلامی را رقم زد و ابعاد نوین قدرت دفاعی ایران را به نمایش گذاشت.
همزمان با اولین سالگرد این اتفاق غرورآفرین ملی، فرماندهی فضایی نیروی هوافضای سپاه از فعال بودن ماهواره نور پس از گذشت یک سال از پرتاب آن خبر داد و اعلام کرد: داده‌های جمع آوری شده توسط این ماهواره چندمنظوره به صورت روزانه توسط ایستگاه‌های زمینی دریافت می‌شود.
بنابر اعلام فرماندهی فضایی نیروی هوافضای سپاه ماهواره نور که توسط ماهواره بر قاصد به فضا پرتاب شد، طی یک سال گذشته 6 هزار بار به دور کره زمین چرخیده و ارتفاع مداری آن در حال حاضر 410 کیلومتر است.
جمعه دهم اردیبهشت ماه اولین سالگرد شروع به کار و آغاز ماموریت ماهواره نور است؛ به همین مناسبت سیگنال بیکن ماهواره نور در روز‌های پنجشنبه و جمعه (9 و 10 اردیبهشت ماه) روشن شده و در سراسر کره زمین قابل دریافت خواهد بود.
پیش‌بینی می‌شود عمر مداری این ماهواره که ابعاد جدیدی از توانمندی و قدرت دفاعی جمهوری اسلامی را ارتقا بخشید یک سال دیگر هم ادامه داشته باشد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: ماهواره نور ماهواره نور یک سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۵۵۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در ایران؛ قطعه‌ای زیبا از هسته یک سیاره را ببینید | تصویر

 مسعود کیانی، پژوهشگر و محقق زمین شناسی و مدیر موسسه گوهرشناسی و شهاب سنگ شناسی واحد فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه خوارزمی، درباره نتیجه یک آزمایش بر روی نمونه شهاب سنگی گفت: شهاب سنگ قطعاتی از اجسام فضایی مانند سیارات، سیارک ها و ستاره های دنباله دار هستند که در فضا سرگردان بوده و روی یک سیاره یا سیارک فرود می آیند. این سنگ ها دارای انواع مختلفی بوده که در چهار نیم میلیارد سال قبل شکل گرفته است و بدون هیچ تغییر شیمیایی قابل توجه ای در فضا در حال حرکت هستند که به آنها شهاب واره می گویند. هنگامی که این سنگ ها بر روی زمین سقوط می کنند به آنها شهاب سنگ گفته می شود.

براساس گزارش ایسنا، وی در ادامه به کشف جدید پژوهشگران اشاره کرد و گفت: اخیرا فردی از یکی روستاهای استان لرستان قطعه ای از یک نمونه سنگ فلزی که دارای چگالی بالا و جذب آهن ربای قوی بوده را به موسسه گوهرشناسی کیپا (کیانپارس) ارسال کرد. با توجه به مشکوک بودن این سنگ از نمونه ارسالی با استفاده از مقاطع میکروسکوپی و نمونه های شیمیایی آنالیز شده توسط میکروسکوپ الکترونی دانشگاه خوارزمی تهران این سنگ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

این محقق تصریح کرد: در این آزمایشات تخصصی و دقیق مشخص شد این نمونه با توجه به وجود بافت ویدمن اشتاتن(بافت مخصوص شهاب سنگ های آهنی) و درصد آهن و نیکل بالا یک قطعه شهاب سنگ آهنی است. در نمونه آزمایشی میزان خلوص آهن بالای نود درصد و مقدار نیکل حدود ۸ درصد است.

وی بیان کرد: طی مطالعات تکمیلی مشخص شد این شهاب سنگ مربوط به هسته یک سیاره یا سیارک بوده که طی برخوردهای فضایی بین اجرام فضایی متلاشی شده و قطعاتی از آن در فضا فاصله زیادی را طی کرده و سپس در سرزمین ایران فرود آمده است.

دیگر خبرها

  • پرتاب ۴ ماهواره با یک موشک به مدار زمین
  • کره شمالی ماه گذشته یک موتور موشک با سوخت مایع را آزمایش کرد
  • فضاپیمای پرسروصدای بوئینگ ناکام شد!
  • اعطای جایزه البرز به پدر ماهواره ایران و پدر پیوند کبد
  • رسانه آمریکایی: خریداران پهپادها و تجهیزات ایرانی به صف شدند
  • پایگاه آمریکایی: خریداران پهپادها و تجهیزات ایرانی به صف شدند
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم
  • کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در ایران؛ قطعه‌ای زیبا از هسته یک سیاره را ببینید | تصویر
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضای منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم