Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسعود عتیقی مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، از رسیدن اورانوس به مقارنه خبر داد و اظهار کرد: در ساعت ۱:٣٠ بامداد شنبه، ۱۱ اردیبهشت ماه، سیاره سبز آبی اورانوس در وضعیت مقارنه (Conjunction) قرار مى گیرد و در سوی دیگر خورشید نسبت به زمین خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران ادامه داد: در وضعیت مقارنه، یک جرم آسمانی طی شب‌های قبل و بعد از این تاریخ نیز در آسمان شبانگاهی حضور نداشته و قابل رصد نیست، چرا که در شعاع نور خورشید و تابش اطراف آن، در موقعیت نور روز قرار دارد.

عتیقی در ادامه گفت: اورانوس هفتمین سیاره نسبت به خورشید، از نظر تئوری با چشم قابل مشاهده و در بهترین حالت با قدر ۵.۶ است؛ هر چند در مرز بینایی قرار دارد، اما نیاکان ما آن را بعنوان سیاره شناسایی نکردند.

به گفته‌ این مقام مسئول، این سیاره توسط ویلیام هرشل اخترشناس انگلیسی در ۱۷۸۱میلادی کشف شد که از درون یک ابزار رصدی ممکن است به رنگ سبز مایل به آبی دیده شود. به ویژه در مواردی که همنشین اجرام معروفی مانند سیاره سرخ بهرام باشد، یافتن آن آسان است؛ ابتدا با دوچشمی یا تلسکوپ اورانوس را ببینید و سپس به راحتی با چشم غیرمسلح آن را به نظاره بنشینید.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران توضیح داد: اورانوس ۲۷ قمر دارد و دارای ۵ قمر بزرگ است: تیتانیا، اوبرون، آمبریل، آریل و میراندا؛ هنگامی که وویجر ۲ سال ۱۹۸۶ به اورانوس رسید، تصاویر آن نشان داد این ۵ قمر بزرگ از بخش‌های مساوی سنگ و یخ تشکیل شده اند؛ این تصاویر همچنین نشانه‌های فیزیکی فوران آب مایع از درون و یخ زدگی در سطح را نشان دادند که Cryovolcanism نام گذاری می‌شود و می‌تواند نشانگر اقیانوس زیر سطحی باشد.

عتیقی ادامه داد: این سیاره هر ۸۴ سال و ۷ روز یک بار به دور خورشید می‌گردد. همچنین هر ۱۰ ساعت و ۴۸ دقیقه یک دور به دور خودش می‌چرخد سیاره اورانوس نزدیک به ۵۰ هزار کیلومتر قطر دارد و در مدار خود به پهلو قرار گرفته است یعنی انحراف محوری آن چیزی حدود ۹۸ درجه است. سیاره اورانوس گازی بوده و دارای چندین حلقه است.

 بیشتر بخوانید

آغاز سال ۱۴۰۰ شمسی و همزمانی بهار و پائیز در جهان آخرین رخداد‌های نجومی فروردین ۱۴۰۰

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نجوم آماتوری سیاره زمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۵۶۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رصد عنکبوت در سیاره سرخ

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، مدارگرد مارس اکسپرس آژانس فضایی اروپا، عکس جدیدی را از ویژگی‌های کوچک و تاریک سیاره سرخ ثبت کرده که به عنکبوت‌ شباهت دارند. 

بررسی‌های صورت گرفته از تصاویر مذکور، این ویژگی‌ها را ‌مانند گروهی عنکبوت نشان می‌دهد که در منطقه‌ای از مریخ موسوم به اینکا سیتی (Inca City) واقع در نزدیکی قطب جنوب سیاره سرخ در حال حرکت هستند و اگرچه در روز زمین بارش‌های مداوم شکوفا شدن گل‌ها را در پی داشته اما، در سیاره سرخ شاهد لشگر عنکبوت‌ها هستیم.

این ویژگی‌های کوچک و تاریک از میان شکاف‌های سطح مریخ جوانه می‌زنند. دانشمندان می‌گویند، این پدیده زمانی ظاهر می‌شود که نور خورشید بهاری بر لایه‌های دی اکسید کربن که در زمستان تاریک مریخ رسوب کرده‌اند، می‌تابد.

 براساس بیانیه آژانس فضایی اروپا،  یخ دی‌اکسید کربن به نوبه خود در لایه زیرین سطح مریخ به گاز تبدیل می‌شود و درنهایت تجمع حاصل از آن به شکل یخ ضخیم درمی‌آید‌.

گاز آزادشده، غبار تیره را از زمین زیرین خود به سمت بالا می‌برد و در نهایت گرد و غبار را وادار می‌کند تا پیش از نشستن روی سطح، مانند آب فوران‌کرده از یک آبفشان، از لایه‌های بالایی یخ پرتاب شود. این امر، ساختارهای ترک‌خورده و عنکبوت‌مانند را در اندازه ۴۵ متر تا یک کیلومتر ایجاد می‌کند.

منطقه موسوم به اینکا که به طور رسمی با نام «آنگوستوس لابیرینتوس» (Angustus Labyrinthus) شناخته می‌شود، شبکه‌ای خطی و تقریباً هندسی از برآمدگی‌ها مانند آنچه که روی زمین است را به نمایش می‌گذارد و بخشی از یک ویژگی دایره‌ای به عرض تقریبی ۵۳ مایل (۸۶ کیلومتر) است.

مقامات سازمان فضایی اروپا در بیانیه‌ای گفتند: ما هنوز دقیقاً مطمئن نیستیم که منطقه اینکا چگونه شکل گرفته، ممکن است تپه‌های شنی در طول زمان به سنگ تبدیل شده باشند. شاید موادی مانند ماگما یا ماسه از میان صفحات شکسته سنگ مریخ به بیرون نفوذ کرده و این منطقه شکل گرفته است.

جدیدترین تصاویر از  این منطقه توسط دوربین استریو با وضوح بالا مدارگرد مارس‌اکسپرس در ۲۷ ماه فوریه حدود دوماه پیش هنگام فصل پاییز مریخ ثبت شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ
  • تصویری ترسناک از خورشید در آسمان چین؛ چه اتفاقی افتاده؟
  • داستان جذاب زندگی یک نوجوان در «جرئت و حقیقت»
  • (عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • بادبان خورشیدی ناسا در فضا باز شد
  • چگونه می‌شود خورشید زمین را روشن کند اما فضا تاریک باشد؟
  • سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است
  • ماه در وضعیت اوج خورشیدی قرار می‌گیرد
  • (ویدئو) خورشید قرمز رنگ در آسمان چین پدیدار شد