Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک اندیشکده آمریکایی به کاخ سفید هشدار داد که اقدامات رئیس‌جمهور آذربایجان شباهت بسیاری به اقدامات دیکتاتوری صدام حسین پیدا کرده است و واشنگتن باید نگران اوضاع باشد.

سرویس جنگ نرم مشرق - مؤسسه امریکن انترپرایز در مقاله‌ای به قلم مایکل روبین عضو ارشد این اندشکده آمریکایی نوشت: الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان آدم مغروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شبکه تلویزیونی دولتی آی‌تی‌وی آذربایجان روز ۱۲ آوریل ۲۰۲۱ برنامه یک ساعته‌ای درباره افتتاح یک موزه جدید در باکو در گرامیداشت پیروزی آذربایجان در جنگ چهل‌وچهار روزه ناگورنوـ قره‌باغ پخش کرد.

مخاطبان گرامی، محتوا و ادعاهای مطرح‌شده در این گزارش، صرفاً جهت تحلیل و بررسی رویکردها و دیدگاه‌های اندیشکده‌های غربی منتشر شده است و ادعاها و القائات احتمالی این مطالب هرگز مورد تأیید مشرق نیست.

علی‌اف که هیچگاه در ارتش خدمت نکرده و برخلاف همنوعانش حتی در جنگ اول ناگورنو ـ قره‌باغ نیز حضور نداشته است، قبل از سخنرانی در جمع نیروهای نظامی، با لباس نظامی مشغول قدم زدن بود و با تجهیزات به غنیمت گرفته‌شده از ارمنستان و مجسمه‌های مومی سربازان ارمنی خودنمایی می‌کرد. مهم‌ترین بخش موزه «پارک فتوحات» یک طاق ساخته‌شده از کلاهخود سربازان ارمنی است که در جنگ کشته یا اسیر شده‌اند. آنچه بر بی‌سلیقگی و بی‌مزگی چنین نمایشی می‌افزاید این است که آذربایجان همچنان ۲۶۰ نفر از اسرای جنگی و غیرنظامیان ربوده‌شده را بطور غیرقانونی در اختیار دارد و بعضی‌شان را شاید در اسارت کشته باشد.

شباهت موزه جنگ آذربایجان با بنای یادبود جنگ ایران و عراق

این اندیشکده می‌نویسد: علی‌اف اولین کسی نیست که چنین نمایشی را برپا می‌کند. کنعان مکیه فرزند یک معمار معروف و یکی از متفکران برجسته عراقی در اثر سال ۱۹۹۱ با عنوان «بنای یادبود» که مطالعه درباره هنر عمومی در یک جامعه خودکامه را شامل می‌شود، به شرح بنای «طاق نصرت» عراق پرداخته که نزد محلی‌ها با عنوان شمشیرهای قادسیه شناخته می‌شود. این بنای یادبود در سال ۱۹۸۵ سفارش داده شد و چهار سال بعد افتتاح شد. بنای مذکور بلندتر از طاق پیروزی پاریس است و متشکل است از دست‌هایی که از روی دست‌های صدام حسین قالب‌گیری شده‌اند و مشت‌هایی که شمشیرهای ساخته‌شده از سلاح‌های سربازان عراقی کشته‌شده در جنگ را به شکل کمان نگاه داشته‌اند.

پنج هزار کلاهخود متعلق به سربازان ایرانی که در میدان جنگ جمع‌آوری شده‌اند، تکمیل‌کننده این بنای یادبود هستند. سخنرانی صدام در مراسم آغاز ساخت این بنا تفاوت چندانی با سخنرانی علی‌اف نداشت. صدام روز ۲۲ آوریل ۱۹۸۵ اعلام کرد: «عراقی‌های شجاع افسانه‌ای‌ترین شاهکارها را در دفاع از سرزمین و اعتقادات مقدس خود رقم زدند. ما ترتیبی داده‌ایم تا عراقی‌ها از زیر پرچم در حال اهتزاز خود که حافظ آن شمشیرهای سربازان عراقی است، عبور کنند.» علی‌اف به نوبه خود روز دوشنبه در مراسم افتتاحیه موزه اعلام کرد: «هر کسی که از پارک فتوحات نظامی دیدن می‌کند، توان نظامی ما، قدرت اراده ما، و نحوه سخت و دشوار دستیابی به پیروزی را شاهد خواهد بود.»

شباهت‌های موجود میان صدام و علی‌اف

مایکل روبین در ادامه عنوان کرد: در رابطه با اسرای جنگی، در زمان کشف گورهای دسته‌جمعی اسرای جنگی که به دست صدام اسیر شده بودند، من افسر میز عراق در پنتاگون بودم. شباهت‌های موجود میان صدام و علی‌اف را به سختی می‌توان انکار کرد. صدام سال‌ها قبل از آنکه به یک دشمن قسم‌خورده بدل شود، وزارت امور خارجه آمریکا را مفتون خود ساخت و آنها به او به چشم یک چهره میانه‌رو عملگرا می‌نگریستند. برای مثال، در جلسه‌ای در ماه آوریل ۱۹۷۵، آلفرد آترتون دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک به هنری کیسینجر وزیر امور خارجه گفت: «صدام شخص فوق‌العاده‌ای است... او یک قدرت بسیار بی‌رحم و ــ همانگونه که اخیراً به وضوح مشاهده شد ــ عملگرا و باهوش است.» آمریکا ارزیابی یکسانی در خصوص علی‌اف دارد.

.

در ادامه این مقاله آمده است: در سال ۱۹۸۳، رونالد ریگان رئیس‌جمهور آمریکا دونالد رامسفلد که در آن زمان یکی از وزرای دفاع سابق به شمار می‌رفت را به عراق فرستاد تا با صدام دیدار کند. رامسفلد تحت تأثیر صدام قرار گرفت. او با یادآوری آن روزها گفته است: «به این اندیشیدم که از طریق افزایش تماس‌ها شاید بتوانیم عراقی‌ها را متقاعد سازیم تا به سمت آمریکا متمایل گردند و در نهایت رفتارشان را تغییر دهند.» لارنس ایگلبرگر معاون وزیر امور خارجه آمریکا خطاب به فرستاده صدام گفته بود که اقدام آمریکا در محکومیت تسلیحات شیمیایی را جدی نگیرند. پیشینه اخیر در رابطه با گروه مینسک نشان می‌دهد که مقامات آمریکا ظاهراً نگرانی‌ها در خصوص نقض توافقات بین‌المللی از طرف آذربایجان را کم‌اهمیت می‌شمارند.

در هر دو مورد، وزارت امور خارجه آمریکا مایل بود بدرفتاری با اقلیت‌ها را نادیده بگیرد. در پی انتشار گزارشات در خصوص استفاده صدام از سلاح‌های شیمیایی ضد کردهای عراقی، یک دیپلمات آمریکایی در این خصوص توضیح داد: «رویکردی که می‌خواهیم اتخاذ کنیم این است که ما خواهان روابط حسنه با شما هستیم، اما این قبیل موارد کار را بسیار دشوار می‌سازند.» در همین حال، در شرایطی که علی‌اف کشتار ارمنی‌ها را کذب می‌خواند، آمریکا سکوت اختیار کرده است.

ظرافت دیکتاتورمآبانه صدام و علی‌اف

نویسنده در بخش دیگری از مقاله خود نوشت: همچنین ظرافت دیکتاتورمآبانه مشابهی در خصوص صدام و علی‌اف مشاهده می‌شود. در ماه دسامبر ۱۹۸۵، مجله واشنگتن‌پست روایت حیرت‌آوری از ضیافت شامی به میزبانی نزار حمدون سفیر عراق در آمریکا ارائه داد که با هدف برقراری تماس با چهره‌های یهودی پرنفوذ آمریکایی و طرفدار اسرائیل برگزار شده بود. سفارت آذربایجان در واشنگتن نیز در حال حاضر به طور مرتب به دنبال جلب‌توجه مخاطبان یکسانی است. روزنامه‌نگاران و دیپلمات‌ها هر دو با «دیپلماسی خاویار» علی‌اف آشنا هستند.

صدام و علی‌اف هر دو به دنبال کسب افتخار از طریق فتوحات ارضی و در عین حال سرزنش قربانیان خود بودند. صدام به این می‌بالید که سربازان ایرانی را سرمی‌برید اما نمی‌گفت که این عراق بود که در قالب یک حمله غافلگیرانه جنگ را شروع کرد. به همین نحو، علی‌اف ارمنی‌ها را متجاوز می‌خواند، حال آنکه این نیروهای آذربایجان بودند که با حمایت ترکیه در سالروز صدمین سال حمله عثمانی‌ها به ارمنستان دست به یک حمله غافلگیرانه و چندجانبه به منطقه ناگورنو ـ قره‌باغ زدند. صدام و علی‌اف هر دو طرفدار بازستانی سرزمین‌های از دست رفته بودند. تا قبل از حمله غافلگیرانه عراق به کویت، دیپلمات‌های آمریکایی اظهارات تکراری صدام مبنی بر اینکه کویت یکی از استان‌های متمرد عراق است را گزافه‌گویی می‌دانستند. امروز نیز وزارت امور خارجه آمریکا اظهارات علی‌اف در خصوص مالکیت بر کل ارمنستان را نادیده می‌گیرد.

هشدار در خصوص صدام شدن علی‌اف

این اندیشکده آمریکایی در پایان هشدار داد: شباهت‌ها از این هم فراتر می‌روند. دیپلمات‌ها صدام و علی‌اف را جزو چهره‌های میانه‌رو سکولار قلمداد می‌کردند، اما هر دوی آنها به دنبال بهره‌گیری از افراط‌گرایی اسلام‌گرایانه به نفع خود بودند. سال‌ها قبل از آنکه داعش زنانی که به زعم این گروه کافر بودند را سر ببُرد، فداییان صدام سر از تن زنانی جدا می‌کردند که از پوشیدن حجاب امتناع می‌کردند. بسیاری از این زنان از حرفه و تخصص برخوردار بودند. علی‌اف نیز در جریان جنگ اخیر مزدوران وابسته به القاعده را از سوریه به آذربایجان آورد و به میدان جنگ فرستاد.

برشمردن شباهت‌های میان صدام و علی‌اف صرفاً یک فعالیت اندیشمندانه نیست، بلکه به مثابه یک هشدار است. وزارت امور خارجه آمریکا همواره راهبردهای خود در قبال دیگر کشورها را به بحث و گفتگو می‌گذارد، اما به ندرت بر این نکته واقف است که دیکتاتورها نیز راهبردهای خود را دارند و با روش‌های خاص خود حواس آمریکا را پرت می‌کنند و فریبش می‌دهند. با این حال، اگر مقامات آمریکایی سیاست‌های خود را نه متناسب با واقعیت‌های ورای سیاست‌های آذربایجان بلکه بر اساس ظاهرسازی‌های مقامات این کشور تنظیم کنند، دنیا احتمالاً شاهد یک جنگ تجاوزگرانه دیگر از طرف آذربایجان خواهد بود، درست همانگونه که صدام بیش از سه دهه قبل به کویت حمله کرد.

درباره نویسنده:

مایکل روبین پژوهشگر مقیم در اندیشکده امریکن انترپرایز است و در آنجا بطور تخصصی در رابطه با ایران، ترکیه، و خاورمیانه فعالیت می‌کند. او همچنین بطور مرتب کلاس‌هایی درباره جنگ‌های خاورمیانه، فرهنگ، تروریسم، و شاخ آفریقا برای پرسنل نیروهای دریایی آمریکا و یگان‌های نیروی تفنگداران دریایی برگزار می‌کند.

دکتر روبین از مقامات سابق پنتاگون است و در ایرانِ پس از انقلاب، یمن، و عراقِ قبل و بعد از جنگ زندگی کرده است. او قبل از حوادث ۱۱ سپتامبر نیز مدتی را با طالبان گذراند. او مؤلف چند کتاب درباره دیپلماسی، تاریخ ایران، فرهنگ اعراب، مطالعات کردی، و سیاست‌ورزی شیعه است. دکتر روبین دارای مدرک دکتری و کارشناسی ارشد در رشته تاریخ از دانشگاه ییل است.

درباره اندیشکده امریکن انترپرایز:

اندیشکده پژوهش سیاست عمومی امریکن انترپرایز در سال ۱۹۴۳ تأسیس شد و در واشنگتن واقع شده است. این اندیشکده را غالباً پدرخوانده گروه‌های لابی نومحافظه‌کار در واشنگتن می‌خوانند. اندیشکده امریکن انترپرایز ثروتمندترین، بزرگ‌ترین، و بانفوذترین اندیشکده در آمریکاست. این اندیشکده یکی از نزدیک‌ترین متحدان دولت جورج بوش پسر قلمداد می‌شد. در میان اعضای هیئت‌امنای این اندیشکده تعداد زیادی از رئیس و رؤسای شرکت‌ها از جمله مدیران ارشد اجرایی دو غول دارویی مِرک و داو کمیکال و معاون شرکت اکسون دیده می‌شوند. چند چهره برجسته دولت بوش از جمله بارزترین آنها دیک چنی معاون رئیس‌جمهور پیوندهای مستقیمی با اندیشکده امریکن انترپرایز دارند. همچنین پروژه قرن جدید آمریکایی و نشریه نومحافظه‌کار ویکلی استاندارد در محل این اندیشکده فعالیت می‌کنند. اندیشکده امریکن انترپرایز همانند پروژه قرن جدید آمریکایی ترویج‌دهنده رسالت جنگ جورج بوش پسر از جمله جنگ در عراق قلمداد می‌شد. اندیشکده امریکن انترپرایز به همراه اندیشکده بنیاد هریتج در میان اندیشکده‌های آمریکایی بیش از همه مورد استناد قرار می‌گیرند.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا فایل صوتی ظریف الهام علی اف صدام حسین دیکتاتور جمهوری آذربایجان جنگ آذربایجان و ارمنستان ناگورنو قره باغ جنگ ایران و عراق اندیشکده اندیشکده آمریکایی امریکن انترپرایز مایکل روبین وزارت امور خارجه آمریکا صدام و علی اف بنای یادبود رئیس جمهور شباهت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۵۷۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طوفان الاقصی| حمله ارتش یمن به دو ناوشکن آمریکایی و یک کشتی اسرائیلی 

به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز، در دویست و هفتمین روز تجاوز صهیونیست‌ها به غزه جنگنده‌های این رژیم در چندین نوبت خیابانی در شرق اردوگاه جبالیا واقع در شمال نوار غزه را به شدت بمباران کردند.

بیشتر بخوانید: طوفان‌الاقصی|۲۲ شهید و ده‌ها زخمی در بمباران شدید رفح

خبرنگار المیادین گزارش داد که جنگنده‌های رژیم صهیونیستی نزدیک دانشگاه اسلامی در منطقه «معن» در خان یونس در جنوب نوار غزه را هدف حمله هوایی قرار دادند.

بر اساس این گزارش، هواپیماهای رژیم صهیونیستی همچنین خانه‌ای را در محله الزیتون در شهر غزه بمباران کردند.

منابع محلی فلسطین همچنین گزارش دادند که نظامیان صهیونیستی به اردوگاه النصیرت در مرکز نوار غزه حمله کردند.

کاربران محترم مهمترین تحولات دویست‌ و هفتمین روز عملیات طوفان الاقصی را در ادامه دنبال کنید:

مادورو: سرکوب جوانان در آمریکا را محکوم می‌کنیم/ جوانان سراسر جهان به خیابان‌ها بیایند

نیکلاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا در واکنش به خیزش دانشجویی در دانشگاه‌های آمریکا گفت: ما سرکوب جوانان آمریکایی توسط نیروهای امنیتی این کشور که برای محکوم کردن کشتار و نسل‌کشی علیه فلسطینی‌ها بیرون آمده‌اند را محکوم می‌کنیم.

وی ضمن ستایش از اقدام دانشجویان آمریکایی در حمایت از ملت فلسطین و محکوم کردن سخنان نتانیاهو در حق آنها گفت: احترام کاملا خود را به جوانان آمریکایی اعلام می کنیم. آنها در مبارزه خود برای صلح شایسته احترام هستند.

مادورو خطاب به جوانان سراسر جهان نیز گفت: من از جوانان سراسر جهان می خواهم به خیابان‌ها بیایند و نسل کشی علیه ملت فلسطین را محکوم کنند.

پلیس آمریکا برای متفرق کردن دانشجویان به اسپری فلفل متوسل شد

پلیس آمریکا برای خارج کردن دانشجویان معترض به جنگ غزه در دانشگاه تگزاس از محوطه دانشگاه به اسپری فلفل متوسل شد.

رسانه آمریکایی گزارش دادند که پلیس آمریکا برای متفرق کردن تحصن دانشجویی حمایت از غزه در دانشگاه ویرجینیا هم به زور متوسل شده است.

همچنین گزارش‌ها حاکی است که پلیس آمریکا تعدادی از فعالان و دانشجویان را که در حال سازماندهی تظاهرات در حمایت از فلسطین در مقابل دانشگاه تولین در نیواورلئان آمریکا بودند، سرکوب و بازداشت کرد.

دانشگاه فلوریدا هم اعلام کرد که ۹ نفر در محوطه دانشگاه به دلیل آنچه نقض قوانین در جریان اعتراضات خوانده شد، بازداشت شدند.

از مذاکرات قاهره چه خبر؟ بازگشت هیئت حماس از قاهره برای تکمیل رایزنی‌ها

پیام رهبری حماس به گروههای مقاومت فلسطین درباره مذاکرات قاهره:

هیئت حماس به قاهره رفت و در آخرین پیشنهادی که به جنبش ارائه شد، درباره چندین موضوع مشورت و رایزنی کرد.

این هیئت به توضیحات و نقطه نظرات میانجیگران مصری و قطری در خصوص جزئیات پیشنهاد اخیر گوش فرا داد.

هیئت حماس برای تکمیل رایزنی‌ها درباره پیشنهاد اخیر درباره آتش بس قاهره را ترک خواهد کرد.

تداوم حملات هوایی رژیم صهیونیستی به غزه

خبرنگار المیادین گزارش داد که جنگنده‌های رژیم صهیونیستی نزدیک دانشگاه اسلامی در منطقه «معن» در خان یونس در جنوب نوار غزه را هدف حمله هوایی قرار دادند.

بر اساس این گزارش، هواپیماهای رژیم صهیونیستی همچنین خانه‌ای را در محله الزیتون در شهر غزه بمباران کردند.

منابع محلی فلسطین همچنین گزارش دادند که نظامیان صهیونیستی به اردوگاه النصیرت در مرکز نوار غزه حمله کردند.

یورش نظامیان صهیونیست به شهر الخلیل

خبرنگار الجزیره قطر گزارش داد که نیروهای اشغالگر اسرائیلی به چندین باب منزل در شهر الخلیل در جنوب کرانه باختری یورش بردند. جزئیات بیشتری از این حمله منتشر نشده است.

مقاومت فلسطین نظامیان صهیونیست را در طولکرم هدف قرار داد

خبرگزاری فلسطینی شهاب گزارش داد که نیروهای اشغالگر اسرائیلی در جریان یورش به شهرک عنبتا در طولکرم واقع در شمال غرب کرانه باختری هدف حمله رزمندگان مقاومت فلسطین قرار گرفتند

تحصن فراگیر در دانشگاه کالیفرنیا در حمایت از غزه

دانشگاه کالیفرنیا ریورساید در همبستگی با ملت فلسطین تحصن خود را آغاز کرده و به صف خیزش دانشجویی آمریکا در مخالفت با رژیم صهیونیستی و محکومیت جنایت و نسل کشی این رژیم در غزه پیوست.

تظاهرات دانشجویان در حمایت از فلسطین مقابل سفارت اسرائیل در آتن

دانشجویان دانشگاه یونان در حمایت از غزه و همچنین در حمایت و پشتیبانی از خیزش دانشجویی در آمریکا برای دفاع از ملت فلسطین در مقابل سفارت رژیم صهیونیستی در آتن پایتخت این کشور تظاهرات کردند.

روایت کاخ سفید از محتوای گفت‌وگوهای بایدن با امیر قطر

کاخ سفید اعلام کرد که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا با امیر قطر درباره توافق پیشنهادی برای آزادی گروگان‌ها(تبادل اسرا) و آتش‌بس در غزه گفت‌وگو کرده است.

بر اساس بیانیه کاخ سفید، بایدن تاکید کرد که واشنگتن با مصر و قطر برای تضمین اجرای مفاد توافقنامه آزادی گروگان‌ها و آتش بس همکاری خواهد کرد.

این بیانیه افزود: دو طرف‌ آمریکایی و قطری در مورد ابتکارهای جاری برای افزایش ارسال کمک‌ها به غزه گفت‌وگو کردند.

بر اساس بیانیه کاخ سفید، بایدن از تلاش‌های امیر قطر و مقامات قطری برای آزادی همه گروگان‌ها(اسرا) تشکر و قدردانی کرد.

این بیانیه تاکید کرد که بایدن و امیر قطر بر ادامه هماهنگی مستقیم و نیز از طریق تیم‌های مربوطه طی روزهای آینده توافق کردند.

تهدید دادگاه لاهه از سوی برخی از اعضای کنگره آمریکا

آکسیوس گزارش داد که اعضای کنگره آمریکا به دادگاه کیفری بین‌المللی نسبت به صدور حکم بازداشت مقامات اسرائیلی هشدار دادند.

به نوشته اکسیوس، اعضای کنگره آمریکا هشدار دادند که صدور حکم بازداشت علیه مقامات اسرائیلی با واکنش آمریکا مواجه خواهد شد.

بر اساس این گزارش، اعضای کنگره تاکید کردند که در صورت صدور حکم بازداشت علیه مقامات اسرائیلی، در این زمینه بر روی قوانینی در حال کار است.

چند روز قبل بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی همزمان با افزایش گمانه‌زنی‌ها در مورد تحت تعقیب قرار گرفتن مقامات سیاسی و نظامی ارشد رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری (لاهه)، این نهاد بین‌المللی را نیز تهدید کرد.

گفته می‌شود نتانیاهو با تشکیل کارگروهی ویژه متشکل از وکلا و مقامات ارشد حقوقی این رژیم همچون یاریو لوین، وزیر دادگستری در تلاش است مانع از هرگونه صدور حکم تعقیب بین‌المللی مقامات سیاسی و فرماندهان و نظامیان اسرائیلی از سوی دادگاه بین‌المللی لاهه شود.

تداوم تظاهرات دانشجویی در دانشگاه‌های آمریکا

منابع خبری از تظاهرات گسترده در دانشگاه تگزاس آمریکا، در همبستگی با ملت فلسطین در غزه و در مخالفت با واشنگتن در حمایت از رژیم صهیونیستی خبر دادند.

منابع خبری همچنین از استقرار گسترده نیروهای پلیس آمریکا در دانشگاه آستین در ایالت تگزاس برای مقابله با دانشجویان حامی فلسطین گزارش دادند.

خبرنگار الجزیره گزارش داد که دانشجویان کالیفرنیا ارواین و کالیفرنیا ریورساید تحصن‌های «باز و فراگیر» خود را علیه جنگ در غزه آغاز کردند.

زنجیره انسانی اساتید دانشگاه کلمبیا در حمایت از دانشجویان معترض

اساتید دانشگاه کلمبیا در نیویورک زنجیره انسانی برای محافظت از دانشجویان معترض حامی ملت فلسطین در غزه تشکیل دادند.

عملیات جدید مقاومت اسلامی لبنان علیه مواضع صهیونیست‌ها

مقاومت اسلامی لبنان با صدور دو بیانیه از عملیات جدید علیه مواضع صهیونیست‌ها در شمال فلسطین اشغالی خبر داد.

در بیانیه اول مقاومت اسلامی لبنان آمده است: مجاهدان ما ساختمانی را که در آن نظامیان صهیونیستی در شهرک صهیونیست نشین «دوویو» در آن سنگر گرفته بودند با سلاح‌های مناسب هدف قرار دادند.

حزب الله لبنان در بیانیه دوم خود همچنین از هدف قرار گرفتن محل استقرار نظامیان صهیونیست در شهرک صهیونیست نشین «اوویم» خبر داد.

حمله ارتش یمن به دو ناوشکن آمریکایی و یک کشتی اسرائیلی

«یحیی سریع» سخنگوی ارتش یمن اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور با انجام عملیات نظامی علیه کشتی‌های جنگی دشمن در دریای سرخ، دو ناوشکن آمریکایی را با چندین پهپاد هدف قرار دادند.

در بیانیه ارتش یمن همچنین آمده است: نیروهای مسلح ما همچنین طی عملیاتی مشترک، کشتی "CYCLADES" را در دریای سرخ هدف قرار دادند که به دقت به هدف مورد نظر اصابت کرده است.

این بیانیه افزود: هدف قرار دادن این کشتی پس از نادیده گرفتن تصمیم ممنوعیت عبور کشتی‌ها به سمت بنادر فلسطین اشغالی صورت گرفته است.

در بیانیه نیروهای مسلح یمن همچنین آمده است که با چندین پهپاد کشتی اسرائیلی (MSC ORION) را در اقیانوس هند هدف قرار داده است.

ارتش یمن همچنین در این بیانیه بار دیگر بر تداوم این عملیات تا رفع کامل محاصره و توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین در غزه تاکید کرد.

حمله هوایی شدید رژیم صهیونیستی به شمال غزه

جنگنده‌های رژیم صهیونیستی در چندین رشته حملات، خیابان «السکه» در شرق اردوگاه جبالیا واقع در شمال نوار غزه را به شدت بمباران کردند.

بازداشت ۵ معترض در تل‌آویو

خبرنگار الجزیره گزارش داد که پلیس رژیم صهیونیستی ۵ معترض را نزدیک مقر حزب حاکم لیکود در تل‌آویو بازداشت کرده است.

مخالفت ولیعهد عربستان سعودی با کوچ اجباری فلسطینیان

محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی تاکید کرد که این کشور تمام تلاش خود را برای برقراری ارتباط با همه طرف‌ها جهت توقف اقدامات تشدید آمیز و جلوگیری از گسترش آن به کار می گیرد.

ولیعهد سعودی همچنین بر مخالفت قاطع این کشور با کوچ اجباری ملت فلسطین تاکید کرد.

بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی عربستان، ولیعهد سعودی همچنین تاکید کرد که این کشور در کنار مردم فلسطین برای دستیابی به آنچه حقوق آنها برای داشتن یک زندگی شایسته و دستیابی به صلح عادلانه خواند، ایستاده است.

ارتش یمن بیانیه مهمی صادر می‌کند

رسانه‌های یمنی اعلام کردند که ارتش یمن ساعت ۱۲:۱۰ دقیقه به وقت محلی(۱۲:۴۰ به وقت تهران) بیانیه مهمی صادر می‌کند.

حمله هوایی رژیم صهیونیستی به شهرک الخیام در جنوب لبنان

منابع خبری از حمله هوایی رژیم صهیونیستی به شهرک الخیام در جنوب لبنان خبر دادند.

کد خبر: 1228935 برچسب‌ها یمن

دیگر خبرها

  • اندیشکده غربی مطرح کرد: نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود
  • حضور ویرانگرِ آمریکا | افغانستان
  • واکنش ترامپ به خیزش دانشجویان آمریکایی در حمایت از فلسطین
  • طوفان الاقصی| حمله ارتش یمن به دو ناوشکن آمریکایی و یک کشتی اسرائیلی 
  • چرا سوخو-۳۵ روسیه از اف-۱۶ آمریکا پیشرفته تر است؟
  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت
  • سناتور آمریکایی ارزیابی دولت از جنگ غزه را زیر سئوال برد
  • آیا صدام حسین واقعا «دیوانه خاورمیانه» بود؟
  • بازداشت ۶۰۰ دانشجو آمریکایی معترض به نسل‌کشی در غزه
  • بازداشت بیش از ۶۰۰ دانشجو آمریکایی معترض به نسل‌کشی در غزه