Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک مقام وزارت خارجه آمریکا ادعا‌های رسانه‌ای درباره دیدار رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا با مقام‌های ایرانی در عراق را تکذیب کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، «جویی هود»، دستیار موقت وزیر خارجه آمریکا ادعا‌های مطرح‌شده در برخی رسانه‌ها مبنی بر دیدار رئیس سیا با مقام‌های ایرانی در عراق را تکذیب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وبگاه انگلیسی‌زبان شبکه خبری «العربیه» نوشته جویی هود، همسو با بیانیه پیشین سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) تصریح کرده هیچ دیداری میان «ویلیام برنز»، رئیس این سازمان و مقام‌های ایرانی در منزل «فواد حسین»، وزیر امور خارجه عراق انجام نشده است.

طبق این گزارش، مقام وزارت خارجه آمریکا گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌ها در این خصوص را «مزخرف» توصیف کرده و گفته چنین دیداری «اتفاق نیفتاده است.»

جویی هود با وجود این تأیید کرده رئیس سیا با مقام‌های عراقی دیدار کرده است. او که در وبیناری به میزبانی «اندیشکده خاورمیانه» مستقر در واشنگتن حضور داشت گفت: «اما او (ویلیام برنز) رایزنی‌های بسیار خوبی با عراقی‌ها داشت که بسیار ارزشمند بودند.»

برخی رسانه‌ها در روز‌های گذشته مدعی دیدار «علی شمخانی»، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران با ویلیام برنز در عراق شده بودند. سیا در بیانیه‌ای این ادعا‌ها را تکذیب کرد.

جویی هود در بخش دیگری از اظهاراتش در اندیشکده خاورمیانه از تلاش‌ها برای برقراری گفتگو میان عربستان سعودی و ایران استقبال کرد، اما به تکرار ادعا‌های اثبات‌نشده علیه تهران پرداخت.

او گفت: «من نمی‌دانم این گفتگو‌های دوجانبه تا کجا پیش خواهند رفت، اما حکومت ایران طی چند دهه گذشته سیاست بسیار بسیار فعالی در حایت از گروه‌های مسلح در کشور‌های دیگر داشته است.»

روزنامه «فایننشال تایمز» چند روز پیش مدعی شده بود مقام‌های ارشد ایران و عربستان سعودی برای بهبود روابط دو کشور در بغداد پایتخت عراق مذاکرات مستقیم برگزار کردند.

یک مقام در غرب آسیا امروز (چهارشنبه) به خبرگزاری رویترز گفت: «جلسه ماه آوریل، بسیار سازنده بود و در جریان آن درباره مسائل زیادی به خصوص بحران یمن و توافق هسته‌ای ایران بحث شد.»

چند روز بعد از این گزارش، «محمد بن سلمان»، ولی عهد سعودی گفت ایران یک کشور همسایه است و ریاض امیدوار است بتواند روابط خوبی با تهران داشته باشد.

وی که با شبکه خبری العربیه مصاحبه می‌کرد، گفت: «خواستار روابط خوب با ایران هستیم. مشکل ما رفتار منفی ایران است و ما در حال کار با کشور‌های منطقه و جهان برای یافتن راه حل هستیم». (اینجا بخوانید)

«سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران از این اظهارات محمد بن سلمان استقبال کرده است. او گفت: «ایران با ارائه پیشنهاد‌ها و طرح‌هایی برای گفتگو و همکاری در منطقه خلیج فارس، پیشگام مسیر مودت و همکاری منطقه‌ای بوده و از تغییر لحن عربستان سعودی استقبال می‌کند.»

اظهارات جویی هود در شرایطی مطرح شده که او قرار است چند روز دیگر به همراه یک هیات آمریکایی برای گفتگو با مقام‌های کشور‌های غرب آسیا درباره ایران به این منطقه سفر کند. \

بلومبرگ چند روز پیش گزارش داد تیمی از مقام‌ها از وزارت خارجه، شورای امنیت ملی و وزارت دفاع آمریکا به رهبری «برت مک‌گورک»، هماهنگ‌کننده سیاست‌های خاورمیانه در شورای امنیت ملی آمریکا و «درک چولت»، مشاور وزیر خارجه آمریکا عازم منطقه غرب آسیا خواهند شد.

چند مقام مطلع گفته‌اند طبق برنامه‌های اولیه این مقام‌ها قرار است عازم عربستان سعودی، امارات، مصر و اردن شوند.

هود در وبینار اندیشکده خاورمیانه درباره این سفر گفت: «می‌خواهیم بشنویم که رویکرد جدید ما که حقوق بشر را در مرکز سیاست خارجی قرار داده‌ایم به رسمیت شناخته می‌شود.»

جویی هود علاوه بر این تصریح کرد مقام‌های آمریکایی در این سفر به دنبال تقویت توافقات صلح کشور‌های عربی با اسرائیل هستند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سازمان سیا ایران و آمریکا مذاکره با آمریکا مقام های ایران عربستان سعودی خارجه آمریکا ادعا ها چند روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۵۸۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار و گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره غزه

در جریان سفر وزیر خارجه آمریکا به عربستان، وی با همتای سعودی خود تحولات مربوط به اوضاع غزه و شهر رفح را مورد بررسی قرار داد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا امروز در سفر به عربستان سعودی دیداری با «فیصل بن فرحان» همتای سعودی خود در حاشیه نشست مشترک با وزرای خارجه کشورهای عربی داشت.

به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان، دو طرف در این دیدار درباره روابط دوجانبه و همکاری مشترک در زمینه‌های مختلف و همچنین تحولات مربوط به نوار غزه و شهر رفح و اهمیت برقراری آتش‌بس در غزه گفتگو کردند.

«محمد بن عبدالرحمن آل‌ثانی» نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر هم در این نشست اعلام کرد که باید تلاش‌هایی در راستای حل مسالمت‌آمیز همه درگیری‌ها انجام شود و منطقه از خطرات جنگ در امان بماند.

وی تأکید کرد: مهمترین چالش برای دستیابی به صلح، شکست جامعه جهانی در حل مسئله فلسطین است.

وزیر خارجه قطر تأکید کرد: خواهان آتش‌بس فوری در غزه و پایان عملیات نظامی (تجاوزات رژیم صهیونیستی) و آزادی اسیران و رساندن کمکها هستیم.

در شرایطی که دولت آمریکا همچنان به حمایت از جنایات رژیم صهیونیستی ادامه می‌دهد و مانع توقف جنگ غزه می‌شود، وزیر خارجه این کشور مدعی شد: باید تلاش‌ها را برای رسیدن به ثبات و جلوگیری از گسترش درگیری‌ها در منطقه تقویت کنیم.

روز گذشته نیز ریاض شاهد برگزاری نشست کمیته وزرای تعیین‌شده از سوی اجلاس مشترک عربی ـ اسلامی درباره نوار غزه بود. این نشست در ریاض با حضور نمایندگان قطر، مصر، اردن و ترکیه به‌همراه «حسین ابراهیم طه» دبیرکل سازمان همکاری اسلامی و همچنین «حسین الشیخ» دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش فلسطین (ساف) برگزار شد.

وزارت امور خارجه عربستان سعودی با صدور بیانیه‌ای درباره این نشست اعلام کرد که در نشست کمیته وزرای تعیین‌شده در اجلاس عربی ـ اسلامی از جامعه بین‌المللی خواسته شد در واکنش به نقض قوانین بین‌المللی و قوانین حقوق‌بشری جهانی توسط اسرائیل و جنایت‌های جنگی آن در غزه و کرانه باختری اشغالی، تحریم‌های مؤثری علیه این رژیم از جمله توقف صادرات سلاح برای آن اعمال شود.

حاضران در این نشست همچنین بر لزوم فعال کردن سازوکارهای حقوقی بین‌المللی جهت محاکمه مسئولان اسرائیلی به‌خاطر جنایت‌های آنها علیه مردم فلسطین و همچنین بر ضرورت توقف تروریسم شهرک‌نشینان صهیونیست علیه فلسطینی‌ها و اتخاذ مواضع جدی و قاطع در برابر این جنایت‌ها تأکید کردند.

درخواست کمیته وزرای کشورهای عربی و اسلامی برای تحریم اسرائیلنشست 6جانبه عربی در ریاض درباره تحولات غزه

انتهای پیام/+

دیگر خبرها

  • دیدار نمایندگان فتح و حماس در چین/ پیشرفت مذاکرات مثبت بود
  • صنعا: سرکوب دانشجویان موید دروغ بودن شعار دموکراسی آمریکاست
  • چین معافیت تعرفه‌ای واردات محصولات آمریکایی را تمدید می‌کند
  • وزیر دفاع ایران با کدام مقام نظامی خارجی دیدار کرد؟ +جزئیات
  • دیدار وزیران خارجه عربستان و آمریکا در ریاض
  • دیدار و گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره غزه
  • اختلاف ها حل نشد اما واشنگتن و پکن مسیر گفت و گو را انتخاب کردند
  • دیدار و گفت‌وگوی رئیس‌جمهور سوریه و وزیر خارجه بحرین
  • سفر فرستاده ویژه پوتین به سودان
  • تفرقه در وزارت خارجه آمریکا/ اختلاف بر سر حمایت تسلیحاتی از اسرائیل است