Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-28@13:23:20 GMT

نکات تغذیه‌ای دوران نقاهت کرونا

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۶۰۲۶۶

نکات تغذیه‌ای دوران نقاهت کرونا

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  در دوره بیماری کرونا اشتهای فرد کم می‌شود و دریافت ناکافی انرژی، پروتئین و مواد مغذی کافی، احتمال بروز سوء تغذیه و کمبود ریز مغذی‌ها را افزایش می‌دهد، بنابراین لازم است همه بهبود یافتگان تحت نظر و مراقبت تغذیه‌ای ویژه قرار گیرند. بهترین زمان برای جبران کمبود انرژی، پروتئین، ویتامین و املاح از دست رفته در دوران بیماری، دوره نقاهت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ادامه مطلب را در این زمینه با توصیه‌های وزارت بهداشت بخوانید:

۱- تامین مایعات همچون آب، آب میوه تازه طبیعی (آب هندوانه، آب پرتقال، آب سیب و...) و آب سبزی‌های تازه طبیعی مانند آب کرفس، آب هویج، آب گوجه فرنگی و... چای کم رنگ، آب گوشت یا آب مرغ.

۲- مصرف انواع سوپ داغ مانند سوپ سبزیجات، جو، بلغور، جو دوسر و... و آش‌های سبک مانند آش برنج، آش جو، آش سبزیجات و...

۳- مصرف روزانه میوه و سبزی تازه (کاهو، کلم، سبزی خوردن و...) یا سبزیجات آب‌پز به صورت دورچین غذا برای تحریک اشتها و تامین ریزمغذی‌های لازم.

۴- استفاده از ویتامین A مانند زرده تخم مرغ، گوشت، ماهی، جگر و میوه‌ها و سبزی‌های زرد، نارنجی، قرمز و سبز و بنفش همچون کدو حلوایی، هویج، فلفل دلمه ای، برگ‌های تیره رنگ کاهو، اسفناج، مرکبات، کلم و...

۵- استفاده از منابع غذایی ویتامین C به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی آن مانند مرکبات و سبزیجات، آب تازه میوه‌ها و سبزی‌ها، آب نارنج یا لیمو ترش تازه همراه غذا و سالاد که سبب افزایش اشتها هم می‌شوند.

۶- استفاده از منابع غذایی پروتئین، روی، آهن و سلنیوم (که تقویت کننده سیستم ایمنی هستند مانند گوشت، مرغ، تخم مرغ، ماهی و میگو، حبوبات، غلات کامل، انواع مغز دانه‌ها مانند بادام، گردو، پسته، فندق و...) و خشکبار حداقل دو وعده در روز.

۷- استفاده از منابع کربوهیدرات پیچیده و نشاسته‌ای همچون برنج، سیب زمینی و نان سبوس دار در وعده‌های غذایی روزانه.

۸- استفاده از روغن‌های گیاهی شامل آفتابگردان، سویا، پنبه دانه، زیتون، کنجدو کلزا به منظور تامین بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه و تامین برخی از اسید‌های چرب ضروری و ویتامین‌های محلول در چربی در تهیه غذا.

۹- استفاده از شربت عسل برای تقویت سیستم ایمنی و مهار سرفه.

۱۰- استفاده از زردچوبه در تهیه غذا، به علت خاصیت ضد التهاب آن.

۱۱- افزودن سیر و پیاز تازه و زنجبیل به غذاها، به منظور تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن.

۱۲- استفاده از زنجبیل یا موز در مواردی که حالت تهوع وجود دارد.

۱۳- افزودن مقداری پودر سبوس خوراکی (برنج یا گندم) فراوری و تخمیر شده و استاندارد به غذا‌هایی همچون آش، سوپ یا سالاد برای جلوگیری از یبوست.

منبع: خراسان

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار حوادث بیماری کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۶۰۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر سرماخوردگی دارید این 2 میوه را بخورید

آفتاب‌‌نیوز :

گوجه فرنگی و لیمو دو میوه خاص هستند که برای درمان سرما خوردگی بسیار موثر هستند.

گوجه فرنگی برای سرماخوردگی:

آب گوجه فرنگی نوشیدنی محبوبی است که طیف گسترده‌ای از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌ها را برای بدن تأمین می‌کند. آب گوجه فرنگی بسیار مغذی است و سرشار از بسیاری از ویتامین‌ها و مواد معدنی مهم است. به عنوان مثال، نوشیدن فقط 1 لیوان (240 میلی لیتر) آب گوجه فرنگی تقریباً نیاز روزانه شما به ویتامین C را تأمین می‌کند و 22٪ از نیازهای ویتامین A شما را به صورت آلفا و بتاکاروتنوئیدها برآورده می‌کند. آب گوجه فرنگی و سایر محصولات گوجه فرنگی ممکن است خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان را کاهش دهد.

لیمو برای سرماخوردگی:

لیمو منبع خوبی از ویتامین C است. همانطور که می‌دانید در زمان سرماخوردگی خوردن ویتامین c بسیار مهم است. یک لیمو حدود 31 میلی گرم ویتامین C را تأمین می‌کند، که 51 درصد از میزان مورد نیاز مصرف روزانه مرجع (RDI) است. تحقیقات نشان می‌دهد که خوردن میوه و سبزیجات سرشار از ویتامین C خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سکته را کاهش می‌دهد.

منبع: خبرگزاری برنا

دیگر خبرها

  • این ویتامین موجب افزایش قد می‌شود
  • قیمت انواع سبزیجات برگی و غیربرگی در میادین میوه و تره‌بار
  • این سبزی ضد سرطانی متخصص تسکین عفونت های تنفسی
  • با مصرف این میوه خوشمزه و آبدار جوان شوید
  • این سبزی رژیمی سرشار از ویتامین C است
  • توضیح گلر جوان پرسپولیس درباره شوت عبدالکریم!
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • با مصرف این میوه جوان شوید
  • مشارکت پنج هزار خانواده اصفهانی در طرح تبدیل زباله میوه و سبزی به خشکاله
  • اگر سرماخوردگی دارید این 2 میوه را بخورید