Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل- رامین حسین آبادیان: طی سالیان گذشته آمریکایی‌ها اقدامات زیادی را در راستای اعتبارزدایی از «قدس اشغالی» انجام دادند که از جمله آنها می‌توان به حفاری‌ها در مسجدالاقصی، یهودی‌سازی قدس، تلاش برای تغییر بافت جمعیتی قدس و کوچ دادن اجباری مسلمانان از قدس، اشاره کرد.

با این‌ حال، پس از رقم خوردن پیروزی انقلاب اسلامی وضعیت مقاومت در منطقه به طور کامل دستخوش تغییر و تحولات بسیار مهمی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از پیروزی انقلاب اسلامی «گفتمان مقاومت اسلامی» شکل گرفت. پس از آن، امام خمینی (ره) با نامگذاری آخرین جمعه از ماه مبارک رمضان به عنوان «روز قدس»، یک مناسبت ملی اسلامی در مسأله فلسطین متبلور شد. امام (ره) با این اقدام خود، این پیام را به ملت‌های منطقه و جهان مخابره کردند که قدس، متعلق به تمام جهان اسلام است و نه جهان عرب.

باید به این نکته توجه داشت که نامگذاری روز قدس صِرفا یک نامگذاری عادی نبود، بلکه اقدامی استراتژیک، هدفمند و ارزشمند بود. نگاهی به تحولات بیش از ۴ دهه اخیر (یعنی پس از پیروزی انقلاب اسلامی) به خوبی نشان می‌دهد که سِیر تحولات تمامی این سال‌ها بر اساس «گفتمان مقاومت اسلامی» بوده است. بیگانگان و در رأس آن‌ها آمریکا و صهیونیسم تنها برای به زیر کشیدن این گفتمان و نابودی آن، تروریست‌های تکفیری داعش را ایجاد کردند و سپس در سوریه جنگ داخلی به راه انداختند. در نهایت نیز هدف آنها محقق نشد.

درهمین ارتباط، خبرنگار مهر گفتگویی را با «علی فاهم» تحلیلگر برجسته جهان عرب ترتیب داده است که مشروح آن را مطالعه می‌کنید؛

*همانطور که می‌دانید در طول سالیان متمادی روز جهانی قدس که توسط امام خمینی (ره) بنیان نهاده شد، همواره با شکوه و عظمت بسیاری در نقاط مختلف جهان و به ویژه در جمهوری اسلامی ایران برگزار شده است. به نظر شما دستاوردهای این روز چه بوده است؟

روز جهانی قدس تنها امید فلسطینیان برای زنده ماندن مسأله فلسطین محسوب می‌شود یکی از مهمترین نتایج نامگذاری آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به عنوان روز جهانی قدس این بود که صهیونیست‌ها نتوانستند این شهر اشغالی را به عنوان پایتخت خود تثبیت کنند. در واقع، باید گفت که روز جهانی قدس تنها امید فلسطینیان برای زنده ماندن مسأله فلسطین محسوب می‌شود. علت این مسأله هم آن است که سران عرب درحال حاضر، مسیر عادی سازی روابط با صهیونیست‌ها را در پیش گرفته اند و فلسطینیان امیدی به حمایت آنها از مسأله قدس ندارند.

روز جهانی قدس، چراغی است که در دلِ تاریکی‌ها برای مسأله فلسطین روشن شده است. روز جهانی قدس، مسأله فلسطین را به عنوان یک مسأله اساسی و محوری مطرح می‌سازد. این دستاورد بسیار مهمی است که به فضل امام خمینی (رضوان الله تعالی علیه) و جمهوری اسلامی ایران محقق شده است.

*رژیم صهیونیستی همواره به اشکال مختلف تلاش کرده است تا از اهمیت روز جهانی قدس بکاهد. به نظر شما علت اصلی و اساسی که موجب شده است تا صهیونیست‌ها در این عرصه گام بردارند چیست؟

کاملاً طبیعی است که رژیم صهیونیستی همواره در راستای بی اهمیت ساختن روز جهانی قدس گام بردارد. در واقع، هدف اصلی و اساسی صهیونیست‌ها این است که مسأله فلسطین و مسأله قدس به فراموشی سپرده شود. اما روز جهانی قدس موجب شد تا مسأله فلسطین برای همیشه در اذهان همگان باقی بماند و به عنوان اولویت اصلی در مقایسه با دیگر مسائل و قضایای جهان اسلام مطرح شود.

بدون شک روز جهانی قدس آرامش را از صهیونیست‌ها سلب کرده و خواب را از چشم آنها ربوده است می‌توان گفت که روز جهانی قدس، آرامش را از صهیونیست‌ها سلب کرده است. علیرغم اینکه طی سالیان متمادی روز جهانی قدس در نقاط مختلف جهان گرامی داشته شده است، اما می‌بینیم که بسیاری از حکام عرب به همکاری با رژیم صهیونیستی می‌پردازند. ایالات متحده آمریکا نیز همواره حامی و مدافع صهیونیست‌ها در منطقه و جهان بوده است. با این حال، ملت‌های منطقه و جهان با بزرگداشت روز قدس پیام حمایت خود از مسأله فلسطین را به گوش صهیونیست‌ها رسانده و می‌رسانند.

جمهوری اسلامی ایران در طول سال‌های گذشته تلاش‌های فراوانی را برای ممانعت از به فراموشی سپردن مسأله فلسطین انجام داده است. حمایت‌های ایران از گروه‌های مقاومت به ویژه در فلسطین یکی از مصادیق این تلاشهاست. همین تلاش‌ها بوده است که تاکنون موجب بی نتیجه ماندن بسیاری از توطئه‌های آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها علیه فلسطینیان شده است.

*چندی پیش و در آستانه روز جهانی قدس، مقاومت توانست تأسیسات اتمی حساس و راهبردی «دیمونا» در اراضی اشغالی را هدف قرار دهد. ارزیابی شما از این ضعف امنیتی آشکار صهیونیست‌ها آن هم در شرایطی که همچنان به تهدید مقاومت در نقاط مختلف ادامه می‌دهند، چیست؟

حمله موشکی به تأسیسات راهبردی و حیاتی رژیم صهیونیستی یعنی تأسیسات اتمی «دیمونا» کار بزرگی بود. پُر واضح است که معادلات منطقه‌ای پس از حمله مذکور دستخوش تغییر وتحولات فراوان خواهد شد. معادلات منطقه‌ای از این پس دیگر مشابه آنچه که پیشتر وجود داشت، نخواهد بود. موشک شلیک شده به سمت تأسیسات دیمونا حامل پیامی بود که البته این پیام به گوش آنهایی که لازم بود، رسید.

پس از حمله موشکی به «دیمونا» بود که «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی مواضع خود درقبال ایران را تغییر داد شما به مواضع اخیر «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی در قبال جمهوری اسلامی ایران نگاه کنید. چرا این مواضع تغییر کرد؟ مواضع بن سلمان درست پس از حمله موشکی به تأسیسات دیمونا دستخوش تغییر شد.

کسی که تا دیروز به دنبال کشاندن جنگ و آتش به داخل ایران بود، اکنون از صلح با تهران سخن می‌گوید. چرا؟ زیرا می‌داند که ایران و مقاومت اکنون به چه سطحی از قدرت دست یافته اند.

*نقش جمهوری اسلامی ایران در حمایت از گروه‌های مقاومت در سراسر منطقه و به ویژه حمایت از گروه‌های مقاومت در فلسطین را چطور ارزیابی می‌کنید؟ ثمرات حمایت‌های تهران از مقاومت به ویژه در فلسطین چه بوده است؟

واقعیت این است که جمهوری اسلامی ایران طی سالهای گذشته از هیچ تلاشی برای حمایت از فلسطین و گروه‌های مقاومت فلسطین دریغ نکرده است. اصل و اساسِ استراتژی انقلاب اسلامی ایران بر حمایت از مسأله قدس و مسأله فلسطین استوار است. این همان ویژگی‌ای است که انقلاب اسلامی ایران را از دیگر نظام‌ها در منطقه و جهان متمایز می‌سازد.

نامگذاری روز قدس نشان داد که حمایت‌های تهران از فلسطین تنها دارای ابعاد مادی نیست و جنبه‌های معنوی را نیز دربر می‌گیرد جمهوری اسلامی ایران تاکنون چه در عرصه سیاسی و چه در زمینه‌های نظامی، اقتصادی و لجستیکی از گروه‌های مقاومت در فلسطین حمایت کرده است. این حمایت‌ها تنها به گروه‌های مقاومت فلسطین محدود نیست، بلکه گروه‌های مقاومت در دیگر کشورها را نیز در بر می‌گیرد.

به عنوان مثال، می‌توان به حزب الله لبنان اشاره کرد که به یک قدرت بازدارنده در برابر صهیونیست‌ها تبدیل شده است. ایران همواره در عرصه‌های گوناگون از مقاومت حمایت کرده است. ما هنوز حمایت‌های شهید قاسم سلیمانی از مقاومت را از یاد نبرده ایم؛ کسی که در تمامی ابعاد، فلسطینیان را مورد حمایت قرار داد.

از آنجایی که اسرائیلی‌ها جز زبان زور، زبان دیگری را نمی‌فهمند، استراتژی جمهوری اسلامی ایران در حمایت از مقاومت نیز مبتنی بر افزایش قدرت نظامی و بازندارندگی است. به طور کلی، باید گفت که نامگذاری روز جهانی قدس توسط جمهوری اسلامی ایران، نشان داد که حمایت‌های تهران از فلسطین تنها بُعد مادی ندارد و ابعاد معنوی را نیز شامل می‌شود.

کد خبر 5200909 رامین حسین آبادیان

منبع: مهر

کلیدواژه: فلسطین روز جهانی قدس جمهوری اسلامی ایران قاسم سلیمانی تاسیسات هسته ای دیمونا ایالات متحده امریکا رژیم صهیونیستی فلسطین روسیه ایران عراق عربستان سعودی جو بایدن لبنان انتخابات فلسطین برجام اوکراین افغانستان سوریه جمهوری اسلامی ایران گروه های مقاومت گروه های مقاومت رژیم صهیونیستی انقلاب اسلامی روز جهانی قدس مسأله فلسطین منطقه و جهان صهیونیست ها حمایت ها روز قدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۶۱۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام‌ها و پیامدهای عملیات «وعده صادق»/ اسرائیل و آمریکا تحقیر شدند

«شیخ حسن البغدادی»، عضو شورای مرکزی حزب‌الله لبنان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بین‌الملل خبرگزاری تقریب درباره پیامدهای عملیات «وعده صادق» و اینکه محور مقاومت چگونه می‌تواند از دستاوردهای آن بهره‌برداری کند؟ خاطر نشان کرد: عملیات «وعده صادق» پس از یک نزاع طولانی میان مقاومت و اسرائیل انجام شد، حتی عملیات طوفان‌الاقصی هم مستقل انجام نشد، بلکه پس از یک دوره طولانی از عملیات‌های قدرتمند مقاومت علیه اسرائیل در داخل فلسطین اشغالی انجام شد یا عملیات‌هایی که حزب‌الله به طور مستقل در مرزهای فلسطین علیه رژیم اسرائیل انجام داد.

وی افزود: هنگامی که دشمنان ما یعنی آمریکا و اسرائیل مشاهده کردند که جبهه مقاومت بسیار قدرتمند است و به پشتیبانی از عملیات مقاومت در غزه می‌پردازند، به دنبال تحقق دو مسئله بودند: اول تحقیر و کوچک شمردن این جبهه‌ها از طریق گفتن اینکه این جبهه‌ها ساخته و دست پرورده ایران است، روی آوردند، گویی که هیچ ارزشی ندارد، گویا این ایران است که می‌جنگد نه این جبهه‌ها و همزمان در راستای تحریک ایران عمل کردند، برای اینکه ایران را مورد توهین و تحقیر قرار دهند و القا کنند که ایران می‌ترسد و بازدارندگی ندارد و به همین سبب برخی از مستشاران ایرانی را به شهادت رساندند.

وی ادامه داد: آنها سید رضی و در ادامه برخی مستشاران را در دمشق به شهادت رساندند و اماکنی را بمباران کردند، برخی از شهدا متعلق به حزب‌الله بودند و حزب‌الله به دشمن پاسخ داد، زیرا ما این تصمیم را اتخاذ کرده‌ایم که هر گاه دشمن یکی از اعضای ما را در دمشق به شهادت رساند، حتما به اسرائیل پاسخ دهیم. ایران صبر پیشه کرد و البته پاسخ‌هایی به دشمن در اربیل و گاهی در پاکستان داد. ایران  گاه به صورت امنیتی و گاهی از طریق جبهه‌ها پاسخ می‌داد، دشمنان این رویکرد را نشانه ضعف ایران قلمداد می‌کردند و اذعان می‌کردند که کسانی که از ایران دفاع می‌کنند، نمایندگانش هستند.

البغدادی ادامه داد: بزرگترین اقدام تحریک‌آمیز آنها زمانی بود که کنسولگری ایران را در دمشق بمباران کردند که این از موارد ممنوعه بود، زیرا کنسولگری جزء اماکن دیپلماتیک به شمار می‌رود و تعرض به آنها بر خلاف قوانین بین‌المللی است، آنها یک شخصیت استثنایی به نام شهید زاهدی را ترور کردند که انسانی عادی نبود، اینجا دیگر ایران نمی‌توانست سکوت کرده و صبر کند و باید به این تجاوز پاسخ می‌داد، بنابراین، تصمیم از سوی رهبری و دیگر مسئولین گرفته و تاکید شد که ایران قطعا به این تجاوز اسرائیل پاسخ دهد.

عضو شورای سیاسی حزب الله لبنان گفت من معتقدم که آمریکا از طریق برخی میانجیگران همچون عمان و قطر از ایران خواست که از پاسخ دادن اجتناب کند و نیز ادعا کرد که توقف جنگ علیه غزه بهایی دارد و شما اگر می‌خواهید پاسخ دهید، پاسخ ضعیفی بدهید و از پاسخ قوی اجتناب کنید تا منجر به پاسخ اسرائیل یا جنگ نشود.

ایران به دنبال جنگ بزرگ در منطقه نیست
البغدادی افزود: سناریوهای مختلفی درباره عملیات پاسخ وجود داشت، مقام معظم رهبری قوی‌ترین سناریوها را برای دادن پاسخ به اسرائیل انتخاب کردند، پاسخ به اسرائیل تحت دو عنوان صورت گرفت: بازدارندگی و تنبیه و اینکه پاسخ به جنگ بزرگ در منطقه منجر نشود، زیرا ایران به دنبال جنگ بزرگ در منطقه نیست، دیگران از جمله آمریکا و اسرائیل هم خواهان جنگ بزرگ در منطقه نیستند، البته چه بسا نتانیاهو چنین جنگی را برای بقا در قدرت و خروج از بن بست دوست داشته باشد، به شرطی که آمریکا با آنها همراهی کرده و به چنین جنگی رضایت دهند.

وی خاطر نشان کرد: آمریکا با چنین جنگی مخالف بود، زیرا در صورت وقوع، جنگ فرسایشی می‌شد و در جنگ‌های فرسایشی، آمریکا شکست خورده و هرگز پیروز نخواهد شد. به همین سبب آمریکا از اسرائیل خواست به ایران پاسخ ندهد و حتی پاسخی که گفته می‌شود در اصفهان بوده، ضعیف و تمسخرآمیز بود و اسرائیل به  طور مستقیم در آن نقشی نداشت و از طریق مزدورانش صورت گرفت که ابزارهای بچه‌گانه را به کار گرفتند و مایه تمسخر جهانیان شدند.

البغدادی تاکید کرد: عملیات وعده صادق ایران ثابت کرد که ایران ترسو نیست و بازدارندگی خود را از دست نداده است و آمریکا که ناوگان‌های نظامی خود را به منطقه گسیل داشته تا در برابر ایران بازدارندگی ایجاد کند، قادر به این کار و بازدارندگی نبود، بنابراین، چندین ملاحظه و نکته درباره عملیات وعده صادق وجود دارد، اول اینکه نشان داد که ایران ترسو نیست. این عملیات اسرائیل و آمریکا را تحقیر کرد و نزاع را از یک درگیری عربی ـ اسرائیلی به نزاع اسلامی ـ اسرائیلی تبدیل کرد و به محور مقاومت، این توان و قدرت را داد که با هر گزینه‌ای که آمریکا در پیش بگیرد، مقابله کند.

وی افزود: این عملیات آمریکا و اسرائیل را در برابر دو گزینه قرار داد که یا جنگ و تجاوزات را متوقف کنند یا به سمت فرسایش و تضعیف بیشتر بروید و این هرگز به نفع اسرائیل نخواهد بود.

عضو شورای مرکزی حزب‌الله لبنان در بخش دیگری از سخنان خود درباره پیام‌های خیزش دانشجویان دانشگاه‌های آمریکایی و اروپایی در حمایت از مردم غزه به تقریب گفت: اسرائیل پس از عملیات طوفان‌الاقصی بلافاصله به مظلوم‌نمایی پرداخت تا اینگونه به جهان القا کند که اسرائیل مظلوم است؛ اما وقتی اسرائیل جنگ و تجاوزات را آغاز و به کشتار مردم پرداخت، فضا تغییر کرد و به آنها این حقیقت فهمانده شد که شما هرگز قادر به تحقق هیچ دستاوردی نخواهید شد و هرگز قادر به تحقق اهداف خود در این جنگ نخواهید بود. با وجودی که بیش از یکصد هزار نفر را کشتید یا زخمی کردید و حتی سیاست گرسنه نگه داشتن را بر ملت فلسطین تحمیل نمودید، با این وجود اسرائیل بازنده و شکست خورده است، به همین سبب تحرکات و خیزش دانشجویان در آمریکا و اروپا آغاز شد تا این جنایات و کشتار در غزه متوقف شود.
 

دیگر خبرها

  • حمله پهپادی مقاومت عراق به بندر ایلات در فلسطین اشغالی
  • حمله پهپادی مقاومت عراق به یک هدف مهم در جولان اشغالی
  • حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به جولان اشغالی
  • پیام‌ها و پیامدهای عملیات «وعده صادق»/ اسرائیل و آمریکا تحقیر شدند
  • با طرح پیشنهادی جدید اسرائیل، توافقی در کار نیست
  • حمله راکتی مقاومت فلسطین به شهرک‌های صهیونیست نشین اطراف غزه
  • حمله توپخانه‌ای حزب‌الله به پایگاه نظامیان صهیونیست در «کفرشوبا»
  • ضربات جدید مقاومت فلسطین به نظامیان رژیم صهیونیستی
  • ببینید | پیام ویژه سردار حاجی‌زاده خطاب به مردم درباره حمله سپاه به اسرائیل
  • قدردانی سردار رادان از مجلس