Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@02:02:47 GMT

تجارت سیاه حیات‌وحش زمینه‌ساز تکرار بحران‌های کرونایی

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۶۱۶۳۵

تجارت سیاه حیات‌وحش زمینه‌ساز تکرار بحران‌های کرونایی

ایسنا/یزد کارشناس و پژوهشگر محیط زیست استان یزد با تاکید بر این که بحران کرونا عامل بازدارنده‌ی جنگ بین انسان و طبیعت بوده است، اظهار کرد: مهترین اقدام پیشگیرانه برای جلوگیری از بروز چنین بحران‌ها، جلوگیری از تجارت غیرقانونی گونه‌های حیات وحش است.

«مهدی زارع» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا در خصوص رابطه کرونا و محیط زیست و با تاکید بر این که ما در جنگ با طبیعت هیچگاه پیروز نیستیم، گفت: در این نبرد، قطعاً بازنده خواهیم شد و یکی از دلایل اثبات این موضوع همین بحران کروناست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این که جلوگیری از خرید و فروش( اهم از مرده، زنده یا اجزای حیوانات) و نگهداری غیرمجاز از گونه‌های حیات‌وحش و قاچاق آن‌ها یکی از دغدغه‌های اصلی سازمان حفاظت محیط زیست ایران و همچنین سازمان‌های جهانی حفاظت از حیات وحش است، گفت: البته این موضوع با هدف حفاظت از تنوع زیستی و همچنین جلوگیری از انقراض آن‌هاست اما در جواب اهمیت حفاظت از انسان‌ها باید به حیوانات به عنوان منشا بسیاری از بیماری‌های عفونی نوظهور در انسان برسیم.

این پژوهشگر محیط زیست افزود: این بیماری‌ها که از حیات وحش به انسان منتقل می‌شوند، براساس یک مطالعه در آمریکا که در خصوص گونه‌های حیات وحش بود، نشان داد که جونده‌ها، نخستی‌ها و خفاش‌ها بیشترین ویروس‌های ناشناخته با منشا حیوانی را دارند که می‌توانند برای انسان‌ها مشکل‌ساز شوند.

وی با بیان این که کرونا یک بیماری نوظهور عفونی منتقل شده از خفاش به انسان است، گفت: کرونا یک زنگ خطر و هشدار برای انسان‌هاست که از استفاده‌ی غیرمجاز از گونه‌های حیات وحش به عنوان دارو و غذا جلوگیری شود.

زارع با اشاره به نحوه عملکرد انسانها در قبال این مسائل، تصریح کرد: مهترین اقدام پیشگیرانه برای جلوگیری از چنین بحران‌هایی، جلوگیری از تجارت غیرقانونی گونه‌های حیات وحش است؛ موضوعی که همواره مورد تاکید سازمان حفاظت محیط زیست بوده است.

وی ادامه داد: در این باره، تاکنون تلاش‌های گسترده‌ای در خصوص جلوگیری از خرید، فروش و نگهداری غیرمجاز و قاچاق حیات وحش صورت گرفته و تاکنون ۱۴۵ نفر از محیط‌بانان در راه حفاظت تنوع زیستی کشور شهید شده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: طی چند دهه اخیر و به خصوص بعد از انقلاب صنعتی، پیشرفت‌های زیادی در زمینه دانش بشری و صنعت اتفاق افتاده است و امکانات و تجهیزات نوینی در اختیار انسان‌ها قرار گرفته است.

وی با بیان این که با استفاده از همین امکانات و با تمام قوا به جنگ با طبیعت رفته‌ایم، گفت: با توسعه تکنولوژی، جنگل‌ها و مراتع را نابود کرده و مزارع کشاورزی و خانه ساخته‌ایم، هوا را آلوده کردیم و همچنین با اسلحه و تجهیزات نوین به شکار حیات وحش رفته و با کشتار وسیع بسیاری از گونه‌ها را نابود کرده یا در آستانه انقراض قرار دادیم.

این مسئول با بیان این که کرونا با تمام بدی‌ها، یک فرصت بود، تصریح کرد: هر چند کوتاه، باید فرصت نفس کشیدن این کره خاکی را فراهم کنیم.

وی با بیان این که فعالیت‌های انسانی مهمترین دلیل تخریب طبیعت، زیستگاه و همچنین انقراض گونه‌هاست، گفت: هر اتفاقی که این فعالیت‌های مخرب انسانی را کاهش دهد، به نفع طبیعت خواهد بود لذا کرونا نیز در حقیق، باعث ایجاد برخی محدودیت‌ها مانند کاهش تردد انسان‌ها و خودروها شد که به کاهش تلفات جاده‌ای حیات وحش، بعضا کاهش شکار غیرمجاز و کاهش استرس حیات وحش به دلیل حضور نیافتن انسان‌ها در طبیعت، منتج شد.

این پژوهشگر افزود: البته این بحران، باعث توقف یا کاهش برخی فعالیت‌های صنعتی و گردشگری نیز شده که در نهایت، این موضوع باعث کاهش آلودگی هوا و طبیعت نیز شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی محیط زیست قاچاق حیوانات يزد محيط زيست گونه های حیات وحش انسان ها گونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۶۱۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجم تجارت ایران و امارت به ۳۰ میلیارد دلار می رسد

مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بعد از گذشت ۱۰ سال کمیسیون های مشترک همکاری بین دو کشور برگزار شد گفت: دو سند در این کمیسیون های مشترک به امضا رسید که یکی از سندها مربوط به  برگزاری  و رسمیت بخشیدن به کمیسیون بود و از گذشته تا به امروز در مجموع ۲۲ سند آماده امضا است که بین سران دو کشور به امضا برسد.

وی افزود:  افزایش گردشگری، تسهیل تردد تجاری و نقش هر کشور در توسعه کریدور شمال _ جنوب و فعالیت های بندری چراکه هم امارات و هم دبی دارای بنادر زیادی است که باید از ظرفیت های این بنادر هر دو کشور استفاده کنند.

وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: تعداد پروازهای زیادی بین دو کشور برقرار است و در حال حاضر هفته ای ۳۲۰ پرواز بین دو کشور برقرار و توسط شرکت های ایرانی و اماراتی در حال انجام است و موانع در این بخش برطرف شد.

بذرپاش  با بیان اینکه  همچنین توسعه همکاری و سرمایه گذاری شرکت‌های  اماراتی در بنادر ایران و تسهیل فرآیندهای بانکی در این  دیدارها  مطرح شد گفت: نیازهای تجار و خواسته تجار ما  تسهیل فرآیندهای بانکی بوده است و تسهیل تعاملات بانکی بود که در این بخش مطرح شد و  قول های همکاری  در این بخش مطرح شد که امیدواریم پیشرفت های خوبی در این بخش انجام شود.

وی با اشاره به اینکه  در سال گذشته تجارت بین الملل بین ایران و امارت از ۲۷ میلیارد دلار عبور کرده است گفت: بعد از چین بزرگترین شریک تجاری ما امارات است و  در فرآیند تامین  زمینه های واردات کالا  و همچنين  مقصد صادرات کالاهای ما نقش بسیاری دارد.

او گفت:  زیر ساخت های گردشگری بین دو کشور  از دیگر موضوعات مطرح شده  در این کمیسیون بود و با توجه به آنکه ایران و امارات دارای زیر ساخت های گردشگری بسیاری هستند در این دیدار مطرح شد.

بذرپاش گفت: بین اتاق های بازرگانی و تاسیس صندوق ضمانت و مشارکت دو طرف در این بخش موضوعاتی بود که مطرح شد و ضمانت‌های لازم ارائه شد  و در مجموع و با وجود همه فشارهای که از سوی کشور آمریکا به کشور همسایه ایران به ویژه امارات وارد شد اما خوشبختانه  مانعی در این بخش وجود ندارد و و ایران موضع رسمی خود را اعلام کرد و امیدواریم بعد از ۱۰ سال که این کمیسیون برگزار شد  سال آینده در این زمینه بتوانیم توسعه همکاری ها را داشته باشیم.

 رئیس  کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات همچنین در خصوص توسعه بخش ترانزیت بین دو کشور، توضیح داد: موضوع ترانزیت دریایی و جاده‌ای و ریلی باید هم‌زمان رخ دهد و کلان پروژه ایران راه که در کشور این روزها در دستور دولت است، در کنار تکمیل مسیرهای شمال و جنوب در حوزه زیرساخت و تسهیل نرم‌افزارهای ترانزیتی موجب شد در سال گذشته رشد قابل توجهی در زمینه ترانزیت داشته باشیم.

وی افزود: زمینه‌های توسعه همکاری بندری نیز موضوع دیگر مطرح شده در این نشست بود و توافقات اولیه خوبی در این زمینه صورت گرفت و از سوی طرف اماراتی برای سرمایه گذاری در بنادری مانند چابهار اعلام آمادگی شد.

بذرپاش با اشاره به به‌کارگیری همه ظرفیت‌ها برای راه‌اندازی مسیر چابهار زاهدان و توسعه بندر چابهار، گفت: با این مهم می‌توانیم ظرفیت ترانزیتی عظیمی را در شرق کشور ایجاد کنیم که یکی از استفاده‌کننده‌های آن برای انتقال کالا به شمال و بالعکس به جنوب کشور امارات خواهد بود.

رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات همچنین در خاتمه در خصوص پیش‌بینی میزان تجارت دو کشور در سال پیش رو، اظهار کرد: ۲۷ میلیارد دلار تجارت بین دو کشور عدد کمی نیست و امارات بعد از چین بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران است، اما با فعالیت این کمیسیون و با عزمی که در ۲ کشور وجود دارد پیش بینی می‌شود که این عدد در سال آینده به ۳۰ میلیارد دلار برسد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • گربۀ محله مهم است
  • هیچ گونه سرمایه‌گذاری دائمی‌تر از تربیت و تعلیم نیست
  • قدرت‌نمایی شبانه پلنگ در مازندران (فیلم)
  • حجم تجارت ایران و امارت به ۳۰ میلیارد دلار می رسد
  • باید از برگزاری تورهایی که مسئولیتی در قبال حفاظت از طبیعت ندارند، جلوگیری شود
  • آیا از لوله سیاه آهنی برای مصارف کشاورزی می‌توان استفاده کرد؟
  • نمایش زجر به قیمت لایک!
  • بحران کمبود معلم در مدارس نباید تکرار شود
  • افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد
  • روسیه «واگنر» را بازسازی کرد تا از تکرار شورش آن جلوگیری کند