Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-01@10:52:57 GMT

کارنامه ۱۰۰روزه بایدن

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۶۳۹۳۱

کارنامه ۱۰۰روزه بایدن

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد، جو بایدن، چهل و ششمین رییس‌جمهور آمریکا ۱۰۰ روز است که ساکن کاخ سفید است. در این مدت او انبوهی از دستورات اجرایی را امضا و برای مهار کرونا، بسته‌ای ۹/ ۱ تریلیون دلاری را به تصویب رسانده است. اقدامات او در این ۱۰۰روز یادآور اقدامات فرانکلین روزولت، رییس‌جمهور سابق آمریکاست که طی ۱۰۰روز در سال ۱۹۳۳ بر آن بود که دولت ایالات‌متحده را تغییر شکل دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین منظور فایننشال‌تایمز در گزارشی به مقایسه عملکرد جو بایدن در نخستین ۱۰۰روز کاری او با برخی از روسای‌جمهور پیشین ایالات‌متحده پرداخته است.  بنابر اطلاعاتی که در آرشیو آنلاین «پروژه ریاست‌جمهوری آمریکا» در دسترس است، جو بایدن بیش از هر رییس‌جمهور دیگری در دوران پس از ریاست‌جمهوری روزولت؛ دستورات اجرایی، اعلامیه و یادداشت‌های ریاست‌جمهوری داشته است.

برخی از این دستورات جنبه‌ای نمادین دارد، همچون نام‌گذاری روز تحلیف او در ۲۰ ژانویه با نام «روز وحدت ملی». با این وجود اگر این دستورات نمادین را نادیده بگیریم، شمار اقدامات بایدن در ۱۰۰روز اول ریاست‌جمهوری بیش از سایر روسای‌جمهور به‌جز روزولت بوده است.  زمانی که ایالات‌متحده با رکود بزرگ دست و پنجه نرم می‌کرد، روزولت در ۱۰۰روز نخست کاری خود ۱۵ لایحه مهم را امضا کرد. یکی از لوایحی که بایدن در ۱۰۰روز نخست ریاست‌جمهوری خود امضا کرد بسته محرک اقتصادی بود. همچنین او لوایحی را امضا کرده که اجازه می‌دهد ۳/ ۲ تریلیون دلار در زیرساخت‌ها و ۸/ ۱ تریلیون دلار برای برنامه‌های اجتماعی هزینه شود.

او در این مدت، ۴۲ دستور اجرایی امضا کرد که بیش از هر رییس‌جمهور دیگری در تاریخ معاصر است. از این تعداد، نیمی از آنها تنها برای تغییر اقدامات رییس‌جمهور پیشین، دونالد ترامپ بوده است. این در حالی است که ترامپ در ۱۰۰روز نخست کاری خود ۳۳ دستور اجرایی امضا کرد که تنها ۲۴ درصد از آنان در جهت بی‌اثر کردن دستورات اجرایی اوباما بود. همچنین اوباما در مدت مشابه ۱۹ دستور اجرایی را امضا کرد که ۷ دستور آن برای لغو دستورات اجرایی جورج بوش بود. در نتیجه بایدن بیش از سه رییس‌جمهور قبلی در راستای معکوس کردن دستورات رییس‌جمهور پیش از خود گام برداشته است. 

از سوی دیگر انتظار می‌رود که رییس‌جمهور حدود ۴هزار شغل انتصابی سیاسی را در دولت پر کند که از این میان حدود ۱۲۰۰ شغل به تاییدیه سنا نیاز دارد. در این بازه زمانی سنا با ۳۹ پست کلیدی معرفی شده از سوی بایدن موافقت کرده که این تعداد بیشتر از تعداد مشاغلی است که در مدت مشابه در دولت ترامپ و جورج دبلیو بوش تایید شده بودند؛ گرچه اوباما و کلینتون در کسب تاییده سنا برای نامزدهای پیشنهادی خود، سرعت بالاتری نسبت به بایدن داشتند. همچنین بایدن اولین رییس‌جمهوری است که در دهه‌های اخیر موفق شده برای تمام وزرای پیشنهادی خود از سنا تاییدیه بگیرد. 

محبوبیت رییس‌جمهور، شاخص دیگری است که فایننشال‌تایمز به بررسی آن پرداخته است. بنا بر نظرسنجی گالوپ، محبوبیت بایدن در ۱۰۰روز نخست سکانداری‌اش قریب به ۵۷ درصد است که تقریبا از زمان تحلیف وی، ثابت بوده. روسای‌جمهور معمولا با محبوبیت بالایی به کاخ سفید وارد می‌‌شوند، اما ترامپ با محبوبتی ۴۴ درصدی رییس‌جمهور شد که کمترین میزان از زمان انجام نظرسنجی‌های گالوپ از سال ۱۹۳۸ است.

بایدن نیز همچون ترامپ محبوبیتی قطبی در میان شهروندان آمریکا دارد. با وجود آنکه ۹۴ درصد دموکرات‌ها او را تایید می‌کنند، اما تنها از منظر ۱۱ درصد از جمهوری‌خواهان کارنامه قابل‌قبولی دارد. این برخلاف پیامی است که بایدن در روز مراسم سوگند خود بر آن تاکید کرده بود. نظرسنجی‌ها حاکی از آن است که جامعه آمریکا بیش از دوران ریاست‌جمهوری ترامپ قطبی شده و فاصله میان آرای موافقان با بایدن و مخالفان آن ۸۳درصد است که از تمامی چهار رییس‌جمهور پیشین ایالات‌متحده بیشتر است.

مصرف‌کنندگان آمریکایی با روی کار آمدن بایدن در ژانویه و تشویق به واکسیناسیون و همچنین تزریق کمک‌های اقتصادی دولت و افزایش شغل‌های قوی، خوش‌بین‌تر شده‌اند‌. براساس نظرسنجی دانشگاه میشیگان، میزان تمایل به مصرف در ماه آوریل به ۵/ ۸۶ درصد رسیده که بالاترین میزان از مارس ۲۰۲۰ است و نسبت به ژانویه ۵/ ۷ درصد رشد داشته است. همچون آمار مربوط به محبوبیت رییس‌جمهوری، نظر مصرف‌کنندگان نیز حزبی است. از زمان انتخابات ۲۰۲۰، انتظارات جمهوری‌خواهان از اقتصاد ایالات‌متحده به شدت کاهش یافته، این در حالی است که دموکرات‌ها خوش‌بین‌ترند. این روند مخالف آن چیزی است که پس از انتخاب ترامپ در سال ۲۰۱۶ رخ داد.

جو بایدن همچنین برای برگزاری نخستین کنفرانس مطبوعاتی رسمی خود، ۶۵ روز رسانه‌ها را در انتظار نگه داشت که بیش از هر رییس‌جمهور دیگری در طول تاریخ مدرن زمان برده است. ترامپ در ۲۸‌مین روز کاری خود و اوباما در بیستمین روز کاری خود، نخستین کنفرانس خبری را برگزار کردند. جو بایدن در این کنفرانس از تصویب بسته تحرک اقتصادی خود و هدف دولتش برای واکسینه کردن ۲۰۰میلیون شهروند تا پایان ماه آوریل خبر داد؛ هدفی که اکنون به آن دست یافته است. روسای‌جمهور همیشه تمایلی به کنفرانس‌های خبری کاخ سفید نداشتند و اوباما و ترامپ کمتر از روسای‌جمهور پیش از خود کنفرانس خبری برگزار کردند.

پربیننده ترین واکنش ترامپ به انتشار فایل صوتی ظریف روایت ظریف از «نشانه‌های مثبت» در مذاکرات وین و منطقه‌ای درز فایل صوتی ظریف؛ ناگفته‌های میدان تا دیپلماسی مذاکره کنندگان به دنبال احیای برجام تا قبل از انقضای توافق ایران-آژانس هستند برترین تصاویر خبری ۲۴ ساعت گذشته

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: جو بایدن دستورات اجرایی ۱۰۰روز نخست ریاست جمهوری ایالات متحده روسای جمهور رییس جمهور کاری خود جو بایدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۶۳۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرط ترامپ برای کمک به اوکراین

رئیس جمهور پیشین آمریکا که اکنون نامزد اصلی جمهوری خواهان برای رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سال ۲۰۲۴ به شمار می‌رود، برای کمک به اوکراین شرط تعیین کرده است.

به گزارش مشرق، «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور پیشین آمریکا که اکنون نامزد اصلی جمهوری خواهان برای رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سال ۲۰۲۴ به شمار می‌رود، درباره کمک آمریکا به اوکراین در صورت بازگشت به کاخ سفید گفت: «در بازگشت به کاخ سفید به کی‌یف کمک خواهم کرد اما به این شرط که اتحادیه اروپا نیز باید هزینه را پرداخت کند.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا گفت که اروپا نیز باید سهم خود را در کمک به اوکراین بپردازد.

ادعای ترامپ در حالی صورت گرفته است که گفتگوی هیأت های آمریکا و اوکراین پیرامون توافقنامه امنیتی بلندمدت میان دو کشور از روز سه شنبه بار دیگر آغاز شده است.

بر اساس اعلام رسانه‌ها، وزارت امور خارجه آمریکا در این ارتباط خبر داد که هیأت های ایالات متحده و اوکراین در مورد ادامه مذاکرات بر سر توافقنامه امنیتی بلندمدت بین واشنگتن و کی یف گفتگو کردند.

این سومین دور از گفتگوهای امنیتی دو طرف به شمار می آید.

بر این اساس، مقامات اوکراینی و آمریکایی دور سوم گفتگوها را برای دست یابی به یک توافقنامه امنیتی دوجانبه نهایی بین دو کشور برگزار کردند.

در بیانیه صادره از سوی دفتر ریاست جمهوری اوکراین آمده است که طرفین در مورد متن پیش نویس توافقنامه امنیتی گفتگو کردند و به پیشرفت قابل توجهی نیز در تدوین مفاد اصلی سند دست یافتند.

گفتنی است که کی‌ یف چند توافقنامه امنیتی ۱۰ ساله با شماری از کشورهای عضو ناتو امضا کرده است. این توافقنامه‌ ها شامل حمایت بلندمدت از اوکراین در مقابل روسیه است.

کشورهای غربی از آغاز درگیری ها میان روسیه و اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، صدها میلیارد دلار کمک به کی‌یف کمک کرده اند.

به تازگی نیز، «میخائیل اونوفر» معاون فرمانده گردان تیپ ۵ تهاجمی نیروهای مسلح اوکراین در مصاحبه با روزنامه اوکراینسکایا پراودا گفته است که اوکراین به شدت با کمبود قطعات یدکی برای تعمیر تجهیزات غربی مواجه است.
به گفته وی، پس از اینکه تجهیزاتی صدمه می بیند از قطعات آن برای تعمیر انواع دیگر استفاده می شود.

روز سه‌شنبه نیز «داگلاس مک‌گرگور» مشاور سابق وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) نیز با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس اعلم کرد که این نگرانی وجود دارد که حتی پیش از حمله بزرگ روسیه، ارتش اوکراین از نظر نیروی نظامی دچار کمبود شدید شود.

وی دراین‌باره نوشت: ارتش اوکراین هم‌اکنون با کمبود سرباز و نیروی نظامی روبروست وحمله روسیه هنوز آغاز نشده است.

مک‌گرگور با اشاره به اینکه ارتش اوکراین روزانه صدها نیروی نظامی را از دست می‌دهد افزود که اوکراین به فروپاشی کامل نزدیک شده است.

ضدحملات ارتش اوکراین که از پیش‌تر مقامات و رسانه های غربی و اوکراینی با آب‌وتاب فراوان وعده آن را داده بودند، سرانجام ۴ ژوئن (۱۴ خرداد سال ۱۴۰۲) بی‌سروصدا و بدون اعلام رسمی در محورهای مختلف آغاز شد و بنا بر گزارش‌ها، نیروهای اوکراینی نه تنها تاکنون موفق به شکست خطوط دفاعی ارتش روسیه و پیشروی چشمگیری نشدند، بلکه حجم زیادی از تجهیزات نظامی مدرن اهدایی غربی‌ها نیز در این ضدحملات نابود شده یا سالم به تصرف نیروهای ارتش روسیه درآمد.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • گاف‌های بایدن به روایت آمار/ کارکنان کاخ سفید جورکشِ جو!
  • فیلم لو رفته از بایدن درباره احتمال توافق با ایران؛ پای ترامپ وسط است؟
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • واکنش ترامپ به اعتراضات حمایتی از فلسطین در آمریکا
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم
  • انتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی در کاخ سفید