Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-30@04:20:30 GMT

افزایش شفافیت با اصلاح نرخ تسعیر ارز بانک‌ها

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۶۴۲۳۰

به گزارش بورس تابناک، فرزین آقابزرگی، کارشناس بازار بورس درباره موافقت‌های بانک مرکزی برای حمایت از بورس گفت: فضای اقتصادی کشور حکم براین می‌کند که سیاست‌های کلان اقتصادی در بازار پول و سرمایه حرکتی همسو داشته باشد، زیرا شکی وجود ندارد که هماهنگی مسببات پایداری در تصمیمات را مهیا می‌سازد.

وی در ادامه اضافه کرد: حدود یک هفته پیش بحثی در ارتباط با اصلاح نرخ تسعیر ارز بانک‌ها پیش آمد که سبب به وجود آمدن ابهام به خصوص درباره گروهی که ذینفع ثالث مانند شرکت‎های داخل بورس بودند، شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مبنی بر اینکه بانک مرکزی ظاهرا با اصلاح نرخ تسعیر ارز مشروط بر اینکه سازمان امور مالیاتی تفاوت قیمت نرخ ارز را مورد قبول قرار دهد، موافقت کرده بود که خوشبختانه اصلاح شد.

آقابزرگی در این رابطه تاکید کرد: اینکه در حال حاضر با مبلغی اندک دارایی‌های ارزی بانک‌ها تسعیر شود، خوشایند است، اما در کنارآن نباید دور از نظر داشت زمانی که وزارت اقتصاد بالادست سازمان امور مالیاتی و در کنار بانک مرکزی قرار دارد، کمتر کسی انتظارخواهد داشت که اختلاف نظر پیش نیاید، به خصوص آنکه با چندین نوع نرخ ارز هم روبرو هستیم.

وی در ادامه اظهار داشت: برای در کنار یکدیگر بودن بازار سرمایه و بورس انسجام در تصمیمات اقتصادی لازم است. به این معنا؛ نباید چنین باشد که یک سیاستگذاری در راستای حفظ و حمایت بانک‌هایی که در بازار پول فعالیت می‌کنند، منتهی به التهاب بازار سرمایه شود.

این کارشناس بازار بورس در این رابطه تصریح کرد: خوشبختانه در تصمیم اخیر به نظر می‌رسد شفافیت لازم گرچه با آن فاصله وجود دارد، مورد توجه قرار گرفته است. معنا ندارد وقتی برای ارز حاصل از صادرات تکلیف می‌کنیم تا صادرکننده آن را داخل سامانه نیما به نرخ ۲۲ یا ۲۳ هزارتومان که مبتنی برعرضه و تقاضا است به ثبت برساند، تسعیر دارایی‌های بانک‌ها ۱۵ یا ۱۶ هزار تومان باشد. این کار به نوعی شباهت با قمیت‌گذاری دستوری دارد. در فضای اقتصادی مبتنی برعرضه و تقاضا و آزاد تمامی فاکتورهای اثرگذار از جمله نرخ ارز که محرک اصلی براقتصاد کشور است، باید به صورت شفاف، معقول و ملموس‌ ارائه شود تا شبهه استفاده ناصحیح به وجود نیاید.

آقابزرگی درخصوص آینده بورس توضیح داد: سال ۹۸ و ۹۹ با ۱۸۷ و ۱۵۵ درصد رشد که محرک اصلی آن هم حرکت پلکانی نرخ ارز بود، روبرو بودیم، برهمین اساس کمتر کسی باید انتظار داشته باشد در سال ۱۴۰۰ همان روند صعودی و قابل توجه گذشته به تکرار درآید. بخش عمده‌ای از نوسانات و افزایش در سطح قیمت‌ها داخل بورس در سال ۹۹ بی‌محابا افزایش پیدا کرد، اما در سال ۱۴۰۰ باید همزمان هم بنیه مالی شرکت‌ها از لحاظ انعکاس تفاوت نرخ ارزدر عملکرد سود و زیان و هم  وجود ریسک‌هایی از جمله ابهام در ثبات نرخ ارز، بحث‌های برون مرزی سیاسی برجام، کسری بودجه دولت در سال ۱۴۰۰ را کنار یکدیگر گذارد و تمام اینها با هم انتظارات سودآوری برای سال ۱۴۰۰ را قطعا بسیار متفاوت نسبت به سال ۹۹ خواهد کرد.

 

منبع: ایبنا

منبع: تابناک

کلیدواژه: ماه رمضان حسام الدین آشنا فایل صوتی جواد ظریف روز ملی خلیج فارس دعای روز هجدهم رمضان تسعیر نرخ ارز بانک مرکزی عرضه و تقاضا ماه رمضان حسام الدین آشنا فایل صوتی جواد ظریف روز ملی خلیج فارس دعای روز هجدهم رمضان سال ۱۴۰۰ نرخ ارز بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۶۴۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است

یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه یکسری فاکتورهای مثبت و منفی در بازار سرمایه وجود دارد که در میزان سرمایه گذاری مردم نقش دارد، یادآور شد: احتمالا در روزهای آینده شاهد رشد آرام سهام در بورس هستیم اما جنس این رشد از نوع رشد در سال ۹۹ نیست.

به گزارش ایسنا، طی روزهای اخیر فعالیت بازار سرمایه با فراز و نشیب همراه است و رشد آن روزی مثبت و روز دیگر منفی است، پیام الیاس کردی کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با ایسنا درباره اثر برخی اخبار همچون اصلاحی برخی مواد قانون مالیات بر عایدی سرمایه معتقد است، نه تنها بورس بلکه بازارهای دیگر از جمله ارز، سکه و طلا هم بعد از اعلام تصویب این مصوبه واکنش قابل توجهی نداشتند.
وی با اشاره به اینکه مالیات بر عایدی سرمایه  موضوع جدید و مربوط به امروز نیست، افزود: این موضوع در دوره قبل مجلس شورای اسلامی برای اولین بار مطرح شد و اکنون هم به طور کامل تصویب نشده و تصویب نهایی آن مدت زمان طولانی طول می کشد. 
 این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: سال گذشته هم پس از اعلام مصوبه مواد خام پتروشیمی، شاهد ریزش سود سهام در بورس بودیم، اما این مصوبه به تنهایی عامل ریزش سود نبود، عهدی که دولت بسته بود و زیر عهدش زد باعث شد، اعتماد سرمایه گذار از بین برود.
به گفته الیاس کردی، چنین اخباری هم آسیب می زند و هم تبعاتی دارد که آن تبعات آسیب زا هستند.
وی با اشاره به اینکه یکسری فاکتورهای مثبت و منفی در بازار سرمایه وجود دارد که در میزان سرمایه گذاری مردم نقش دارد، یادآور شد: افزایش روند کلی نرخ دلار، بالا بودن نرخ بهره که آسیب زا بوده و انتشار اوراق بالای ۲۰ درصد بوده در کنار قوانینی که در آینده تصویب می‌شود و مشخص نیست که برای سرمایه گذار مثبت است یا منفی، از جمله فاکتورهای مختلفی است که در این عرصه وجود دارد.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه با این شرایط در روزهای آینده شاهد رشد آرام سهام در بورس هستیم، اما جنس این رشد از نوع رشد در سال ۹۹ نیست، اضافه کرد: با وجود فاکتورهای اعلام شده، ارزیابی ام این است که چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است
  • عملکرد نه چندان خوب بانک ملت در 9 ماهه
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بورس و مرکز مبادله؛ ۲ نهاد با شرح وظایف کاملا متفاوت
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • افت تراز یک پله‌ای ارزش دلاری بورس تهران!
  • روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله
  • معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا