Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین، دبیر انجمن سنگ‌آهن ایران با اشاره به اینکه سنگ‌آهن اولین محصول از بالادست زنجیره فولاد بوده و بهترین حالت این است که قیمت این زنجیره دریک فضای شفاف و رقابتی مانند بورس کالا انجام شود، از فشارهای رسانه‌ای و لابی‌های سیاسی برای ممانعت از واقعی سازی قیمت سنگ‌آهن انتقاد کرد و هشدار داد: اگر کسانی که کشف قیمت واقعی سنگ‌آهن در عرضه‌های بورسی را تحت‌فشار قرار داده‌اند به هدف خود برسند، در آینده کل زنجیره فولاد، تحت تأثیر پیامدهای منفی این فشار، متحمل زیان خواهند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سعید عسکرزاده گفت: 22 فروردین سال جاری در عرضه سنگ‌آهن که با رقابت خریداران نیز همراه بود، مجموعه فولادی‌ها اصرار کردند که این رقابت غیرواقعی است و نرخ‌هایی که برای سنگ‌آهن در حراج کشف شد، منطقی نیست. این در حالی است که کماکان سنگ‌آهن به لحاظ قیمتی تفاوت فاحشی با قیمت‌های جهانی دارد.

وی افزود: اگر قیمت سنگ‌آهن داخل کشور را با دلار محاسبه کنیم و حتی هزینه‌هایی مانند حمل‌ونقل را از آن حذف کنیم، نرخ فعلی سنگ آهن در بورس همچنان نصف قیمت‌هایی است که در بازارهای جهانی معامله می‌شود.

دبیر انجمن سنگ‌آهن ایران تأکید کرد: برخی از همکاران صنعت فولاد به این بخش توجه نکرده‌اند که وقتی قیمت فولاد به بالای 700 دلار می‌رسد و بخشی از محصول تولیدکنندگان صادر می‌شود، در قیمت تمام‌شده محصولات معدنی نیز تأثیر می‌گذارد.

به گفته وی، نرخ فولاد به‌صورت مستقیم بر روی قیمت سنگ‌آهن تأثیر دارد زیرا برخی از محصولات و تجهیزاتی که در سنگ‌آهن مورد استفاده قرار می‌گیرد به فولاد مرتبط است و به‌محض افزایش قیمت فولاد قیمت تمام‌شده سنگ‌آهن نیز افزایش می‌یابد.

دبیر انجمن سنگ‌آهن با بیان اینکه باید بپذیریم که قیمت تمام زنجیره فولاد باید متوازن و متعادل باشد، یادآور شد: اگر تولید در این زنجیره، سود منطقی داشته باشد به نفع تمام زنجیره و دست‌اندرکاران آن خواهد بود. بنابراین، انتقاداتی که از سوی تولیدکننده‌های فولاد درباره عرضه سنگ‌آهن در بورس کالا مطرح شد، غیرمنصفانه بود.

قدرت نظم دهی بورس کالا به زنجیره تولید

عسکرزاده اضافه کرد: عرضه بورسی سنگ‌آهن، قدرت نظم دهی دارد که اهمیت آن بسیار زیاد است زیرا هم‌اکنون، بی‌نظمی در زنجیره فولاد حاکم است و محصولات حلقه‌های مختلف آن، اختلاف‌های فراوانی با یکدیگر دارند که از این فضا، فقط عده معدودی واسطه و دلال بهره می‌برند و منفعتی به تولیدکنندگان نمی‌رسد؛ با این تفاسیر ورود کل زنجیره به بورس کالا یک نظم کلی در حوزه معامله، تامین مواد و قیمت ایجاد می کند.

به گفته وی، اگر در این زنجیره به قیمت‌های شفافی دست پیدا کنیم باعث رونق کسب‌وکار کل زنجیره می‌شود و سود آن نیز به همه زنجیره می‌رسد.

وی اعلام کرد: هم‌اکنون، بورس کالا مهم‌ترین مرجع کشف قیمت است و درصورتی‌که برخی دخالت‌های نابه جای بیرونی را از آن حذف کنیم، آثار بسیار مثبتی برای بازار و تولید به همراه دارد؛ در این میان چه دخالت از سوی دولت باشد و چه از سوی زنجیره فولاد، باعث آسیب به کل زنجیره خواهد شد.

عسکرزاده اضافه کرد: در زنجیره فولاد باید به محصولات دیگری مانند کنسانتره و گندله نیز برسیم چراکه بورس می‌تواند قیمت‌های عادلانه را کشف کند. اواخر سال گذشته توافقی با بورس کالا کردیم که بتوانیم بستر عرضه سایر محصولات را نیز فراهم کنیم و بر همین اساس کنسانتره چادرملو نیز در بورس کالا پذیرش شد.

افزایش تولید با قیمت‌های منطقی

دبیر انجمن سنگ‌آهن همچنین با اشاره به اینکه باید به بحث تعدیل قیمت‌ها توجه ویژه‌ای کرد، گفت: اگر قیمت‌ها تعدیل نشود، به‌طورقطع در تولید سنگ‌آهن دچار نقصان خواهیم شد که افت ظرفیت تولید و گاه تعطیلی واحدهای تولیدی ماحصل آن است.

وی خاطرنشان کرد: اگر قیمت سنگ‌آهن معقول و منطقی باشد می‌توان بر روی افزایش عیار قابل‌استخراج و همچنین ذخایری که در عمق زیاد قرار دارد برنامه‌ریزی کرد که این موضوع باعث افزایش تولید سنگ‌آهن و تأمین نیاز داخل خواهد شد.

پربیننده ترین خط تولید ماشین لباس‌شویی سام افتتاح شد سه میلیون تن فولاد گم شده، کجا رفت؟ تقاضای جهانی برای طلا کاهش یافت بسته پیشنهادی وزارت صمت برای تحقق شعار سال عبور از مرز تولید ماهانه ۲۱هزار و ۵۵تن ورق فولادی در شرکت فولاد امیرکبیر کاشان

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سنگ آهن زنجیره فولاد قیمت سنگ آهن سنگ آهن بورس کالا کل زنجیره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۶۴۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیمان، سنگ آهن و فولاد در صدر معاملات در بورس کالا

بیش از ۳ میلیون تن انواع محصول به ارزش ۳۶ همت هفته گذشته در بورس کالا دادوستد شد و سیمان، سنگ آهن و فولاد بیشترین حجم معاملات را در تالار صنعتی و معدنی، و وکیوم باتوم، قیر و مواد پلیمری بیشترین حجم معاملات تالار پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی را داشتند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در معاملات هفته گذشته بازار فیزیکی بورس کالای ایران 3 میلیون و 284 هزار و 326 تن انواع محصول به ارزش 36 هزار میلیارد تومان دادوستد شد. به لحاظ حجم سیمان، سنگ آهن و فولاد بیشترین حجم معاملات را در تالار صنعتی و معدنی و وکیوم باتوم، قیر و مواد پلیمری نیز بیشترین حجم معاملات تالار پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی را به خود اختصاص داده بودند.

بر اساس این گزارش، تالار محصولات صنعتی و معدنی شاهد معامله 2 میلیون و 719 هزار و 651 تن انواع کالا به ارزش 24.7 هزار میلیارد تومان در هفته گذشته بود.

در این تالار یک میلیون و 297 هزار و 938 تن سیمان، 741 هزار تن سنگ آهن، 422 هزار و 238 تن فولاد، 231 هزار و 250 تن آهن اسفنجی، 17 هزار و 210 تن آلومینیوم معامله، 7 هزار و 930 تن مس، یک هزار و 185 تن روی، 200 تن کک و 200 تن کنسانتره مولیبدن شد.

از طرفی در دو بخش داخلی و صادراتی تالار فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی 421 هزار و 768 تن انواع کالا و محصول به ارزش 9.1 هزار میلیارد تومان به فروش رسید.

در تالار فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی 184 هزار و 900 تن وکیوم باتوم، 140 هزار و 449 تن قیر، 102 هزار و 877 تن مواد پلیمری، 54 هزار و 500 تن لوب کات، 39 هزار و 103 تن مواد شیمیایی، 13 هزار و 970 تن گوگرد، 5 هزار و 521 تن روغن و 570 تن گازها و خوراک ها معامله شد.

همچنین تالار کشاورزی نیز شاهد معامله یک و نیم تن زعفران به ارزش 150 میلیارد تومان بود و بازار فرعی هم معامله 22 هزار و 623 تن انواع کالا و محصول به ارزش72.2 میلیارد تومان بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فشار بن گویر بر نتانیاهو: نخست وزیر قول حمله به رفح و عدم پایان جنگ را داده است
  • واگذاری شازند کاملاً شفاف و در فرآیندی قانونی بوده است
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • قرمز پوشی شاخص کل بورس با کاهش بیش از ۱۲ هزار واحدی
  • جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا اعلام شد
  • اعلام جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا
  • عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها
  • جزئیات مهم از افزایش سرمایه سنگین نماد‌های بورسی
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سیمان، سنگ آهن و فولاد در صدر معاملات در بورس کالا