Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@01:50:49 GMT

قراردادهای موقت بلای جان کارگران!

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۶۵۵۰۷

قراردادهای موقت بلای جان کارگران!

ایسنا/مازندران نایب رئیس مجمع نمایندگان کارگران مازندران گفته که، قراردادهای موقت بلای جان کارگران شده است، وقتی قرارداد ۳، ۶ و یک ساله بسته می شود کارگر دیگر امنیت شغلی ندارد در صورتی که قرارداد موقت برای مشاغلی است که ماهیت مستمر ندارند اما شغل هایی که ماهیت مستمر دارند چرا قرار داد موقت بسته می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ولی الله درواری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اهداف مجمع نمایندگان کارگران مازندران در راستای پیگیری مطالبات این قشر، اظهار کرد: جامعه کارگران مازندران همانند سایر نقاط کشور دارای مشکلات عدیده ای هستند و در حال حاضر نیز با توجه به کرونا مشکلات و آسیب های این قشر چندبرابر شده است.

وی با بیان اینکه این مجمع دارای ۱۱ عضو اصلی از بین کارگران استان است که هر سه سال انتخاب می شوند، افزود: مجمع نمایندگان کارگران مازندران متاسفانه قدرت اجرایی ندارد و تنها منعکس کننده صدای کارگران است تا دغدغه و مشکلات آنان به گوش مسئولان کشوری برسد و در برخی تصیماتی که گرفته می شود نظریه ای که خواست جامعه کارگری است،دهد.

*رساندن صدای کارگران به گوش مسئولان از وظایف مجمع

نایب رئیس مجمع نمایندگان کارگران مازندران، پرداخت تسهیلات و اسکان جهت مسافرت را از دیگر وظایف مجمع عنوان کرد و گفت: آنچه که مهم است رساندن صدای کارگران به گوش مسئولان بالادست است که در این بخش ما باید بتوانیم مشکلات و غدغه های کارگران را انتقال دهیم

درواری پیگیری مطالبات کارگران را در صورت بروز مشکلات در اداره کار و یا ضایع شدن حق کارگران توسط شرکتها را از دیگر وظایف مجمع ذکر کرد و ادامه داد: کارگران در صورتی که شکایتی در حل اختلاف اداره کار دارند به مجمع مراجعه می کنند و ما اعضای مجمع نیز پیگیر مطالبات آنها چه درخصوص بیمه و چه در سایر مسائل برابر قانون هستیم.

*کرونا بیشترین آسیب را به جامعه کارگری وارد کرد

وی با بیان اینکه با وجود کرونا بیشترین آسیب به جامعه کارگری وارد شد، تصریح کرد: متاسفانه دولت در زمان کرونا هیچ حمایتی را از کارگران بخصوص کارگران ساختمانی انجام نداد و برخی از کارگران به علت بیمه نبودن بیشترین مشکل را تحمل کردند.

این فعال کارگری ، پرداخت وام های  یک میلیون تومانی را توسط دولت موجب مضاعف شدن مشکلات جامعه کارگری دانست و متذکر شد: این وام نه تنها دردی را از کارگردوا نکرد بلکه بی جهت آنان را بدهکار کرد که باید به نوعی یا از یارانه پرداخت کنند و یا خودشان بپردازند.

درواری خاطرنشان کرد: در مدت یک سال و چند ماه گذشته با وجود کرونا کارخانه های زیادی دچار رکود شدند و در این میان درآمد کارگران هم دچار افت شدیدی شد بنابراین کارگران ساختمانی که آسیب زیادی دیدند چطور می توانستند این وام را پرداخت کنند و بهتر بود دولت این مبلغ را به صورت بلاعوض می داد و اقساط ماهانه را حذف می کرد.

وی با اشاره به اینکه برخی از صاحبان کارخانه از خرید ماسک و محلول بهداشتی برای کارگران خود ابا کردند، افزود: این موضوع باعث شد خود کارگر اقدام به خرید کند و چه بسا توان خرید نداشت بنابراین در معرض کرونا قرار گرفت و زمانی که مبتلا به کرونا شد هیچ حمایتی از سوی کارفرما و دولت نشد.

*نبود امنیت شغلی بزرگترین آسیب جامعه کارگری

نائب رئیس مجمع نمایندگان کارگران مازندران، تعدیل نیرو از سوی کارخانه ها و شرکتها در زمان کرونا و بیکار شدن بسیاری از کارگران را از دیگر مشکلات پیش رو برشمرد و ادامه داد: آنچه که باعث می شود کارگر در این برهه امنیت شغلی نداشته باشد و دچار آسیب شود، نداشتن یک قرارداد درست بلند مدت است. 

*قراردادهای موقت بلای جان کار شده است 

درواری با تاکید بر اینکه قراردادهای موقت بلای جان کارگران  شده است، اظهار کرد: وقتی قرارداد ۳، ۶ و یک ساله بسته می شود کارگر دیگر امنیت شغلی ندارد در صورتی که قرارداد موقت برای مشاغلی است که ماهیت مستمر ندارند اما شغل هایی که ماهیت مستمر دارند چرا قرارداد موقت بسته می شود.

وی متذکر شد: این موضوع و حل آن نیازمند یک عزم ملی در مجلس شورای اسلامی است تا نمایندگان مجلس این مشکل را حل کنند.

این فعال کارگری با بیان اینکه در این مدت تورم و افزایش قیمت سبد معیشتی و دستمزدهای ناچیز کارگر باعث وارد آمدن بیشترین فشار به جامعه کارگری شده است، تصریح کرد: از سوی دیگر تورم بالا باعث شده است  سبد خانوار ما هر روز خلوت تر و خالی تر شود و این بار سنگین بر روی دوش کارگران احساس شود.

درواری با اشاره به اینکه اعضای مجمع کارگری استان  سعی دارد از طریق مسئولان استانی از جمله تامین اجتماعی و اداره کار و رفاه اجتماعی بتواند دربیمه بیکاری کاری انجام دهد، گفت: در اسفند ۹۸ که کرونا شروع شد دولت قرار بود برای اسفند و فروردین و اردیبهشت بیمه بیکاری به کارگران بدهد و گفته شد  همه ثبت نام کنند و البته در این میان  ثبت نام خیلی ها با مشکل مواجه شد و  برای برخی ثبت شد که  قرار بود مبلغ حداقل برابرقانون به انها پرداخت شد اما تنها ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان پرداخت شد که بسیار ناچیز بود و هیچ سنخیتی با حقوق اداره کار نداشت.

وی عنوان کرد: متاسفانه با وجود پیگیری های زیادی که شد هیچ کدام از مسئولان تامین اجتماعی و کار جواب درستی ندادند.

*شعار همسان سازی، اما در عمل هیچ

این عضو هیئت حل اختلاف اداره کار و عضو هیئت بدوی تامین اجتماعی با بیان اینکه  همسان سازی که قرار بود توسط دولت صورت بگیرد تنها متناسب سازی شده است، افزود: همسان سازی کارگر بازنشسته به واقع باید  ۹۰ در صد یک کارگری که مشغول به کار است باشد در صورتی که اینگونه نیست و به نوعی متناسب سازی صورت گرفته است.

*جمع شدن دفترچه های تامین اجتماعی، آسیب مضاعف به کارگران

درواری فراهم نبودن زیرساختهای لازم توسط دولت را با جمع شدن دفترچه های تامین اجتماعی  از اسفند ۹۹ ضربه مضاعفی به کارگران دانست و گفت: اغلب کارگران وقتی به مطبی مراجعه می کنند به علت وصل نبودن مطب مربوطه به سرور، مجبور به پرداخت ویزیت به صورت آزاد هستند و این موضوع بار سنگینی را به کارگران وارد کرده است.

وی ضمن گلایه از اداره  کل تعاون و کار و رفاه اجتماعی در پیگیری مطالبات کارگران گفت: بسیاری از پرونده کارگران باز مانده است و رسیدگی نمی کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کارگر هفته کارگر ماهیت مستمر تامین اجتماعی جامعه کارگری بسته می شود امنیت شغلی اداره کار داد موقت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۶۵۵۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش و جدیت برای کاهش نرخ بیکاری

مختار احمدی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه، در دیدار نمایندگان جامعه کارگری با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه، با اشاره به کاهش دو درصدی نرخ بیکاری استان در سال گذشته، گفت : اگرچه کاهش دو درصدی نرخ بیکاری استان در سال گذشته امیدوارکننده است، اما کافی نیست و قرار است امسال با جدیت بیشتری در این زمینه کار کنیم.

وی گفت: سال گذشته بیش از هفت هزار میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزا از محل‌های مختلف شامل بند ب تبصره ۱۶، تبصره ۱۸، تسهیلات سفر ریاست جمهوری، مشاغل خانگی، نهاد‌های حمایتی و ... در استان پرداخت شده است.
 
وی با بیان اینکه سال گذشته ۵۶ تعاونی با اشتغالزایی ۱۸۵۰ نفر در استان تشکیل شد، گفت: همچنین سال گذشته در حوزه مشاغل خانگی هم ۱۲ هزار مجوز به صورت برخط و آنلاین صادر شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به انجام حدود هشت هزار بازرسی توسط بازرسان اداره کار در سال گذشته، گفت: عمده این بازرسی‌ها در راستای کاهش حوادث ناشی از کار انجام شده که منجر به کاهش ۲۳ درصدی حوادث ناشی از کار در استان در سال گذشته شده است.

وی با بیان اینکه بیشترین حوادث ناشی از کار در کارگاه‌های ساختمانی رخ می‌دهد، افزود: انتظار داریم شهرداری و نظام مهندسی برای کاهش حوادث ناشی از کار همکاری بیشتری با هم داشته باشند.

احمدی با بیان اینکه هیئت‌های حل اختلاف استان کرمانشاه در سال گذشته هفت هزار رای در جهت حمایت از جامعه کار و کارگری صادر کردند، گفت: ۳۰ درصد این رای‌ها به صورت سازشی حل و فصل شده که رضایتمندی بیشتر جامعه کار و کارگری استان را به همراه داشته است.

وی اضافه کرد: میانگین زمان رسیدگی به پرونده‌های شکایتی حوزه کار و کارگری در استان در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۱۳ روز بوده که این عدد در پایان سال ۱۴۰۲ به ۴۰ روز رسیده است.

تشکیل شورای توسعه تعاون استان، بهره مندی حدود ۳۰۰۰ نفر از مقرری بیمه بیکاری، بهره مندی ۱۸ هزار نفر از کارگران ساختمانی از بیمه تامین اجتماعی، اجرای طرح کالابرگ در قالب طرح فجرانه و اتصال بیش از ۳۵۰۰ فروشگاه استان به طرح کالابرگ الکترونیکی و ... از دیگر اقدامات مجموعه کار، تعاون و رفاه اجتماعی در استان در سال گذشته بود که احمدی از آنها یاد کرد. 

 اولیا علی بیگی دبیر خانه کارگر کرمانشاه نیز با اشاره به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری به نام سال «جهش تولید با مشارکت مردم»، گفت: معتقدم اگر در طول این سال‌ها به فرامین رهبری بیشتر توجه می‌شد، همانطور که در ابعاد نظامی توانستیم هیمنه دشمنان را بشکنیم، در حوزه‌های اقتصادی هم می‌توانستیم موفق‌تر عمل کنیم.

وی ادامه داد: باید بپذیریم که در حوزه اقتصادی مشکلات فراوانی داریم که باید برای حل آنها چاره اندیشی شود.

علی بیگی در ادامه با اشاره به برخی مشکلات جامعه کارگری، گفت: برای بهتر کردن حال جامعه کارگری باید در وهله اول کرامت جامعه کارگری را حفظ کرده و نشان بدهیم همانطور که دین اسلام برای کارگران احترام و ارزش قائل است، مسئولین هم به این قشر اهمیت می‌دهند و در این راستا باید رسیدگی به مشکلات جامعه کارگری در اولویت مسئولین قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه نداشتن امنیت شغلی و داشتن قرارداد‌های موقت موضوع دیگری است که جامعه کارگری را آزار می‌دهد، گفت: بیش از ۹۸ درصد جامعه کارگری با قرارداد‌های یک ماهه و سه ماهه و بعضا شش ماهه کار می‌کنند که اصلا شایسته نیست.

وی با تاکید بر اینکه تامین امنیت شغلی کارگران وظیفه مسئولین است، گفت: جامعه کارگری خواهان این است که امنیت شغلی آنان تامین شود.

 دبیر اجرایی خانه کارگر کرمانشاه در ادامه ایمنی و بهداشت را خواسته دیگری جامعه کارگری در استان برشمرد و گفت: توجه به سلامت و بهداشت جامعه کارگری باید به دید سرمایه گذاری نگاه شود، نه هزینه.

جهانبخش شکری رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه نیر با اشاره به افزایش حدود دو برابری هزینه نگهداری واحد‌های تولیدی در مقایسه با سال گذشته، گفت: اگر بانک‌ها برای تامین سرمایه در گردش واحد‌های تولیدی پای کار نباشند، این واحد‌ها نمی‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند.

وی تاکید کرد: باید با در نظر گرفتن تسهیلات ارزان قیمت و نیز معافیت‌های مالیاتی در جهت تقویت واحد‌های تولیدی استان تلاش شود، چون اگر واحد‌های تولیدی حمایت نشوند قاعدتا نمی‌توانند حقوق و مزایای کارگران خود را هم بالا ببرند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • کارفرمایان باید حقوق و عزت کارگر را رعایت کنند
  • کارگران ۱۱ اردیبهشت تعطیل هستند؟
  • معاون وزیر کار مُنکر پیشنهاد افزایش حق مسکن شد
  • جامعه کارگری پیشتاز جهش تولید و جنگ اقتصادی است
  • مسوولان مشکلات قشر کارگری را احصا و رفع کنند
  • تلاش و جدیت برای کاهش نرخ بیکاری
  • نشست هم اندیشی تشکل‌های کارگری استان
  • بیش از ۹۵ درصد قراردادهای کار موقت هستند
  • کمترین تنش کارگری سال گذشته استان، مربوط به شهرستان کرمان
  • کارگر ماهر هم امنیت شغلی ندارد