Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-27@18:01:40 GMT

کسینجر از تهدید «روز قیامت» چین و آمریکا پرده برداشت

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۶۵۶۷۳

هنری کیسینجر ۹۷ ساله، وزیر خارجه سابق آمریکا که مشاور ریچارد نیکسون در طرح ۱۹۷۱ برای بهبود روابط میان واشنگتن و پکن بود، گفت ترکیب قدرت اقتصادی، نظامی و فناوری این دو ابرقدرت خطرات بیشتری به نسبت جنگ سرد با شوروی به همراه دارد.

کیسینجر در گفت‌وگو با انجمن سدونای موسسه مک‌کین در مسائل جهانی گفت، تنش‌ها با چین "بزرگترین مشکل برای آمریکا و بزرگترین مشکل برای جهان" است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: به این دلیل که اگر آن را حل نکنیم، بعد این خطر وجود دارد که در سراسر جهانی نوعی جنگ سرد میان چین و ایالات متحده ایجاد شود.

این اظهارات در شرایطی مطرح می‌شود که لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا در اولین سخنرانی سیاستگذاری مهم خود هشدار داد که "روشی که ما در جنگ بزرگ بعدی می‌جنگیم، بسیار متفاوت از روشی است که ما در جنگ آخر به کار بردیم."

کیسینجر گفت، در حالیکه تسلیحات هسته‌ای در حال حاضر به حد کافی برای ویران کردن کل جهان حین این جنگ سرد کفایت می‌کنند، پیشرفتها در فناوری هسته‌ای و هوش مصنوعی که در آن چین و ایالات متحده هر دو پیشتاز هستند، تهدید "روز قیامت" را چندین برابر کرده است.

وزیر خارجه پیشین آمریکا تاکید کرد: برای اولین بار در تاریخ بشر، بشریت این ظرفیت را دارد که در یک بازه زمانی محدود خود را منقرض کند. ما فناوری قدرتی را توسعه داده‌ایم که ۷۰ سال پیش حتی تصور آن هم وجود نداشت. و اکنون مساله هسته‌ای به مساله فناوری برتر افزوده شده است و در بحث هوش مصنوعی، پایه آن براساس این حقیقت است که بشر شریک ماشین‌ها می‌شود و ماشین‌ها می‌توانند خودشان قضاوت کنند. بنابراین در یک درگیری نظامی میان قدرت‌های فناوری برتر، این از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است.

کیسینجر که یکی از متفکران برجسته استراتژیک در شش دهه گذشته به شمار میرود، گفت: جنگ سرد بین ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی در دهه‌های پس از جنگ جهانی دوم یک بعدی‌تر و بر رقابت با سلاح‌های هسته‌ای متمرکز بود. شوروی ظرفیت اقتصادی نداشت. آنها ظرفیت فناوری نظامی داشتند. آنها مانند چین ظرفیت فناوری توسعه‌ای ندارند. چین علاوه بر اینکه یک قدرت نظامی قابل توجه است، یک قدرت اقتصادی عظیم به شمار می‌رود.

وزیر خارجه پیشین آمریکا افزود: سیاست آمریکا در قبال چین باید یک رویکرد دوجانبه باشد؛ ایستادگی قاطع بر سر اصول آمریکا برای درخواست احترام از چین و همزمان حفظ یک گفت‌وگوی مداوم و یافتن حوزه‌های همکاری. من نمی‌گویم که دموکراسی همواره به نتایج سودمند ختم خواهد شد. ما وظیفه پیچیده‌ای داریم... هیچکس کاملا موفق به انجام آن نشده است.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: جنگ سرد هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۶۵۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ قاطع پیونگ‌یانگ به نسخه تحریمی آمریکا

آمریکا متعهد شده است که با کره جنوبی و سایر کشور‌ها برای ایجاد جایگزینی با دستور هیئت کارشناسان سازمان ملل متحد برای نظارت بر اجرای تحریم‌ها که در پایان آوریل به دنبال وتوی روسیه برای تمدید آن منقضی می‌شود، همکاری کند.

به گزارش ایسنا، کیم اون چول، رئیس دفتر امور آمریکای وزارت امور خارجه کره شمالی گفت: اگر ایالات متحده نسخه جدیدی از تحریم‌ها را علیه کره شمالی معرفی کند، پیونگ‌یانگ از فرصت جدید برای تنظیم مجدد نیرو که واشنگتن بیش از همه از آن می‌ترسد، استفاده خواهد کرد.

این مقام گفت: تحریم‌های جدید تنها منجر به تقویت بیشتر قدرت نظامی پیونگ یانگ خواهد شد.

او با وعده انجام «اقدامات عملی قدرتمندتر» برای تقویت قدرت فنی نظامی کره شمالی گفت: «هر زمان که ایالات متحده قطعنامه تحریم جدید را در عرصه سازمان ملل تهیه کند آزمایش هسته‌ای قوی‌تر و توسعه‌یافته‌تر کره شمالی آغاز خواهد شد. تحریم‌های ایالات متحده به عنوان یک کاتالیزور و نیروی محرکه عمل کرد که باعث افزایش تدریجی قدرت ملی ما شد.

این مقام افزود: ما از حقوق حاکمیتی و منافع امنیتی خود در برابر تهدید‌های خصمانه و فشار تحریمی فزاینده از سوی ایالات متحده محافظت کرده و اقدامات واقعی قوی‌تری را انجام خواهیم داد.

وی تاکید کرد: ما به تحریم‌های آمریکا عادت کرده‌ایم و توانایی و قدرت زیادی برای ایستادگی در برابر هرگونه تحریم شدید داریم.

لیندا توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل طی بازدید از منطقه غیرنظامی شده (DMZ) که دو کره را از هم جدا می‌کند، گفت که واشنگتن در حال بررسی گزینه‌های «خارج از چارچوب» است و تهدید کرد که «همه احتمالات» حتی خارج از قواعد سازمان ملل روی میز است.

دیگر خبرها

  • وزیر علوم از دلیل اخراج استادان دانشگاه پرده برداشت
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می‌سازد
  • طوفانی که پرده‌ها را کنار زد
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می سازد
  • طوفانی که پرده از چهره غرب کنار زد
  • طوفانی که پرده از چهره غرب کنار زد  
  • پشت پرده حملات تروریستی در ایران و روسیه
  • وزیر دفاع روسیه: مسکو هرگز ناتو را تهدید نکرده است
  • پاسخ قاطع پیونگ‌یانگ به نسخه تحریمی آمریکا
  • محکومیت تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی آمریکا