Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@20:49:32 GMT

شفافیت سنگ بنای نظارت عمومی است

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۶۶۹۹۹

شفافیت سنگ بنای نظارت عمومی است

ایسنا/فارس دبیر دیده بان شفافیت و عدالت در فارس با بیان اینکه شفافیت سنگ بنای اصلی ایجاد زمینه نظارت عمومی است، گفت: با افزایش آگاهی شهروندان و استفاده از راهکارهای قانونی و با همکاری و مشارکت عمومی این امکان را فراهم می‌کند.

دکتر نجات در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرد: دیده‌بان شفافیت و عدالت با رویکرد هر شهروند یک دیده بان، شفاف سازی هرنوع سوءاستفاده از اختیارات و قوانین با هدف کسب منافع شخصی و گروهی را پیگیری و مقابله با مفاسد را دنبال می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان اینکه سازمان‌های مردم نهاد نظیر دیده بان شفافیت و عدالت، تشکل‌های غیرسیاسی، غیرانتفاعی و غیردولتی محسوب می‌شوند و متناسب با اهداف تعیین شده فعالیت می‌کنند، ادامه داد: دیده بان در راستای اهدافی که اشاره شد و در قلمروی سرزمینی کشور ایران نسبت به تمام موضوعات اجتماعی مداخله آگاهانه و فعال می‌کند که یکی از عرصه‌های فعالیت دیده‌بان افزایش شفافیت و تقویت نظارت عمومی و کمک به اداره عادلانه کشور در مقاطع و مسائل انتخاباتی است که سهم قابل توجهی در سرنوشت و حقوق عمومی خواهند داشت و یکی از این مصادیق، انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر در نظر گرفته می شود.

نجات در پاسخ به این سئوال که آیا ورود تشکلی مردم نهاد و غیرسیاسی به مسائل سیاسی نظیر انتخابات، با اهداف آن منافات ندارد؟ گفت: نقش و نحوه ورود دیده بان شفافیت و عدالت به مسائل انتخاباتی و سیاسی، به عنوان یک مقام ناظر و بدون جهت گیری سیاسی و جناحی است و در عین حمایت از کلّیت انتخابات، هیچگونه حمایتی از طیف خاصی از داوطلبان نمی‌کند. گرچه بدیهی است اعضای این تشکل در همه سطوح، مسقلاً آزادی و امکان فعالیت سیاسی مانند سایر شهروندان و فعالین اجتماعی را دارند، با این وجود، فعالیت سازمانی ما فقط اهداف تعیین شده را دنبال خواهد کرد و در نتیجه نه تنها ورود دیده بان به عنوان مطالبه گر در انتخابات، منافاتی با اهداف آن ندارد بلکه اجتناب ناپذیر و ضروری بوده و از تکالیف ما محسوب می‌شود.  

دبیر دیده بان شفافیت و عدالت در فارس، عضویت در این تشکیلات را داوطلبانه و افتخاری اعلام و خاطرنشان کرد: محور اصلی فعالیت دیده بان شفافیت از نقطه شروع، مقابله با فساد و تبعیض در نظر گرفته شده و در این مسیر ضرورت‌هایی مانند آموزش عمومی، جلب مشارکت مردم به عنوان رکن اصلی، تقید نداشتن به وابستگی‌های سیاسی و شخصی به طور جدی لحاظ شده است.

او اضافه کرد: با مروری بر موضوعات اقدام شده توسط دیدبان هر ناظر بی‌طرفی تصدیق خواهد کرد، نفس فساد و رفع ظلم هرجا و در هر پوششی هدف آماج و حق طلبی این سازمان بوده و این رویکرد مبتنی بر اصل امر به معروف و نهی از منکر است، به ویژه سطوحی از فساد و تبعیض مورد توجه دیده بان است که ممکن است اشخاص به صورت فردی امکان مقابله با این موارد را نداشته باشند، به تعبیر دیگر فساد این اژدهای هفت سر نیازمند مقابله سازمان یافته و شفافیت بخشی از مسیر این اهداف و در بخشی از موارد دارای موضوعیت و اهمیت قابل توجه است.

دبیر دیده بان شفافیت و عدالت در فارس در پاسخ به این سئوال که آیا از توان مردم برای این کار استفاده خواهید کرد؟ گفت: سرمایه اصلی و نیروی محرکه سازمان‌های مردم نهاد، بدنه اجتماعی و میزان اعتماد و مشارکت عمومی‌ست که دیده بان نیز با توجه به حسن سوابق خود در حدود یک دهه گذشته از اقبال شایسته‌ای برخوردار شده است، البته امیدواریم با حمایت رسانه‌های فرهنگساز و آگاه زمینه این تعامل و فعالیت بیش از پیش و متناسب با جایگاه ویژه استان فارس شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: انتخابات 1400 سازمان دیده بان شفافیت و عدالت استان فارس استانی اجتماعی دیده بان شفافیت و عدالت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۶۶۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو بنای همشکل در ایران و ترکمنستان را بشناسید

به گزارش خبرنگار مهر، دو بنای تاریخی در دو شهر و دو کشور هستند که شباهت زیادی دارند معماری دو بنا یکی در ترکمنستان و دیگری در شهر زنجان کشور ایران یکی از دهها ویژگی مشترک معماری، هنر و فرهنگی بین این دو کشور است.

آرامگاه سلطان احمد سنجر در شهر مرو کشور ترکمنستان واقع شده است این آرامگاه ۲۷ متر بلندی دارد و طول و عرض آن ۱۷ متر است. دیوارهای آن هم ۱۴ متر بلندی دارد ولی درون آن هیچ تزئیناتی ندارد. این آرامگاه یکی از بزرگترین مقبره‌های سلجوقی بوده و یک گنبد آبی با آجر لعاب هم داشته است. در کنارش مسجد و قصر و حیاط هم وجود داشته است.

در شهر زنجان نیز بزرگ‌ترین، قدیمی‌ترین، باشکوه‌ترین گنبد یا آرامگاه سلطان محمد خدابنده (اولجایتو) هشتمین سلطان مغول وجود دارد. این بنا اولین گنبد بزرگ آجری جهان است و ۴۸ متر ارتفاع دارد. گنبد از کاشی‌های فیروزه‌ای رنگ پوشیده و سقف داخل آن بالا با گچ‌بری‌ها و آجرهای رنگارنگ تزئین شده است.

هر دو بنا آرامگاه هستند. یکی مقبره هشتمین سلطان مغول در زنجان و دیگری نهمین سلطان امپراتوری سلجوقی در مرو. هر دو در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده‌اند.

بنای گنبد سلطانیه با الهام از معماری مقبره سلطان سنجر سلجوقی در دوره ایلخانی ساخته شده است. با این تفاوت که مقبره سلطان سنجر دارای پلان مربع است در حالی که سلطانیه هشت ضلعی ساخته شده است.

مقبره سلطان سنجر سلجوقی فارغ از تزئینات است اما گنبد سلطانیه با کتیبه‌ها و نقوش هندسی مختلف آراسته شده است.

همچنین هر دو بنا گنبد دو پوسته آجری دارند، در نمای بیرونی دو بنا نیز شباهت‌هایی دیده می‌شود.

کد خبر 6089699 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • دو بنای همشکل در ایران و ترکمنستان را بشناسید
  • صدور الکترونیکی مجوزها بدون نظارت آسیب‌زا می‌شود
  • داستان شفافیت (۲)؛ بیم و امید یازدهمین مجلس برای شفاف شدن
  • مسیر شفافیت از ارتباطات سامانه‌ای با حذف کاغذ می‌گذرد
  • داستان شفافیت؛ قسمت اول
  • تشدید گشت کنترل و نظارت بر ناوگان حمل و نقل عمومی استان همدان
  • ساخت ربات چینی با سرعت و دقت انسانی
  • ضرورت شفافیت عملکرد قضات
  • پلمب ۱۸ واحد صنفی متخلف در اهر
  • علی‌اف: فعالیت مرکز نظارت مشترک روسیه و ترکیه به پایان رسید