Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-07@15:57:33 GMT

جهانگیری: بر اوضاع فروش نفت مسلط‌تر شده‌ایم

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۶۷۱۰۲

خبرگزاری آریا - معاون اول رئیس‌جمهوری با بیان اینکه تلاش کرده‌ایم تحریم را خنثی کنیم، گفت: فروش نفت بسیار کاهش یافت، اما اکنون شرایط بهتر است و بر اوضاع مسلط‌تر شده‌ایم و امکان افزایش صادرات نفت تا 2.5 میلیون بشکه را پس از رفع تحریم داریم.
به گزارش شانا به نقل از ایرنا، اسحاق جهانگیری شامگاه جمعه (10 اردیبهشت‌ماه) با حضور در شبکه مجازی کلاب‌هاوس، به تشریح اقدام‌های دولت در مواجهه با تحریم و آثار آن پرداخت و گفت: معتقدم در جنگ اقتصادی آمریکا، در 200 سال گذشته این حجم تحریم و پیگیری و اصرار بر اجرای آن بی‌سابقه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تمام سفارتخانه‌های آمریکا موظف به رصد معاملات شده بودند و بر صفر شدن فروش نفت ایران، فلج کردن سیستم حمل‌ونقل دریایی و شناسایی تمامی گلوگاه‌ها اصرار داشتند.
وی ادامه داد: به حدی جسور شده بودند که در هرجایی نفتکش ما را شناسایی می‌کردند، انفجار ایجاد می‌کردند. حدود 200 نفتکش ما را دچار سانحه کردند. گاهی از طریق خودشان و گاهی از طریق نیابتی‌هایی همچون اسرائیل و سعودی.
معاون اول رئیس‌جمهوری با اشاره به اعتراف مقام‌های آمریکا برای شکست فشار حداکثری، اضافه کرد: بسیاری از سران کشورها در دیدار با رئیس‌جمهوری در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفته بودند ترامپ گفته است سه ماه صبر کنید هیچ چیزی از این نظام و ایران باقی نمی‌ماند. با این شرایط، ایران ماند و سرافراز ایستادگی کرد.
جهانگیری با بیان اینکه همین الان بیشترین دستاورد را نسبت به دولت‌های پیشین داشته‌ایم، گفت: برداشت از ذخایر مشترک با قطر پیش از این دولت به نفع قطر پیش می‌رفت، غارت اموال کشور فقط گرفتن وام و پرداخت نکردن آن نیست. امروز ما بیش از 600 میلیون مترمکعب گاز یعنی بیش از قطر از پارس‌جنوبی برداشت می‌کنیم.
وی افزود: کارهای بزرگی انجام شد. بزرگ‌ترین انتقال آب در استان‌های غرب کشور اجرا و حجم ذخایر پتروشیمی و فولاد افزوده شد. بزرگ‌ترین کمک به حقوق‌بگیران ثابت، بازنشستگان انجام شد و امیدواریم در این دور مذاکرات، تحریم برداشته و مشکلات مردم برطرف شود.
کاهش شدید منابع ارزی
معاون اول رئیس‌جمهوری با اشاره به کاهش شدید منابع ارزی از 100 میلیارد دلار به 5 میلیارد دلار به‌واسطه فشار تحریم‌ها ادامه داد: در هر سال تلاش شد میزان تخصیص ارز 4200 تومانی کاهش یابد و حتی تصمیم داشتیم در آخر سال 99 این ارز حذف شود، اما مجلس ناگهان این مسئله را رسانه‌ای کرد و سبب شد کالاها انبار شوند.
جهانگیری درباره ارز 4200 تومانی توضیح داد: بر اساس تصمیم سران قوای سه‌گانه، قرار شد نرخ 4200 تومن ثابت بماند، اما در پایان تصمیم‌گیری به رئیس‌جمهوری پیشنهاد کردند برای اینکه در جامعه این خبر مطرح شود، آقای جهانگیری اعلام کند و این کار انجام شد. نرخ ثابت 4200 تومان، مصوبه سران قواست.
وی تصریح کرد: من تلاش کردم که 4200 تومن ثابت نباشد و همراه با تورم تغییر کند، اما اکنون مهم‌تر این است که از زندگی مردم حفاظت کنیم. دولت ایران یارانه‌های پیدا و پنهان زیادی دارد. بیش از یک میلیون و 400 هزار میلیارد تومان یارانه پنهان و بیش از 300 هزار میلیارد تومن یارانه آشکار پرداخت می‌کنیم. تنها بیش از 50 هزار میلیارد تومان یارانه نان پرداخت می‌کنیم.
معاون اول رئیس‌جمهوری گفت: من درباره بنزین پیشنهاد داشتم که به جای تخصیص بنزین به خودرو، به افراد اختصاص یابد تا به نفع افراد مرفه نشود. بیش از 48 درصد جمعیت هیچ خودرویی ندارند.
پول‌های نفتی که برنگشت
جهانگیری به پرونده‌هایی مانند فروش نفت به بابک زنجانی، فروش نفت به ستاد کل نیروی مسلح و نیروی انتظامی و برنگشتن پول آن در دولت احمدی‌نژاد اشاره کرد و گفت: امروز شرکت نفت ما یکی از بزرگ‌ترین بدهکاران دولتی است.
وی ادامه داد: من بر خلاف نظر برخی در دولت ماندم تا امثال بابک زنجانی دیگری ایجاد نشود. بدون مصوبه شورای‌عالی امنیت ملی یک میلیارد دلار پول به بانک بابک زنجانی در مالزی واریز شده بود. 1.7 میلیارد دلار نفت به وی داده شد. نفت را می‌گرفته و پول آن را بر نمی‌گردانده، دوباره به او نفت می‌دادند.
معاون اول رئیس‌جمهوری با بیان اینکه تلاش کرده‌ایم تحریم را خنثی کنیم، ادامه داد: فروش نفت بسیار کاهش یافت، اما اکنون شرایط بهتر است و بر اوضاع مسلط‌تر شده‌ایم و امکان افزایش صادرات نفت تا 2.5 میلیون بشکه را پس از رفع تحریم داریم.
جهانگیری یادآوری کرد: پیچیدگی فروش نفت و گرفتن پول و تبدیل آن به کالا بسیار سخت است. اینکه درآمد 100 میلیارد دلاری به 5 میلیارد دلار رسیده، توجیه نیست. در بودجه امسال کشور تنها 12 هزار دلار درآمد نفتی پیش‌بینی شده است.
بیش از 100 لایحه دولت در مجلس مانده است
وی افزود: بیش از 100 لایحه دولت در مجلس مانده و مجلس به مجلس طرح‌ها تبدیل شده است. لایحه در نظام قانون‌گذاری اصل است، هشت لایحه دولت که با وجود گذشت زمان زیادی ارسال شده، حتی اعلام وصول نشده است. این خلاف قانون اساسی است. مجلس حق ندارد لایحه را اعلام وصول نکند.
معاون اول رئیس‌جمهوری گفت: اگر بخواهیم ابعاد بودجه 1400 را بر زندگی مردم تشریح کنیم چند ساعت زمان لازم دارد. کدام مجلسی رأی می‌دهد که 2 درصد نرخ ارز نباید کمتر کاهش یابد؟ این فقط متوجه مجلس نیست، مجمع تشخیص مصلحت هم این‌گونه است، چند مصوبه در این مجمع مانده است و هیچ پاسخی هم نمی‌دهند.
برای اصلاح هیچ راهی غیر از انتخابات نداریم
جهانگیری تأکید کرد: مذاکرات وین و رفع تحریم را مهم‌ترین موضوع ملی امروز کشور بدانیم و مسئول مذاکره در برابر 6 قدرت دنیا را تضعیف نکنیم. انتخابات را با رقابت شرافتمدانه و مشارکت مؤثر رونق ببخشیم، نه با تقدس‌زدایی از چهره‌های خدمتگزار کشور و به درک مردم و رشد فکری آنها بیش از القائات سیاسی و مخرب باور داشته باشیم.
وی اظهار کرد: برای اصلاح هیچ راهی غیر از انتخابات نداریم. البته درک می‌کنم شاید مردم نسبت به اثربخشی رأی و قدرت واقعی دولت دچار تردید شده باشند، اما به‌عنوان یک خادم ملت عرض می‌کنم که رئیس دولت می‌تواند مؤثر باشد؛ یک وقت می‌گوید که تحریم کاغذ پاره است، یک‌وقت هم رئیس دولت می‌گوید باید تحریم را حل کنیم، پذیرفته می‌شود و از آن برجام بیرون می‌آید.
در جریان حضور شب گذشته جهانگیری در کلاب‌هاوس، علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی و محمدجواد آذری‌جهرمی، وزیر امور ارتباطات و فناوری نیز در این نشست مجازی حضور داشتند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: معاون اول رئیس جمهوری میلیارد دلار فروش نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۶۷۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش پانصد و ۳۰ هزار میلیارد تومانی دانش بنیان‌ها/صادرات فناوری ۳ برابر شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، آئین افتتاحیه سیزدهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی اینوتکس با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، مهدی صفاری نیا رئیس پارک فناوری پردیس، وزیر آموزش عالی، علم و فناوری کشور زیمباوه و تعدادی از مسئولان اجرایی ‌نمایشگاه اینوتکس برگزار شد.

روح‌الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور در این مراسم گفت: نمایشگاه اینوتکس، فرصتی برای نمایش قدرت و توانایی شرکت‌های دانش‌بنیان و‌ تیم‌های خلاق کشور است.

دهقانی ادامه داد: خبر خوش این است که امسال، میزان فروش محصولات دانش‌بنیان کشور بالغ بر ۵۰۰ و سی هزار میلیارد رسیده است و حدود ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور فعالیت می‌کند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاددانش‌بنیان رئیس‌جمهور، افزود: امسال، صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان حدود سه‌برابر افزایش یافته  و طبق آمار گمرک به ۲ ونیم میلیارد دلار رسیده است.

وی بر همکاری‌های بین‌المللی ایران با کشورهای دیگر تاکید کرد و گفت: درحال حاضر، ایران قابلیت همکاری‌های گسترده بین‌المللی با قطب‌های فناوری دنیا را دارد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاددانش‌بنیان رئیس‌جمهور با تاکید بر اهمیت پارک فناوری پردیس به‌عنوان «بهشت فناوری منطقه» گفت: پارک فناوری پردیس باید به «هاب همکاری مشترک با کشورهای همسایه» برای همکاری‌های فناورانه تبدیل شود.

دهقانی اشاره کرد: در حال‌حاضر، کشورهای روسیه، قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان و زیمباوه برای همکاری‌های فناورانه با ایران، اعلام آمادگی کرده‌اند.

وی در‌ادامه افزود: راه‌اندازی و تاسیس شهرک نخبگانی فناورانه و  تمام‌عیار در‌ پارک فناوری پردیس از جمله برنامه‌های مهم است که امسال کلید خورده و در آینده نزدیک عملیاتی می‌شود.

دهقانی با تاکید بر آمادگی‌های معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور گفت: پارک فناوری پردیس، قابلیت تبعیت از بند ۱۳ و ۱۱ قانون جهش تولید دانش‌بنیان را دارد و می‌تواند در سال‌های آینده به شهر نوآوری تبدیل شود.

وی با اشاره به برنامه ششم توسعه گفت: ما در برنامه ششم توسعه قول دادیم که تعداد ۶ مرکز ملی آفرینش فناوری راه‌اندازی شود اکنون با ظرفیت پذیرش نخبگان کشور آماده به فعالیت است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واکنش رئیس سازمان سینمایی به اظهارنظرها درباره بیکاری سینماگران و زیر سوال بردن فروش فیلم‌ها
  • فروش پانصد و ۳۰ هزار میلیارد تومانی دانش بنیان‌ها/صادرات فناوری ۳ برابر شد
  • واکنش دولت غزه به حمله زمینی رژیم صهیونیستی به رفح
  • تعطیلی گذرگاه رفح موجب وخامت هرچه بیشتر اوضاع انسانی خواهد شد
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • محرمانگی قرارداد با چین به دلیل تحریم‌ها است
  • بورل: آمریکا جایگاه مسلط خود را از دست داده است
  • رویکرد ایدئولوژیک دولت رییسی، ریشه ادامه چالش‌های اقتصادی
  • ملتهب شدن اوضاع کرانه باختری در سایه حمله مجدد نظامیان صهیونیست