Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-26@01:33:27 GMT

رفع نیاز صنعت به تجهیزات دوار با تاپکو

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۶۷۶۶۱

رفع نیاز صنعت به تجهیزات دوار با تاپکو

اما اعتماد به متخصصان داخلی از پیامدهای مثبت این تحریم‌ها بوده که باعث شده شرکت‌های تولیدکننده داخلی به فکر بالابردن حجم تولیدات و برآورده‌کردن نیازهای کشور باشند.

به‌طور قطع حمایت مراجع قانونی از این شرکت‌ها می‌تواند علاوه بر جلوگیری از خروج ارز از کشور، تولید داخلی را هم رونق داده و به ایجاد اشتغال در کشور کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرکت «تجهیز ارگ پارسیان» تحت برند «تاپکو» که در زمینه تولید تجهیزات دوار صنعتی فعالیت دارد، سال‌هاست تلاش می‌کند با تولیدات باکیفیت و رقابتی خود نسبت به تجهیزات خارجی، توجه بازار داخل را به سمت خود جلب کند و با تمام ناملایماتی که در این مسیر پیش رو داشته تا حد توان سهمی از بازار را از آن خود کند.

این شرکت، نخستین شرکت تولیدکننده انواع کمپرسورهای رفت و برگشتی (Reciprocating) در داخل کشور است.

شرکت «تجهیز ارگ پارسیان» در سال 87 تأسیس شده و به‌صورت خصوصی اداره می‌شود. شروع فعالیت این شرکت، از تعمیر و نگهداری تجهیزات دوار صنعت نفت و گاز و پتروشیمی آغاز گردید و بعد از مدتی وارد حوزه ساخت قطعات و سپس وارد حوزه ساخت تجهیز کامل شد.

محصولات شرکت «تاپکو» به عنوان یک شرکت دانش‌بنیان تولیدی، شامل 4 تجهیز است که از آن جمله، فن و بلوئرهای سانتریفیوژ، کمپرسورهای سانتریفیوژ، کمپرسورهای اسکرو (پیچشی) و کمپرسورهای رفت و برگشتی هستند.

این شرکت برای تولید خود روی کمپرسورها، یک قرارداد انتقال فناوری با یک شرکت اتریشی به نام ام‌ال‌اف (LMF) امضا کرده است و طی این قرارداد پنج ساله، دانش فنی ساخت این کمپرسورها را بومی کرده است. گفتنی است این قرارداد انتقال فناوری به تأیید وزارت خارجه ایران و اتاق بازرگانی اتریش هم رسیده و کاملا رسمی است.

همچنین «تاپکو» در حال حاضر در زمینه ساخت کمپرسورهای رفت و برگشتی بزرگ تنها شرکت سازنده داخلی محسوب می‌شود و رقیب دیگری ندارد. در زمینه تولید محصولات دیگر نیز به عنوان یک شرکت دانش‌بنیان، در بسیاری از پروژه‌های نفت، گاز، پتروشیمی و نیروگاهی مشغول کار است.

داستان تولد یک کسب‌وکار

سجاد ولدی، دانش آموخته کارشناسی مهندس مکانیک و کارشناس ارشد مدیریت اجرایی است. او به همراه یکی از دوستانش این شرکت را در سال 87 تأسیس کرد.

در آن زمان شرکتی با فعالیت‌های مشابه تاپکو وجود نداشت. هر دو پیش از این که به فکر راه‌اندازی چنین شرکتی باشند، در شرکت‌های مرتبط با نفت و گاز کار می کردند.

ولدی می‌گوید: «در آن زمان بسته به نیازی که کشور به تجهیزات دوار داشت، تصمیم گرفتیم به خاطر خلائی که در بازار بود و فناوری بالایی که این تجهیزات نیاز داشت، وارد حوزه ارائه خدمات و ساخت این تجهیزات شویم. ما به تدریج سهم خودمان را از بازار داخل افزایش دادیم، اما این مشکل گریبانگیر تمام تولیدکنندگان کشور است که با وجود شرایطی که حداقل در سیاست‌های اعلامی دولت مبنی بر ممنوعیت واردات تولیداتی با مشابه داخل وجود دارد، متأسفانه هنوز حجم زیادی از این تولیدات وارد می‌شود، در صورتی که ما می‌توانیم این تجهیزات را تولید کنیم.»

80 درصد بازار در دست واردکنندگان

کارخانه شرکت «تاپکو» با وسعتی که دارد از پیشرفته ترین و جدیدترین کارخانه‌های تولیدی کشور است که در حال حاضر 110کارمند در آن مشغول کارند. اگر این واردات به خوبی مدیریت شود، همین تعداد نفرات به راحتی به سه یا چهار برابر افزایش می‌یابد. برآورد حال حاضر این شرکت نشان می‌دهد در کشور هنوز هم به رغم تحریم‌های موجود، سالیانه بین 250 تا حدود 500 میلیون یورو صرف واردات انواع کمپرسور و فن و بلوئر می‌شود.

ولدی با اشاره به دلیل این ارزبری بالا می‌گوید: «برای مثال، یک دستگاه کمپرسور که از شرکت «زیمنس» خریداری می‌شود، حدود 30 میلیون یورو قیمت دارد و به دلیل دانش و انحصاری که چنین شرکت‌هایی از آن استفاده می‌کنند، تجهیزات بسیار گرانقیمتی هستند. ما در حال حاضر، در قالب شرکت «تاپکو» فقط پنج درصد ارزش کل بازار کشور را در اختیار داریم. البته شرکت‌های بسیار خوب دیگری هم در داخل کشور وجود دارد که در زمینه تولید تجهیزات دوار کار می‌کنند. اما اعمال سیاست‌های نادرست باعث شده شرکت‌های تولیدی، ظرفیت تولید خود را در حد محدودتر نگه دارند.»

مدیر این شرکت دانش‌بنیان عنوان می‌کند: «شرکت‌های تولیدی داخلی در حوزه تجهیزات دوار چیزی حدود 20 درصد کل بازار داخل را در دست دارند و همچنان 80 درصد تجهیزات موردنیاز وارداتی هستند که ارزبری زیادی برای کشور دارند.»

گفتنی است ارتباط با شرکت «تاپکو» از راه‌های مختلف امکان‌پذیر است و شرکت‌ها می‌توانند از طریق ارسال ایمیل یا به‌صورت تلفنی درخواست خود را برای استفاده از خدمات این شرکت ارائه دهند.

30 درصد زیر قیمت تجهیزات خارجی

بیشتر رقبای شرکت «تاپکو» شرکت‌ های بزرگ دولتی هستند. زیرا سرمایه‌گذاری برای تولید تجهیزات دوار، رقم زیادی است و کار با شرکت‌های دولتی کمی دشوار است. اما «تاپکو» تلاش کرده با عملکرد سریعی که دارد، در مقایسه با شرکت‌های دولتی، گوی سبقت را از آنها برباید. به‌علاوه این شرکت به صورت مشارکتی و تحت لیسانس یک برند بسیار معتبر خارجی کار می‌کند که ریسک کارفرماها را از نظر بحث فناوری تا حد زیادی کاهش داده است و به دلیل کوچک‌تربودن ابعاد شرکت در مقایسه با شرکت‌های بزرگ دولتی، قیمت‌ها به نسبت رقابتی‌تر است. سرعت بالای تحویل تجهیزات تولید شده به دلیل تولید آنها در کارخانه شرکت، از دیگر امتیازهایی است که «تاپکو» را در مقایسه با رقبا، یک سر و گردن بالاتر برده است. تولیدات این شرکت در مقایسه با شرکت‌های خارجی حدود 30درصد زیرقیمت ارائه می‌شود که می‌تواند فرصت خوبی را برای شرکت‌های متقاضی داخلی این تجهیزات قرار دهد.

راه‌های ارتباطی با شرکت «تاپکو»:

سایت: tapcoglobal.com

اینستاگرام: tapco_global

ایمیل: Sales@tapcoglobal.com

تلفن: 02144156802

فکس: 02144156806

آدرس دفتر مرکزی: تهران، بلوار فردوس غرب، بلوار شقایق مرکزی، نبش کوچه هجدهم، پلاک 27، ساختمان تاپکو

آدرس کارخانه : استان البرز، مهرشهر، فاز 3 منطقه ویژه اقتصادی فرودگاه پیام

ندا اظهری - نشان ایرانی 2 / روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: نشان ایرانی 2 تاپکو تجهیزات دوار تجهیزات دوار حال حاضر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۶۷۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی تا پایان امسال از مرز ۱۰۰ میلیون تن عبور خواهد کرد

مرتضی شاهمیرزایی  بیان کرد: بسیار خرسندم که امروز شاهد شرایط مطلوب واحدهای تولیدی در هاب ماهشهر هستم. مجتمع‌های این منطقه، پارسال با تکیه بر توان داخل موفق شدند بالاترین مقدار بهره‌وری و تولید را ثبت کنند و این نوید را می‌دهم که حرکت در سال جهش تولید با شتاب بیشتری انجام خواهد شد.

وی یکی از راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ را کاهش هزینه‌ها و بهینه‌سازی مصرف انرژی برشمرد و یادآور شد، ضروری است که شرکت‌های پتروشیمی، با بهینه‌سازی مصرف انرژی، در حفظ و صیانت از منابع بین‌نسلی نقش‌آفرین باشند.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با اشاره به استفاده از همه ظرفیت‌های کشور برای خودکفایی کامل صنعت پتروشیمی افزود: شرکت‌های پتروشیمی باید در صورت تولید تجهیز یا قطعه‌ای در داخل کشور، نیاز خود را از طریق تولیدکنندگان و سازندگان ایرانی تأمین کنند و به‌هیچ‌وجه نباید کالا یا محصول مشابه خارجی وارد شود.

شاهمیرزایی مهم‌ترین برنامه راهبردی صنعت پتروشیمی سال ۱۴۰۳ را رشد ظرفیت‌ها و جهش تولید دانست و گفت: سبد محصولات پتروشیمی باید با برنامه‌ای منسجم‌تر و با هدف تکمیل زنجیره ارزش متنوع شود.

وی ادامه داد: شرکت‌ها و مجتمع‌های پتروشیمی باید قوانین، دستورعمل‌ها و همه رویه‌های موجود در منطقه را رعایت کنند.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی افزود: توجه به مسئولیت‌ اجتماعی با توجه به شرایط موجود اهمیت ویژه‌ای دارد و پتروشیمی‌ها باید به تعهدهای خود پایبند باشند.

شاهمیرزایی تأکید کرد: آن دسته از مجتمع‌های پتروشیمی‌ که می‌خواهند از ۵درصد تخفیف خوراک بهره‌مند شوند، باید ۴۰درصد از درآمد خود را به توسعه صنعت پتروشیمی تخصیص دهند.


معاون وزیر نفت با بیان اینکه باید با رفع موانع و چالش‌های تولید، زمینه استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود فراهم شود، اظهار کرد: ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی تا پایان امسال از مرز ۱۰۰ میلیون تن عبور خواهد کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است
  • صادرات مرغ با هدف تعادل بازار و ایجاد درآمد ارزی
  • توسعه میادین نفت و گاز به سرمایه‌گذاری خارجی نیاز دارد
  • ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی تا پایان امسال از مرز ۱۰۰ میلیون تن عبور خواهد کرد
  • تنوع سبد محصولات پتروشیمی با هدف تکمیل زنجیره ارزش
  • تولید نوشت‌افزار ایرانی با کاغذ ایرانی
  • مرگ کشاورزی با قطع روزانه برق چاه‌ها در اوج نیاز کشاورزان
  • تحقق رویای چین؛ خیابان ها در سیطره خودروسازان اژدهای سرخ!
  • فولاد خوزستان چرا هدف تحریم‌ها قرار گرفت؟
  • اهمیت ورود به بازارهای بین المللی برای تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی