Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-01@03:27:58 GMT

بهرمندی از فناوری نانو درتولید رنگ و ماده اولیه پلاستیک

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۶۷۹۶۰

بهرمندی از فناوری نانو درتولید رنگ و ماده اولیه پلاستیک

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری،مستربچ، ترکیبی است با غلظتی بالا که از سه ماده اساسی پلیمری، شیمیایی و افزودنی تشکیل می‌شود. بخش قابل توجهی از ماده‌های افزودنی به مستربچ را پودر رنگ، پرکننده‌های معدنی یا مواد شیمیایی شکل می‌دهند و هدف از تولید آن‌ها برای تولید رنگ، ارتقای کیفی و همچنین کاهش هزینه‌های پلیمر تولید شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مستربچ‌های موجود در بازار ضمن خواصی که دارند، از معایبی نیز برخوردار هستند که آلایندگی و آسیب به محیط زیست از مهم‌ترین آن‌ها به شمار می‌رود. مستربچ‌های مبتنی بر نقره، آلودگی‌های محیطی و آسیب احتمالی به محیط زیست را با خود به همراه دارند. بنابراین خارج شدن ذرات نقره از ساختار مستربچ می‌تواند به موجود زنده نظیر آبزیان آسیب برساند.

این مستربچ‌ها می‌تواند حتی برای مصرف‌کننده حساسیت پوستی ایجاد کند. بنابراین استفاده از مستربچ‌های پایه نقره در محصولاتی مانند جوراب ممکن است عوارضی برای مصرف‌کننده به همراه بیاورد. اما این مشکلات در مستربچ‌های پایه اکسید روی وجود ندارد. همین موضوع موجب شده تا بتوان از این مستربچ‌ها در صنایع غذای و بسته‌بندی استفاده کرد.

بر همین اساس یکی از شرکت‌های فناور فعال در حوزه نانوفناوری، توانست با تولید مستربچ‌های آنتی‌باکتریال نانویی، نوعی از این مستربچ‌ها را بر پایه اکسید روی تولید کند.

مستربچ‌های نانویی شرکت پارسا پلیمر شریف در تولید برخی از قطعات خودروسازان مورد استفاده قرار می‌گیرد. این مستربچ‌های مبتنی بر اکسید روی نسبت به مستربچ‌های رایج مزیت‌های متعددی دارد. این شرکت به دنبال توسعه بازار خود در کشورهای دیگر است.

این محصولات در طیف گسترده‌ای از صنایع مانند نساجی و بسته‌بندی تا خودروسازی مورد استفاده قرار می‌گیرند. همچنین نیازهای صنایع قطعه‌سازی در صنعت خودرو و همچنین ساخت ترکیبات پیشرفته برای صنایع لوله و بسته‌بندی با تولید این محصولات تامین می‌شود.

تولید طیف متنوعی از ترکیب‌های ساده و پیشرفته پایه شیشه، تالک،‌ کربنات کلسیم، فاز لاستیکی و آلیاژهای آن‌ها، تولید انواع ترکیبات پیشرفته پلیمری صنایع خودروسازی، بسته‌بندی و لوله و پروفیل، آمیزه نانویی عایق صدا و مستربچ آنتی‌باکتریال از دیگر تولیدات این شرکت فناور به شمار می‌رود.

ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در راستای توسعه تولید محصولات نانویی ایران‌ساخت، از شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق فعال در حوزه نانوفناوری حمایت می‌کند تا زمینه تجاری‌سازی و ورود تولیدات ایران‌ساخت شرکت‌ها به بازارهای داخلی و بین‌المللی فراهم شود.

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: نانوفناوری مستربچ مستربچ ها بسته بندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۶۷۹۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پارک فناوری پردیس، حمزه کازرونی مدیرعامل شرکت دانش بنیان توسعه دانش و فناوری ایلیا در خصوص فعالیت‌های این شرکت گفت: حوزه فعالیت این شرکت در تولید کاتالیست ها و مواد نانوساختار است که از سال ۱۳۸۹ فعالیت خود را آغاز کرده است. مأموریت شرکت، ورود در فناوری‌های سطح بالا در نانوفناوری است.

وی افزود: عمده محصولات تولیدی و فناوری‌های توسعه یافته در شرکت دانش بنیان توسعه دانش و فناوری ایلیا در اختیار چند شرکت محدود در جهان بوده که توسط متخصصان این شرکت بومی سازی شده است. به عنوان نمونه در حوزه کاتالیست ها، این شرکت بر روی کاتالیست های ریفرمینگ نفتا فعالیت داشته است که در تولید بنزین کاربرد دارد.

کازرونی ادامه داد: از دیگر محصولات جدید این شرکت می‌توان به نانوافزودنی سوخت دیزل اشاره کرد که جزو آخرین فناوری‌های افزودنی سوخت می‌باشد و در اختیار یک شرکت آمریکایی بوده است که در داخل بومی سازی شده است.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در پایان از تولید لیسانس بر اساس فناوری ODH خبر داد که برای اولین بار در جهان توسط این شرکت ایجاد شده است و برنامه ریزی جهت توسعه فناوری آن در مقیاس صنعتی در جریان است.

بر اساس این گزارش، شرکت دانش‌بنیان توسعه دانش و فناوری ایلیا از سال ۱۳۸۹ در پارک فناوری پردیس مستقر است و درزمینه تولید مواد نانو ساختار فعالیت دارد. این شرکت در بیست و یکمین اجلاس سالانه پارک فناوری پردیس توانست به عنوان شرکت برتر در حوزه توسعه فناوری و خلق نوآوری معرفی و مورد تقدیر قرار گرفت.

کد خبر 6091160 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • انواع دستگاه بسته بندی و ماشین آلات بسته بندی صنعتی
  • صعود دانشگاه جهرم به رتبه ۲۳ فهرست نیچر ایندکس در بین دانشگاه‌های کشور
  • تولید بنزین از متانول به زودی آغاز می شود
  • زنجیره تولید پتروشیمی‌ها باید تکمیل شود
  • تولید کیت‌های استخراج DNA با یک‌بیستم قیمت نمونه اروپایی
  • توسعه حمل و نقل بر پایه هوش مصنوعی و اینترنت اشیا در کارخانه نوآوری آزادی
  • رتبه سوم مهاباد درتولید گوشت دراستان
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • دودی که از سیانور خطرناک تر است
  • نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت