Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-01@08:28:36 GMT

ادعای جدید معاون کلانتری درباره احیای تالاب دریاچه ارومیه

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۶۸۱۵۵

ادعای جدید معاون کلانتری درباره احیای تالاب دریاچه ارومیه

معاون محیط‌ زیست دریایی سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: همکاری هفت ساله ایران و ژاپن در اجرای موفق در طرح الگوسازی مشارکت مردم در احیای دریاچه ارومیه موجب شد تا دولت این کشور برای ادامه همکاری با ایران ابزار تمایل کند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ احمد لاهیجان‌زاده معاون محیط‌ زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست در بیست و ششمین جلسه کمیته راهبری طرح حفاظت از تالاب های ایران که به صورت آنلاین برگزار شد، اظهار کرد: همکاری هفت ساله ایران و ژاپن در اجرای موفق در طرح الگوسازی مشارکت مردم در احیای دریاچه ارومیه موجب شد تا دولت این کشور برای ادامه همکاری با ایران ابزار تمایل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی همچنین از موفقیت طرح الگوسازی مشارکت مردم در احیای دریاچه ارومیه که در هفتمین سال اجرای خود است یاد کرد و افزود: دستیابی این طرح به نتایج و تجربیات موفق طی دوره همکاری‌های هفت ساله دولت ژاپن و جمهوری اسلامی ایران برای احیای دریاچه ارومیه، توانست موافقت دولت ژاپن را برای ادامه همکاری‌ها در قالب یک سند سه ساله  تحت عنوان پایدارسازی دستاوردهای احیای دریاچه ارومیه و توسعه تجارب نوآورانه آن برای پایدارسازی محیط زیست و معیشت در استان‌های آذربایجان‌شرقی، آذربایجان‌غربی، فارس و خوزستان کسب کند.

محیط‌ زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست از عملکرد مثبت و چشمگیر طرح حفاظت از تالاب‌های ایران با وجود همه محدویت‌های حاصل از ویروس کرونا که دنیا را تحت‌الشعاع قرار داده است، ابراز خرسندی و امیدواری کرد و این دستاوردها را حاصل حمایت‌ها و همکاری‌های دستگاه‌های اجرایی، سازمان‌های مردم‌نهاد و سایر دست‌اندرکاران و مشارکت‌کنندگان دانست.

اجرای طرح تخریب تالاب انزلی موسوم به "بایوجمی" به صورت دائم متوقف شد + سنداقدام حقوقی محیط زیست درباره انتقال سند تالاب انزلی به وزارت نیروگزارش/تالاب میانکاله؛ محل امن یا قتلگاه پرندگان مهاجر؟!

لاهیجان‌زاده اظهار کرد: با توجه به وسعت و دامنه فعالیتی که طرح حفاظت از تالاب‌های ایران در سطح کشور دارد می‌توان از آن به عنوان یک طرح بزرگ یاد کرد، این طرح از سال 2005 فعالیت خود را ابتدا در قالب یک سند هفت ساله آغاز کرد و این فعالیت‌ها را در قالب یک استراتژی پنج ساله ادامه داد، اما بزرگترین اقدام طرح که در سال 2020 انجام شد، تهیه و نهایی‌سازی یک سند پنج ساله تا سال 2025 بود که با مشارکت و همکاری دستگاه‌ها و ذینفعان به تصویب رسید.

همچنین "کلودیو پروویداس" نماینده مقیم برنامه توسعه ملل متحد از تلاش‌های سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان یکی از قدیمی‌ترین شرکای اجرایی برنامه توسعه ملل متحد قدردانی کرد و مشارکت فعال دستگاه‌ها و بخش‌های عضو کمیته راهبری طرح را متضمن موفقیت و تداوم این همکاری‌ها دانست.

همچنین در ادامه، مهری اثناعشری سرپرست طرح حفاظت از تالاب‌های ایران به ارائه گزارش عملکرد و دستاوردهای اصلی و کلیدی طرح در سال 2020 پرداخت و ضمن قدردانی از اعضای کمیته راهبردی برای حمایت‌های مداوم، دستیابی به اهداف تعیین شده در سند پنج ساله 2025 - 2020 طرح را مستلزم تداوم این همکاری‌های بین بخشی و لحاظ کردن اولویت‌های مرتبط با تالاب‌ها در سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌های بخشی در سطوح ملی و استانی دانست.

بیست و ششمین جلسه کمیته راهبری طرح حفاظت از تالاب‌های ایران با حضور معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، سرپرست دفتر حفاظت و احیای تالاب‌ها، نماینده مقیم برنامه توسعه ملل متحد، مدیران کل حفاظت محیط زیست استان‌های آذربایجان‌شرقی، غربی، فارس و خوزستان، نمایندگان سازمان برنامه و بودجه، سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری کشور، وزارت نیرو، وزارت امور خارجه، وزارت جهاد کشاورزی و دفاتر مرتبط سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تالاب های ایران سازمان محیط زیست بحران های محیط زیست تالاب های ایران سازمان محیط زیست بحران های محیط زیست طرح حفاظت از تالاب های ایران سازمان حفاظت محیط زیست احیای دریاچه ارومیه زیست دریایی همکاری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۶۸۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر بالاتر رفت

سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه گفت: هم‌اکنون تراز دریاچه ارومیه به ۱۲۷۰.۵۳ متر و وسعت آن ۱۷۹۰ کیلومترمربع و به حجم ۲.۳۴ میلیارد مترمکعب رسیده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی و به نقل از وزرات نیرو، احمد قندهاری درباره مهم‌ترین اقدام‌های مدیریت حوضه آبریز دریاچه ارومیه اظهار کرد: با وجود وضعیت نامساعد بارش‌ها در حوضه آبریز ارومیه در شش ماه نخست سال، حدود ۲۰۰ میلیون مترمکعب از سدهای حوضه آبریز، رهاسازی و جریان آب به‌سوی دریاچه ارومیه و تالاب‌های اقماری آن روان شد.

سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه افزود: در ادامه باتوجه به وضعیت مناسب‌تر بارش‌های بهاری جریان رهاسازی از سدهای حوضه و کانال انتقال آب به دریاچه افزایش قابل‌توجه پیدا کرده است، به‌طوری‌که تا پایان فروردین بالغ بر ۵۸۰ میلیون مترمکعب آب رهاسازی و انتقال آب انجام گرفت.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه‌های در دست انجام، رهاسازی آب از سدهای حوضه به‌خصوص سدهای بوکان و مهاباد همچنان ادامه دارد، در صورت مساعد بودن شرایط، این اقدام تا پایان نیمه اول اردیبهشت ادامه پیدا خواهد کرد.

به گفته قندهاری، همه این فعالیت‌ها سبب شد که هم‌اکنون تراز دریاچه ارومیه به رقم ۱۲۷۰.۵۳ متر، به وسعت ۱۷۹۰ کیلومترمربع و به حجم ۲.۳۴ میلیارد مترمکعب برسد.

سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه ادامه داد: تأمین نیاز زیست‌محیطی تالاب‌های اقماری نیز به بیش از ۸۰ میلیون مترمکعب (۱۵ میلیون مترمکعب بیشتر از برنامه) محقق شد.

وی افزود: چندین سال است که دریاچه ارومیه در کانون توجه گروه‌های مختلف مردم، فعالان محیط‌زیست و سازمان‌های مردم‌نهاد قرار گرفته است.

این مقام مسئول گفت: از دیرباز وزارت نیرو به‌عنوان متولی تأمین نیاز زیست‌محیطی دریاچه ارومیه، اقدام‌های کنترلی برای جلوگیری از کم‌آبی این دریاچه تعریف و دست یاری به‌سوی کنشگران و ذی‌مدخلان موضوع دراز کرده است.

وی افزود: اگرچه طرح‌ها و برنامه‌های بسیاری برای نیل به این هدف تعریف و اجرا شده است، اما تا رسیدن به چشم‌انداز تعریف شده، اقدام‌های بسیاری باید انجام داد که نیازمند همکاری طیف وسیعی از آحاد جامعه و دولت به‌خصوص کشاورزان منطقه و وزارتخانه جهاد کشاورزی، سازمان حفاظت محیط‌زیست و سازمان برنامه‌وبودجه با وزارت نیرو است تا فرایند تعریف شده که با ترمیم و بهسازی آغاز می‌شود، به احیای دریاچه ارومیه منجر شود.

قندهاری خاطرنشان کرد: پس از اجرای عملیات موفق سد و تونل انتقال آب به دریاچه در دولت سیزدهم و جاری‌شدن آب به‌سوی دریاچه ارومیه، به همراه عملیات رهاسازی آب سدهای حوضه و آبگیری نشدن نهرهای زراعی در فصل غیرکشت، بخش قابل‌توجهی از پیکره دریاچه ارومیه از خشکی خارج و پر آب شد.

سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه خاطرنشان کرد: سال آبی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه با کم‌بارشی آغاز شد و بارش‌ها چندان قابل‌توجه نبود، این موضوع سبب شد برنامه منابع و مصارف و تأمین نیاز زیست‌محیطی دریاچه ارومیه تحت شرایط بارش بدبینانه تنظیم شود.

قندهاری افزود: به‌هرحال با سپری‌شدن پاییز و شروع زمستان به‌خصوص در بهمن سال ۱۴۰۲، بارش‌های مناسبی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه به وقوع پیوست و این مهم موجب شد که تا پایان فروردین ۱۴۰۳ به‌اندازه کل بارش سال آبی گذشته، این حوضه از رحمت خداوند منتفع شود.

کد خبر 748757

دیگر خبرها

  • ​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی
  • رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: حل مسئله گرد و غبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌هاست / باید از ظرفیت رسانه‌ها استفاده کنیم
  • حقابه هورالعظیم چگونه تامین می‌شود؟
  • دلشوره دریاچه ارومیه ادامه دارد/ وعده‌ها محقق می‌شود؟
  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۸۰ درصد آبگیری شد
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • تولید اثر فاخر سینمایی از زندگی محیط بان شهید «هوشنگ نصیری»
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • آب‌گیری دریاچه ارومیه در ایام گرم و کم بارش ادامه پیدا کند
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر بالاتر رفت