Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی صادقی نیارکی امروز در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری بین معاونت امور صنایع وزارت صمت و ستاد توسعه فناوری نانو اظهار داشت: ۲۱۱ گلوگاه صنعتی شناسایی شده که برنامه‌ریزی برای رفع آن‌ها در دستور کار مراکز توسعه و مراکز توسعه فناوری قرار خواهد گرفت.

معاون امور صنایع وزیر صمت با اشاره به تفاهم نامه امروز نیز گفت: هدف از برنامه امروز ارائه و اعلام نیازمندی‌ها به بخش فناورانه کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما به دنبال شناسایی و اولویت‌بندی نیازهای فناورانه و ارائه راهکارهای مبتنی بر فناوری‌های نوین برای تأمین این نیازها از طریق توانمندسازی و توسعه بازارِ شرکت‎‌های عرضه‌کننده محصولات و تجهیزات مبتنی بر فناوری‎‌های نوین، ارتقای قابلیت‌های فناورانه بنگاه‌های صنعتی کشور و همچنین، ارتقای فناوری و جهش تولید این شرکت‌ها به واسطه قرار گرفتن در زنجیره تأمین شرکت‌های بزرگ داخلی و تسریع در معرفی و به‌هم‌رسانی این شرکت‌ها است.

وی در ادامه اظهار داشت: مطابق گزارش بانک مرکزی در ۹ ماهه پارسال در هم‌سنجی با سال ۹۸ رشد ۷.۸ درصدی تولیدات صنعتی محقق شد. همچنین سال گذشته هفت هزار و ۴۰۰ واحد جدید صنعتی به بهره برداری رسید که در مقایسه با سال ۹۸ رشد ۱۰ درصدی ثبت کرد.

صادقی نیارکی گفت: پارسال رشد ۲۳ درصدی اشتغال و اشتغال‌زایی برای ۱۴۲ هزار نفر به طور مستقیم و رشد ۲۰ درصدی سرمایه‌گذاری به میزان ۲۰۷ هزار میلیارد تومان را نیز شاهد بودیم.

وی خاطرنشان کرد: فقط در ۳۰ طرح صنعتی و معدنی در سال گذشته ۱۳۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری انجام شد. همچنین پارسال تعداد ۴۰ هزار فقره جواز صنعتی صادر شد که تاکنون ۱۱ هزار فقره آن به مرحله انعقاد واگذاری زمین در شهرک‌های صنعتی رسیده و وارد مرحله اجرایی شده است.

صادقی نیارکی یادآور شد: در ۱۶ رشته از ۲۵ رشته فعالیت صنعتی منتخب و اصلی در سال گذشته رشد حاصل شده است که از آن جمله رشد ۷۰ درصدی در بخش لوازم خانگی قابل اشاره است.

معاون وزیر صمت خاطرنشان کرد: پارسال ۳.۵ میلیارد دلار داخلی سازی در کالاهایی که پیش‌تر در آن زمینه‌ها وارد کننده بودیم، منجر به سرمایه‌گذاری و انعقاد قرارداد ساخت شد و برای امسال نیز داخلی سازی و کاهش ارزبری ۳.۴ میلیارد دلاری برنامه‌ریزی شده است.

وی گفت: در صورت تأمین ۷۰ هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش جدید، ظرفیت‌های خالی واحدهای منتخب صنعتی تکمیل خواهد شد که خود منجر به افزایش ۱۵ درصدی تولید در این حوزه‌ها می‌شود.

ورود فناوری نانو به ۱۸ حوزه صنعتی

سعید سرکار دبیر ستاد توسعه فناوری نانو ریاست جمهوری نیز گفت: اقتصاد مقاومتی از مطالبات جدی رهبر معظم انقلاب است که جز با توجه به قابلیت‌های داخلی کشور و جدی گرفته شدن ساخت داخل محقق نخواهد شد. امروز هیچ صنعت و محصولی را نمی‌توان یافت که از فناوری نانو تأثیر نیافته باشد.

سرکار به مقام چهارم علمی ایران در فناوری نانو اشاره کرد و ادامه داد: در توسعه فناوری تاکنون ۳۰۰ شرکت دانش بنیان در حوزه نانو به ثبت رسیده و ۷۵۰ محصول تولید شده در بازار داریم.

وی تصریح کرد: امروز رسوخ فناوری در صنایع موجود دنبال می‌شود تا صنایع کشور برای ارتقای کیفی محصولات داخلی و حفظ بازارهای خود به فناوری نانو توجه ویژه داشته باشند.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: امروز فناوری نانو در ۱۸ حوزه صنعتی وارد شده است تا یاری رسان صنایع در تحقق جهش تولید و جهش بازار باشد، در این راستا ۲۶۱ پروژه موفق در بخش صنعتی به سرانجام رسیده و طی ۵۴ جلسه چالش صنعتی برگزار شده در ۱۷ مورد منجر به سرمایه گذاری شده است.

موضوع تفاهم نامه امروز

بر اساس توضیحات معاون امور صنایع وزارت صمت، بررسی و احصای نیازهای فناورانه گلوگاهی صنعت کشور و به‎همرسانی محصولات و فناوری‌های اثبات شده متناسب با نیازهای احصاء شده، بکارگیری و توسعه فناوری‌های نوین در جهت حل نیازهای صنعتی و جایگزینی اقلام وارداتی با اقلام ساخت‌داخل، توسعه فناوری‌های نوین در داخل کشور و همکاری جهت تسهیل فرایند صادرات آن‌ها، بررسی و شناخت حوزه‌های مستعد، فرصت‌ها و درخواست‌های فناورانه صنایع کشور و تبدیل آن‌ها به محصول از جمله اهداف این تفاهم است.

صادقی نیارکی در ادامه معرفی چالش‌های راهبردی و حل آن‌ها در قالب برنامه چالش‌های فناورانه و نوآورانه (innoTEN) و همچنین برگزاری سمینارها و نشست‌‎های تخصصی مشترک بین متقاضیان صنعتی و عرضه‎کنندگان فناوری را از دیگر اهداف این تفاهم نامه عنوان کرد و افزود: در کنار موارد ذکر شده، بررسی و معرفی فرصت‌های فناورانه جهت سرمایه‎گذاری، راهنمایی شرکت‌های دانش بنیان جهت تسهیل در دریافت مجوزها نیز از جمله مواردی است که در این تفاهم‌نامه دنبال می‌شود.

وی با تاکید بر ضرورت ایجاد یک مسیر ۲سویه بین بخش صنعت و حوزه فناوری و تولید دانش، اذعان داشت: خوشبختانه همکاری خوبی بین این حوزه در کشور ایجاد شده است و امیدواریم با همکاری صاحبان سرمایه در راستای شناسایی نیازهای بخش صنعت و عرضه آن‌ها به ستاد ویژه توسعه فناوری نانو ریاست‌جمهوری، گام‌های مؤثری را ارتقا کیفیت و کاهش هزینه‌های تولید داشته باشیم.

به گزارش مهر، برای مشاهده جزئیات این تفاهم نامه به اینجا مراجعه کنید.

کد خبر 5202080 سمیه رسولی

منبع: مهر

کلیدواژه: شرکت دانش بنیان فناوری نانو واحد های تولیدی ویروس کرونا بانک مرکزی ایران قیمت نفت قیمت دلار اقتصاد آمریکا شاخص کل بورس وزارت جهاد کشاورزی تولید نفت دلار نهاده های دامی کرونای هندی بورس تهران بورس بازار سرمایه هزار میلیارد تومان توسعه فناوری نانو سرمایه گذاری صادقی نیارکی تفاهم نامه شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۶۸۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود صنایع بزرگ به حوزه استارت‌آپی کشور در استیج اینوتکس بررسی می شود

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، رضا غیابی؛ دبیر محتوایی رویداد اینوتکس گفت: در استیج اینوتکس 2024، تمرکز بر ورود صنایع بزرگ به حوزه استارت‌آپی است و برخی از صنایع بزرگ کشور در این رویداد حضور خواهند داشت. 

وی افزود: چالش های روز حوزه استارت‌آپی در قانون گذاری، رگولاتوری، تأمین مالی، رکود بازار و بین المللی شدن استارت‌آپ‌ها در این دوره از استیج مورد بحث و تبادل نظر بیش از 90 نفر از بخش خصوصی، عمومی غیردولتی و دولتی قرار خواهد گرفت.

غیابی در خصوص تمایز این دوره از استیج اینوتکس با دوره های پیشین نیز گفت: امسال و با همکاری سازمان جهانی تبلیغات، به موضوع تبلیغات جهانی استارت‌آپ ها پرداخته خواهد شد. این موضوع یکی از حلقه های مفقوده زیست بوم نوآوری و فناوری کشور است و تلاش داریم در این حوزه نیز بحث های کارشناسی خوبی در استیج اینوتکس شاهد باشیم.

دبیر محتوایی استیج اینوتکس 2024 در پایان گفت: علاوه بر پخش زنده رویداد استیج اینوتکس 2024، جلسات کارشناسی برگزار شده در این رویداد، پس از برگزاری اینوتکس در قالب مجموعه فیلم هایی در دسترس علاقه مندان به حوزه فناوری قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی
  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی 
  • تفکیک زباله از مبدأ یک ضرورت است
  • سقوط فرش دستباف؛ صادرات به ۴۰ میلیون دلار رسید
  • ایران به دنبال رابطه برد-برد با آفریقا است/ نگاه برابر داریم
  • مرزهای جغرافیایی صادرات فرش باید توسعه پیدا کند
  • آمادگی ایران برای همکاری صنعتی با آفریقا/ رابطه برد_برد می‌خواهیم
  • نقش دانشگاه امیرکبیر در تحقق شعارهای سال و اقتصاد دانش‌بنیان
  • شناسایی ۵۰۵ خوشه صنعتی در سطح کشور
  • ورود صنایع بزرگ به حوزه استارت‌آپی کشور در استیج اینوتکس بررسی می شود