Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی طالبان هشدار داد که تأخیر در خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان نقض توافقنامه دوحه تلقی می‌شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری الجزیره، ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان خاطرنشان کرد که تأخیر در خروج این نیروها بر اساس این توافقنامه به نظامیان جنبش این فرصت را می‌دهد تا هرگونه اقدامی علیه نیروهای خارجی در افغانستان انجام دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرنگار شبکه خبری الجزیره اعلام کرد، روند خروج نیروها با توجه به حساسیت بالای امنیتی با احتیاط زیادی در حال انجام است. در ابتدا امروز برخی از پایگاه‌ها واگذار شده و در ادامه تجهیزات نظامی فهرست می‌شوند. این تجهیزات به چهار دسته تقسیم خواهند شد؛ برخی به ایالات متحده یا برخی کشورهای همسایه منتقل می‌شوند، برخی به نیروهای افغانستان تحویل داده می‌شوند و برخی هم منهدم خواهند شد.

وی درباره مواضع طرف‌های افغان درباره این اقدام گفت، طالبان از خروج نیروهای آمریکایی استقبال کرده است اما دولت یک دل نیست و برخی با این اقدام موافق و برخی مخالف هستند.

خبرنگار الجزیره در واشنگتن هم اعلام کرد، با وجودی که برخی از احزاب در افغانستان درباره این اقدام احتیاط می‌کنند و برخی بر این باورند که در صورت خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، این کشور در گرداب جنگ داخلی غرق می‌شود اما جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا مصمم بود و تصمیم گرفت روند خروج را آغاز کند.

بایدن ۱۴ آوریل اعلام کرده بود که نیروهایش را به طور کامل از افغانستان خارج خواهد کرد تا از این طریق به طولانی‌ترین جنگ آمریکا پایان دهد و روند خروج نیروها تا بیستمین سالروز حملات ۱۱ سپتامبر تکمیل شود.

همزمان با شروع روند خروج نیروهای آمریکایی، امروز مذاکرات افغانستان-افغانستان با هدف دستیابی به حل و فصل وضعیت این کشور از سر گرفته می‌شود.

یکی از مسوولان وزارت دفاع افغانستان گفت، روند واگذاری پایگاه‌های ایالات متحده به دولت افغانستان آغاز شده است و کمیته‌های مشترکی برای نظارت بر این امر تشکیل شده‌اند.

در همین راستا، ژنرال یاسین ضیا، فرمانده ارتش افغانستان از تصمیم ایالات متحده برای خروج نیروهای خود از افغانستان استقبال کرد و آن را تصمیمی مهم برای افغانستان و آینده آن و نیز فرصتی تاریخی برای همه دانست و گفت: من به توانایی‌های ارتش افغانستان اطمینان دارم.

وی تأکید کرد که نیروهای آمریکایی عملا تعدادی از پایگاه نظامی را در مناطق مختلف کشور تحویل داده‌اند.

ضیا در مصاحبه با شبکه الجزیره پیش بینی کرد که مشکلات گذرا و موانع لجستیک برای یک دوره مشخص وجود داشته باشند اما برطرف خواهند شد. وی از جنبش طالبان خواست بر سر میز مذاکره حاضر شود و تاکید کرد نمی‌توان این مساله را با زور حل کرد.

ضیا در مورد وضعیت فعلی نیروهای آمریکایی همزمان با شروع خروج نیروها گفت، نیروهای آمریکایی مستقر در پایگاه شورابک در استان هلمند واقع در جنوب افغانستان فردا یکشنبه پایگاه را ترک می‌کنند، نیروهای آمریکایی در پایگاه بگرام در شمال کابل جمع شده و از آنجا به کشور خود برمی‌گردند.

حمدالله محب، مشاور امنیت ملی افغانستان نیز پیش بینی کرد، حملات طالبان پس از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان افزایش یابد اما تاکید کرد، با وجود نگرانی‌ها از فروپاشی نظم پس از خروج آمریکایی‌ها، نیروهای افغانستان قادر هستند با طالبان مقابله کنند.

وی گفت، جریان‌هایی در جنبش طالبان هستند که با ادامه جنگ مخالفند.

مشاور امنیت ملی افغانستان در ادامه گفت، اگر طالبان قصد آزادی بازداشتی‌های خود را دارد تنها باید با دولت افغانستان مذاکره کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: خروج آمریکا از افغانستان طالبان خروج نیروهای آمریکایی خروج نیروها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۶۹۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انصار الله یک کشتی انگلیسی را هدف قرار داد و یک پهپاد آمریکایی را سرنگون کرد

به گزارش جماران به نقل از العالم، نیروهای مسلح یمن بامداد شنبه شب سرنگونی پهپاد «ام‌کیو-۹» متعلق به ارتش آمریکا در آسمان استان صعده در شمال یمن و حمله به کشتی انگلیسی در دریای سرخ را تایید کرد.

سخنگوی نیروهای مسلح یمن اعلام کرد که این پهپاد در حین انجام مأموریت خصمانه خود با موشک مناسب که به نام آن اشاره نشده، هدف قرار گرفته است.

در ادامه بیانیه ارتش یمن آمده است که یک کشتی نفتی انگلیسی به نام (ANDROMEDA STAR) در دریای سرخ نیز با موشک دریایی مناسب هدف حمله قرار گرفت.

یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن همچنین اعلام کرد که این سری از عملیات برای یاری ملت مظلوم فلسطین و نیز حمله آمریکا و انگلیس به کشورمان صورت گرفته است.

در پایان این بیانیه نیز تأکید شده که عملیات نظامی ارتش یمن تا شکسته شدن محاصره غزه و توقف حملات به آن ادامه خواهد یافت.

ساعاتی پیش بود که یک مقام آمریکایی به شبکه «سی بی اس» این کشور، سرنگونی پهپاد ارتش ایالات متحده در سواحل یمن را تأیید کرد.

این مقام آمریکایی البته اشاره‌ای به علت سرنگونی نکرد و نگفت به خاطر نقص فنی بوده یا هدف حملات ارتش یمن قرار گرفته است.

این پهپاد ساخت جنرال اتمیکس است که بالغ بر ۳۲ میلیون دلار قیمت دارد. پیش از این، نیروهای مسلح یمن در ماه نوامبر هم یک پهپاد از همین نوع را شکار کرده بودند.

ارتش یمن در ماه‌های گذشته در حمایت از مقاومت ملت فلسطین در نوار غزه چند کشتی آمریکایی، انگلیسی و صهیونیستی یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی را در دریای سرخ و تنگه باب‌المندب هدف قرار داده است. نیروهای ارتش یمن متعهد شده‌اند تا زمانی که رژیم اسرائیل حملات خود به غزه را متوقف نکند، کشتی‌های این رژیم یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی را در دریای سرخ هدف قرار دهند.

 

ارتش یمن سومین پهپاد پیشرفته آمریکا را شکار کرد

یک پهپاد ام کیو ۹ریپر به ارزش تقریبی ۳۰ میلیون دلار در سواحل یمن سقوط کرد که احتمالاً توسط انصارالله سرنگون شده است.

به گزارش "سی بی اس نیوز", به اذعان این شبکه آمریکایی، انصارالله یمن از ماه نوامبر تاکنون دو فروند این نوع پهپاد را سرنگون کرده‌ بود.

به گفته سرویس تحقیقات کنگره، هر پهپاد ام کیو ۹ ریپر تقریباً ۳۰ میلیون دلار قیمت دارد.

ارتش یمن در حمایت از مقاومت ملت فلسطین در نوار غزه چند کشتی اسرائیلی یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی را در دریای سرخ و تنگه باب‌المندب هدف قرار داده است و می گوید نیروهای ارتش این کشور متعهد شده‌اند تا زمانی که رژیم اسرائیل، حملات خود به غزه را متوقف نکند، حملات به کشتی‌های این رژیم یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی را در دریای سرخ ادامه خواهند داد.

نیروهای ارتش یمن در عین حال تاکید کرده‌اند که کشتیرانی در خیلج عدن و دریای سرخ برای سایر کشتی ها آزاد است و آنها از امنیت کامل برخوردار هستند.

آمریکا و انگلیس با همراهی ۸ کشور دیگر، ۲۱ دی ماه جاری برابر با ۱۱ ژانویه ۲۰۲۴ در پی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، به مواضع انصارالله یمن حمله کردند.

شورای امنیت سازمان ملل ۲۰ دی ماه ۱۴۰۲ برابر با ۱۰ ژانویه ۲۰۲۴، قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده آمریکا و ژاپن را با شماره ۲۷۲۲ علیه انصارالله یمن درباره حملات در دریای سرخ بدون اشاره به دلیل اصلی این حملات و حمایت‌های واشنگتن از رژیم اسرائیل در بمباران غزه، تصویب کرد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا ۱۶ فوریه (۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۲) اعلام کرد تحریم‌هایی که ایالات متحده آمریکا به دلیل حملات حوثی ها (انصارالله) یمن به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ علیه این گروه اعمال کرده است، از امروز وارد مرحله اجرایی شد.

وزارت امور خارجه آمریکا نیز ۱۷ فوریه (۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۲) در پی اجرای دور جدید تحریم ها علیه انصارالله یمن از سوی وزارت خزانه داری این کشور، این جنبش را گروه تروریستی جهانی اعلام کرد.

دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا در سال ۲۰۲۱ و با هدف تسهیل در مذاکرات صلح یمن، نام جنبش انصارالله را از فهرست تروریستی واشنگتن خارج کرده بود.

 

اصابت موشک به یک کشتی انگلیسی

آژانس «عملیات دریایی انگلیس» (UKMTO) اعلام کرد که روز جمعه یک کشتی در نزدیکی سواحل یمن هدف دستکم ۲ موشک قرار گرفت و آسیب دید.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این آژانس امنیت دریایی گفت که این حادثه در نزدیکی سواحل بندر «مخا» در یمن رخ داد و تاکنون کسی مسئولیت آن را بر عهده نگرفته است.

این آژانس در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که بر اثر حمله اول «انفجاری در نزدیکی این کشتی رخ داد که خدمه کشتی آن را احساس کردند.»

بر اساس این گزارش، «به نظر می‌رسد که حمله دوم با ۲ موشک انجام شد که خساراتی به کشتی وارد کرد.»

پیش از آن شرکت امنیت دریایی «آمبری» انگلیس گزارش داده بود که حمله‌ای در سواحل مخا رخ داده است.

این شرکت با اعلام اینکه «سه موشک مشاهده شده است» افزود: یک تانکر حامل پرچم پاناما، نزدیک‌ترین کشتی به این موشک‌ها بوده است. این کشتی پیشتر تحت مالکیت انگلیس بود و در نوامبر ۲۰۲۳ مالکیت آن تغییر کرد.»

آمبری اعلام کرد که این کشتی در حال حاضر در «سیشل» ثبت شده و در زمینه «تجارت مرتبط با روسیه» فعالیت می‌کند و از «پریمورسک» روسیه در حال حرکت به «وادینار» در هند است.

نیروهای مسلح یمن در ماه‌های گذشته در حمایت از مردم غزه، چند کشتی رژیم صهیونیستی یا کشتی‌های حامل کالا برای این رژیم را که در دریای سرخ، اقیانوس هند و تنگه باب‌المندب عازم سرزمین‌های اشغالی بودند، هدف قرار داده است.

نیروهای مسلح یمن متعهد شده‌اند تا زمانی که رژیم اسرائیل حملات خود به نوار غزه و کشتار مردم این منطقه را متوقف نکند، حملات به کشتی‌های این رژیم یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی و کشتی نیروهای ائتلاف حامی رژیم صهیونیستی را در دریای سرخ ادامه خواهند داد.

 

دیگر خبرها

  • کابل خطاب به مسکو: حکومت افغانستان فراگیر است
  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت
  • قزاقستان: کشورهای مختلف به برقراری روابط با کابل تمایل دارند
  • طالبان هیچ‌گونه قاعده و قانونی در حوزه مرزبانی ندارد
  • حملات حزب‌الله به چند پایگاه صهیونیستی
  • دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود
  • دیدار رایزن فرهنگی ایران با معاون سیاسی طالبان 
  • سفر معاون وزیر خارجه آمریکا برای بررسی تحولات افغانستان
  • یمن سرنگونی پهپاد آمریکایی و حمله به کشتی انگلیسی را تأیید کرد
  • انصار الله یک کشتی انگلیسی را هدف قرار داد و یک پهپاد آمریکایی را سرنگون کرد